Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סליחה..השיבו לך.

לא מצאת סיבות אחרות מדוע הזניחו את קירור האויר?

אתה פצחת בנהי ובכי על האמינות.(צ'מפיון? רק המילה הזאת מעידה על חוסר היידע שלך)

ענו לך שהאמינות היא לא הבעיה כאן.

לצטט לך את מה שאמרת על האמינות בדבריך הראשונים?

אז אני לוקח אויר (...) ולא מטריד את עצמי יותר ב"תורה" שלך שמלאה בסתירות.

וד"ש מהשרמן

א

לצערי אתה לא מתאים עצמך לדיון כאן ,כי אתה מתעקש להתכחש לעובדה פשוטה ,שהזבל הגרמני הזה שנקרא מקורר אויר מאחור אינו מתאים לעבודות עומס ואזורים חמים .

תכתוב עוד מאה פעם כמו קודמיך את המילה אפריקה או מליוני יחידות שיוצרו ,אין בעובדה זו לשנות את מאות או אלפי המנועים שכשלו מכנית טרם זמנם ,בארצנו .

אני הייתי שם ,כבורר בין לקוח מאוכזב לחברה , כבוחן השברים המכניים ,כבודק את כשלון תושבות השסתומים...ועוד ועוד .

אני בספק אם היית שם . יפה שהיית עם שרמנים ,כאן מדובר במקוררי אויר שהפיצה צ'מפיון ,תפנים ידידי .

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא נעמיד את הדבר במבחן, חיפושית 1300 מול כל רכב 1300 מקורר מים אחר שתבחר שניהם מודל 70-73

יציאה מצמח בשעה 1400 נחיתה באילת דרך הביקעה, מהירות ממוצעת 100 קמ"ש עצירה אחת מותרת.

אח"כ נחזור לשולחן הדיונים...

חבל שמכרתי את החיפושית הייתי יכול להרוויח עוד כסף...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
קראתי. אשמח אם תפרט איך התגברו בפורש על בעיית ההתחממות, במנוע 6 ציל' שפותח ממנוע 4 ציל' שתוכנן ע"י פרדיננד פורש...

אני דווקא יכול לספר על נסיון רע עם חיפושיות, כולל אחת שעלתה באש מהתחממות.

עלתה באש. אולי כתוצאה מתחזוקה לקויה . בטוח שלא עלתה באש בגלל התחחמות.

לעניננו. האם מר 1954 יכול לשפוך קצת אור גם על מנועי קירור האויר האחרים כגון מנועים מסוג 4 שנולד לתוך כמה דגמים של VW.?כמו הטרנספורטר או הברזילה? או שדינם כמו מנועי החיפושיות ה"לא אמינים" ?

לו הכלבים יכלו לדבר סיפוריהם הלא מתוחכמים היו מעצבים מחדש את טרגדית המין האנושי

פורסם
רן ,

שנת 73 אבל נפח 5700 הולך ?

ומאה זה קצת לאט..... אני בעד 110

לא בודקים למי יש יותר גדול, בודקים למי לא בוער, ומסוגל להגיע.....

פורסם
עלתה באש. אולי כתוצאה מתחזוקה לקויה . בטוח שלא עלתה באש בגלל התחחמות.

לעניננו. האם מר 1954 יכול לשפוך קצת אור גם על מנועי קירור האויר האחרים כגון מנועים מסוג 4 שנולד לתוך כמה דגמים של VW.?כמו הטרנספורטר או הברזילה? או שדינם כמו מנועי החיפושיות ה"לא אמינים" ?

לפני כן יש לי שאלה.

חוקית ,האם מותר להשתיל מנוע 1700 או 1800 או 2000 לבודי שהיגיע עם 1600 ,בדבל קבינה ?

פורסם
קצת להחזיר את הדיון לנושאו המקורי - קרור (לא יזיק לכולם להתקרר קצת)

ראשית יש צורך להקדים ולומר אין קרור מים (נוזל) כל הקרור הוא קרור אויר נקודה

נוזל הקרור תפקידו להסיע את החום לאזור בו מוקרן החום ומעביר אותו מהמנוע אל האטמוספירה החיצונית

דרך הרדיאטור שבו מתבצעת ההפרדה בין נוזל לבין החום שהוא אוגר.

ואם נוסיף עוד עניין - אז מתברר שהקרור בכלל הוא פשרה הכרחית לצורך שמירה על מכלולים רגישים לחום, למעשה הקרור

מוריד מהיעילות הטרמודינאמית ובך את הנצילות הכללית של המנוע כך שאם אפשר, היה עדיף לא לקרר כלל

איני מכיר אותך ,אבל תאמת' יש לך כמה טעויות בסיסיות .

למשל ,נקודות רגישות מקוררות על ידי שמן ולא מים .

אזורי תושבות שסתומים מקוררות על ידי מים ולא רק הם ,גם הברגות הפלאגים חייבות לשחרר חום , לכן כשמרכיבים מאריכים הפלאגים הולכים פארש ,כי מספיק 3 סמ הבדל על מנת שהפלאג לא יצליח לשחרר חום כי הרחקת אותו מהאזור הטבעי שלו .

יש לך עוד כמה טעויות אבל לא אסון .

פורסם
איני מכיר אותך ,אבל תאמת' יש לך כמה טעויות בסיסיות .

למשל ,נקודות רגישות מקוררות על ידי שמן ולא מים .

אזורי תושבות שסתומים מקוררות על ידי מים ולא רק הם ,גם הברגות הפלאגים חייבות לשחרר חום , לכן כשמרכיבים מאריכים הפלאגים הולכים פארש ,כי מספיק 3 סמ הבדל על מנת שהפלאג לא יצליח לשחרר חום כי הרחקת אותו מהאזור הטבעי שלו .

יש לך עוד כמה טעויות אבל לא אסון .

אם יש טעות דווקא אשמח לדעת מה - אולי גם אחרים ישמחו

לעצם העניין אדגיש שוב, שהנוזל (גם אם הוא שמן) מסיע את החום מהאזור הרגיש אל האזור בו מתבצעת הפרדת החום

במקרה של "קרור שמן" הקרור מתבצע על ידי אויר שעובר דרך המקרן ובכך מפריד את החום מהשמן שחוזר אל המערכת

כדי לאגור שוב חום.

גם אם מדובר בקרור פלאגים על ידי מים - הרי ברור שלא המים הם שמקררים אלה צוברים חום כדי להוליך אותו החוצה מהמערכת

פורסם

לעצם העניין אדגיש שוב, שהנוזל (גם אם הוא שמן) מסיע את החום מהאזור הרגיש אל האזור בו מתבצעת הפרדת החום

במקרה של "קרור שמן" הקרור מתבצע על ידי אויר שעובר דרך המקרן ובכך מפריד את החום מהשמן שחוזר אל המערכת

כדי לאגור שוב חום.

גם אם מדובר בקרור פלאגים על ידי מים - הרי ברור שלא המים הם שמקררים אלה צוברים חום כדי להוליך אותו החוצה מהמערכת

בסדר חומד , נגיע לפשרה .

פורסם

כדי לאגור שוב חום.

ג'וניור צודק

אם נדבר קצת על פיזיקה, אז מבחינה תרמודינמית, המאגר ה"קר" של מחזור הקירור, של כל אבל של כל מטוס או מכונית הוא האויר החיצוני... זה לא נתון לויכוח או לדעה, המים מסיעים החום, במערכת סגורה אל רדיאטור שהוא מחליף החום עם המאגר ה"קר" - האויר החיצוני .

בדבר אחד אתה טועה גוניור- קיים גם קיים קירור מים- בכל כלי ימי כמעט, במקום רדיאטור יש מחליף חום בו המאגר הקר הוא מי הים,

לכן גנרטור קטרפילר בגרסתו הימית הוא בעל מחליף חום קטן בגודלו ובמשקלו בערך פי 7 מגרסתו היבשתית, וזאת בגלל יכולת הסעת החום העדיפה של נוזל (מי הים) בהשוואה לאויר- משמע מגיעים לאותה ספיקת קירור עם שטח פנים הרבה יותר נמוך בעקבות מקדם הולכת חום גבוה יותר.

מי שרוצה ללמוד קצת מעבר על מחזורי קירור והנוסחאות הרלוונטיות , יש ספרות מקצועית בנושא , גם בעברית, כולל בחומר של קורסים של הפקולטה להנדסת מכונות בטכניון.

לסיכום: גם מרצדס חדשה עם נוזל קירור- היא מקוררת אויר, היתרון באותו נוזל קירור קשור אכן בעובדה שהוא שמאפשר פינוי חום (הסעה) יעילה יותר מאזורים חמים במנוע, טמפ עבודה גבוהה יותר ומכאן נצילות תרמית גבוהה יותר של כל מחזור העבודה, צדק כאן מי שאמר שעדיף היה לא לקרר כלל, מה שמגביל אותנו בעולם המעשי הוא התפשטותם התרמית של החומרים - ולראיה -היום, ככל שמתקדמים בשנים, טמפ העבודה של המנועים עולות(לכן מערכות בלחץ גבוהה יותר, נוזל קירור שמחזיק עד 125 מעלות וכו- כל זאת בזכות מדע חומרים, מתכות שמתפשטות פחות, שמאפשר זאת).

"אלה שרוקדים נראים משוגעים בעיני אלה שלא שומעים את המוזיקה" :turn-l: תבקרו..הסיפור של רכב האספנות הראשון שלי... VW BUS 1978 [url]http://www.wix.com/omergart/nirvw/page-1#!__page-1/my-car[/url]

פורסם

היי גרצמן

קרור מים בכלי ימי הוא מקרה מיוחד שכן מאגר המים הוא אין סופי ולכן עצם ספיחת החום על ידי המים שמחוץ למערכת (מי הים)

היא בלתי מוגבלת - כך שמסיע החום הוא גם המחליף (כפי שציינת) - אבל זה באמת מקרה מיוחד

ואם נמשיך לנבור בתרמודינמיקה נחזור למשוואת הנצילות ויתברר לנו שקרור הוא רע לתהליך - ככל שנקרר יותר נוריד מהנצילות

צריך לקרר כדי לשמור על מכלולים רגישים לחום ולא בגלל שזה טוב

פורסם

ואפשר להוסיף:

נכון שבכל רכב או מטוס החום נפלט בסופו של דבר אל האוויר. ונכון שנוזל הקירור אינו אלא אמצעי להולכת חום. אבל יש לו כמה יתרונות שלא הוזכרו במפורש:

• מסת חום גדולה המאפשרת חום קבוע ואחיד בראש המנוע.
  • אפשרות למיקום המקרן (רדיאטור בלע"ז) במיקום שונה ממיקום המנוע, ולכן חשיפה טובה יותר לזרימת אוויר.
  • שמירה על חום קבוע ומדוייק בעזרת תרמוסטט.

השיקול האחרון הוא אשר גרם לפורשה לזנוח את קירור האוויר, כי לא היתה אפשרות למלא אחר תקנות זיהום אוויר חדשות ומחמירות יותר ללא יצוב חום המנוע במידה שאינה אפשרית בקירור אוויר.

דני

פורסם

סבתא ננה אומרת שלא מערבבים גרביים עם שעועית!

טמפ' האוויר בגבהי הטיסה נמוכה משמעותית מהטמפ' על הארץ ולכן קירור האוויר

בשמיים יעיל הרבה יותר!

יחד עם זאת למנוע קירור אוויר בשעה שיצא מהמפעל יכולת לעבוד בטמפרטורות גבוהות

גם בשעה שהמנוע עומד ברמזור והקירור היחידי הוא ע"י המניפה.

הצרות מתחילות כאשר התחזוקה לקוייה ורמת הקירור הטיבעי של המנוע נפגעת.

אגב מנוע קירור אוויר שהתחמם יעצר, ובדרך כלל אחרי קירור טוב יניע שוב ויסע.

אני מש לא בטוח שזה יהיה המצב במנוע קירור מים שהתחמם. - רן

פורסם
לפני כן יש לי שאלה.

חוקית ,האם מותר להשתיל מנוע 1700 או 1800 או 2000 לבודי שהיגיע עם 1600 ,בדבל קבינה ?

בקשר לברדיליה תקבל תשובה מפורטת עדות לימים שהיא שרתה בארץ ,רמז..גרועה מאוד !

בקשר לשאלתי על חוקיות השתלות מנוע מוגדל הספק בבודי שהיגיע עם 1600 בדבל קבינה ,האם עליי להעביר את השאלה לשרשור הספציפי שעוסק בשיפוץ מרדכי ?

פורסם

דוגמה חייה לגבי נורת השמן שהזכרת.

היום השמשתי חיפושית שעמדה חמש שנים המנוע עמד 10 שנים ,נסעתי מהר 110 אחר כך נסעתי בעיר ונדלקה לי המנורת שמן -כנראה הקולר מלא גיפה וזה אך ורק כתוצאה מזה שזה מנוע שלא טיפלתי בו לפני.

המנוע שלי גם עמד 10 שנים ועשיתי לו ניקוי מאסיבי לקולר שמן ואני נוסע איתה כבר 10K תוך חצי שנה באמינות מוחלטת בלי נורות שעובדות פתאום...

הכל שאלה של איך אתה מטפל במערכת הקירור .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...