Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל להגיב. למי שיש מקורר אוויר יודע מה הוא שווה.. לשמחתי החיפושיות הוכיחו את עצמן עד היום. לגבי ה1600 בטרנספורטר. ידוע שלא היה להם חיים קלים והלכו לא מעט מנועים.. אבל לגבי החיפושיות הסיפור שונה לגמרי.

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בקשר לברדיליה תקבל תשובה מפורטת עדות לימים שהיא שרתה בארץ ,רמז..גרועה מאוד !

בקשר לשאלתי על חוקיות השתלות מנוע מוגדל הספק בבודי שהיגיע עם 1600 בדבל קבינה ,האם עליי להעביר את השאלה לשרשור הספציפי שעוסק בשיפוץ מרדכי ?

ובמידה והעניין חוקי לא חוקי האם נכון בעניך להמשיך לשאול את השאלה הזו בפורום פתוח?

אם במידה ואתה מתעניין בנושא באופן אישי אשמח לענות לך ב 4 עניים... ולפי בדיקה שעשינו עד עכשיו אז כן מותר מאחר והבודי הוא אותו בודי לכל הדגמים . בכל מקרה הנושא נמצא בבדיקה של עורך דיןשלי מול רשות הרישוי.במידה וחלילה תהיה בעיה חוקית בעניין מבטיח אני לך חגיגית כי לא אסע חצי מטר עם האוטו עד הסדרת העניין .

או שאתה סתם מתגרה בי?? וכל זה מעניין לך את הונטיל?

לו הכלבים יכלו לדבר סיפוריהם הלא מתוחכמים היו מעצבים מחדש את טרגדית המין האנושי

פורסם

ובעינין הקרור,היה לי ציטרואן דשבו יותר מ10 שנים,ניכנסתי,וטילתי איתה בסיני עשרות פעמים ו(בקיץ).אחד מהשריטות שלי ,זה שעוני בקרה,וכבר אז היה לי את צמד הVDO (שעברו מאוטו לאוטו עד היום),שעון חום חיברתי ליוניט יבש,שהצמדתי לאגן שמן מנוע בין הצלעות קרור."ובכן לא זוכר בעיה שהמנוע היתחמם לי פעם"וגם בשיא החום בצהרים בעליה הארוכה ליפני דהב. "מנועים מיתחממים " (הכרתי את זה רק שהתחלתי עים מכוניות מקוררות מים).

פורסם
ובמידה והעניין חוקי לא חוקי האם נכון בעניך להמשיך לשאול את השאלה הזו בפורום פתוח?

אם במידה ואתה מתעניין בנושא באופן אישי אשמח לענות לך ב 4 עניים... ולפי בדיקה שעשינו עד עכשיו אז כן מותר מאחר והבודי הוא אותו בודי לכל הדגמים . בכל מקרה הנושא נמצא בבדיקה של עורך דיןשלי מול רשות הרישוי.במידה וחלילה תהיה בעיה חוקית בעניין מבטיח אני לך חגיגית כי לא אסע חצי מטר עם האוטו עד הסדרת העניין .

או שאתה סתם מתגרה בי?? וכל זה מעניין לך את הונטיל?

לדעתי המצב כרגע צריך לעניין אותך אישית מאשר אותי .

באין תשובת רשויות אין לנוע עם הרכב .

הפרש ההספקים גבוה מאוד .

פורסם
חבל להגיב. למי שיש מקורר אוויר יודע מה הוא שווה.. לשמחתי החיפושיות הוכיחו את עצמן עד היום. לגבי ה1600 בטרנספורטר. ידוע שלא היה להם חיים קלים והלכו לא מעט מנועים.. אבל לגבי החיפושיות הסיפור שונה לגמרי.

מאחר וזה דיון על מקורי אויר ,כיצד תגדיר חיים קלים של רכב ?

לטעמי חיים קלים זה מעבר מתצוגה לתצוגה ,אלו חיים קלים .

בו בזמן שאתה מעט משנה את תנאי המחיה מגיע גם הכשל .

פורסם

איזה רכב יכול לנסוע 150 ק"מ עם נורת שמן דולקת בסרק?

המנועים האלו עובדים בכל מצב גם כאשר המדיד שמן הופך לאדום.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
איזה רכב יכול לנסוע 150 ק"מ עם נורת שמן דולקת בסרק?

המנועים האלו עובדים בכל מצב גם כאשר המדיד שמן הופך לאדום.

לצערי זו בדיוק אתה אשליה שאתה ונוספים מפזרים כאן ,בדרך כלל בשל חסר רציני בכל הקשור לכך .

ובכן,מה הטעם בלכתוב את שכתבת כשדוקא המנועים הללו לא מסוגלים לכך ?

אז או אשליה ,או סרט מתוך אמונה עיורת שמעידה על חוסר נסיון בולט בתחום .

אגב האשליה הזו היא שדוחפת כל פעם מחדש ,דור חדש, לשוב ולהשקיע הון בשיפוצים חוזרים ונשנים של המנועים הללו .

פורסם

קצת הוויות מעולם מקורר האוויר הפרטי שלי.

את החיפושית שלי מצאתי, אחרי שעמדה 12 שנה מתחת לעץ בחניון סגור.

(ראה שירשור השמנמנה.) ויש לי תמונות להוכיח הכל.

החיפושית ניגררה אלי לבית (לא למוסך) המיכל מולא דלק. הוכנס מצבר

משומש, כל מערכת החשמל עבדה למעט אתתים שהיו חסרים ואור ראשי

שניגנב (הפנס כולו).

הדיזה החשמלית עבדה. המנוע הניע בנסיון השני ועבד עגול אחרי דקה!

צינורות הדלק השפריצו כמו ממטרות כי הם התיבשו ולכן הופסקה פעולת

המנוע. וכל הצינורות הוחלפו.

אחרי טיפול של החלפת שמנים ניקוי הפלטינות וניקוי הפלגים החיפושית

הזו לא הפסיקה לנסוע. כמובן שבוצע ישור קו בטיחותי וטסט.

אבל מעבר לניקוי כללי וסידור נק' מגע חשמליות שצברו קרוזיה וזהו.

לכל מקום הגעתי איתה ללא שום תקלה שלג חמסין גשם זלעפות

והיא המשיכה לנסוע!

הקונה שקנה אותה ממני נסע מהבית שלי בי-ם לתל אביב העמיס דירה

ונסע איתה לרמת הגולן, ומשם חזרה לתל אביב!

הטלפון היחידי שקיבלתי ממנו היה לגבי איך מזיזים את הכיסא אחורה!

רוצה לנסות להניע רכב קירור מים אחרי 12 שנה?

אני לא יודע מי יותר טוב (כניראה מנוע קירור המים) אבל המנוע

העתיק של החיפושית כשהוא מתוחזק כנדרש הוא לא פחות ממדהים

והישג אדיר לתקופתו! -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יש לי שאלה, בכל זאת ולמרות הכל: - אם מנועי קירור האויר כ"כ מוצלחים, (וייתכן והם כן, איני נכנס לזה), ויש להם יתרונות אותם ציינתם, איך זה שאין רכבים מודרניים המצויידים במנוע כזה (או שהם מאוד נדירים) ? (אני מדבר כמובן על המנועים בסטייל של החיפושיות והקורבייר, וכמובן לא מתייחס למנועים מודרניים, שם מערכת הקירור במים מקוררת גם היא ע"י אויר - שזה לצורך העניים קירור בנוזל כמובן).

האם פג תוקפו של מנוע מקורר האויר והוא רק נחלת מכוניות האספנות ?

alfa 156 2.5.

פורסם
יש לי שאלה, בכל זאת ולמרות הכל: - אם מנועי קירור האויר כ"כ מוצלחים, (וייתכן והם כן, איני נכנס לזה), ויש להם יתרונות אותם ציינתם, איך זה שאין רכבים מודרניים המצויידים במנוע כזה (או שהם מאוד נדירים) ? (אני מדבר כמובן על המנועים בסטייל של החיפושיות והקורבייר, וכמובן לא מתייחס למנועים מודרניים, שם מערכת הקירור במים מקוררת גם היא ע"י אויר - שזה לצורך העניים קירור בנוזל כמובן).

האם פג תוקפו של מנוע מקורר האויר והוא רק נחלת מכוניות האספנות ?

כדאי שתפריד בין המדווחים כאן בצורהמעט ילדותית לבין מה שהתרחש בתקופה בהם השתמשו במנועי אחור ,בלי לנקוב בדגמים ,לא היו להם אורך חיים ומכנית בנוי הכי גרוע שבעולם ,עד כדי בושה למתכנן .

זה בלי לגעת בפרטים נוספים ,הנדסת אנוש או דאגה לחיי אנוש ועוד מפגעים מחרידים.

פורסם

כן, הוא נחלת רכבי אספנות בלבד, בדיוק כמו מכוניות שמנוען ממוקם מאחור.

למנוע מקורר אוויר יש שתי בעיות עיקריות - זיהום אוויר ורעש.

זיהום האוויר נגרם בשל העובדה שקשה מאד להגיע עם מנוע מקורר אוויר לטמפרטורת עבודה אופטימלית, שחיונית במכונית שמצויידת בממיר קטליטי.

הרעש האופיני נגרם בשל העדר נוזל שמהווה בידוד בין תאי השריפה למעטפת המנוע.

בעטיין של הסיבות האלו אין היום מנועים מקוררי אוויר במכוניות נוסעים, והם נותרו נחלתם של אופנועים בלבד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כדאי שתפריד בין המדווחים כאן בצורהמעט ילדותית לבין מה שהתרחש בתקופה בהם השתמשו במנועי אחור ,בלי לנקוב בדגמים ,לא היו להם אורך חיים ומכנית בנוי הכי גרוע שבעולם ,עד כדי בושה למתכנן .

זה בלי לגעת בפרטים נוספים ,הנדסת אנוש או דאגה לחיי אנוש ועוד מפגעים מחרידים.

שוב אנו חוזרים לחיפושית, שכפי שציינתי אני מעריץ קטן מאד שלה.

אם מנועה היה עד כדי כך גרוע, החיפושית היתה נעלמת מהשוק לאחר שנים ספורות בלבד, ובוודאי שלא היתה נמכרת, ביחד עם ניגזרותה בעשרות מיליוני עותקים.

ואל תספר על תנאי מזר אוויר מאחר והחיפושית נמכרה במיליוני עותקים גם במדינות החמות ביותר בארה"ב (ותאמין לי שבנבאדה הרבה יותר חם בקיץ מבישראל).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שוב אנו חוזרים לחיפושית, שכפי שציינתי אני מעריץ קטן מאד שלה.

אם מנועה היה עד כדי כך גרוע, החיפושית היתה נעלמת מהשוק לאחר שנים ספורות בלבד, ובוודאי שלא היתה נמכרת, ביחד עם ניגזרותה בעשרות מיליוני עותקים.

ואל תספר על תנאי מזר אוויר מאחר והחיפושית נמכרה במיליוני עותקים גם במדינות החמות ביותר בארה"ב (ותאמין לי שבנבאדה הרבה יותר חם בקיץ מבישראל).

אני מאמין לכל מילה שלך.

פורסם
לצערי זו בדיוק אתה אשליה שאתה ונוספים מפזרים כאן ,בדרך כלל בשל חסר רציני בכל הקשור לכך .

ובכן,מה הטעם בלכתוב את שכתבת כשדוקא המנועים הללו לא מסוגלים לכך ?

אז או אשליה ,או סרט מתוך אמונה עיורת שמעידה על חוסר נסיון בולט בתחום .

אגב האשליה הזו היא שדוחפת כל פעם מחדש ,דור חדש, לשוב ולהשקיע הון בשיפוצים חוזרים ונשנים של המנועים הללו .

יש לי 3 חיפושיות-איזה ניסיון יש לך?

אני נוסע עם חיפושית 74 1300 והמנוע נוסע עם נורה שנדלקת קבוע וחזק וכנראה מתחמם ,המנוע לא מפסיק לעבוד .

יש לי עוד חיפושית 73 1200 שאני נוסע בה10K תוך פחות מחצי שנה באמינות מוחלטת רק דלק בלי צריכת שמן.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...