Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה לסיטואציה הזו בדיוק.

פגעו ברכב שלי, אני לא אשם, הצד השני מודה ומוכן לשלם את הנזק שנעשה לרכב מבלי לערב את הביטוח.

במידה ואני כן מערב את הביטוח שלי,

האם נרשמת לחובתי תביעת ביטוח שתשפיע על הפרמייה שלי שנה הבאה, למרות שאני לא אשם ?

היתרון של לערב את הביטוח הוא קבלת רכב חלופי, הוספת עוגמת נפש (בעייתי), ירידת ערך וכו' לתביעה.

1. כלומר, השאלה היא האם גם כאשר אני לא אשם, נרשמת לחובתי תמיד ובכל מקרה תביעת ביטוח.

2. במידה ואכן נרשמת, האם מקובל להוסיף לתביעה את ייקור הפרמייה העתידית בשל התביעה ?

תודה רבה.

פורסם

אצל חברות שונות הנהלים שונים. יש כאלה ש"מוחקות" תביעה אחרי שכל הנזק שולם על ידי הצד הפוגע.

תברר אצל הסוכן שלך.

פורסם

לגבי הנחת העדר תביעות - התשובה חיובית . כלומר התביעה עלולה לגרום לכך שתאבד את ההנחה. לנושא זה מה שחברת הביטוח בודקת זה אם היתה תביעה או לא, לא מי אשם.

אם יש לך אישור כתוב מהסוכן (בשם החברה) כי לאחר כיסוי הנזק לא תאבד את ההנחה - רק אישור כזה יכול לסייע. ישכחו כל הבטחה בעל פה כשיגיע מועד החידוש.

מרגע שנרשמה תביעה - איש לא ימחק אותה. מסקנות מהסכום ששולם או הוחזר לחברה - זה כבר עניין של החברה, ושלך. יתכן שזה יכבל אותך להמשך התקשרות עם אותה חברה.

אם תגיש תביעה - אתה יכול להוסיף את עלות אובדו ההנחה, כמובן אם מימשת את התביה.

בתחושה שלי מדובר פה על נזק לא גדול ותיקון לא ארוך - ככה שכדאי לוותר על רכב חליפי ליומיים שלושה, ואם האיש משלם לשביעות רצונך - אל תערב את חברת הביטוח שלך.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מה המשמעות של לתבוע את ביטוח צד ג' שלו ?

זה לא אותו דבר כמו תביעה רגילה ?

או שהכוונה שבמקום לתבוע את הביטוח שלי, אני תובע ישירות את שלו ?

אז מדוע לא תמיד לעשות זאת ?

פורסם

זה הרבה יותר פשוט ואכזרי ממה שאתה חושב.

אתה פונה לסוכן שלך. הוא מודיע לחברת הביטוח שלך ושל הצד השני.

שתי חברות הביטוח דנות ביניהן, ומחליטות על האשם. (אם יש אשמה ברורה או הודאה באשמה של אחד הצדדים זה קל ומהיר יותר)

אם אכן מתברר שאתה לא אשם, אין לכך שום השפעה על הפוליסה שלך.

אתה לא יכול באופן אישי "לתבוע את הביטוח שלו", וסביר שגם הסוכן שלו לא ידבר איתך בכלל.

מי שמטפל בך זה הסוכן שלך לו יש ידע וגישה לכל מה שצריך.

בכל מקרה, דווח מיד לסוכן שלך מה קרה. הוא לצידך ויעזור לך, וזה גם החוק

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הנוחות שתביעת חברת הביטוח שלך, היא קיצור תהליכים ופחות סיבוכים (לא תמיד, אבל בדרך כלל).

אבל במקרה שלך, שהוא נחשב נהדר, הנהג השני מודה. אם יש לך את זה בכתב, אתה יכול לתבוע די בשקט את חברת הביטוח של הצד השני. חבל לתבוע את הביטוח שלך - אין בזה טעם במקרה הזה.... לדעתי.

פורסם

אם הנהג הפוגע מוכן לשלם על הנזק מכיסו,

אני מניח שמדובר בפגיעה לא משמעותית מבחינת ירידת ערך של הרכב שלך.

אם זה השיקול לתבוע חברת הביטוח ( קבלת ירידת ערך), לא כדאי לך להפעיל את הסוכן.

לא תקבל פיצוי על עגמת נפש. בקשר לרכב חלופי - כמה זמן צריך כדי לתקן את הרכב?

מה כן כדאי - במידה ותסכים לא לערב את הביטוח, תתקן את רכבך במוסך שלך\לפי בחירתך.

כמובן, בהסכמת הנהג הפוגע, לאחר קבלת הצעת מחיר מהמוסך ורצוי אחרי התשלום (לפי הצעת מחיר).

הנהג השני יקבל ממך אישור על תיקון הנזק והתחייבות בקשר לתביעה עתידית (לא לתבוע, כמובן).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לכם על כל ההסברים, רק לוודא שהבנתי הכל (ברמה העקרונית, לא ספציפית במקרה שלי),

מכיוון שלדעתי לא הבנתי :-)

ע"מ להבין מיקדתי את שאלותי, אשמח לתשובות לפי המספור מטה ע"מ שלא אתבלבל עוד יותר :-)

תודה רבה !

1. נניח שמישהו פגע בי, הוא מודה, אבל בשל העלות הגבוהה אני מחליט לערב את חברת הביטוח,

במידה והסוכן שלי תובע את צד ג' של הפוגע, אין לי שום רישום לחובתי של תביעה שתייקר בעתיד את הפרמייה, נכון ?

2. נניח ובמקום לתבוע את צד ג', צריך לתבוע את ביטוח החובה/מקיף של הצד הפוגע,

אז במקרה כזה, גם במידה וכל הכסף מתקבל מחברת הביטוח של הצד השני,

יתכן ותרשם לחובתי תביעה שתייקר את הפוליסה בעתיד ויתכן שלו, לפי מדיניות חברת הביטוח שלי, האם הבנתי נכון ?

3. מה בעצם מנחה האם לתבוע את צד ג' של הפוגע או את החובה/מקיף שלו ?

האם רק במידה ויש הודאה ברורה של הצד השני, נתבע את צד ג' ?

4. במידה ואין הסכמה על האשם, כל אחד תובע את חברה הביטוח שלו, (האם "תובע", או בעצם "מפעיל" ?)

חברות הביטוח דנות יחד, במידה ואין הסכמה, הולכים למשפט,

האם רק לצד המפסיד במשפט תרשם תביעה לחובתו שתשפיע על הפרמייה העתידית,

או לשני הצדדים ? (שהרי גם חברת הביטוח של הזוכה השקיעה משאבים בבית המשפט וכו')

5. במידה וחברות הביטוח מסכמות ביניהם על הנושא הכספי, למי תרשם תביעת ביטוח ?

האם לשני הצדדים, או רק לצד ששילם את הכסף (במידה ולא היתה חלוקה בתשלומים, אלא רק צד אחד שילם)

תודה רבה !!!

פורסם
תודה לכם על כל ההסברים, רק לוודא שהבנתי הכל (ברמה העקרונית, לא ספציפית במקרה שלי),

מכיוון שלדעתי לא הבנתי :-)

ע"מ להבין מיקדתי את שאלותי, אשמח לתשובות לפי המספור מטה ע"מ שלא אתבלבל עוד יותר :-)

תודה רבה !

1. נניח שמישהו פגע בי, הוא מודה, אבל בשל העלות הגבוהה אני מחליט לערב את חברת הביטוח,

במידה והסוכן שלי תובע את צד ג' של הפוגע, אין לי שום רישום לחובתי של תביעה שתייקר בעתיד את הפרמייה, נכון ?

נכון מאד. כל עוד הפוליסה שלך לא נתבעה,אין בה שום רישום של אותה תאונה

2. נניח ובמקום לתבוע את צד ג', צריך לתבוע את ביטוח החובה/מקיף של הצד הפוגע,

אז במקרה כזה, גם במידה וכל הכסף מתקבל מחברת הביטוח של הצד השני,

יתכן ותרשם לחובתי תביעה שתייקר את הפוליסה בעתיד ויתכן שלו, לפי מדיניות חברת הביטוח שלי, האם הבנתי נכון ?

בדיוק אותה תשובה כמו שאלה 1. לא תבעת את הפוליסה שלך? אין לך שום רישום של התאונה

3. מה בעצם מנחה האם לתבוע את צד ג' של הפוגע או את החובה/מקיף שלו ?

האם רק במידה ויש הודאה ברורה של הצד השני, נתבע את צד ג' ?

צד ג' ומקיף- מבחינתך זה אותו הדבר. ההבדל הוא, שאם אין לו מקיף הביטוח יתקן רק את האוטו שלך, ולא את שלו.

את ביטוח החובה תובעים רק אם חו"ח יש נזקי גוף, ואז כל אחד תובע את הפוליסה שלו בלי קשר לאשמה.

4. במידה ואין הסכמה על האשם, כל אחד תובע את חברה הביטוח שלו, (האם "תובע", או בעצם "מפעיל" ?)לא "תובע" (עדיין) אלא רק מדווח. רק כשהתביעה תתברר והכסף ישולם, זה הופך ל"תביעה" , רק אצל הצד האשם

חברות הביטוח דנות יחד, במידה ואין הסכמה, הולכים למשפט,

האם רק לצד המפסיד במשפט תרשם תביעה לחובתו שתשפיע על הפרמייה העתידית,

או לשני הצדדים ? (שהרי גם חברת הביטוח של הזוכה השקיעה משאבים בבית המשפט וכו')

בדיוק כך. הבנת נכון. ההגנה המשפטית אינה נחשבת לתביעה. וממילא, הצד המפסיד ישלם בד"כ גם את הוצ' המשפט של הזוכה.

5. במידה וחברות הביטוח מסכמות ביניהם על הנושא הכספי, למי תרשם תביעת ביטוח ?

האם לשני הצדדים, או רק לצד ששילם את הכסף (במידה ולא היתה חלוקה בתשלומים, אלא רק צד אחד שילם)

רק לצד ששילם כסף

תודה רבה !!!

תשובות באדום

תראה. אני אפשט לך את זה.

החברות שונאות לשלם כסף. (מפתיע:lol: )

אם גרמת להם נזק כספי (בגללך הם נאלצו לשלם משהו,לך או למישהו שפגעת בו) הם יראו בך "נהג מסוכן" מעכשיו, וירצו שתשלם יותר מ"נהג זהיר" שלא גרם להם (עדיין:lol: ) נזק.

אם נכנס בך מישהו שלא באשמתך, הרי שלא גרמת להם שום נזק, אלא "לחברה אחרת". שזה מבחינתם, ממש בסדר.

פורסם

תודה רבה לך !

יש רק מספר נקודות שלא הבנתי :

1. ייקור הפרמייה מבחינתי תתרחש רק כאשר אני תובע את הפוליסה שלי (ולא רק מדווח/מפעיל),

המקרים שבהם אתבע את הפוליסה שלי הן :

גרמתי לנזק לרכב שלי ו/או רכב אחר באשמתי והעלות גבוהה ומצדיקה הפעלת הביטוח

או במקרה שלא ברור מי אשם אבל הפסדתי בתביעה משפטית, האם נכון ?

2. בתשובה לשאלה 5 כתבת "רק לצד ששילם כסף", האם יש מצבים שחברותה ביטוח מסכמות על חלוקת תשלומים,

ובמקרה כזה לשני הצדדים תרשם תביעת ביטוח ?

3. בראשית האשכול נכתב :

"אצל חברות שונות הנהלים שונים. יש כאלה ש"מוחקות" תביעה אחרי שכל הנזק שולם על ידי הצד הפוגע"

האם הנ"ל נכון ? האם זה אומר שלמרות שאני לא אשם, והצד השני משלם, עדיין תרשם לחובתי תביעה ?

תודה רבה !

פורסם

3. בראשית האשכול נכתב :

"אצל חברות שונות הנהלים שונים. יש כאלה ש"מוחקות" תביעה אחרי שכל הנזק שולם על ידי הצד הפוגע"

האם הנ"ל נכון ? האם זה אומר שלמרות שאני לא אשם, והצד השני משלם, עדיין תרשם לחובתי תביעה ?

תודה רבה !

אתייחס רק לנקודה האחרונה: במקרה שלי פרטי היה קושי מסויים לקבל כסף מהצד הפוגע כי הוא מסר פרטים לא מדוייקים על הפוליסה שלו. חברת הביטוח שלי המליצה להפעיל פוליסה שלי כדי לתקן את הרכב עד הכל יתברר.

לאחר שכל הדברים התבררו ולקח להם חודשיים או יותר, הביטוח שלי תבע את הביטוח של הצד הפוגע, קיבל את הכסף חזרה, החזיר לי צ'ק על סכום השתתפות עצמית ששילמתי ו"מחק" תביעה שלי. ביררתי את הנושא לעומק עם הסוכן שלי.

אבל בכל זאת - תברר אצל הסוכן שלך, זה יהיה הכי מדויק.

ולדי

פורסם

לא רשמת את מקריה התאונה.

למרות שאתה כותב ובטוח שאינך אשם, חברת הביטוח של הפוגע יכולה לטעון אחרת.

בזמן אחרון יש הרבה מקרים, שבהם הנהג (יותר נכון, הביטוח שלו) שביכול לא אשם מחויב באחוזים של "אשמה תורמת" .

מדובר לרוב על תאונות בצומת.

מה זה משנה לך, מה עלות התיקון, אם הנהג הפוגע מוכן לשלם?

אם זה באמת יקר מאוד, אני חושש שאין לו ביטוח צד ג'.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תודה רבה לך !

יש רק מספר נקודות שלא הבנתי :

1. ייקור הפרמייה מבחינתי תתרחש רק כאשר אני תובע את הפוליסה שלי (ולא רק מדווח/מפעיל),

המקרים שבהם אתבע את הפוליסה שלי הן :

גרמתי לנזק לרכב שלי ו/או רכב אחר באשמתי והעלות גבוהה ומצדיקה הפעלת הביטוח

או במקרה שלא ברור מי אשם אבל הפסדתי בתביעה משפטית, האם נכון ?

נכון ומדוייק.

2. בתשובה לשאלה 5 כתבת "רק לצד ששילם כסף", האם יש מצבים שחברותה ביטוח מסכמות על חלוקת תשלומים,

ובמקרה כזה לשני הצדדים תרשם תביעת ביטוח ? כן, כמו שכתבו אחרי, יש מושג שאהוב על חברות הביטוח ונקרא "אשמה תורמת". במקרה כזה כל הצדדים סובלים, וחברות הביטוח מרוויחות פעמיים השתתפות עצמית (משני הצדדים) וגם מחלקות ומקטינות את הנזק שלהן כך. אם יש לך סוכן טוב, הוא ידאג שזה לא יקרה במקרה שלך.

3. בראשית האשכול נכתב :

כן ולא, ברגע שהודעת לחברת הביטוח(מה שאתה חייב לפי חוק בכל מקרה), מופיעה "תביעה פתוחה" ברישומים. ברגע שהיא נסגרת (בד"כ תוך עד 45 יום או פחות,אבל כמו שכתבו אחרי, לפעמים זה "נסחב" אפילו יותר) הרישום נשאר רק אצל האשם. כלומר, תביעה תרשם זמנית תמיד. עד למועד חידוש הביטוח, ב"ה לא יהיה לה זכר ברישומים, בתנאי שאתה לא אשם.

תודה רבה !

תשובות באדום

• תוכן חדש...