Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

גם אני הצטרפתי לטרנד האחרון ומעוניין בשדרוג המחשב.

השימושים שלי היום הם בעיקר אינטרנט וסרטים ולא אמור להריץ משחקים. בעיקרון אני עובד גם עם סולידוורקס, אבל אפילו למחשב הנוכחי שלי אין בעייה להריץ את הגרסה הנוכחית (2008), כך שכל כרטיס מסך סביר אמור להסתדר עם העניין.

אני בעיקר מתלבט בעניין לוח האם, כיוון שאני לא מכיר את ההבדלים היום. כמו כן, אני מעוניין בכרטיס מסך OB סביר (מפורט בהמשך) ולא חושב שיש לי צורך בחיצוני (אני טועה?)

1. מעבד: i3 2100 אינטל (זה הדור החדש להבנתי, להבדיל מ-540/550)

2. לוח אם:

א. מה ההבדל בין 61 ל-67/8?

ב. לשימושים שלי מעוניין בלוח אם עם כרטיס מסך מובנה - מעוניין באחד שיריץ HD ובעל יציאות DVI, HDMI ו-RCA (כי בנתיים אין לי טלוויזיה שטוחה)

ג. לא יודע אם רלוונטי, אבל שיהיה חריץ PCI-E למקרה ובעתיד ארצה לשדרג לכרטיס מסך חיצוני.

ד. תמיכה ב-USB3 יש צורך לציין או שזה מגיע סטנדרט היום?

3. זכרונות 2GB או 4? וכמה משמעות יש לדואל צ'אנל?

4. צורב - שוקל להעביר מהמחשב הנוכחי שלי, גם ככה לא משתמש בו כמעט

5. דיסק קשיח - במחשב הנוכחי יש לי HD חדש יחסית, 500GB SATA2 של WD שאני מעוניין להעביר - אלו בעיות זה יכול לגרום בזמן רכישה?

6. לשימושים הפשוטים שלי - כמה משמעות יש לסוג המארז והספק? מהי תוספת הכסף לכאלו מאיכות טובה?

שכחתי משהו?

אשמח להערות, המלצות על דגמים, חנויות (גר בת"א, אז מעדיף באיזור) וכל הערה אחרת תתקבל בברכה.

כמו כן, האם ניתן לבנות את המפרט בכ-1500 ש"ח?

תודה רבה.

פורסם

תשובות לשאלותיך:

הצורב, אם הוא SATA תעביר.

את הכונן הקשיח תעביר (תצטרך לפרמט כדי להתקין חלונות מחדש במחשב החדש).

מעבדי אינטל החדשים CORE I דור שני, אחד הפיצ'רים שלהם הוא מעבד גרפי מובנה כך שאין כבר כרטיס גרפי מובנה על לוח האם, המעבד עושה את העבודה.

ההבדלים העיקריים בין ערכות השבבים H61 וH67 היא היכולת לתמוך ביותר חיבורי SATA וUSB, יש עוד כמה הבדלים אך לא רלוונטים לשימוש בסיסי.

לוח אם עם יציאת RCA לוידאו זה משהו שלא נראה לי שתוכל למצוא, אני בכל אופן לא מכיר משהו כזה במיינסטרים, אבל לוח זול יחסית שיש לו גם VGA גם HDMI וגם DVI ניתן למצוא.

כל לוח אם בעל ממשק PCI-E לחיבור כרטיס מסך נפרד במקרה הצורך, אין לך מה לדאוג לגבי זה.

תמיכה בUSB3 יש צורך לציין מפני שהלוחות הזולים של כלל החברות בערכת שבבים H61 מגיעים ללא חיבור USB3, בתוספת קטנה תמצא דגם אשר מכיל את הUSB3, במקרה הכי גרוע ניתן להוסיף כרטיס בקר מתאם להוספת חיבור USB3 למחשב (גם למחשבים קיימים ישנים יותר אשר יש להם חריץ PCI או PCIEX פנוי)

עדיף לך לקחת זכרון בסטיק אחד של 4GB, מפני שהלוחות הזולים מגיעים עם שתי חריצי זכרון, בגלל אופן עבודתך אולי תרצה לשדרג בעתיד ל8GB ואז יהיה יותר קל וזול פשוט לשים עוד מקל של 4GB בחריץ הפנוי. אתה לא תרגיש את ההבדל בעבודה רגילה בין SINGLE לDUAL CHANNEL.

מארז זה עניין של יופי / עיצוב ועוצמת הרעש אשר תנבע מהמחשב ומהמאווררים, מארזים זולים עשויים מחומר פח בדר"כ, דק ולא תמיד בגימור טוב אשר מונע רעשים וויברציות והמאווררים בהם לא הכי שקטים. מארזים יקרים יותר עבים יותר, חומר קשיח יותר מפח דק ובעלי מאווררים שקטים ועמידים יותר.

ספק כח זה תמיד מומלץ להשקיע קצת יותר, ספק איכותי יותר עשוי מרכיבים טובים יותר, קבלים עמידים יותר, מאוורר שקט יותר, מיוצב יותר ויאריך חיים בעצמו ואת חיי הרכיבים הפנימיים במחשב. ישנם הרבה קריטריונים לספק כח כגון PFC אקטיבי, פאסיבי וללא, 80+ לדרגותיו השונות ועוד אך ניתן להסתפק למערכת אשר לא משומשת למשחקים בספק פשוט 300-400W אך עם אחריות גבוהה יותר, 2-3 שנים וPASSIVE PFC לפחות יכול להיות נחמד, תוספת לספק כזה לעומת הגנריים שמגיעים עם המארזים הגנריים יכולה להתבטא בעוד 100 ש"ח בערך, שווה את ההשקעה לטווח ארוך.

מקווה שעניתי על שאלתך,

לפרטים נוספים אתה מוזמן לפנות אלי גם בה"פ.

וכן, ב1500 ש"ח ניתן להרכיב לך מפרט נחמד מאד כל עוד לא נדרש בו צורב וספק שחוסך לך בערך 300 ש"ח.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת (מאוד).

עוד כמה שאלות ברשותך:

1. לפי מה שאני מבין, ניתן לסמוך על הכרטיס הגרפי שבמעבד שיעבוד בצורה תקינה עם סרטי HD וגרפיקות פשוטות יחסית (Angry birds) ואם הכרטיס המיושן במחשב הנוכחי (radeon x600) מסוגל להריץ את השימושים שלי (פרט לסרטי HD), אז ה-I3 אמור להיות אפילו מעבר לכך?

2. אם ארצה לשים את הכרטיס הנוכחי ב-PCI-EX, ניתן יהיה להפעילם במקביל או שיהיה צורך בשינוי דרך הביוס? (שואל למקרה וכן ארצה את ה-RCA/SVIDEO, כי אין לי אפשרות להתחבר אחרת לטלוויזיה הנוכחית שלי).

3. לפי השימושים הנוכחיים שלי, כפי הנראה לא אצטרך USB3, אבל אם התוספת קטנה (ואני מניח שמקבלים עוד כמה פיצ'רים בשדרוג הזה) ניתן לחשוב על כך ולו רק עבור חיבור של טלפונים סלולריים ומצלמות למחשב.

4. אכן אקנה סטיק של 4GB

5. קירור - כאמור, אני לא מכיר את היכולות של המעבד הגרפי על גבי ה-I3, אבל אני מניח שאם אני משתמש בו ככרטיס מסך, עלי לקנות מאוורר רציני יחסית.

אני צודק? אשמח להמלצות למאוורר סביר.

6. מארז - לא אשקיע יותר בו יותר מידי (הנוכחי בסיסי עם 5 מאווררים סה"כ - מעבד, מארז2X ,ספק כוח, כ. מסך) וגם כך אני גר בסביבה רועשת.

7. ספק - אחד סטנדרטי ואמין יספיקו לי לדעתי.

במערכת הנוכחית, בת 6, הלך ספק לפני כשנתיים. החלפתי בעלות של 100 ש"ח (כתוב עליו 500W אבל אני לא מאמין שזה באמת כך) והעסק חזר לעבוד בצורה תקינה. באמת יש צורך בכאלו שהם פי 2 במחיר למערכת בסיסית?

לסיכום, אשמח להמלצות בעיקר עבור לוח האם (מעדיף gigabyte, אבל גם אסוס ואינטל יתקבלו) וכן קירור עבור המעבד.

ספק כוח ומארז אני מניח שזה יהיה בהתאם לחנות שאלך אליה (אם כי גם פה אשמח להמלצות).

זיכרון RAM - יש מהירות מומלצת? ללכת על CL9? חברות מומלצות (הייתי הולך על קינגסטון, סמסונג, אבל פתוח לחברות אחרות כמובן)?

תודה רבה, שוב.

פורסם

1. סרטי HD זה עוצמת מעבד ולא כרטיס בדרך כלל, לא צריכה להיות לך שום בעייה להפעיל 1080P.

2. תלוי בלוח אם, בדרך כלל אין אם זה בעייה, אבל מומלץ לבדוק בלוח לפני זה.

חוץ מזה לWIN7 יש תמיכה גרוע לעבודה אם שני כרטיסים, ברגע שאתה שם שני דריוורים WDDM אחד מתכבה אוטומטית.

פעם ניסיתי את זה והפתרון היחיד שמצאתי היה להתקין דריוור אחד של XP XPDM והשני של 7 WDDM, אבל זה העיף את כול אפשרויות האירו, אולי היום יש פתרון יותר אלגנטי.

5. בשביל ה I3 2100 לא צריך קירור מיוחד, אם אתה במתכונת של חיסכון אז אני ממליץ לך לשים את זה של אינטל בגירסת הנחושת שמתאים עד 130W, אם יש עודף כסף אז לך על משהו יותר רציני.

7. זה כמו רולטה רוסית, מתוך 6 ספקים שנשרפים אחד תמיד ישרוף גם את הלוח ביחד אם עצמו :)

אודי A4

דימה.

פורסם
תודה רבה על התשובה המפורטת (מאוד).

עוד כמה שאלות ברשותך:

1. לפי מה שאני מבין, ניתן לסמוך על הכרטיס הגרפי שבמעבד שיעבוד בצורה תקינה עם סרטי HD וגרפיקות פשוטות יחסית (Angry birds) ואם הכרטיס המיושן במחשב הנוכחי (radeon x600) מסוגל להריץ את השימושים שלי (פרט לסרטי HD), אז ה-I3 אמור להיות אפילו מעבר לכך?

המעבד הגרפי המובנה בדור החדש של המעבדים טוב יותר מהכרטיס X600 שברשותך. (הרבה יותר)

2. אם ארצה לשים את הכרטיס הנוכחי ב-PCI-EX, ניתן יהיה להפעילם במקביל או שיהיה צורך בשינוי דרך הביוס? (שואל למקרה וכן ארצה את ה-RCA/SVIDEO, כי אין לי אפשרות להתחבר אחרת לטלוויזיה הנוכחית שלי).

צריך להגדיר בביוס

3. לפי השימושים הנוכחיים שלי, כפי הנראה לא אצטרך USB3, אבל אם התוספת קטנה (ואני מניח שמקבלים עוד כמה פיצ'רים בשדרוג הזה) ניתן לחשוב על כך ולו רק עבור חיבור של טלפונים סלולריים ומצלמות למחשב.

מה קשור USB3 לטלפונים ומצלמות? ישנם לוחות אשר ניתן לטעון מכשירים סלולרים ע"י כניסת USB גם כאשר המחשב כבוי, אך אין קשר לUSB3.

4. אכן אקנה סטיק של 4GB

בחירה נבונה

5. קירור - כאמור, אני לא מכיר את היכולות של המעבד הגרפי על גבי ה-I3, אבל אני מניח שאם אני משתמש בו ככרטיס מסך, עלי לקנות מאוורר רציני יחסית.

אני צודק? אשמח להמלצות למאוורר סביר.

מאוורר הסטוק של אינטל די והותר, המעבדים ב32NM החדשים די קרירים ואין צורך ממשי בקירור חזק יותר. אם יוצא לך זול יותר לקנות מעבד TRAY וקירור נפרד מאשר מעבד BOX אז לך על זה.

6. מארז - לא אשקיע יותר בו יותר מידי (הנוכחי בסיסי עם 5 מאווררים סה"כ - מעבד, מארז2X ,ספק כוח, כ. מסך) וגם כך אני גר בסביבה רועשת.

תפריד מארז מקירור רכיבים ספציפים כמו מעבד/כרטיס/ספק, מארז זה מארז.

7. ספק - אחד סטנדרטי ואמין יספיקו לי לדעתי.

במערכת הנוכחית, בת 6, הלך ספק לפני כשנתיים. החלפתי בעלות של 100 ש"ח (כתוב עליו 500W אבל אני לא מאמין שזה באמת כך) והעסק חזר לעבוד בצורה תקינה. באמת יש צורך בכאלו שהם פי 2 במחיר למערכת בסיסית?

ספק מאיכות ירודה יכול לפגוע גם ברכיבים כאשר הוא מתקלקל, לא רק בעצמו, לכן ספקים איכותיים יותר בעלי יותר הגנות ויעניקו לך יותר "שקט" לטווח ארוך.

לסיכום, אשמח להמלצות בעיקר עבור לוח האם (מעדיף gigabyte, אבל גם אסוס ואינטל יתקבלו) וכן קירור עבור המעבד.

ספק כוח ומארז אני מניח שזה יהיה בהתאם לחנות שאלך אליה (אם כי גם פה אשמח להמלצות).

זיכרון RAM - יש מהירות מומלצת? ללכת על CL9? חברות מומלצות (הייתי הולך על קינגסטון, סמסונג, אבל פתוח לחברות אחרות כמובן)?

ממליץ לך לבדוק לוחות של ASROCK אשר מציעים איכות מעולה למחיר ובעלי פיצ'רים כמו USB3 וSATA במחיר טוב גם בסדרת הלוחות מבוססים H61

זכרון CL9 יספיק לך, KINGSTON/PATRIOT/TRANSCEND/SAMSUNG/CRUCIAL/G.SKILL/OCZ כולם מצויינים, במחירים הזולים אתה קונה גם ככה את סדרת הVALUE שלהם.

ספק כח ומארז בהתאם לחנות ממנה תקנה, אני אישית מאוד אוהב את מארזי COOLERMASTER וגופי הקירור שלהם מצויינים, ספקים טובים יש של המון חברות..

תודה רבה, שוב.

תשובות בכחול :lol:

פורסם

תודה על התשובות TheWolf ו-Ave

1. לא כ"כ מצאתי לוחות של ASROCK בחנויות ברשת. אשמח אם תוכל להמליץ על דגמים שאתה יודע שנמכרים וממולצים.

בנתיים מצאתי לוח של אסוס בשם P8H61-M PRO שמכיל USB3, HDMI. הוא סביר (ראיתי ב-520 ש"ח) או שיש משהו עדיף?

אגב, על ה-USB3 חשבתי רק עבור קצב העברת נתונים ממצלמות וסלולריים. כמובן שלא עבור הטענת סוללה..

2. כפי הנראה אהיה מוכרח לקנות צורב חדש - לא הייתי מודע לכך, אבל הלוחות החדשים לא מכילים חיבור IDE (דבילי לחלוטין - לא נוגע בו פרט להתקנה ראשונית של מערכת הפעלה וכן דרייברים שניתן להשיג ברשת גם כך ולרוב יותר מעודכנים מאשר בדיסק)

3. זכרונות - לוח האם שלקחתי מתאים לזכרון במהירות 1333MHz (וראיתי שגם במפרטים הקודמים שאנשים ביקשו בהם עזרה הם לקחו את המהירות הזו) - במידה ויש אפשרות, יש טעם לקחת מהירות גבוהה יותר כמו ?1600MHz

4. ספק כוח - אני לא מכיר כלל את החברות - אם אפשר לקבל שמות של 2-3 חברות נפוצות בארץ זה יעזור לי.

תודה שוב.

פורסם
תודה על התשובות TheWolf ו-Ave

1. לא כ"כ מצאתי לוחות של ASROCK בחנויות ברשת. אשמח אם תוכל להמליץ על דגמים שאתה יודע שנמכרים וממולצים.

בנתיים מצאתי לוח של אסוס בשם P8H61-M PRO שמכיל USB3, HDMI. הוא סביר (ראיתי ב-520 ש"ח) או שיש משהו עדיף?

ASROCK H61M/U3S3 בעל USB3 וSATA3 וזול יותר.

אגב, על ה-USB3 חשבתי רק עבור קצב העברת נתונים ממצלמות וסלולריים. כמובן שלא עבור הטענת סוללה..

המצלמה והסלולארי שלך עם USB3?? אם לא אז זה לא משנה.

2. כפי הנראה אהיה מוכרח לקנות צורב חדש - לא הייתי מודע לכך, אבל הלוחות החדשים לא מכילים חיבור IDE (דבילי לחלוטין - לא נוגע בו פרט להתקנה ראשונית של מערכת הפעלה וכן דרייברים שניתן להשיג ברשת גם כך ולרוב יותר מעודכנים מאשר בדיסק)

3. זכרונות - לוח האם שלקחתי מתאים לזכרון במהירות 1333MHz (וראיתי שגם במפרטים הקודמים שאנשים ביקשו בהם עזרה הם לקחו את המהירות הזו) - במידה ויש אפשרות, יש טעם לקחת מהירות גבוהה יותר כמו ?1600MHz

H61 תומך 1333, לא יעזור לך מהירות גבוהה יותר בערכת השבבים הזו.

4. ספק כוח - אני לא מכיר כלל את החברות - אם אפשר לקבל שמות של 2-3 חברות נפוצות בארץ זה יעזור לי.

SEASONIC/HEC/CORSAIR/COOLERMASTER ועוד

תודה שוב.

אם תרצה אני אוכל להרכיב לך מפרט ואם תרצה לשלוח לך למרכז, אתה מוזמן ליצור קשר בה"פ במהלך החג לשאלות..

פורסם

כיום הסלולרי שלי והמצלמה אינם תומכים ב-USB3. לא יודע מה יהיה בעתיד.

יכול להיות שזה באמת פיצ'ר מיותר כיום, בהתחשב בזה שאפשר לקנות כרטיס הרחבה וזהו.

• תוכן חדש...