Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדרך היחידה לדעת ברכבים ותיקים יותר היא לגשת למשרד הרישוי.

ברכבי השכרה יהיה רישום בכל שנתון, בליסינג יש רישום משנת 2008.

פורסם

אני מדבר על שנתונים 2001-2004 בעיקר.

אז אני מבין שזה לא רשום ברישיון של הרכב?

לגבי בירור במשרד הרישוי, אני מניח שיש צורך לבוא עם בעל הרכב בשביל לקבל את המידע הזה? יש אפשרות לברר את זה בדואר?

פורסם

לא חושב.

אפשר לחפש סימנים כמו מדבקות של דלקן בדלתית הדלק. מדבקה של חברה על הכנפיים האחרונות (או צבע חדש יותר במקום שבו אמורה להיות). מדבקה בתוך האוטו של "טיפול הבא ב___" או מדבקה על פנים המשקוף הדלת עם לוגו החברת ליסינג.

אם לבעלים יש חשבוניות מטיפולים קודמים, אמור להיות שם המזמין/בעל הרכב.

כמו כן, כדאי לחפש רכבים מיד 2, כך ניתן לראות תאריך העברת בעלות, חברות ליסינג לא משאירות אצלן רכבים מעל שנתיים-שלוש.

משכנתא זה קל

פורסם

כמו שאמרתי, אני מחפש בעיקר רכבים בשנים 2001-04 שרוב הדברים שאמרת כבר לא רלוונטיים, בגלל הסיבה שכבר הספיקו להחליף יד או שניים.

האם הבנתי נכון שאם הרכב היה בהשכרה הדבר יהיה מצויין ב-100% ברשיון הרכב?

פורסם

שלום לך יש דרך ממש טובה לדעת אם רכב היה ליסינג

לכל רכבי הליסינג יש דלקן פזומט וכו' דבר זה מחייב העברת חיוט דרך פתח התדלוק

לכן אם תפתח את דלת התדלוק החיצונית ותתבונן הייטב בתא מסביב לפתח המילוי

אתה תבחין וחור קטן אשר דרכו עברה צמת החיוט של מכשיר הדלקן .

בהצלחה מקווה שעזרתי . (את זה למדתי מחבר שעבד במגרש רכבים).

ולגבי השכרה תמיד יהייה רשום ברשיון.

פורסם

אני נמצא כבר הרבה שנים בענף, ואני לא ממש מסכים עם מה שכתבת. זה נכון שברוב המקרים לרכבי ליסינג יש דלקן אבל אין חובה כזאת. יש לא מעט רכבי ליסינג בהם לא הותקן דלקן, במיוחד של חברות קטנות בהם העובדים לא קיבלו החזר דלק או שהיו מגישים חשבוניות על הדלק בסוף החודש. בנוסף, כבר יצא לי לשמוע על רכבים שהיו רשומים בתור רכבי ליסינג ברישיון אבל בפועל עבדו בהשכרה. אין דרך בטוחה לדעת במאה אחוז, אבל ברכב ממודל 2001 אני חושב שזה גם לא כל כך חשוב.

פורסם
שלום לך יש דרך ממש טובה לדעת אם רכב היה ליסינג

לכל רכבי הליסינג יש דלקן פזומט וכו' דבר זה מחייב העברת חיוט דרך פתח התדלוק

לכן אם תפתח את דלת התדלוק החיצונית ותתבונן הייטב בתא מסביב לפתח המילוי

אתה תבחין וחור קטן אשר דרכו עברה צמת החיוט של מכשיר הדלקן .

בהצלחה מקווה שעזרתי . (את זה למדתי מחבר שעבד במגרש רכבים).

ולגבי השכרה תמיד יהייה רשום ברשיון.

ירון יש רק הסתייגות קטנה ברעיון שלך, גם לרכבים שהיו בבעלות מדינת ישראל/ליסינג/השכרה/חברה היה מותקן דלקן ברכב.

לכל אחת מהקטגוריות הנ"ל ישנה ירידת ערך שונה במכירת הרכב.

הדרך הבטוחה ביותר (אם כי לא הנוחה ביותר) היא ברגע שהחלטת שרכב מסוים מתאים לך לבקש מבעל הרכב (כדאי אפילו ללכת איתו) למוסך מורשה ולראות היסטוריית טיפולים קודמת, בדרך כלל תחפש את הטיפול הראשון שני של הרכב (15K,30K ק"מ) ב100% מהמקרים רשום מזמין הטיפול כך תוכל לראות אם זה חברת ליסינג/השכרה/חברה/ או כל דבר אחר.

ברוב הרכבים הבעלים הראשון מבצע לפחות טיפול אחד במוסך המורשה בכדי לשמור על אחריות היצרן, אם אין היסטוריה אז כנראה שזו חברת השכרה/ליסינג שהייתה מטפלת במוסכים שלה בכדי לחסוך בעלויות, מה גם שכמעט לא קיים רכב בליסינג/השכרה שהוא רשום כיד 2 אז תמיד לבדוק את הבעלים הראשון/הטיפול הראשון של הרכב במוסך מורשה של היצרן, ברוב המקרים אתה תראה מי היה הבעלים הראשון (מזמין הטיפול או בעלים רשום).

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם
כבר יצא לי לשמוע על רכבים שהיו רשומים בתור רכבי ליסינג ברישיון אבל בפועל עבדו בהשכרה. אין דרך בטוחה לדעת במאה אחוז, אבל ברכב ממודל 2001 אני חושב שזה גם לא כל כך חשוב.

צודק,לפני כחודש שכרתי רכב מבאדג'ט ואכן ברישיון היה כתוב "החכרה"

באחד מרכביי הפרטיים ממודל 2000,מופיע רישום קודם:"השכרה"...

מעורר מחשבות.

שיהיה...

• תוכן חדש...