Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים בשבועות האחרונים מהדהדת בראשי מחשבה יש לי פולסווגן פולו אוטומטית ברוך השם טפו טפו טפו במצב דיי טוב 90 אלף קילמטר שנת 04 מצב חיצוני ומכני טוב מאד.

באמת נוחה עושה 1./12 ממוצע

מותקנת מערכת שמע איכותית ב3000 שקל ומטופלת כראוי ובאהבה גדולה

לאחרונה אני רואה את האלטו החמודות והחסכוניות ביותר בשלל צבעים והמחיר לרכב יד 1 שנת 2010 יכול להגיע גם ל44 אלף שקל .

הרכב שלי שווה במחירון 40000

אני מאמין שאני אוכל למכור אותו בסכום הזה.

רציתי שתספרו לי על היתרונות והחסרונות שבאלטו !

האם צעד כזה יהיה חכם?

לוותר על הבטיחות של הפולו שכמעט ללא ירידת ערך לטובת מכונית הודית פשוטה?

האמינות הגרמנית לעומת היפנית??

מעבר מתיבה אוטומטית לתיבה ידנית ?

איכות הנסיעה ?

ארבעה מושבים מול 5 בפולו

מנוע 1.6 לעומת 1.0 סמק

זריזות

ירידת ערך שנתית

היצע וביקוש בעתיד

ALTO-(7)_wa.jpg

vs

volkswagen_polo_gt_14_07_04.jpg

תודה לעונים:lol:

קומפוננט: ‏6.5 ‏אינטש PULSE Morel

רדיו דיסק: Pioneer DEHP4050UB

מגבר : HIFONICS TXI640

סאב : 12'' pioneer impp 450w

פורסם

מה אתה מחפש להשיג בעצם?

צריכת דלק טובה יותר?

אגב לא ממש ראיתי הרבה אלטו 2010 במחיר שציינת קצת יותר קרוב ל50 אלף+.

וגם אם יש אלטו ב44 אלף, כנראה שיש סיבה לזה.

(אם היית מחפש טלויזיה חדשה והיית מוצא דגם שעולה 1000 שקל בחנות אחת ו3500 שקל בכל שאר החנויות, לא היית שואל שאלות?)

מנקודת מבט אישית, אני גם הייתי בהתלבטות דומה עם הספארק, בסוף קניתי פאביה משומשת וזה הצעד הנבון ביותר שעשיתי בשנה האחרונה לפחות.

ביצעת נסיעת מבחן על האלטו? לדעתי אתה מאוד תתאכזב כי התרגלת לטוב. אני הרגשתי כמו סרדין באלטו. למרות שהיא כן מרגישה זריזה ונמרצת, את זה אי אפשר לקחת לה.

פורסם

מבחינת נוחות זאת נפילה בכל פרמטר.

מצד שני אתה תחסוך המון על דלק - אם אתה עושה עכשיו 1:12, אתה תעשה 1:17 עם האלטו.

אם אתה מרגיש שהפולו שירתה אותך מספיק זמן ואתה חושש שהיא תעשה קצת צרות הקשורות לבלאי - אז אולי זה הזמן להחליף.

מכיוון שאני לא רואה אותך מוכר את הפולו שלך במחיר מחירון, הייתי במקומך מתעניין בטרייד אין בסוכנות רכב חדש - אצל סוזוקי או אצל קיה.

קח בחשבון שכמו שאתה עושה את החשבון הזה של פולו בת 7 ב-40K מול סוזוקי חדשה מהניילון, גם אחרים עושים - וזה פוגע קשות בביקוש לרכב שלך.

פורסם

היתרון הגדול של אלטו כמעט על כל מכוניות בשוק זוהי צריכת דלק! אני אומר כמעט על כל מכוניות בשוק, כי אינני יודע בוודאות מהי צריכת דלק ממוצעת בשטח (ולא בדף נתונים) בקאיה פיקאנטו ידנית החדשה לעומת האלטו הידנית. כמובן שצריכת דלק מושפעת רבות מצורת הנהיגה, אבל ניסיון שלי מלמד שבנהיגה נורמאלית - יומיומית רגוע, אפשר בכיף להגיע לצריכה של 1 ליטר לכל 20 קילומטר בבין עירוני!

אלטו קטנה פיזית, פלסטיקה זולה אך עמידה, וסה"כ רכב בסיסי שעושה את העבודה! אם אתה מחפש נוחות, יוקרה ואבזור, תעבור הלאה. אלטו מאובזרת רק בדברים החיוניים ובסיסיים ביותר. לי אישית זה מספיק, גם מד סל"ד שאינו בנמצא בדגם המיובא ארצה, אינו חסר לי כלל. אלטו גם פשוטה מבחינה מכאנית, ככה שאין לצפות לתקלות מסובכות ויקרות.

מבחינת מנועה תרגיש הבדל בין 1.6 ל-1.0. ההבדל יבוא בסחיבה של הרכב. גם אני ירדתי בזמנו מאלמרה ידנית 1.6 והייתי צריך להתרגל לזה שלמנוע פשוט אין סחיבה של 1.6. במישור אין כל בעיה להתנהל עם הרכב, מה שכן במהירויות גבוהות צריך לתכנן עקיפות הרבה מראש, כיוון שלמנוע נדרש די הרבה זמן כדי לעלות נגיד מ-100 ל-130 קמ"ש. בעליות הדבר אף מחריף!

האלטו סה"כ רכב עירוני שמתאים בארץ לנהיגה בין עירונית. המנוע אוהב סל"ד גבוהה ואין לו בעיה לשייט גם על 120-130 קמ"ש קבוע, רק שלוקח זמן להגיע לשם.

לדעתי רכישת אלטו נובעת מצורך אחד והוא חיסכון מקסימאלי. אישית רכשתי אלטו בשל תחזוקה זולה וחיסכון בדלק כיוון שאני נוהג הרבה יחסית. בסופו של דבר אלטו אינה מתאימה לכולם, ולפני רכישה ממליץ לך אולי להשכיר אחת לשבוע ימים ולראות את רמת איכות החיים עימה ביומיום.

בהצלחה בכל מקרה

רומן

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

"ולפני רכישה ממליץ לך אולי להשכיר אחת לשבוע ימים ולראות את רמת איכות החיים עימה ביומיום."

העצה הכי טובה שתקבל.

תשאל את עצמך האם ההפרש במחירים שווה את כמות הקילומטרים שאתה נוסע בחודש.

ושוב, לקחת דוגמא די קיצונית כי אלטו ב44 אלף יש ביד 2 אחת (וכנראה שיש סיבה מאוד מאוד טובה למכור במחיר כזה), כל השאר בין 50-53 ויותר אז זה הפרש משמעותי.

אם הפולו הייתה עושה לך צרות בצרורות אז היה מקום לשקול את זה, אתה בעצמך אומר שהיא מצב מעולה, נוסעת יופי ומשרתת אותך היטב. צריכת דלק (גם במחיר האסטרונומי של היום) היא לא סיבה מספיק טובה, בייחוד לא כשהיא היחידה.

פורסם

לאלטו היתרונות הבאים:

- צריכת דלק עדיפה.

- רכב צעיר יותר.

וכפי שאייל כבר ציין, בכל שאר הפרמרטים הפולו עדיפה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה רבה רבה על התשובות המהירות והמפורטות. הפחד שלי הוא שיהיה לפולו נפילת ערך פתאומית וכל עוד המצב סביר לנצל זאת. עוד נקודה למחשבה היא שבחודשיים האחרונים השקעתי 2500 שקל בטיימינג ,משאבת מים ותותבים למשולשים. כואב למכור רכב שהושקע לאחרונה בטיפול גדול. בכל מקרה המעבר לאלטו יצריך 10000 שקל לפחות. אם נמיר את זה במושגי דלק זה נותן לנו בערך ל15 חודשים בממוצע. צריך לשקול זאת גם. מה שכן אני נוסע קבוע עם חברים לאריאל ואנחנו חמישה ובאלטו רק ארבעה מקומות ברישוי. חשוב לציין שטעיתי לגבי הנפח מנוע כמובן שמדובר במנוע בעל נפח 1.4 סמק

פורסם

אני הייתי נשאר עם הפולו, כמו שאמרת רכב מטופל כמו שצריך והחלפת חלקים עיקריים לא מזמן, ההפרש של ה10 - 15K ש"ח יקח קצת זמן להחזיר אותו דרך החיסכון בדלק, ואמרת שאתה צריך 5 מקומות אז לדעתי כבר ענית לעצמך.

פורסם

לפי חישוב של פולו 1:12 ואלטו 1:17, תחסוך כ3000 שקל ב15 חודשים על דלק. זאת אומרת 2400 בשנה=החזר השקעה בעוד 4.2 שנים.:lol:

שווה לך את כל הבלאגן הזה?

פורסם

שי יא חתיכת מחשבוןןן מהלך חח. פשוט חבר שלי נמצא בתהליכי החלפת רכב מגולף 2002 1.6 לi10. מחירון 46 אלף עכשיו הוא מתחנן ל35 אלף שקל פשוט חבל מאד השוק מוצף ברכבים. כנראה שהוא ילך לטרייד אין וישחטו אותו ויגיעו למחיר של 28 אלף ביזיון

פורסם

נצל"ש קטן.

לי אישית זה מספיק, גם מד סל"ד שאינו בנמצא בדגם המיובא ארצה,

לא מובנית לי הקמצנות הזו מצד היבואן (או אולי גם היצרן,אינני יודע) - למה לא מביאים את הרכב עם לוח שעונים כראוי שמצויד במד סל"ד? איפה פה ההיגיון או יתרון כלשהו שזה מספק?

כן אני יודע להקשיב למנוע ללא השעון הנ"ל (מנסיון רב על קנגו חבוטה בצבא :-P) אבל אני פשוט לא מבין את הטמטום הזה.

כנ"ל בסוזוקי ספלאש (וגם בפאביה) - אין שעון דלק כראוי,רק מד דיגיטלי עילג עם פסים מעפנים :|

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
כנ"ל בסוזוקי ספלאש (וגם בפאביה) - אין שעון דלק כראוי,רק מד דיגיטלי עילג עם פסים מעפנים :|

אופיר, זאת מגמה / אופנה חדשה - אין יותר מידי מה לעשות נגד זה.

בהתחלה מאוד עצבן אותי המחסור במד דלק נורמלי - ועכשיו התרגלתי לדיגיטלי. עדיין מעט חסר לי מד חום מנוע "סטנדרטי". לפחות יש נורות :roll:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...