Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עוד כשהרכב היה חדש הדבקתי את הכיסוי השקוף (שיש כאלו שגם מדביקים אותו על הרכב כנגד שריטות) והוא מגן על הפנסים גם מפני כל מיני אבנים שמתעופםות על הפנסים, עשוי להציל גם את הפנס משבר וכמובן שומר על הפנס שלא יהיו עליו כל מיני שריטות וכדומה שפוגמות בצלילות של הפנס. הרכב שלי עבר כבר למעלה מ- 4 שנים, כמעט 100 אלף ק"מ והפנסים כמו חדשים! היה וארצה אני יכול להוריד את הכיסוי ולהדביק חדש. זה לא סיפור יקר, צריך לדעת איך לבצע את ההדבקה בצורה נכונה כדי שלא תהיינה בועיות וכדומה. אשתדל לעלות תמונה בהזדמנות.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אז ככה אחרי שעברתי את כל ה93 עמודים האלו ולקחתי טיפים מהחברה פה.

היום עשיתי את הניקוי .

הפנסים אצלי דהויים לא משהו רציני רק טיפה למעלה .

התחלתי עם 800->1000->2000 לצערי היה משהו מוזר עם ה1000 הוא הרגיש יותר כמו 400 לא יודע למה השתמשתי בו בסוף ,לצערי נשארו שריטות ממנו על הפנס.

השתמשתי בטרמפרטין מינרלי כמו שהומלץ ולכה יאכט ורניש של יעקבי על בסיס פוליאוריטן (בדקתי באתר של יעקובי וזאת הלכה היחידה שהייתה שם כניראה שהם לא מיצרים יותר לכה על בסיס שמן ).

מרחתי את הלקה עם פדים לאיפור (100% כותנה) כמו שאמרו לקחת 3-5 ביחד לקפל לחצי לתבול אותם ואחר כך לסחוט ולעבור על הפנס מימין לשמאל מלמעלה למטה.

משום מה אחרי שמרחתי חיכיתי 20 דקות וראיתי שיצא לי מטושטש (לא בפוקוס) הפנס לא צלול שמסתכלים.

יכול להיות שהדילול לא היה נכון או שהעבודה לא הייתה מספיק טובה.

מצורפות תמונות ,אולי משהו יוכל לתת חוות דעת.

לפני

20150829092315 (1).jpg20150829092315.jpg

לפני צפוי הלכה

20150829102039.jpg20150829102040.jpg

אחרי ציפוי הלכה

20150829092315 (3).jpg20150829092315 (4).jpg20150829092315 (5).jpg20150829092315 (6).jpg

עריכה אחרונה על ידי DDOR01
תיקונים
פורסם

המשך כמובן שהתחלתי עם כיוון אופקי ואחרי החלפה של סוג גודל הליטוש עשיתי אנכי ולהפך.

החומרים

20150829095650.jpg

הטשטוש אחרי הלכה

20150829103037 (1).jpg20150829103037 (2).jpg20150829103037.jpgמטושטש.jpg

פורסם

לדעתי אתה צריך שוב לעבור רק עם 2000 וזה יסתדר.

ראשית תסיר בעזרת הטרמפנטין את שכבת הלכה. תרחיב את הפנס ונייר הליטוש 2000 תשייף בצורה שתי וערב בצורה אחידה.

תצפה בשכבת לכה.

זה יסתדר.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם (נערך)

יש פה מישהו שנשארה לו קצת לכה על בסיס שמן של יאכט ורניש? מאיזור המרכז, בתשלום כמובן ( צריך כמות קטנה ), כי לא מצאתי אותה היום באייס, היה רק על בסיס מים וטרמפנטין

עריכה אחרונה על ידי aharon88
פורסם

לי יש - בחינם כמובן. אני מר"ג, אתה מוזמן לבוא לקחת

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
לדעתי אתה צריך שוב לעבור רק עם 2000 וזה יסתדר.

ראשית תסיר בעזרת הטרמפנטין את שכבת הלכה. תרחיב את הפנס ונייר הליטוש 2000 תשייף בצורה שתי וערב בצורה אחידה.

תצפה בשכבת לכה.

זה יסתדר.

אני חושב שזה יצא ככה בגלל הלכה שהיא על בסיס ופוליטראן .

פורסם

לא יודע אם עלה פה, באייס מוכרים ערכה ב-60 ש"ח הכוללת ניירות ליטוש ואת הנוזל-קסמים הזה. המליץ לי עליו חבר לעבודה, ובעצתו רכשתי את הערכה (הפנסים שלי לא עברו טסט, כמובן שהפנו אותי למישהו במקום שמטפל בפנסים עכורים ואמרתי להם שילכו לחפש). התוצאה, הפנסים כמו חדשים, והטסט החוזר עבר בהצלחה.

כמובן שהוספתי מעט ניירות מעצמי, בגריטים שהיו חסרים לדעתי מהערכה- הקפיצות שם גדולות מדיי, והנייר קטן מדיי...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

איך אני שומר על פנס ברכב חדש?

הבנתי שיש ציפוי שניתן למרוח שישמור על הפנס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

לא הבנתי מהמדריך מה משך הליטוש הנדרש וכנראה הגזמתי בפעולת הנייר העדין 2000 ועכשיו כל הפנס לבן ומעונן. כיצד ניתן לתקן זאת ? לחזור לליטוש הגס מההתחלה ?

עריכה אחרונה על ידי m3csl
פורסם

נורמאלי שהפנס לבן ומעונן אחרי ליטוש.

בשביל להוריד את זה, אתה צריך להשתמש בפוליש גס.

אל תתבייש לשפשף כמה פעמים עד שהפנס יחזור להיות מבריק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...