Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יונדאי החלה לייצר מכוניות רק בשנת 67', הרבה מאד שנים לאחר שתעשיית הרכב באירופאית הספיקה להתבסס, והדגמים הראשונים שלה היו תערובת של דגמי פורד ישנים עם יחידות הינע של מיצובישי.

עד 94' יונדאי השתמשה בידע ומכללים של מיצובישי, ורק ב 95' הם הציגו את המכונית העצמאית הראשונה שלהם, האקסנט.

מאז מראה יונדאי שיפור עקבי ומתמיד , המכירות בקו עליה מזה שנים ארוכות ובהצגת סדרת ה I הם סגרו סופית את הפער מול טובי היצרנים.

יונדאי הצליחו לפתח מנועי דיזל מעולים, תיבות אוטומטיות טובות וב I30 אפילו שלדה ראויה לשמה.

אבל תמיד, וזה כלל לא משנה איזו מכונית זו תהיה וכמה שהיא תהייה טובה, יונדאי ישארו "זבל קוראני".

ואם כבר נגענו במכוניות אירופאיות, אז ללא ספק כולן מושלמות, וזה כלל לא משנה איזו מכונית זו, העיקר אירופאית.

על פניו, לא נראה שהציבור הישראלי כל כך מטומטם כפי שנוהגים לחשוב, ואם המכוניות של יונדאי היו גרועות ולא אמינות אף אחד לא היה קונה אותן לאורך זמן, ע"ע סיטרואן BX ואוסטין מונטגו.

ואל תנופפו בציי רכב, כי הם האחרונים שיקנו מכוניות לא אמינות, כי בניגוד אלינו הם חיים מהן.

פגעת בול בנקדה ,הרבה מאוד אנשים בארץ חיים לפי סטיגמות, אני לא מבין את האנשים האלה.

קצת מזכיר לי את השיטה הישראלית לבדיקת לחץ אוויר בצמיגים ,בעיטה.

לפני כשבועיים דוד שלי ביקר בארץ ,הוא אדם מבוגר ואוהב לבוא לארץ לנוח ,הוא אמר לי שראה בנאדם בועט בצמיגים, אז שאל אותו "הכל בסדר?" אז הבחור אמר לו באנגלית רעועה "הכל בסדר ,אני רק בודק שאין פנצ'ר" ואז כשדודי התרחק זרק לאשתו בחיוך "התיירים האלה לא מבינים כלום בעבודה שחורה." כשהוא הגיע הבייתה הוא פשוט בכה מרוב צחוק כי הוא לא הבין איך אפשר לבדוק לחץ אוויר בבעיטה.

באותו הערב כאב לי הלב לשמוע על מחירים ואבזור של רכבים ברוסיה ,לעומת אצלנו ,באמת שכאב לי הלב.

ולכל מי ששונא מאזדה ,בבקשה: החלטתי שאני אסיע את דוד שלי חזרה למלון בו הוא התגורר ,נכנסנו לאוטו והוא שואל אותי ,"רגע! מה זה האוטו הזה? מה? מאזדה?! מה זה כמו RX8?" זה פעם ראשונה שהוא ראה כזו ,חייכתי ואמרתי לו "כן ,משהו כמו RX8 (בציניות)."

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ניתן להשוות כלל בין הג'טה החדשה האמריקאית לזו האירופאית שגם תגיע אלינו. מדובר בשתי מכוניות שונות מאוד למעט עיצוב הפנים והחוץ. ניתן להרחיב על ההבדלים, אך זה מיותר, מה שכן צריך להבין, שפולקסווגן במיוחד בנתה את ה'טה האמריקאית והן את הפאסאט האמריקאית כמכוניות זולות בהרבה לעומת הדגמים המוחלפים וזאת בכדי להציג תג מחיר אטרקטיבי שבעבר גרם ללקוחות האמריקאים להדיר את רגליהם מהסוכנויות של פולקסווגן.

לגבי האלנטרה החדשה, לא בטוח שבאירופה היא תזכה לאותן המחמאות, כי היא לא מיועדת לאירופה כלל, כך שהיא כנראה תהיה פחות טובה על הכביש מה-i30 (שהיא מכונית טובה כמו כל אירופאית אחרת גם אם לא מרגשת כלל) בעיקר בשל הסיבה שמאחור ישנו מוט פיתול ולא מתלה רב חיבורי כמו ב-i30.

ואם לצטט משפט סיכום למבחן דרכים ל-i30 "יונדאי i30 היא האות לכל שאר היצרניות לפתוח 7 עיניים לכיוון החברה הזו ולהבין שהקוריאנים אלא היפנים החדשים בגרסה משופרת". למרות שלדעתי, קיה הוא המותג היותר מעניין מיונדאי/קיה.

פורסם
יונדאי בסך הכל מבינה מה האנשים רוצים, הם רוצים עטיפה יפה כדי להתגאות בה, המכוניות האחרונות שלהם עטופות נורא יפה, קימורים בפח, שעונים כחולים וזהו, בפנים הכל נשאר כמו שנות ה 90 המאוחרות, אין שום חידוש אין שום יחודיות שום כלום רק עטיפה יפה.

נהגתי על הסנטה פה של יונדאי שבהחלט נחשב כראש הפירמידה,לא נוח צפוף מקדימה ומאחורה, רועש יחסית לרכב מרמתו, דשבורד מצועצע מפלסטיק זול ועוד כל מיני דברים שמוכיחים שבסך הכל המהומה היא על מאומה.

יונדאי אומנם ביצעה שינויים אך הם רחוקים מלהיות פולסוואגן או כל אירופאית אחרת.

אני נאלץ לא להסכים איתך, הרכבים בהחלט נראים בסדר, אבל בפנים זה הרבה יותר משנות ה90 המאוחרות, אולי זה לא העיצובים המיוחדים של האירופאים, אבל זה עיצוב שלא מייבש מתחרות יפניות ותאי הנוסעים מזדקנים בכבוד, גם הנדסת האנוש טובה.

אין לי מושג על מה אתה מדבר, אבל הסנטה פה בסדר גמור, גם הi10 בסדר, ואיכות החומרים בסדר גמור. תסתכל איך גטסים עם בעלות קודמת של השכרה או ליסינג מ2003 עדיין ממשיכים לגמוע את הק"מ כל יום, עם תחזוקה די בסיסית ולא מיוחדת, אז נכון, הגרסאות GLF שהגיעו לחברות האלו הן בושה וחרפה לשוק הרכב הישראלי, אבל מבחינת אמינות אין מה להתלונן!

יונדאי רכבים עממים שהתמורה לכסף בהם גבוהה , כל עוד אתה לא מחפש משהו מיוחד .

לכן הם מצליחים מאוד.

הרכבים הקוראינים הם הרכבים היפנים של פעם.

יפה אמרת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הדגמים שאתה מעלה לפה עם התמונות לא מגיעות לארץ ואלה רכבי דגם אמרקאי ככה שזה ממש לא קשור להיצע שיש בארץ

אנשים יכולים גם להביא ווגיות עם אבזור וגימור רחב יותר ממה שמוצע פה .

עד שתגיע הסונטה החדשה ונדע ונחכים כל הוויכוח מיותר ואני עדיין חושב שלהביא כתבות רכב על דגמים אשר עדיין לא נמצאים בשוק הישראלי זה ממש לא רלוונטי .

העלתי את התמונות הנ"ל כי נאמר ש"יונדאי" כיצרן לא יודע לעשות מכוניות טובות למעט עיצוב חיצוני מושך עין.

התמונה הראשונה היא של הסונטה החדשה.

זה שלארץ לא מגיעים הדגמים הגדולים לא אומר שהם לא קיימים, יונדאי ביצעו קפיצת מדרגה ענקית בעשור האחרון כשבשנתיים האחרונות נעשה הצעד הכי גדול שלהם, הסונטה החדשה היא למעשה הדוגמא הטובה ביותר, ממכונית שעושה הכל בסדר ומקבלת ציון ממוצע בכל סעיף למכונית שקוטפת תארים ומובילה בסעיפים רבים.

כשהרכב הושק הם העלו פרסומת באמצע הסופר-בול ובה נאמר שאיכות הצבע של הסונטה החדשה טובה יותר משל המרצדס CLS550, כבר עברה שנה ומרצדס עדיין לא תבעו ככה שיונדאי כנראה צודקים :)

http://www.youtube.com/watch?v=FRUCQohBW8M&feature=player_embedded דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

haters will hate

פורסם
יונדאי החלה לייצר מכוניות רק בשנת 67', הרבה מאד שנים לאחר שתעשיית הרכב באירופאית הספיקה להתבסס, והדגמים הראשונים שלה היו תערובת של דגמי פורד ישנים עם יחידות הינע של מיצובישי.

עד 94' יונדאי השתמשה בידע ומכללים של מיצובישי, ורק ב 95' הם הציגו את המכונית העצמאית הראשונה שלהם, האקסנט.

מאז מראה יונדאי שיפור עקבי ומתמיד , המכירות בקו עליה מזה שנים ארוכות ובהצגת סדרת ה I הם סגרו סופית את הפער מול טובי היצרנים.

יונדאי הצליחו לפתח מנועי דיזל מעולים, תיבות אוטומטיות טובות וב I30 אפילו שלדה ראויה לשמה.

אבל תמיד, וזה כלל לא משנה איזו מכונית זו תהיה וכמה שהיא תהייה טובה, יונדאי ישארו "זבל קוראני".

ואם כבר נגענו במכוניות אירופאיות, אז ללא ספק כולן מושלמות, וזה כלל לא משנה איזו מכונית זו, העיקר אירופאית.

על פניו, לא נראה שהציבור הישראלי כל כך מטומטם כפי שנוהגים לחשוב, ואם המכוניות של יונדאי היו גרועות ולא אמינות אף אחד לא היה קונה אותן לאורך זמן, ע"ע סיטרואן BX ואוסטין מונטגו.

ואל תנופפו בציי רכב, כי הם האחרונים שיקנו מכוניות לא אמינות, כי בניגוד אלינו הם חיים מהן.

חן, בתור אחד שמצוי בעניין אני אומר לך שהשיקול המרכזי של חברות ליסינג ברכישה הוא המחיר.

כיוון שהמחיר הסיטונאי של יונדאי תמיד יהיה יותר זול מאשר של רכב מקביל יפני/אירופאי, זה נותן ליבואן מרווח תמרון הרבה יותר גדול בהנחות לליסינג .תוסיף לזה את העובדה שמחיר המחירון זהה כמעט בכל הסגמנטים וזה מה שקובע בסופו של דבר את המחירון ולא ההנחות לליסינג, ומכאן תבין שהדרך לצמרת טבלת המכירות קצרה.

פורסם

יונדאי קיבלו מחירים טובים עקב רצון של החברה עצמה להתברג למקומות ראשונים בטבלאות מכירות בעולם. לדעתי הם גם עשו זאת בחכמה ולא רק בדחיפה של כמויות לליסינג, הם דאגו לרשת מוסכים מאוד מקצועית ולשירות אדיב ונעים במרכזי השירות והמכירה וגם מחירי אחזקה לא בשמיים שמאפשרים לפלח רחב יותר בחברה להינות מהמוצרים של יונדאי.

אם השנה יונדאי יגיעו לצמרת טבלת המכירות אז זה לא יהיה בפוקס, הם עבדו קשה על התדמית וגם המוצרים שלהם השתפרו בצורה מדהימה ולדעתי אלה רכבים שמסוגלים לשאת את התואר. לא צריך להביא דוגמאות לדגמים שלא נמכרים בארץ, מספיק ישיבה בסנטה-פה שמציע תא נוסעים שמורכב היטב מחומרים איכותיים ונעימים וגם רמת איבזור גבוהה ומלאה ובהחלט הולם את המעמד.

בנוגע לג'טה, אכן דובר אז שהדגם האמריקאי הוא משהו אחר ושם עשו הכל בכדי להפחית מחירים. גם בפסאט האמריקאית חל שינוי דומה. לא פלא שהם אהבו את הג'טה סטיישן משום שהיא למעשה גולף סטיישן בדיוק כמו זו שמשווקת באירופה. הרצון של פולקסוואגן להיות ראשונים מובן אך לדעתי מדובר במהלך מוטעה. הם היו צריכים להוזיל עלויות בטעם, היכן שלא רואים, כמו שעשו בגולף 6 ולא פשוט לייצר מלכתחילה רכב זול מכל הכיוונים שמשדר את זה גם ללקוח.

אם להשוות את המהלך של פולקסוואגן לשל יונדאי אז יונדאי במשך שנים מציגה שיפורים ושדרוגים למצוריה עד שהגיעו לרמה מאוד גבוהה וגם שירות לקוחות טוב (אחריות מאוד ארוכה בחו"ל) בשביל "לקנות" את הלקוח ולגרום לו להתעניין ברכב ולרצות אותו. את פולקסוואגן רצו אך היא לא הייתה ברת השגה עקב המחיר ועכשיו הם פשוט מציגים רכב שהוא ירידה ברמה בכדי לעמוד ביעידי מחיר ורווח.

מה אתם הייתם מעדיפים לרכוש? רכב שהשקיעו בתכנונו וייצורו כדי שיהיה מעולה או רכב שהמוטיב המוביל בתכנונו היה חיסכון בעלויות?

שבת שלום.

• תוכן חדש...