Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הראשון - רנו מגאן המחיר: 122,000 ש"ח

השני - טויוטה קורולה דגם SUN המחיר: 120,000 ש"ח

השלישי - מאזדה 3 המחיר: 120,000 ש"ח

הרביעי - קיה דגם פורטה המחיר: 118,000 ש"ח

כולם רכבים משפחתיים, מנוע 1600, אוטומט

אני אדם אחד אז לא צריך יותר מזה.

היתרון של טויוטה - אמין, יימכר מהר כיד שנייה.

היתרון של קיה - 7 שנים אחריות!, דרגת זיהום אוויר 5

ממה שראיתי, מבחינת בטיחות וצריכת דלק ממוצעת - כולן בערך אותו דבר.

מה דעתכם?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מדבר כנראה על רנו פלואנס ולא על רנו מגאן, שכבר לא משווקת כחדשה (הפלואנס החליפה אותה).

אני מבין שאתה מדבר מנקודת מבטו של רוכש פרטי? אם כן, אז מה בעצם הדרישות שלך מהרכב? מה אתה מחפש ומה חשוב לך יותר ועל מה אתה מוכן להתפשר? בסך הכל כל ארבעת המכוניות טובות בתחומן, השאלה היא רק איזו מהן עדיפה לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני אישית לא הייתי קונה את כל הארבע.

אך באופן כללי , את הקיה אפשר לרכוש ב107 אלף , כך שהמחיר יכול לשחק לטובתה , חוץ מזה שמדובר ברכב די פשוט( אמין ) נראה טוב וגדול , נמכרים מימנו כמויות מאוד גדולות היום ( אולי ע"ח יונדאי ) לכן לא נראה שתהיה בעיה למכור אותו בעתיד.

הבעיה בכל הרכבים האלה זה שתרצה למכור אתה את הרכב , השוק יוצף באותם רכבים בדיוק מליסינג עם שנה אחריות , כל הפגיעות או התקלות מסודרות לפני המכירה , ו60 תשלומים ב25 % פחות מחיר !!!!.

כך שירידת מחיר תהיה גם תהיה .

אם תשמור על הרכב בצורה קיצונית יש סיכוי שתקבל מחירון- גם בעוד 3 שנים.

טיוטה לא כל כך אמינה וסחירה כמו שמספרים , לפחות החדשות לא שונות מכל רכב אחר על הכביש.

כנל לגבי מאזדה .

דווקא היונדאי /קאיה החדשות אלה הם הטיוטה קורולה והמאזדה 323 של שנות ה90-00 לכן נראה שהיו אמינות יותר.

בכל מקרה לי אין אף אחד מהמכוניות האלה , כך שאני לא יכול להעיד על תקלות אופיניות או משהו כזה.

פורסם
הראשון - רנו מגאן המחיר: 122,000 ש"ח

השני - טויוטה קורולה דגם SUN המחיר: 120,000 ש"ח

השלישי - מאזדה 3 המחיר: 120,000 ש"ח

הרביעי - קיה דגם פורטה המחיר: 118,000 ש"ח

כולם רכבים משפחתיים, מנוע 1600, אוטומט

אני אדם אחד אז לא צריך יותר מזה.

היתרון של טויוטה - אמין, יימכר מהר כיד שנייה.

היתרון של קיה - 7 שנים אחריות!, דרגת זיהום אוויר 5

ממה שראיתי, מבחינת בטיחות וצריכת דלק ממוצעת - כולן בערך אותו דבר.

מה דעתכם?

אם אתה נוסע לבד למה אתה צריך אוטו משפחתי ???

למה לא מיני/סופר מיני כמו יונדאי I20, מזדה 2, סוזוקי סוויפט או ספלאש, טויוטה יאריס, סקודה פאביה, אופל קורסה, פורד פיאסטה, פולו וכו' ?

פורסם

ראשית, הייתי פוסל את המגאן מטעמי שילוב מנוע/גיר נוראי לטעמי.

את המזדה הייתי פוסל מטעמי נוחות, והאמת שגם המושבים בקורולה לא נוחים לי, אבל אולי לך הם יתאימו (אחותי אהבה אותם).

את הקיה אני לא מכיר אבל יש חבר פורום שמאוד אוהב את שלו (מליסינג אם אינני טועה).

לא כ"כ ציינת מה סדר העדיפויות של דברים שאתה מחפש ברכב, אבל אם אתה נוסע רוב הזמן לבד, אולי באמת פולו? או פיאסטה? ואם כבר קיה - למה לא סיד?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ראשית המון תודה על התשובות המפורטות ועל האכפתיות! (:

אני יודע שאני אדם אחד ומהבחינה הזאת היה מספיק לי אוטו קטן, א ב ל משיקולים שאני לא יכול להיכנס אליהם פה בפורום, האפשרויות שלי הן רכב משפחתי בעדיפות לאחת מארבע האפשרויות שכתבתי.

אני מודה שאם זה היה תלוי בי אז א ו ל י הייתי בוחר רכב אחר, אולי אחד יותר קטן, אולי אחד שיש בו יותר ייחודיות ולא משהו שיש "לכולם" אבל זה לא תלוי בי.

מה הדרישות שלי? די בסיסיות אני חושב. שיהיה נעים לנהוג בו, שיהיה בטיחותי, שתהיה צריכת דלק סבירה. לא מצפה ליותר מזה.

פורסם

אז לך על הפורטה או הפלואנס.

לראשונה יש יתרון קל בנושא הזריזות ותיבת ההילוכים. לשנייה יש יתרון קל בנושא נוחות הנסיעה וגודל תא הנוסעים (יתרון שאינו רלוונטי אליך, אבל...).

הקורולה סאן נפסלת (לדעתי) על הסף בשל אבזור פנים מעליב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה על העזרה!

כנראה שאלך על הפורטה. ראיתי שהיא קיבלה ביקורות חיוביות בסך הכל וגם הנושא של האחריות המורחבת חשוב.

פורסם
תודה רבה על העזרה!

כנראה שאלך על הפורטה. ראיתי שהיא קיבלה ביקורות חיוביות בסך הכל וגם הנושא של האחריות המורחבת חשוב.

הפורטה רכב מצויין ואחלה תמורה למחיר,תבדוק רק שאתה מזמין אחת עם הגיר החדש 6 הילוכים.

פורסם
אז לך על הפורטה או הפלואנס.

לראשונה יש יתרון קל בנושא הזריזות ותיבת ההילוכים. לשנייה יש יתרון קל בנושא נוחות הנסיעה וגודל תא הנוסעים (יתרון שאינו רלוונטי אליך, אבל...).

הקורולה סאן נפסלת (לדעתי) על הסף בשל אבזור פנים מעליב.

צביקה,יש גם מגאן חדשה{5דלתות}.

פורסם

אני חבר הפורום שאוהב את הקיה שלו?

אם כן אז אני לא ממש אוהב, יותר נכון להגיד מסמפט :wink:.

היא מספקת תמורה טובה מאוד למחיר ומציעה חבילה מאוד מאוזנת שלא נופלת בצורה משמעותית בשום סעיף ומציעה בונוסים נחמדים בסעיפיי מרווח פנימי, איבזור וגם נוחות. האם מדובר בפורטה LX או EX?

האם אלה הרכבים היחידים שאותם אתה יכול לרכוש? או שאלה האופציות שבחרת לאחר סינון ראשוני?

פורסם
אני חבר הפורום שאוהב את הקיה שלו?

אם כן אז אני לא ממש אוהב, יותר נכון להגיד מסמפט :wink:.

היא מספקת תמורה טובה מאוד למחיר ומציעה חבילה מאוד מאוזנת שלא נופלת בצורה משמעותית בשום סעיף ומציעה בונוסים נחמדים בסעיפיי מרווח פנימי, איבזור וגם נוחות. האם מדובר בפורטה LX או EX?

האם אלה הרכבים היחידים שאותם אתה יכול לרכוש? או שאלה האופציות שבחרת לאחר סינון ראשוני?

1. ההבדל בין LX או EX הוא 3000 ש"ח אז אני נוטה לכיוון ה EX - אבל עוד אין החלטה סופית.

2. מה הכוונה אם אלה הרכבים היחידים שאני יכול לרכוש?

אני אסביר את התהליך - קודם כל - רכב משפחתי (ואני לא אכנס כרגע לסיבות...), מכאן בחרתי ארבע אפשרויות, ומתוכן

התחלתי לצמצם בעזרת חברי הפורום פה.

אם יש לך איזה רעיון לרכב משפחתי אחר שאתה חושב שהוא מתאים והוא בתקציב של עד 120,000 ש"ח - אני מוכן לשמוע...

פורסם

אם המגבלה היא 120 אלף שקלים אז הפורטה לדעתי היא האופציה הטובה ביותר.

יונדאי I30 לדוגמה מתאימה יותר לאדם בודד אבל הפורטה מצויידת בגיר עדיף וגם באיבזור עדיף ויתרון של שנות אחריות.

רכבים אחרים בתצורת האצ'בק כמו מאזדה 3 ספורט או טויוטה אוריס חורגים מהתקציב בכמה אלפים ולכן לא רלוונטיים.

כמו שאמרתי הפורטה היא אופציה מעולה במגבלת התקציב הזו, לדעתי הדגם המאובזר עדיף והתוספת המזערית רק הופכת אותו לכדאי יותר.

בהצלחה ותתחדש.

• תוכן חדש...