Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

קצת עליי ועל הרגלי הנהיגה שלי:

בעברי רכבים מעניינים כמו סובארו B4 SPECB, אלפא 147 והאחרונה - איביזה FR משופרת. אני עושה במקסימום 12000 ק"מ בשנה וביום-יום אני נוסע לעבודה מרחק של 2 ק"מ. אני לא ממש צריך רכב ביום-יום כי אני מתנייע עם מוניות ע"ח העבודה אבל אני כבר חודש בלי רכב ואני מתחרפן.

לשנתיים הקרובות אני אגור ברמת-גן, ללא חניה פרטית (צריך לחפש חניה כל פעם ולעיתים גם לחנות על מדרכות)

חשוב - הרכב חייב להיות בתצורה משפחתית אין אפשרות לרכבי קופה ושלוש דלתות, אני מעדיף רכב אוטומטי אבל אני חייב רכב חזק.

התקציב שלי החל מ 100000 ש"ח ולאט לאט קפץ עד ל 150000.

1. בהתחלה חשבתי לרכוש סקודה אוקטביה 2009 מפוארת עם מנוע 1.8T שיכול להיות מאוד מעניין לאחר ניהול מנוע מבית APR אבל ירדתי ממנה מאחר וקשה שלא להתייחס אליה כמונית וגם מאחר והיא אוטוטו מוחלפת באחת טובה הרבה יותר.

2. אח"כ חשבתי על רכישת פולקסווגן טיגואן 2008 מחברת ליסינג (אם שמתם לב, התקציב עלה כבר ל 120000 ש"ח +) אבל ממש מפחיד לרכוש רכב מורכב שכזה מחברת ליסינג אחרי 80,000 ק"מ.

3. ואז הגיעה ההזדמנות.. - אאודי A4 1.8T 2008 (הצורה החדשה) מפוארת עם ריפודי עור והכל (עלה לכביש באוקטובר 2008) אני חייב לציין שמדובר ברכב שלא חשבתי שאוכל להחזיק בשלב זה. המחירון של הרכב נושק ל 200000 ש"ח אבל במקרה שלו, יש לי הזדמנות לרגוש אותו מסוחר רכב מאוד מוכר שהוא חבר של אבא שלי והוא מוכן למכור לי את הרכב במחיר העלות שלו. עם זאת יש כאן קאצ' - הרכב לא הכי שמור בעולם - יש לא מעט סריטות (חלקו יעלמו עם פוליש-וקס איכותי, חלקם לא..), הרכב כבר יד 2 (אני אהיה יד שלישית) והוא נסע כבר 80000 ק"מ. הפחד שלי מהרכב הספציפי הזה הוא מעלויות האחזקה הגבוהות עליהן שמעתי, כיאה למותג, למשל הטסט האחרון עלה 4500 ש"ח (קבוצה 7 - אגב, הטסט הבא יעלה 3000 ש"ח) ומתיבת ההילוכים האוטומטית הרציפה בגרסתא האחרונה B8. רכב פוזה מדהים לכל הדעות.

4. ברגעי תסכול חשבתי אפילו לחזור בחזרה לרכב ספורטיבי כדוגמת לאון קופרה 2009 אבל אני לא רואה את עצמי סובל מהמתלים המציקים שלה ומעביר הילוכים בפקקים של תל אביב-רמת גן.

5. השבוע התחלתי לפזול גם לכיוון הסקודה סופרב (למרות שאין לי מושג איפה אחנה את הבהמה הזו ברחובות רמת גן) ואפילו לחבב את הפאסאט 2009 בגרסת ULTIMATE.

כפי שאתם בוודאי שמים לב, התפזרתי לגמרי. הן מבחינת מגוון הרכבים והן מבחינת סכום הכסף שאותו אני מעוניין להשקיע. נכון לעכשיו, אני נוטה ללכת עם הלב ולרכוש את האאודי.

אשמח לשמוע מה דעתכם. כאמור, הבעיה היא לא סכום הרכישה הראשוני, אלא, האם כדאי לקפוץ טיפה "מעל הפופיק" בשביל לנסוע ברכב שהוא במספר רמות מעל למה שהורגלתי אליו. (נוסיף לכך גם את המחיר הממש ממש טוב ביחס למחירון) או האם להסתפק ברכב זול/נגיש יותר ? האם יש לכם רעיונות אחרים ? (למשל, יש כרגע סובארו פורסטר טורבו 2008 מהצורה החדשה עם 75,000 ק"מ ביד 2)

תודה ושבוע טוב לכולכם.

...CASKA for life

פורסם

לאף אחד אין ניסיון עם הרכבים הנ"ל ?

בינתיים, המבחר הצטמצם לשלושה רכבים:

1. אודי A4 B8 2008, יד שנייה 80,000 ק"מ.

2. סובארו פורסטר טורבו 2008 (צורה חדשה), יד ראשונה 55,000 ק"מ.

3. סיאט לאון קופרה 2009 (לפני מתיחת הפנים), יד ראשונה 25,000 ק"מ.

דעתכם ? רעיונות אחרים ?

...CASKA for life

פורסם

אני רחוק מלהבין או להיות בעל ניסיון בנושא, אבל שמתי לב היום במקרה שיש מבצע של חבר לסובארו במסגרתו מוצעת B4 חדשה ב-150K (גם פורסטר אבל מחוץ לתקציב), אז רק לשיקולך (לא המלצה כי ממש אין לי מושג).

פורסם

הלאון קופרה היא החזקה או יותר נכון "מפלצתית" מבין כל מה שרשמת.

אין לי מושג מה הגיל שלך אבל קח בחשבון ביטוח מאוד יקר ביחס לשאר.

Got To love It

פורסם

בדיוק מה שבאתי להגיד, אני מעל גיל 24 והשתמשתי בעבר הביטוחי של ההורים (שהוא מעולה) והכי זול שמצאתי ללאון הרגילה היה 8200 ש"ח למקיף+חובה ככה שסביר להניח שלקופרה דופקים מחירים גבוהים יותר.

אם זה שיקול תבדוק מחירי ביטוחים לרכבים

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

הביטוחים לא כל כך יקרים כמו שאתם מתארים אותם. צריך לדעת איפה לחפש - הביטוח של ה FR עלה לי 4100 כולל הכל. את הקופרה יעלה כ 5500 ש"ח לבטח.

לגבי ה 159 - לא ממש צריך לשכנע אותי, מדובר ברכב מעולה אבל אחרי שהתרגלתי להתנייע ברכב עם מנוע טורבו קשה מאוד לחזור אחורה - אם היה לי התקציב לרכוש 159 עם מנוע 1.8T אז לא היתה פה שאלה בכלל.

נכון לעכשיו, הקופרה היא המוצא האחרון שלי, כאמור, הרכב הזה מגרה אותי מאוד (במיוחד עם הפוטנציאל של 350 כ"ס עם שיפורים קלים) אבל אני מחפש רכב אוטומטי שיתאים להתניידות יומ-יומית בוגרת יותר.

...CASKA for life

פורסם

אין לי תקציב לגולף GTI 2010.

סקודה אוקטביה מוחלפת בשנה הבאה, יש כבר תמונות ברשת של הצורה החדשה.

האם בכלל ניתן להשוות קופרה 2009 לסובארו פורסטר טורבו 2008 ?

...CASKA for life

פורסם

במידה ואתה מוכן להתפשר על מרכב ,שירוקו DSG,גולףTSI מאובזרת וחמימה,מיטו אוטומטית,האיביזות החמות גם הן רובטיות ולא מצריכות להפעיל את רגל שמאל בפקקים העירוניים.(כל אלו מוגדשות)

פורסם

תמיר לא דיבר על GTI חדשה.

אתה יכול למצוא 2008 במצב טוב במחיר שציינת.

האמת? אני נוטה להסכים עם תמיר. GTI זה אכן הבחירה הכי טובה, ואם תמצא אחת 2008 תחטוף אותה!

כמו שאומרים בכדורסל, all around player.

Got To love It

• תוכן חדש...