Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בקטנה: אני צריך לחדש ולקנות מצלמה חדשה אחרי 5 שנים.

המצלמה תשמש אותי בעיקר לאירועים מיוחדים וטיולים (בעיקר לטיול לארה"ב שאני מתכנן לעוד חצי שנה).

ליום-יום יש את האייפון.

חשוב לי לקנות את המצלמה לפני שאצא לטיול על מנת להכיר אותה ולהוציא את המירב ממנה.

אני צלם חובבן מאוד, אך חשוב לי שהמצלמה תהיה איכותית עם תמונה ברמה יחסית סבירה עד גבוהה.

דרישות חשובות:

• זום אופטי גדול, מעל 20
  • צילום רציף של 10 תמונות בשניייה ויותר
  • תומכת בכרטיסי SD (בגלל ה-macbook pro)
  • צילום וידאו בטכנולגיית HD

3 המצלמות שמושכות כרגע את תשומת ליבי הן:

• Panasonic Lumix DMC FZ45 / FZ40

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=771843

• Casio Exilim EX FH20

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=716010

• Canon PowerShot SX1 IS

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=715851

וכאן חברים אני צריך את העזרה שלכם.

אני צריך את ההמלצה הנכונה על המצלמה הטובה מביניהם, ואם ישנו דגם טוב מהם באותו סטנדרט של מחיר

ששכחתי ממנו - יעזור לי אם תמליצו לי עליו.

תודה מראש,

טל

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

אתה לא רוצה DSLR, אתה רוצה סופר זום קומפקטית.

מצלמות סופר זום הן מצלמות חיישן קטן ואינן מתקרבות לתכונות של DSLR, רק בגלל שיש להן גוף גדול ("דמוי DSLR"). בסיסית הן זהות למצלמות P&S, בתוספת עינית אלקטרונית ועדשה עם טווח זום רחב (על חשבון האיכות, בייחוד בקצוות).

מבחן השוואתי רלוונטי:

http://www.dpreview.com/reviews/Q110superzoomgroup/

ה-SX1 נחשבת למצלמה מאוד לא מוצלחת מבחינת איכות תמונה, למרות שהושתל בה חיישן איכותי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou, מבחינת המחיר מצלמות הסופר-זום דומות במחירן למצלמות ה-DSLR של PANASONIC ו-CASIO.

ואם כמובן, יש בהן תכונות ואפשרויות צילום רבות יותר ממצלמות הסופר-זום אני מעדיף כבר לרכוש אותן.

לא הבנתי האמת את ההבדל העיקרי בין חיישן ה-CCD לחיישן ה-CMOS , שפה בעצם מתבסס ההבדל בין המצלמות הנ"ל.

פורסם

אתה גם לא ממש הבנתה את מה שאתה מחפש.

מצלמת DSLR, זו מצלמה אם עדשה משתנת, ככה שמאפיני הזום משתנים מעדשה לעדשה, לחלופין הזום בהם נמדד לפי MM לא לפי כפל.

המצלמות בקישור זה "דמוי SLR" או בשם השני "מצלמות סופר זום".

אם אתה רוצה DSLR אז תתכנן על BODY בסביבות 2500 שקל + עדשה בזום אותו אתה מבקש במחיר הכי זול בזאפ 42141 שקל (600MM).

לחלופין עדשה פשוטה של 70-300 בערך 5X עולה בערך 1000 שקל, זו אופציה סבירה בהחלט, אף על פי שלא היתי ממליץ ללכת על עדשות אלו.

לחלופין אם אתה רוצה דמוי SLR אז לך על ההמלצה של falou.

אודי A4

דימה.

פורסם
falou, מבחינת המחיר מצלמות הסופר-זום דומות במחירן למצלמות ה-DSLR של PANASONIC ו-CASIO.

ואם כמובן, יש בהן תכונות ואפשרויות צילום רבות יותר ממצלמות הסופר-זום אני מעדיף כבר לרכוש אותן.

לא הבנתי האמת את ההבדל העיקרי בין חיישן ה-CCD לחיישן ה-CMOS , שפה בעצם מתבסס ההבדל בין המצלמות הנ"ל.

אתה עדיין לא הבנת כלום... (פאנסוניק בקושי מוכרים DSLR וקסיו בכלל לא).

עזוב מחיר. מצלמת DSLR היא מצלמה ש...

1. יש לה פריזמה, שמעבירה את האור מהעדשה, דרך העינית. כלומר, מה שרואה העדשה, זה מה שאתה רואה בעינית של המצלמה. בדמוי DSLR אתה רואה בעינית הקרנה דיגטלית של מה שקולט החיישן (כלומר, רואה מסך LCD קטן).

2. אפשר להחליף עדשות.

3. יש חיישן גדול (עקרונית שני גדלים, אבל לא ניכנס לזה).

2. אפשר להחליף לה עדשות.

יש מצלמות EVIL.

אלו מצלמות עם חיישן גדול (אצל יצרנים מסויימים גודל שונה מזה הנהוג ב-DSLRs, אבל לא ניכנס לזה), עדשות מתחלפות, אבל אין את מנגנון הפריזמה (סדרת NEX בסוני, PEN באולימפוס, יש גם לפנסוניק ואולי עוד). אין לך כאן פתרון לטווח הזום שביקשת (לא שאני בטוח שאתה מבין אם אתה בכלל צריך זום כזה...)

יש מצלמות סופר זום. חיישן קטן, עדשה קבועה. אם החיישן CMOS או CCD, לא מעניין. מה שמעניין הוא איכותה הסופית של התמונה, וב-SX1 היא לא טובה.

הפתרון הכי איכותי, מבחינת ביצועים ואיכות תמונה, זו DSLR בסיסית של קנון או ניקון (לא ממש משנה) עם עדשת 18-200 או 18-270 (יש לטמרון). החסרון של הסידור הזה (לעומת מצלמת סופר זום) הוא הגודל והסרבול של העדשה.

וכמובן, המחיר... (אני מעריך בגסות, כחמשת אלפים ש"ח).

מכיוון ש-DSLR לא בתקציב (אני מניח), אני מחזיר אותך לקישור המקורי, ותבחר משם.

אם אתה חושב שמצלמות אלו מציעות איכות תמונה יותר טובה מכל מצלמה קטנה אחרת, רק בגלל שהן גדולות ומרובות כפתורים, אתה טועה. הפשרה, בשל העדשה עם הטווח הענק, פוגמת באיכות. הכי הרבה איכות במצלמת חיישן קטן, שעדיין מגיעה עם זום טוב, G12 של קנון (עדיין לא DSLR או EVIL, אבל הכי טוב שיש לקבוצה).

פורסם

קודם כל תודה חברים, 'הערתם' אותי למשהו שכנראה התבלבלתי בו.

עד כה חשבתי ש-SLR הן המצלמות המקצועיות יותר, ו-DSLR היא ההגדרה למצלמות הדמוי SLR.

עכשיו אני מבין טוב יותר את ההכוונה למצלמה הנכונה עם מסקנה שאולי אוותר על הסופר-זום עקב הגודל המסורבל.

נושא התקציב הוא לא משהו בעייתי מבחינתי, אבל המחשבה שלי היא לא לזרוק סתם כסף בשביל מספר מועט של פעמים

שאשתמש בה ועקב הידע הירוד שלי בנושא.

פורסם

אתה יכול לבדוק מצלמות מהסוג הזה:

http://www.dpreview.com/reviews/Q210grouptravelzoom/

יחסית לסופר זום, יש להן אולי קצת פחות טווח, אין עינית, אבל איכות התמונה טובה.

אני חשוב שבארץ הפנסוניק מתומחרת טוב יותר מהמובילות האחרות, לכן חלק מהביקורת עליה במבחן הזה (יקרה), לא רלוונטית.

פורסם

עכשיו אחרי שירדתי לקרקע והבנתי יותר, אני באמת כנראה אפנה לתחום הקומפקטי יותר.

רק יש לי שאלה נוספת שאולי לא הבנתי.

מה ההבדל (חוץ מהגודל וה-zoom הגדול יותר) בין הדגמים:

Panasonic Lumix DMC FZ45 / FZ40 , Casio Exilim EX FH20 (שהן הסופר-זום)

לבין הדגמים: Panasonic Lumix DMC-ZS5 , Canon Powershot SX210 IS , Samsung HZ35W ?

הדגמים האחרונים קצת יותר רלוונטיים בשל גודלם וסוג השימוש שלי בהם, ומכאן באה השאלה כדי לבדוק שאינני מפספס

תכונות נצרכות או חשובות במצלמות הסופר-זום/דמוי SLR.

ואם אכן אין הבדלים משמעותיים, באיזו מבין 3 המצלמות שהצגתי אני צריך לבחור? כאשר הדגש הוא על צילום רצף, וידאו HD ותמונות איכותיות ביותר.

פורסם

לגבי וידאו, אני לא יודע, לא משתמש ולא מבין בזה כלום.

יתרונות הדמוי DSLR:

1. יותר נעים לאחוז.

2. יש יותר כפתורים, כך שהשליטה קלה יותר, כי לא צריך לצלול לתפריטים.

3. יש עינית אלקטרונית.

4. מסך מפרקי (בחלק מהדגמים).

5. לרב טווח זום יותר גדול.

עדיף כבר לקנות את הפנסוניק ZS7 מאשר את ה-ZS5 (הדגם הבכיר יותר).

למה צילום רצף זו תכונה חשובה?

[בסקירה שצרפתי יש תשובות לכל השאלות].

פורסם
קודם כל תודה חברים, 'הערתם' אותי למשהו שכנראה התבלבלתי בו.

עד כה חשבתי ש-SLR הן המצלמות המקצועיות יותר, ו-DSLR היא ההגדרה למצלמות הדמוי SLR.

DSLR זה פשוט DIGITAL SLR

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כי אני מצלם המון בתנועה, ובכלל אוהב את הסגנון. נותן לי יותר אופציות לקבל רגעים מסויימים.

כמו זה נראה אני ארכוש את ה-Panasonic DMC TZ10/ZS7 או שאחכה קצת ואקנה את

המצלמה הזאת: Canon PowerShot SX230 HS

(http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=3742&p=234).

נראה לי שהיא תהיה מצלמה מצויינת לצרכים שלי. מה אתם חושבים?

פורסם

עד עכשיו ישום חשייני CMOS בקומפקטיות לא נחל הצלחה...

פורסם

הקנון S95 משלבת בין חיישן גדול יחסית עדשה רחבה ווידאו HD720 כמובן שכל זה נכנס לכיס

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

falou, אז אתה בעצם ממליץ לי לחכות לביקורות שהמצלמה תצא לשוק?

או לבחור בדגם ותיק יותר כמו הפנסוניק שכבר נמצא בשוק.

פשוט הקנון גרמה לסינוור זמני בשל התכונות שלה.

mazda f2, ה-S95 מצויינת. עקב האכילס שלה הוא הזום האופטי, הוא קטן מדי לטעמי.

פורסם

בדיוק. אני ממליץ לא לקנות מצלמה שאין עליה חוו"ד, עדיין. לעיתים קורה שהדור הקודם עדיף.

לגבי ה-S95, אני חושב שהיתרון הטכני שלה בצילום באור נמוך (בזכות חיישן גדול וצמצם פתוח), יותר חשוב לרב המצבים השכיחים בצילומים משפחתיים, מזום. אבל אולי אצלך זה שונה...

• תוכן חדש...