Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר הרכב נוסע בעיר או סתם עומד, הטמפרטורה עומדת על 90 מעלות כמו שהיא צריכה להיות.לאחרונה כאשר אני נוסע בכביש מהיר הטמפרטורה מתחילה לצנוח אל עבר ה-60 מעלות. הבנתי שכלל הנראה מדובר בטרמוסטט תפוס במצב פתוח, מישהו יכול לאשר שאכן זאת הבעייה ואולי להגיד מה המחיר של התיקון? מדובר ברכב שמטופל רק במוסך מורשה (או כאלה שמתעסקים רק עם קונצרן VAG), לכן כל חלק שנכנס לאוטו רצוי שיהיה מקורי.

תודה.

פורסם

חזרתי כרגע מצ'מפיון, מה אני אגיד, הם פשוט עיצבנו אותי.

יש לנו 2 רכבים מתוצרת סיאט, שניהם מטופלים במוסך של צ'מפיון. עד היום לא היו לי תלונות על השירות, המחירים אמנם לא זולים, אבל השירות היה נהדר.

היום הגעתי למוסך עם התקלה ברכב, אחרי בדיקה קצרה נאמר לי שמדובר בתרמוסטט מקולקל כמו שחשדתי וקיבלתי מחיר להחלפה. בסוף כל התהליך כשהגיע הזמן למלא את נוזל הקירור, שמתי לב שהמכונאי שם לי 2 בקבוקים שלמים של G12, כלומר כ-3 ליטר נוזל קירור, ובסוף הוסיף רק ליטר של מים. שאלתי אותו לגבי היחס, כי ממה שאני יודע הוא אמור להיות 50:50, הוא אמר לי שזה בסדר וכל המכוניות במוסך מקבלות את היחס שהוא שם לי.

התשובה שלו לא סיפקה אותי אז פניתי לאחראי במקום וקיבלתי ממנו את אותה התשובה בנוסף להסבר ש"כאשר מחליפים תרמוסטט, נשאר קצת נוזל קירור מהול במערכת הקירור, ולכן אם מוסיפים 3 ליטר של נוזל קירור ועוד קצת מים זה בסדר..." המשכתי להתעקש שזה לא מה שרשום על האריזה של נוזל הקירור אבל אחרי כמה זמן הבנתי שאין עם מי לדבר.... וראיתי שבאמת כל המכוניות במוסך שבדיוק עברו החלפת נוזל קירור מקבלות את אותה הכמות.

השאלה שלי היא, האם יש בכלל הגיון במה שהוסבר לי? ו... אני צריך לעשות עם זה משהו או שפשוט לסמוך עליהם (מוסך מורשה אחרי הכל) ולהשאיר את זה ככה?

פורסם

עדיף שייחס המהילה יהיה 50\50

פשוט מאוד לוקחים בקבוק שופכים ממנו חצי לבקבוק אחר ומוסיפים מים ואז שמים ברכב.

יחס המהילה כפי שתיארת שעשו הוא לא תקין, דרוש מהם תיקון

• ספונסר פורום
פורסם

אתה יכול לשאוב קצת נוזל קרור מהמערכת לתוך בקבוק ולהשלים במים

כך גם ישאר לך מעט נוזל קרור כשתיצטרך להוסיף .

כמה עולה החלפת טרמוסטט אצלהם ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

עם יחס המהילה נשאר בסביבות 65-60 אחוז נוזל קירור ו-35-40 אחוז מים המצב מצויין ואין שום צורך לבצע שינוי. במקרה זה הנוזל קירור מתאים לטמפ' מאוד נמוכות של עד מינוס 52 מעלות צלזיוס.

הטעות של רוב המוסכים שהם ממלאים קודם נוזל קירור ולאחר מכן מים במקום למהול את הנוזל עם מים בכלי קיבול נפרד ואז למלא למיכל העיבוי.

במידה והעניין מטריד אותך פעל לפי הצעתו של רון.

איזה כייף לי :)

פורסם

על האריזות כתוב ככל שיותר חם פחות G12 ויותר מים.

G12\מים: 40\60 עד מינוס 25, 50:50 עד מינוס 32, 60\40 עד מינוס 52. (יכול להיות שזה לא הכי מדויק, זה מהזכרון)

בארץ אפשר למלא בשקט 40\60

למרות שרוב האנשים שאני מכיר כולל אותי ממלאים 50:50

G12 בריכוז גבוה מדי לא יוכל למלא את תפקידו בגלל תכונות הצמיגות והולכת החום שלו.

פורומים בחו"ל אומרים שדבר כזה יכול לגרום להתחממות או התפגרות משאבת מים.

V5

פורסם

רון, תודה על העצה! זה בדיוק מה שעשיתי, שאבתי כמעט ליטר של נוזל קירור ושמתי במקום זה מים.

החלפת תרמוסטט למקורי פלוס עבודה והכל עולה 800 שקל, תחליפי 500.

פורסם
רון, אולי אתה יודע מה הנפח של מערכת הקירור בסיאט טולדו\פולקסוואגן גולף? מעניין אותי לדעת כמה נכנס לשם באופן כללי...

בסביבות 5 ליטר נוזל קירור (תלוי אם הרכב ידני או אוטומטי).

אם כבר החלטת לתקן את יחס נוזל הקירור ברכבך לפחות תעשה זאת כמו שצריך ולא על בערך.

קפוץ למוסך צ'מפיון ובקש שיבדקו לך את יחס המהילה בעזרת מכשיר הנקרא רפלקטומטר ולפי התוצאה תוכל בקלות לדעת כמה מים או נוזל קירור יש להוסיף.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...