Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

99% מהנסיעה תיהיה על כביש 6- לכן הפרמטר הרלוונטי עבורי הוא בינעירוני.

נתוני היצרן אומרים 19.6 קמ'/ל'.

אשמח לשמוע מישהו עם ניסיון אישי עם הרכב, גם אם לא מהגרסה הספציפית שציינתי בכותרת, אלא כל I20 שהוא.

פורסם

מניסיון של שנתיים ו 30K עם I20 1.4 אוטומטית, בנסיעה מחוץ לעיר במהירות של 100-110 קמ"ש הצריכה נעה בין 15 ל 16.5 ק"מ לליטר.

מדובר בדגם הפרימיום בעל בקרת אקלים, כך שאני לא יודע כמה זמן פועל מדחס המזגן בזמן הנסיעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לדעתי האישית אם גם ככה 99% מהנסיעה היא על כביש 6 - קח ידני. הרי כל מה שצריך לעשות זה לעלות עד הילוך חמישי ולהישאר שם, ומאותו רגע במשך כל הנסיעה אין הבדל בין ידני לאוטומטי. במילים אחרות, יתרון הנוחות שמציע האוטומט מצטמצם אצלך כמעט לאפס. אם כך, אפילו ללא הבדל בצריכת הדלק, למה להוציא יותר כסף על אוטומט? בנוסף לכך, יהיה ככל הנראה הבדל קטן (אולי אפילו מאוד) בצריכת הדלק לטובת הידני, אבל שוב - בשביל ההבדל הזה, שאולי יהיה זעום, אתה בעצם לא "משלם" בכלום. אז למה לא?

פורסם
לדעתי האישית אם גם ככה 99% מהנסיעה היא על כביש 6 - קח ידני. הרי כל מה שצריך לעשות זה לעלות עד הילוך חמישי ולהישאר שם, ומאותו רגע במשך כל הנסיעה אין הבדל בין ידני לאוטומטי. במילים אחרות, יתרון הנוחות שמציע האוטומט מצטמצם אצלך כמעט לאפס. אם כך, אפילו ללא הבדל בצריכת הדלק, למה להוציא יותר כסף על אוטומט? בנוסף לכך, יהיה ככל הנראה הבדל קטן (אולי אפילו מאוד) בצריכת הדלק לטובת הידני, אבל שוב - בשביל ההבדל הזה, שאולי יהיה זעום, אתה בעצם לא "משלם" בכלום. אז למה לא?

למרות שאני מאוד בעד גירים ידניים,

צריך לקחת בחשבון שמתישהו הרכב ימכר, ועדיין רוב עם ישראל מעדיף את האוטומט שלו...

צריך לחשוב ולקחת בחשבון את השיקול של מכירת הרכב בעתיד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובות..

לא ציינתי באמת, אבל ההתלבטות בין אוטומט לידני היא לא סביב צריכת הדלק.. אני מודע לכך שבכביש 6 אין כל כך הבדל גם מבחינת צריכת הדלק וגם מבחינת "חווית הנסיעה" (אין לי בכלל בעיה עם ידני, השיקול היחידי הוא כמו שציין dorsht במכירה עתידית)

השאלה היא בעבור התלבטות אחרת, בינה לבין פריוס שנת 2005 שכבר נמצאת במשפחה, רציתי לבדוק עד כמה נזק בחודש זה יגרום לי מעבר שכזה לI20.

חן, תודה על המידע- באופן כללי, כמו שהבנת בעיקר נסיעות בין-עירוניות, היית ממליץ?

האם בגלל השימוש הרב בכביש 6 (130 קמ"ש +-) כדאי לחשוב על הגרסה 1.6, למרות שמעיון קצר בפורום הבנתי שההבדל מינורי.

• תוכן חדש...