Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד רחוק ולאחר חישוב, הרכב יעשה בין 45,000 ל 50,000 ק"מ בשנה

לאור הק"מ הגבוה הוחלט לקחת רכב ליסינג מהחברה

ולאור עליית שווי המס, החלטתי לקחת מאזדה 2 סאדן במקום מאזדה 3 או רכב 1600 אחר (יש לי 2 ילדים קטנים ללא עגלה)

ולחסוך למשך תקופת ההתחייבות של 30 חודשים כ 12,000 ש"ח. (מחיר של רכב 1600 גבוה בכ-300 ש"ח ממאזדה 2)

יש לי 2 ילדים קטנים (בן 5 ובן 3), ככה שאני לא צריך מקום לעגלה בפגז'.

הליסינג מגביל את כמות הדלק החודשית ולכן אני חייב לחסוך דלק ככל שניתן במהלך הנסיעה.

הרכב יסע כל יום ממחלף ניצני עוז על כביש 6 לירושלים דרך כביש 1 להר החוצבים ובחזרה. (200 ק"מ כל יום)

בהתחלה נורא רציתי לקחת קיה פורטה חדשה עם 6 הילוכים שתעלה לי 3325 ש"ח לחודש מהנטו!!!

אבל אני מבין שעדיף להתפשר וללכת לכיוון של מאזדה 2 סאדן שתעלה לי 3000 ש"ח לחודש מהנטו.

איזה רכב עדיף מבחינת צריכת הדלק :

נסיעה בכביש 6 - במהירות של 120-130 קמ"ש

עליות לירושלים במהירות סבירה באזור ה 80+ קמ"ש

1. איזה רכב יהיה יותר חסכוני (מאזדה 2 1500סמ"ק או קיה פורטה 1600 סמ"ק 6 הילוכים) ?

כרגע אני עושה את הנסיעה הזאת (כביש 6 ואז כביש 1) עם מאזדה 6 ישנה

השבוע נסעתי 720 ק"מ עד שנדלקה הנורה של הדלק, ותדלקתי 54 ליטר - כלומר האוטו עשה 13.33 ק"מ לליטר, לא רע בכלל למנוע 2000 עם גיר מיושן...

האם הרכבים שציינתי יצרכו פחות?

האם המאזדה 2 תהיה חסכונית יותר בכביש 6 ובדרך לירושלים בקיץ כשהמזגן יעבוד במלא העוצמה לעומת קיה פורטה חדשה עם 6 הילוכים?

אני הבנתי שהמאזדה 2 מאוד לא חסכונית בדלק...

חיפשתי בהרבה מקומות וגם באתר KML נתונים בקשר לצריכת הדלק, אבל כל אחד טוען אחרת

חלר טוענים שהיא חסכונית וחלק טוענים שהיא מאוד בזבזנית בדלק

חלק אפילו טוענים שקיה ריו עדיפה בהרבה על מאזדה 2.

האם יש כאן בעל מאזדה 2 הצ'בק או סאדן שמוכן לתת קצת נתונים.

בבקשה תעזרו לי , אני חייב כבר לבחור רכב לליסינג.

האם קיה ריו באמת עדיפה על פני מאזדה 2 סאדן?

***בבקשה אל תגידו לי לקחת סקודה, מפני שאין לי אופציה כזאת!

במכוניות הקטנות יש רק:

מאזדה 2 הצ'בק

מאזדה 2 סאדן

קיו ריו

יונדאי אקסנט

פורסם

מאזדה 2 סדאן עדיפה על קיה ריו ויונדאי אקסנט, ותהיה חסכונית יותר מכל יתר האלטרנטיבות שמנית. אל תצפה להבדלים עצומים

וזה בעיקר תלוי באופי הנהיגה שלך (וזה נכון לכל רכב). הדרך הקלה ביותר לחסוך בדלק היא לנהוג נכון. בכל מקרה, הנתון שאתה

מקבל עכשיו, אם הוא מדויק, יותר מסביר. בתנאים דומים אתה אמור לחסוך בין 10 ל-20 אחוזים נוספים במאזדה 2, אך שוב -

רק אם תנהג חסכוני כפי שאתה עושה כעת. השמועות לגבי "בזבזנות" במאזדה 2 הן שטויות במיץ עגבניות ולא מבוססות על נתוני אמת.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מנסיון אישי עם מאזדה 2, צריכת הדלק עומדת בממוצע עירוני/בינעירוני על 7.2 ליטר ל - 100 ק"מ.

משהו כמו 13.88 ק"מ לליטר.

נסיעה חסכונית מאוד ללא לחיצות מיותרות ועקיפות.

מי שלא אכפת לו מהחסכון, הגיר שם מאוד "עצבני" ומושך הילוכים אם יש טיפה יותר מידי לחץ על הדוושה.

במקרה כזה הצריכה יורדת לאיזור 10 ק"מ לליטר בממוצע.

אולי בגלל זה יש שמועות.

בגדול - בנסיעה נכונה - חסכונית מאוד עם מנוע לא רע.

אלי

• תוכן חדש...