Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת קלאץ' ל-i.c.m

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני עוזי והכלי הוא טילון icm74.

אצלי כבר שנה, עבר פירוק (לא היה צורך לפתוח מנוע -אז לא נגעתי), שיוף צבע והרכבה והכלי חי ופעיל (לרבות טסט)

הבעיה היא הקלאץ'- כנראה שאחרי מי יודע כמה שנים הוא בא לבית עולמו (אללה ירחמו כ"כ צעיר).

שאלתי במוסך שבחזיתו חנו נb.s.a וקיבלתי את התשובה - לא נוגעים!

שאלתי במוסך שממש בכניסה לו עמד a.j.s.מורכב חלקית - אמר לי - לא נוגע!

שאלתי במוסך שאליו הפנה אותי בני בייקר, שאמר לי - יודע איך, יכול לפרק, יכול לתקן בו הכל - אבל אין לי קלאץ' וגם אי אפשר לשפץ.

הגעתי לכאן.

ידע מכאני באשר לנבכי המנוע, הגיר והקלאץ' - אין לי, נכון, פירקתי את הטילון לגורמים וגם הרכבתי אותו, אבל כשזה מגיע למנוע יש לי אך ורק ידע תיאורטי באשר לאיך הוא עובד וזהו.

האם ידוע למישהו מחברי הפורום מי מטפל בטילון ולמי יש קלאץ'?

אני גר בגבעתיים וככל ויש מישהו בסביבה (גוש דן) זה יהיה נפלא.

תודה, עוזי

פורסם

שלום לך וערב טוב.בצעירותי היה לי גם טוסטוס כזה ,ואים אני זוכר נכון,הקלאצ שם מורכב מדסקיות שטבולות בשמן שחלק מהם חלקות ובנהם דסקיות שמודבק עליהם שעם.כשכולם צמודות ולחוצות,אז המנוע מחובר לגיר.ועל ידי לחיצה על ידית הקלאץ,אתה גורם לרוח בניהם וכך המנוע ניפרד מהגיר.אפשר לפרק ולשפץ לבד,(בזמנו הדבקנו "דבק מגע"שעם חדש על הדסקיות).אני מציע ,פרק ותמונות ונדריך אותך. וגם אני בטוח שבפורומים לכלים 2גלגלים,יש בעלי טוסטוס כזה וידריכו אותך,בהצלחה.

פורסם
דסקיות שמודבק עליהם שעם

קשה לי להאמין שזה היה שעם...:lol: (אלא אם כן "שעם" זה סלנג לרפידת חיכוך)

לעניין השרשור - יש בית מלאכה ברחוב עליה בת"א שמחדש סנדלי בלם ורפידות חיכוך של וריאטורים, אולי יהיה ביכולתם לחדש את דסקיות החיכוך שלך.

אני אמצא את המיקום המדויק ואעלה אותו לשרשור.

בהצלחה אורן

פורסם

אני זוכר שזה מעט בעייתי , אין ברגים שם , אלא סוג של מנעולים ...

אם אני זוכר נכון צריך מכשיר מיוחד שיוכל לקווץ את הקפיצים כדי להצליח לנעול....

פורסם

ואני מציע ,פתח את המיכסה,צלם ,וניראה ,וניזכר ,וניראה מה עושים.אההה ,ניזכרתי,אורי החבר שלי (אורי שהיום גם עובד בת"א במוסך קטנועים)היה מכונאי וספות,ריגשות,וטילונים ,בבסיס שלי,וטיפל בטוסטוס שלי ובטח הוא זוכר טוב.

פורסם

תודה לכולם, ניסיתי להימנע מכך אבל לא היה מנוס - לחיזוק המוראל קראתי לחבר שמבין קצת יותר ממני וביחד (ולאחר קצת מאבק עם ברגים תקועים) המנוע נפתח.

הקלאץ' מצבו בכי רע, אבל מצבו של הגיר בכי רע עוד יותר (-:

המנוע לא נפתח לגמרי אבל כבר רואים איזשהו חופש שלא אמור להיות - למעשה נראה שנשפך לאגר או שנשבר ציר.

תמונות יגיעו בהמשך.

השיפוץ יימשך ובנתיים מצאתי מנוע יורש (-:

אחרי הרכבה של המנוע החליפי יהי זמן לשבת ולהבין את נבכי המנוע הקודם- שיעבור שיפוץ כללי.

• תוכן חדש...