Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ביטוח אצל אחת מחברות הביטוח הישירות.

אלו שני ביטוחים, אחד לפיאט ואחד למיצובישי (אל תשאלו).

החודש ההתנהלות שלהם די דפקה לי את התקציב.

מה שקורה זה דבר כזה:

אם אני מסתכל בפירוט האשראי, אני רואה שיש לי שני חיובים על ביטוחי חובה עם כמות תשלומים מוגדרת (אחד בתשלום ה5 והשני בתשלום ה3).

אני רואה את זה עם תאריך וסכום עסקה, כששניהם בין 160-180 לחודש.

עד כאן הכל טוב ויפה.

החודש חישבתי את התקציב של ההוצאות לפי המשכורת שלי, וכשהגעתי ל400 מתחת למשכורת, הפסקתי להשתמש בכרטיס.

היום הייתי בבנק בשביל לשלם על הלימודים ואמרו לי שהכרטיס יחוייב ב10 לחודש ב300 ש"ח מעל למשכורת שלי (כולל הלימודים), אז שדי נדפקתי ואני צריך הלוואה.

כשראיתי את הפירוט ראיתי שיש לי 120 ש"ח של ביטוחי חיים ודירה ועוד 400 בערך של ביטוחי צד ג' של המכוניות.

ביחד זה בערך 520 ש"ח שלא בניתי עליהם.

כל העסקאות מופיעות עם התאריך של 27/01/11 ומופיעות כעסקה חד פעמית.

זה אומר שיש עסקאות שלא מופיעות לי בכרטיס עד כמה ימים לפני סוף החודש, אז כעקרון אני לא יכול לדעת בדיוק כמה זה ייצא עד שאני לא מגיע כמעט ליום התשלום.

(והם הסבירו לי שהסכום יכול להשתנות כעקרון)

זה דפק לי לגמרי את התכנון הכלכלי הפדאנטי מאוד שאני עושה ואם לא הייתי מגיע היום לבנק היו מבטלים לי את כרטיס האשראי כי הייתי חורג מהתקציב.

מה שאני רוצה פה זה להזהיר את מי שלא יודע, שחברות הביטוח עושות מניפולציות כאלו ולא תמיד זה מפרט את כל ההוצאות, עד סוף החודש.

מי שלא שם לב לזה ופתאום חסר לו כסף בחשבון, למרות שהוא התאמץ וחישב כמו שצריך, שישים לב!

פורסם

ואו, פרנקוס, איזו חפירה בגלל הוראת קבע.

זה ממש לא רק חברות ביטוח, ועשית מזה מה-זה בלגן. תן לי לתת לך טיפ - נסה אף פעם לא לחסל את המשכורת שלך על הוצאות שוטפות, גם בגלל בלת"מים וגם בגלל דברים כאלה.

וחוצמזה, לא הגיע הזמן לבקש מהבנק מסגרת אשראי?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוב הפעמים, אני לא בעד תשלומים, אלא רק במקרים חריגים.

למה לא לשלם את תשלום ביטוחי הרכב בפעם אחת - גג פעמיים? אני לא מבין את הקטע של למשוך את זה לחודשים.

כל תחילת שנה, אני שם כסף בצד במיוחד בשביל זה ולא מעיז לגעת בו.

פורסם

בדרך כלל אני גם לא משלם בתשלומים, פשוט יצאתי מהבית של ההורים בלי גרוש ואני עדיין נלחם בחשבון שלי.

החל מהחודש הבא, הביטוח של האוטו הוא הדבר היחיד שנקנה אצלי בתשלומים.

פורסם
ואו, פרנקוס, איזו חפירה בגלל הוראת קבע.

זה ממש לא רק חברות ביטוח, ועשית מזה מה-זה בלגן. תן לי לתת לך טיפ - נסה אף פעם לא לחסל את המשכורת שלך על הוצאות שוטפות, גם בגלל בלת"מים וגם בגלל דברים כאלה.

וחוצמזה, לא הגיע הזמן לבקש מהבנק מסגרת אשראי?

הטיפ שנתת מצויין.

אבל מסגרת אשראי? למה?

מסגרת אשראי, למי שלא יודע, זה אומר לשלם לבנק כסף כל חודש (כמה עשרות שקלים) על הזכות להיות במינוס.

אם נמצאים בפועל במינוס, משלמים גם ריבית של שוק אפור.

בסך הכל זו ההלוואה הכי יקרה שיכולה להיות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

התשלומים של ביטוח מקיף מנוהלים בחברת הביטוח וזו אינה עיסקת תשלומים אלא תשלום של X שקלים ב-Y פעמים.

פעם בחודש, בדרך כלל בחצי השני של החודש, החברות מריצות את תהליך הגביה ואז נוצרות התנועות לחיוב.

יש תהליך נפרד לבנקים ואחר לחברות האשראי. על כל מיני שיטות אחרות של תשלומים - בפעם אחרת.

לכן לא ראית את התנועה באותו יום והיא צצה יום יומיים אחרי הביקור שלך בחשבון.

לדעתי אין פה שום מניפולציה של החברות: התחייבת לתשלומים, זה מה שקבלת. בישראל לא מקובל לשלוח הודעה מראש על חיוב צפוי, לא בביטוח, לא במשכנתא ולא באף קניה.

ביטוח חובה מתנהל בצורה אחרת - ניהול התשלומים הוא בחברת האשראי. בגלל שהיא רוצה לגרד קצת עמלה על התשלומים - אתה רואה את זה בדף החיוב כעיסקת תשלומים.

אגב, יוסי, 120 ש"ח לביטוח דירה, בהנחה שזה 6-12 תשלומים נראה יקר מאוד או שהיקף הביטוח הוא כמה מאות אלפי ש"ח. בדוק והשווה את המחיר והכיסוי.

הטיפ שנתת מצויין.

אבל מסגרת אשראי? למה?

מסגרת אשראי, למי שלא יודע, זה אומר לשלם לבנק כסף כל חודש (כמה עשרות שקלים) על הזכות להיות במינוס.

אם נמצאים בפועל במינוס, משלמים גם ריבית של שוק אפור.

בסך הכל זו ההלוואה הכי יקרה שיכולה להיות.

לא נכון! יש תשלום חד פעמי כל רבעון על מסגרת אשראי, נדמה לי שעל סכום של 5 ספרות אני משלם בין 10 ל-20 ש"ח.

הריבית נקבעת לפי מיקוח. לא בדקתי, אבל אני סבור שהיא נמוכה משמעותית משוק אפור מה גם שהיתרה מתניידת לפי התנועה בחשבון.

יש גם מסגרת אשראי מירבי בכרטיס האשראי - די קל להגדיל אותה באופן זמני או קבוע, וזה בלי עלות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אם חברת הביטוח היתה מחייבת אותך בכל הסכום אבל פרוס לתשלומים מסגרת האשראי של הכרטיס היתה נגמרת ולכן הם מחייבים כפי שתיארת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פרנקוס,

שים לב שעסקאות גדולות כמו למשל ביטוח מקיף (כמה אלפים) דווקא כן שווה לך לבצע בכרטיס אשראי - ולו רק כי בזמנים אלו ערך הכסף יורד, בעוד שהתשלום החודשי שלך נותר קבוע. תחשוב על זה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא נכון! יש תשלום חד פעמי כל רבעון על מסגרת אשראי, נדמה לי שעל סכום של 5 ספרות אני משלם בין 10 ל-20 ש"ח.

הריבית נקבעת לפי מיקוח. לא בדקתי, אבל אני סבור שהיא נמוכה משמעותית משוק אפור מה גם שהיתרה מתניידת לפי התנועה בחשבון.

יש גם מסגרת אשראי מירבי בכרטיס האשראי - די קל להגדיל אותה באופן זמני או קבוע, וזה בלי עלות.

1. תשלום חד פעמי כל רבעון? רק אני רואה את הסתירה?

2. יכול להיות שגם זה נתון למיקוח, אני זוכר סכומים גבוהים יותר (בחשבון של חבר)

3. נכון, הריבית נמוכה משוק אפור. אבל בד"כ גבוהה מכל הלוואה נורמאלית.

4. בחברת האשראי אכן יותר כדאי לקחת הלוואה אם צריך. הם נוטים להיות יותר זולים וגם לא גובים על "הקצאה".

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני משלם עמלה של 23 שקלים למינוס כל רבעון.

המינוס לא רלוונטי פה.

אני רק משאיר את המינוס מעל מה שמותר לי במקסימום, עם תקווה לצאת ממנו בחודשים הקרובים.

עכשיו יש לי יותר עבודות ויותר הכנסות אז לא אמורות להמשיך הבעיות ואני באמת ארוויח יותר ממה שאני מוציא.

הבעיה האמיתית שלי הייתה רגעית.

מה שעשיתי (בהוראה מהבנק) זה להתקשר לחברת האשראי ולעשות שיחייבו אותי בסכום קבוע כל חודש, שהוא יותר נמוך מהמשכורת ויש גם הפרש גדול בשביל בלת"מים.

אני מקווה לא להיות חייב גרוש תוך חודש וחצי, מהרגע שנכנסות לי המשכורות החדשות.

• תוכן חדש...