Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני הזמנתי משלוח מאיבי בעלות של 32.99 דולר עם משלוח חינם.

עכשיו אני יודע כל עוד לא חרגתי מעל 50 דולר, אני לא משלם מכס אלא אם המוצר גדול/כבד.

השולח שלח לי הודעה יומיים לאחר מכן, והודיע לי שהוא שלח את המוצר, והמשלוח היה בעלות של 30 דולר והוא הפסיד 20 דולר מההזמנה שלי, וכמובן שהוא לא חייב אותי, בגלל שהוא התחייב לי למשלוח חינם.

עכשיו בדיעבד, לו הייתי יודע שהמשלוח עולה ככה והוא היה מציין את זה לא הייתי מזמין, בגלל שאני יודע שיהיה עלי לשלם מסים.

הגעתי לסניף דואר, שילמתי 65 שקל מכס.

האם יש מקום לפנות אל המוכר ולבקש החזר על הכסף ששילמתי מכס עקב זה שהוא ציין את זה רק לאחר שהוא שלח ומפאת המצב שלו הייתי יודע שהמשלוח בסדר גודל כזה, לא הייתי מזמין מאותו מוכר.

תודה רבה,

רועי.

פורסם

אני מנסה להבין למה שלמת מכס ?

איזה מוצר הזמנתה?

אני מזמין הרבה ב EBAY בחיים לא שלמתי מכס בסכומים אלה

אני אגיד לך עוד משהו בפעם האחרונה הזמנתי בסכום של 75 דולר על מאוורר פנימי של המזגן לרכב

אפילו על זה לא שלמתי מכס

המוצר עצמו עלה לי 40$ + משלוח 35$ בגלל המשקל

אם תפרט יותר על המוצר אולי אוכל להביא לך תשובה יותר מדוייקת

לא בוכים על חלב שנשפך :fist:

פורסם

arik23 כנראה שכללי המשחק השתנו ..

לפני כשבוע הזמנתי פריט לרכב של המשפחה בשווי של 360 ש"ח כולל משלוח

התבקשנו לשלם 169 ש"ח על מכס + מס קניה + מע"מ

בעבר אין סיכוי שחבילות כאלו היינו משלמים עליהן משהו, מניסיון של מאות הזמנות מ EBAY

כנראה שמהיום כל הזמנה עוברת בדיקה מדוקדקת.

פורסם

אין סיבה שתשלם על החבילה מכס

בקש ערעור.

אותך מעניין כמה אתה שילמת. ויש לך חשבונית לכך.

זה שהמוכר הפסיד כסף לא מעניינת אותך.

למשל, הוא רכש אוטו ב100 שקל ומכר לך ב49 כולל משלוח. הוא הפסיד 51, אבל אתה לא אמור לשלם מכס על 100 כי הוא שווה 100. אלא לשלם 0 כי לא עברת 50 דולר.

אם יש לך חשבונית שמציינת מחיר כולל משלוח, בקש ערעור וקח כספך בחזרה. מחשבונך יצאו 32 דולר ולא 50 ולכן אין לשלם מכס.

פורסם

זה לא הגיוני הרי גם בסופר אתה לא קונה סחורה לפי השווי שלה אלא לפי המחיר הנקוב באותו רגע, ולפי זה גם המע"מ!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים,

לצורך העניין ההזמנה היא חולצה.

Yuvk, מסכים איתך לחלוטין שהמוכר היה הגון, אבל אני רוצה שתבין שבקנייה הזאת ל65 שקל יש ערך יותר גדול מחצי ממה שהחולצה שווה.

תקנה מסטיק בשקל, מבאס שיקחו לך מכס של 70 אגורות, מה שלכאורה לא היית אמור לשלם.

arik23, כנראה שroiei באמת הסביר את המהלך.

לשאר המגיבים, איך אני מבקש ערעור, אני פונה אל איבי, אל פייפל או ישירות למוכר ?

שוב תודה,

רועי.

פורסם

הסיכויים שלך בערעור כזה נמוכים, מה גם שזה יגרום לך להיראות קטנוני, ואני בספק אם אותו מוכר אי פעם ימכור לישראל שוב.

המוכר יכל מצידו לנסות לבטל את העסקה, ובמקום זה ספג עלויות, לא נראה לי הוגן להתעקש כאן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אין סיבה שתשלם על החבילה מכס

בקש ערעור.

אותך מעניין כמה אתה שילמת. ויש לך חשבונית לכך.

זה שהמוכר הפסיד כסף לא מעניינת אותך.

למשל, הוא רכש אוטו ב100 שקל ומכר לך ב49 כולל משלוח. הוא הפסיד 51, אבל אתה לא אמור לשלם מכס על 100 כי הוא שווה 100. אלא לשלם 0 כי לא עברת 50 דולר.

אם יש לך חשבונית שמציינת מחיר כולל משלוח, בקש ערעור וקח כספך בחזרה. מחשבונך יצאו 32 דולר ולא 50 ולכן אין לשלם מכס.

אני מניח שכוונת המשורר כאן, היא שאתה צריך לפנות למכס ושם לערער.

דבר שני. בשום פנים ואופן - אל תאשים את המוכר !

הוא מבחינתו עשה עימך חסד. אז כמו שהוא לא שיער שמשלוח לישראל עולה יותר - כמה מפתיע - מלשלוח למישהו בשכונה שלו

כך אפשר להניח שאין לו מושג שאתה עוד משלם מיסים. כשאתה מזמין דברים מחו"ל. כל חובות המחקרים מוטלים עליך !

אתה צריך לבדוק על איזה מוצר משלמים איזה מכס וכו'.

אני לפני שהתחלתי להזמין באיביי, חרשתי את האתר של המכס, ומה שלא היה לי ברור, ביררתי במשרדי המכס(ולהגיע לטלפון הנכון לקח לי הרבה זמן).

וכמו שאמרו. יש מספיק שלא רוצים לשלוח לישראל משלל סיבות.

אם תתלונן ותעשה לו בעיות, זו יכולה להפוך לעוד סיבה.

ולמיטב ידיעתי (לא בדקתי/ניסיתי) אתה יכול שלא לשלם מכס ושזה ייתקע שם. אתה מפסיד את מחיר המוצר ששילמת כבר

אבל, יש כאלה שיגידו שלשלם עוד X סכום, לא שווה להם. ונגמר הסיפור. ככה נתקעים רכבי אספנות בנמל גם כי הקונה לא טרח לבדוק טובטוב למה הוא עשוי להיכנס.

פורסם

יש כבר כמה שרשורים בנושא. השווי לצורך מכס הוא ערך המוצר בתוספת עלות המשלוח. מה שאומר שגם אם המוצר ניתן בחינם או נקנה ב"מציאה" המכס רשאי להעריך את ערכו האמיתי בשוק, ועלות המשלוח מתווספת לערך המוצר (למשל שק חול שייובא שווה 10 סנט אבל המשלוח עלה $100 ולכן ערכו לצורך מכס $100.10).

זה גם לא משנה מי שילם - גם אם הכל שולם על ידי השולח ולא המקבל.

בקיצור, אני לא רואה טעם לערער.

:turn-l:
פורסם
יש כבר כמה שרשורים בנושא. השווי לצורך מכס הוא ערך המוצר בתוספת עלות המשלוח. מה שאומר שגם אם המוצר ניתן בחינם או נקנה ב"מציאה" המכס רשאי להעריך את ערכו האמיתי בשוק, ועלות המשלוח מתווספת לערך המוצר (למשל שק חול שייובא שווה 10 סנט אבל המשלוח עלה $100 ולכן ערכו לצורך מכס $100.10).

זה גם לא משנה מי שילם - גם אם הכל שולם על ידי השולח ולא המקבל.

בקיצור, אני לא רואה טעם לערער.

כל כך נכון !:wink:

זה מזכיר לי, שכאשר נולד בני הבכור, חברה של אשתי מניו ג'רסי שלחה לנו נעליים.

אנחנו לא שילמנו כלום. זה הרי מתנה. ציפינו ציפינו והנה, הגיעה ההודעה המיוחלת... בצירוף הודעה לא מיוחלת - מיסים.

החברה המסכנה לא ידעה בכלל שזה מה שיהיה, וכך, לראשונה בחיי, זוג נעליים לילדים שקיבלתי במתנה עלו לי כ200 שקלים.

פותח השרשור. אני חושב שאתה יכול לערער. מקסימום תקבל תשובה שלילית.

עד כמה שזכור לי, אפשר גם למצוא עצמך משלם יותר. לכן רק תקפיד על תרבות דיבור ניאותה.

תציג את המקרה כמו שהוא. שבאת אתה סוג של קורבן תמים שלא ידע בכלל ולא היה רוכש.

אבל למוכר כבר שילמת, וזה וזה וזה...

• תוכן חדש...