Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

אומנם כבר שאלתי כאן לגבי המכוניות האלו. אבל עכשיו ההתלהטות היא שונה.

לאיזה רכב מבין השלושה (מאזדה 3, פורד פוקוס, יונאי i30 - כנראה מדובר על הדגמים היותר פשוטים כיון שזה ליסינג)

יש את חווית הנהיגה הטובה ביותר

1. תאוצה טובה :twisted:

2. אחיזת כביש :-)

3. היגוי טוב :-o

4. סיבובים בשליטה מרבית :wink:

5. רכב שמרגיש חזק ויציב :king:

בקיצור לאיזה רכב הכי כיף לצאת בבוקר לנסיעה לעבודה? בכל זאת מדובר על 65 ק"מ לכל כיוון כל יום...

הרבה אנשים פה נהגו על רכבים אלו ואני לא, לכן אשמח לשמוע על התרשמותכם האישית.

תודה

פורסם

הכי מתאימה לדרישות היא המאזדה 3 הקודמת....:wink:

אני נהגתי בכולן והכי הרבה ניסיון יש לי עם היונדאי.

לדעתי הרכב שמשלב את כל הדרישות הכי טוב הוא המאזדה למרות ביצועים לא מבריקים לעומת היונדאי ונוחות לוקה בחסר לעומת הפוקוס.

חוץ מזה, לכל רכב יש את נקודות החוזק שלו. הפוקוס מרגישה מאוד יציבה ונטועה על הכביש אבל היא חלשה למדי והגיר מעט איטי בתגובותיו. ההגה שלה הוא הכי טוב מבין השלושה. בכבישים צרים ובתוך העיר הרגשתי לעיתים שהיא מאוד מגושמת וגדולה. הבונס שלה הוא שהיא הכי נוחה.

המאזדה למרות שחווית הנהיגה מהדגם הקודם עורפלה מעט, עדיין מעלה חיוך בסיבובים ועקומות, מרגישה הרבה יותר זריזה מהפוקוס למרות שההבדל לא מאוד משמעותי והיא מרגישה קלילה וקטנה לעומתה.

היונדאי היא הכי זריזה והיא גם מרגישה כזאת. ההילוך הראשון מעט מעמיס אבל הוא קצר ואחריו היא מאיצה בחדווה. האחיזה בסדר אבל לא מעבר וההגה הוא חשמלי כמו במאזדה אבל מעורפל לעומתו ומרגיש מעט אלסטי. בסיבובים היא מרגישה בסדר גמור והיא יציבה למדי במהירויות גבוהות. בכבישים הנכונים ולמרות כל המגרעות אפשר לחייך בתוכה. אני חושב שהפורטה של קיה שהיא מכונית אחות חורגת ל-I30 מרגישה יותר טוב, אולי עקב משקל נוסף מאחור וגם מתלה אחורי שונה, אני שוקל אותה בתור מחליפה ליונדאי שמשרתת אותי עכשיו. הסיד לעומת זאת סתם נוקשה יותר והנוקשות לא מוסיפה שום דבר לחווית הנהיגה.

אם אין לך משפחה לשנע אז אני ממליץ על המאזדה. אם יש ילדים ומטען נסה את היונדאי I30CW, היא מרגישה יותר טוב מהדגם הרגיל בתנאים כאלה אולי שוב בגלל תוספת משקל.

בהצלחה.

פורסם

אין ברכבים האילו "חווית נהיגה מושלמת" :-(. רכב ליסינג...

אבל עצה לי אליך - מכוון שאתה מבלה על הכביש כל יום, לפחות 130 ק"מ, פוקוס, ורק בגלל הנוחות.

גם נוחות זו חוויית נהיגה (והרי אף אחת מהן כאמור לא בעלת חווית נהיגה מושלמת)

alfa 156 2.5.

פורסם

בהחלט שאלה קשה,

כמו שקודמיי אמרו כל מכונית מצטיינת בפרמטר שונה.

הפוקוס היא הנוחה בקבוצה, בעלת האחיזה הכי טובה אם כי החלשה ביותר ומרגישה כבדה מאוד.

היונדאי I30 היא אכן הזריזה מבינהם , אז אם זה מה שחשוב לך כנראה זאת האופציה הכי טובה בשבילך.

המאזדה היא אומנם טיפה יותר זריזה מהפוקוס אך לא נוחה כמוה ולכן הייתי בוחר בפוקוס ולא בה.

בכל מקרה אם הנוחות פחות משפיעה בבחירה אז לך על הI30.

פורסם

שמע מדובר במשפחתיות 1.6 אוטומטיות,לא מדובר במכונות נהיגה ספורטיביות.

הפוקוס היחידה שמתקרבת להדגרה של הנאה בנהיגה ובה תרגיש הכי טוב ובטוח.

המאזדה בסדר מבחינת ההתנהגות.

ביונדאי אין לך בכלל מה לחפש בכל מה שקשור לנהיגה.

פורסם
בס"ד

לאיזה רכב מבין השלושה (מאזדה 3, פורד פוקוס, יונאי i30 - כנראה מדובר על הדגמים היותר פשוטים כיון שזה ליסינג)

בקיצור לאיזה רכב הכי כיף לצאת בבוקר לנסיעה לעבודה? בכל זאת מדובר על 65 ק"מ לכל כיוון כל יום...

תודה

חוויית נהיגה היא משהו סובייקטיבי, בהתאם לטעמו של כל נהג ואופי הנהיגה שלו. המאזדה 3 היא זריזה מאד, הפוקוס מרגישה יציבה וחזקה אך מעט "עצלה" בהאצות, יונדאי זריזה אך במהירויות גבוהות מרגישה מעט "קלה מדי" (וגם כאן ייתכן שמדובר בתחושה סובייקטיבית). הכיף לנסוע לעבודה בבוקר, לטעמנו, קשור גם למרחב הפנימי (לבלות 65 ק"מ לכל כיוון בקופסה קטנה זה לא כיף), בתנוחת הנהיגה, באיכות מערכת השמע, ובפרמטרים נוספים. כל 3 המכוניות הללו לא יהיו האסוציאציה הראשונה של מי שחושב על "חוויית נהיגה", אבל יספקו תמורה טובה מאד לכסף, אמינות ויעילות.

מקווה שעזרתי,

גיל מאוויס

פורסם

ב"ה

האמת, קצת ביאסתם אותי. אבל אם זו האמת אז עדיף לדעת אותה מראש.

אני רגיל למאזדה דמיו 2002 אז אני מעריך שעל כל אוטו חדש אני ירגיש חוויה.

אם כבר גיל הזכיר, איך מערכות השמע ברכבים האלו?

ובכלל, יש אבזור כללי ברכב שיכול להשפיע על ההחלטה (מיזוג, וכד')?

פורסם

היי, כאחד שנוהג במקביל על מאזדה ויונדאי באופן קבוע, ובעבר על פורד פוקוס, אני אומר לך שמנסיוני חוץ מסעיף 1, המאזדה לוקחת בהכל, ובגדול.

מעבר לכך יש לה את החסרונות שלה כמו מרווח ,האצה של עגלת גולף וכולי... למרות שלא הזכרת אותם בסעיפים שלך.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתה סתם משגע את עצמך, מה הבעיה לגשת לאחת מחברות הליסינג/השכרה ולעשות נסיעת מבחן על כל אחת מהן?

רק אתה יכול להחליט מה יותר טוב, כל אחד מרגיש משהו שונה. לי הפריעו הביצועים של הפוקוס ולא הרגשתי אותה יותר מהנה לנהיגה או יציבה מה3, אז בחרתי ב3 ואני מאד נהנה ממנה.

הכי מומלץ זה לשכור כל אחת מהן ליום, ככה אתה תכיר את כולן הכי טוב ותגיע להחלטה מהירה מי יותר עדיפה בשבילך.

פורסם
ב"ה

האמת, קצת ביאסתם אותי. אבל אם זו האמת אז עדיף לדעת אותה מראש.

אני רגיל למאזדה דמיו 2002 אז אני מעריך שעל כל אוטו חדש אני ירגיש חוויה.

אם כבר גיל הזכיר, איך מערכות השמע ברכבים האלו?

ובכלל, יש אבזור כללי ברכב שיכול להשפיע על ההחלטה (מיזוג, וכד')?

רפאל,

רמת המיזוג / מערכת האקלים והאבזור די דומה בגירסאות הליסינג של המכוניות הללו.

מערכת השמע בפוקוס, לטעמי לפחות, היא המשובחת ביותר, אך בכל המכוניות הללו לא תתאכזב.

ביונדאי יש שקע ייעודי לנגני MP3, ובתקופות מסוימות הגירסה הבסיסית צוידה גם בחלון גג (Sun Roof).

אנו ממליצים לבדוק את הדברים החשובים: קיום מערכת בקרת יציבות, מספר כריות אוויר וכו'.

אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לפנות אלי,

גיל מאוויס

פורסם

מנסיון של כמה שנים עם פוקוס וסיבוב על כל אחת מהמתמודדות בשביל הצרכים שלך הפוקוס עדיף על שתיהן, ה"כוח" שיש כביכול למאזדה או לI30 הוא כל כך מזערי ביחס לפוקוס.. זה הפשרים של מאיות שמורגשים אולי בתאוצות ביניים ועקיפות שגם בשתי האחרות צריכות להיות מתוכננות היטב זמן רב לפני. החבילה בפוקוס היא הרבה יותר שלמה, ההגה הוא הידראולי ומתקשר, השלדה מכוילת על הצד הרך של הסקאלה כך שהיא הנוחה ביותר אך גם עם התנהגות הכביש, האחיזה והמשוב מהכביש הטובים ביותר. אני הייתי הולך על הפוקוס, אין לך מה להרתע מהחולשה שלה. וכמובן כמו יתר החברים אני ממליץ שתערוך נסיעת מבחן.

פורסם

היונדאי מוסיפה על המזגן המכני, מחשב הדרך והמערכת המקורית שכוללת MP3 בכולן גם סאנרוף ופנסי ערפל וכמו שהזכירו גם חיבור USB למערכת.

פורסם
בס"ד

תודה

איפה אתה רוצה שליטה בסיבובים בפקקים של הבוקר או בפקקים של הערב.

אבל עצה לי אליך - מכוון שאתה מבלה על הכביש כל יום, לפחות 130 ק"מ, פוקוס, ורק בגלל הנוחות.

אחרי שנסעתי במזדה ובחנתי את היונדאי בחרתי בפוקוס בדיוק מסיבה זו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ב"ה

לא יודע איפה אתה נוסע, אבל אני נוסע הרבה בכבישים שבין ההתנחלויות ושם אין פקקים אבל סיבובים יש והרבה...

ולא מדובר בסיבובים פשוטים ולא בכבישים הכי חדשים. אז כדאי שהיציבות תהיה לפחות טובה לכשלעצמה.

פורסם

נשמע כאילו שאתה רוצה לקנות אלפא MITO או איזו שירוקו...

1. פורד פוקוס - תאוצה??? איפה בדיוק שני המושגים האלה נכנסים באותו הלקסיקון? טנק שרמן!

המזדה שלוש זה בעצם רכב שבנוי על אותה הפלטפורמה עם מקדם סחף קצת יותר טוב מהפוקוס.

הI30 תהיה קצת יותר זריזה אבל היא עדיין קצת כבדה בהילוך הראשון שלה.

2. אחיזת כביש + 4 סיבובים בשליטה מירבית - גבר, זה משפחתומתית - אל תצפה ליותר מידי - המזדה 3 תהיה כאן הכי טובה.

5. רכב שמרגיש חזק ויציב - הפוקוס ירגיש הכי יציב כי הוא הכי כבד - אבל לא ירגיש חזק במיוחד לכן - מזדה 3

לגבי 3 - אני חושב שלכולן יהיה היגוי טוב אבל אני בונה כאן על המזדה.

לסיכום

תנסה גם טויוטה קורולה

אבל תנסה גם לרדת לרכב קצת יותר קטן ואז הייתי מציע לך לבדוק מזדה 2 ויונדאי I20

אני חושב ש"חווית הנהיגה" כאן תהיה הרבה יותר טובה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...