Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי אתמול בלילה שני חברים שלי עמדו ראשונים ברמזור אדום, כביש ריק, נהג שכנראה היה שיכור לא הבחין ברמזור, המשיך ליסוע ופגע במכונית של החבר(טיוטה קורולה 2010) מאחורה, העיף אותה מעט לתוך הצומת. שני החברים שלי והנהג בריאים אך כריות האוויר בקורולה לא נפתחו והנהג והנוסע קיבלו מכה מההגה ומהדשבורד באזור תא הכפפות.

השאלה שלי היא האם כריות האוויר לא אמורות להיפתח במקרה כזה? האם רק בפגיעה חזיתית הן נפתחות?

פורסם

חיישני הכריות הקדמיות ממוקמים בקרבת הפגוש הקדמי ולכן הכריות לא יפתחו במקרה של מכה מאחור.

האם חבריך היו חגורים? לקבל מכה מההגה ומתא הכפפות נשמע לי קצת מוזר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ללא קשר למיקום החיישנים, כריות אוויר קדמיות מיועדות להגנה מפגיעה בחזית הרכב. הן מופעלות על ידי מדי תאוצה החשים האטה מהירה של הרכב.

מכה בחלקו האחורי של הרכב תגרום להאצת הרכב לפנים ולנוסעים לנוע לאחור.

המכה שהם קיבלו היא תוצאה של עצירת הרכב לאחר התנועה הראשונית לפנים.

האם הם היו חגורים בחגורות הבטיחות?

פורסם

ההיגיון שלי גם אמר בהתחלה שבמכה מאחורה הם היו אמורים "להדבק" לכיסא,

הם היו חגורים ובהתחלה נראה גם לי מוזר שהם קיבלו מכה כי לדעתי החגורה הייתה צריכה למנוע את זה, אבל אי אפשר להתווכח עם הכחול שיש להם.. כנראה שהם עפו חזק..

פורסם
חיישני הכריות הקדמיות ממוקמים בקרבת הפגוש הקדמי ולכן הכריות לא יפתחו במקרה של מכה מאחור.

האם חבריך היו חגורים? לקבל מכה מההגה ומתא הכפפות נשמע לי קצת מוזר.

איתמר.

+1

החגורה מצמידה אותך לכיסא ונמתחת ברגע שיש פגיעה.

אלא אם כן החגורה היתה רופפת או שהיתה תפוסה עם קליפס.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

חגורת בטיחות אינה מספקת כל הגנה כנגד מכה מאחור. הסכנה העיקרית בתאונה מסוג זה היא חבלה בצוואר הנקראת "צליפת שוט" (whiplash). משענת הראש אמורה להפחית את הסכנה, אך אינה יכולה למנוע אותה בכל המקרים.

פורסם

חיישני תאוטה לרוב משולבים בתוך יחידת הבקרה שנמצאת במרכז הרכב בתא הנהג. לפעמים יש חיישנים נוספים על פח חזית ואם יש כריות צד ווילון יש גם חיישני בדפנות הרכב.

למען הסר ספק, כריות אויר קדמיות יפתחו רק ממכה מקדימה. מכה מאחור לא אמורה להפעיל שום כרית או מותחן למעט מקרים שרכב נזרק קדימה על רכב אחר מאוד חזק.

• תוכן חדש...