Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב אני מעוניין לקנות v5 2001 ומאחר וזה הרכב הראשון שלי ואני לא מהאיזור אזי אני מחפש מכון אמין ,ללא דופי ומקצועי. כמו כן אם מישהו יכול לייעץ לי מה לבדוק לפני הנסיעה לבדיקה, כמו מחלות ידועות של הרכב או באיזה ק״מ עושים טיימינג משום שהרכס עם 150k. תודה רבה 

פורסם

לרכב יש שרשרת טיימינג ולא "גומייה" (רצועה :lol:), כך שלא מחליפים אם אין בעייה - זה יתרון חשוב.

ה-V5 שאתה רוצה אוטומטית - נכון? היה לי V5 עם מעל 190K ק"מ, הייתי מאוד מרוצה מהאוטו.

בדוק שגיר אוטומטי מעביר הילוכים בצורה טובה: ללא חריקות, ללא החלקות. וודא שיש קולר חיצוני לגיר.

לדעתי ה-V5 מעולה (עוד מאט יקפצו אנשים: "לא נהגת בדגם טורבו משופר עם צ'יפ ועוד").

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן הרכב הוא אוט׳ אני אבדוק בנוגע להעברת ההילוכים. עדיין לא נהגתי עליו.

מה זה בדיק קולר על הגיר??

אתה מכיר מכון טוב באזור תל אביב?

פורסם

רוב מכוני הבדיקה לא "מתחייבים" על הבדיקה של הגיר ברכבים האלו, וזאת המחלה הכי רצינית שלהם.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

בתור בעל V5לשעבר.

מבחינה מכאנית נושא הגיר הוא הבעיה הכי רצינית שיכולה להיות ( שיפוץ גיר כזה ללא מחשב גיר יכול להגיע ל14 אלף ש"ח),

גם אם יש בעיה לא תמיד הבעיה היא בגיר תבדוק את עניין הקולר או המאורר שעובד תקין ( סיפור של בן 1K ל2K ).

אולי גם כדאי לבדוק את המנוע שעובד תקין( בדיקה במכון) , תזכור שהרכב מטבעו רועד כך שלא יספרו לך סיפורים על רעידות שהמנוע לא עובד עגול.

נזילות מיים מהפלאנג , מזגן ומערכת קלימטרוניק , גג נפתח תקין , צבע הרבה גולפים דהו בשמש .

רוב הרכבים האלו נוהגו באגרסיביות בידי נהגים שחשבו שV5 זה רכב ספורט , חשוב מאוד לבדוק את עניין התאונות.

קילומטרז נמוך לא ערובה לכך הרכב שמור , בגלל צריכת דלק גבוהה מהממוצע בעיקר דגמי 170 רוב הרכבים לא נסעו יותר מדי.

כל השאר לבדוק כמו בכל רכב.

מוסך רון מקצועי מאוד אבל לפי דעתי בדיקה במכון חשובה גם כן ואפילו יותר.

קח את הרכב למכון בדיקה אחר כך לך למוסך רון להצעת מחיר והתרשמות כללית , גם רון בהיותו אדם ישר לא יחתום לךעל הרכב מכיוון שלא ירצה להסתבך , לפעמים טועים .

בכל מקרה אם קנית את הרכב טפל רק אצלו , המחירים טובים אבל היושר האמינות והמקצועיות שלו עולה על הכל.

בסך הכל רכב מצויין אבל דורש אחזקה לפי הספר !!!

פורסם

שאול תודה רבה על המידע.

יש למישהו מושג כמה גובים במוסך רון על בדיקה? משום שיש מצב שאני אסע גם למכון בדיקה (בדיקת שלדה הספק ותאונות עבר ) וכנראה שגם למוסך רון לבדיקת המנוע והגיר.

בקיצור הוצאה לא קטנה על הבדיקה בלבד אני משער.

פורסם

מוסך רון מקצועי מאוד אבל לפי דעתי בדיקה במכון חשובה גם כן ואפילו יותר.

לא מסכים.

צריך לזכור שקודם כל רכב הוא מכונה, ומכונה בת 9-10 חשוב קודם כל לבדוק את מצבה המכני ואיך טיפלו בה ואח"כ לחפש תאונות ושאר מפגעים קוסמטיים. בד"כ רכב שמור יהיה גם נקי מתאונות ולהפך.

אני הייתי מעדיף לרכוש רכב מתוקתק עם פגיעת שלדה על פני רכב שראה מוסך רק כשמשהו התקלקל.

אבשלום69, גש עם האוטו לרון ובקש את התרשמותו. הבחור חי ונושם פולקסוואגן כמה עשרות שנים, מסופקני שיש משהו ברכב שיכול לחמוק מעיניו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

shaulc, רק בהסתייגות אחת קטנה. המכון מכסת"ח את עצמו ככה שלא יבצר מצב שהם יצטרכו לשלם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אחי מנסיון בנוסף לבדיקה במכון ורצוי קומיוטסט שמוציא לך פירוט עם רוב התקלות שלצערנו בטוח יש לרכב בן 10 ממליץ בחום לגשת לחוות דעת במוסך רון!!!הכי מקצועי שיש.בהצלחה.

פורסם

בתור בעלים של וי5 אוטומט שנת 2001 אני ממליץ בחום רב לקחת את הרכב למוסך רון

רון אחד המומחים לרכבי ואג ובמיוחד בוי5 , הוא מכיר את כל המחלות של הרכב (והאמת אין הרבה מלבד הגיר , ואם מותקן ברכב קולר חיצוני לגיר אז גם זאת לא בעיה יותר)

קיצר אל תחשוב יותר מידי , גש למוסך רון :)

• תוכן חדש...