Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי MT23 שאני לא מצליח לרסן הם פשוט צורמים לי באופן מטורף.

אני עובד CAR PC, ניסיתי את כל החיטוחים האפשרים הם פשוט צורמים לי.

כיוונתי אותם לON AXIS ו OFF AXIS (כשהם פונים אחד לשני)

לשמשה הקדמית, אפילו לכוון הקורה.

הם עדיין כל כך צורמים שזה מזעזע.

אולי אני לא יודע לכוון אותם כמו שצריך, איך טוויטר צריך להשמע? האם צריכים לנגן באופן שמיע? או רק ללחוש להם תדרים גבוהים?

כי ברגע שמורידים להם גיין הם נעלמים לגמרי.

בבקשה כל מי שיש לו נסיון איתם תתארו את ההתקנה שלכם...

שמתי לב שכשאני מנמיך באקולייזר את איזור 2K-1K באיזה 24DB הם פחות צורמים אבל הם פשוט מאבדים את כל הפרוט שלהם.

לא יודע מה לעשות, אולי הקרוס שאני משץמש בו לא טוב LS FILTER או שיש לי איזה זליגת תדרים בכרטיס קול (XONAR D2X)

שגם לו עידכנתי דרייברים נראה כאילו תופעת CRASSTALK נעלמה, לא יודע מה לעשות.

פורסם

לפי התיאורים שלך אתה צריך להתעסק אך ורק עם הגיינים. אתה יודע איך מכוונים מערכת? איך הטוויטרים אמורים להתשלב בעסק?

משהו אצלך לא מכוון כמו שצריך. אם תמשיך לשמוע עם הצרימה הזאת כנראה שבקרוב מאוד הטוויטרים יעברו לעולם הבא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לצערי זה אחד הדברים שלא יצא לי לשמוע לבד, זה איך הטוויטר נשמע לבד ללא כל אלמנט אחר במערכת.

מה שנקרא : חור בהשכלה.

ניתן לתאר זאת במילים? אולי מישוא יכול לעזור לי עם זה?

פורסם

כל דרייבר שתשמע לבד ישמע לך מוזר, רק כשהכל משתלב ביחד זה נשמע טוב. עדיין, בשום מצב טוויטר לא אמור לצרום, אם הוא צורם הוא מכוון רע וצועד בצעדי ענק בדרך הבטוחה לפח הזבל.

הגיינים הם משחק עדין מאוד וכל מ"מ יכול לשנות תהומית את הסאונד. צריך סבלנות ועבודה של כל הרכיבים יחד כדי לכוון את הגיינים של הטוויטרים כמו שצריך (בהנחה שאתה עובד אקטיבית עם ה CARPC).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יבגני -

תאמין או לא - אבל בהמון מקרים - מייחסים לטוויטרים צרימה שבכלל מגיעה מהמידבאסים...

נתחיל בלשאול כמה שאלות

אני מבין שמדובר במידבאסים של ריינבואו מסדרת פרופי ואנדיום - מ-ע-ו-ל-ה, בחרת מידבאסים מטורפים.

איך הם מותקנים?

יושבים על טבעת עץ שמחוזקת היטב לדלת?

יש בידוד בדלת?

יש בידוד בדיפון?

האם יש רעש שמגיע מהמנגנונים של הדלת?

נעבור לכך שMT23 מתקינים ON AXIS - זה טוויטרים שסובלים מהיענות אוף אקסיס גרועה - זה לא סופרימו וגם לא סופרימו פיקולו - הם מתוקים כמו סוכר כשהם עובדים נכון אבל זה לא יקרה כשהם באוף אקסיס.

תתחיל בצורה כזו שיש לך בור גדול בין הרכיבים - תעשה את זה בכוונה תחילה. סאב - כבוי!

את הMT23 תחתוך ב3.8K בסלופ 12DB

את הריינבואו תחתוך ב1K (כן כן - אני יודע שזה קיצוני אבל בוא נתחיל משם) - בסלופ 6DB

תכוון את הגיינים ככה שב50% מהווליום של המערכת אתה תשמע בצורה סבירה - אם יש לך אייפון תוריד תוכנה שנקראת DBMETER ואל תעבור את ה95DB ב50 אחוז של המערכת! לא בשלב הזה...

אם בשלב הזה אין צרימה - תוריד את הסלופ של הטוויטרים ל6DB (כמובן לאורך כל מסע הכוון הזה - הסאב כבוי לחלוטין)

אם בשלב הזה אין צרימה - תתחיל כל פעם להעלות את נקודת החיתוך של הוופרים מ1K ל1.5K ואז ל2K ואז ל2.5K

אם בכל אחד מהשלבים האלו אין לך עדיין צרימה - תישאר כרגע ב2.5K במידבאס

תוריד עכשיו את נקודת החיתוך של הטוויטר ל3.2K ב12DB (תנסה גם 6DB)

(בכלל MT23 אל תרד מתחת ל2.5K ב12DB הם לא נשמעים טוב מתחת לזה - כל הסדרה)

אם הצלחת להגיע למצב כזה שבאחת הקפיצות של הוופר עד ל2.5K או בהורדת הטוויטר ל3.2K יש לך צרימות - אז אתה יודע איפה הגבול הבעייתי של הצרימה

אתה יודע כבר באיזה אזור צריך לתת טיפול של אקולייזר

לדעתי מה שאתה תגלה זה:

או שאתה צריך לתת לוופר לעלות ל3.8K

או שאתה צריך לתת לטוויטר לרדת עד ל3.2K

יתכן ואתה בכלל תצטרך להשאיר את הוופר על 2.5K ואת הטוויטר איפשהו בין 3.2 ל3.8K

אני לא מאמין שנקודת חיתוך 2.5K בין שני האלמנטים בכלל תוכל להשמע טוב אבל אתה יכול גם כמובן לנסות ליצור בור של 2K למידבאס ו2.5K לטוויטר

פחות או יותר זו השיטה הכי טובה לעבוד בסט שני חלקים כאשר יש צרימה שלא מצליחים להבין את מקורה.

בהצלחה :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עדכון חם, לפי ההבנה שלי הגיין הוא הבעיה.

ישבתי שמעתי וכוונתי את הגיינים מחדש, הם פשוט היו גבוההים מידי במיוחד במיד באס, מה שיצר דומיננטיות טוטאלית שלו, עקב זה העלתי ישר את הגיין של הטוויטר כדי לפצות ומשם באה הצרימה הנוראית הזאת (לא בטוח שזה נקרא צרימה, בתדרים מסויימים הם פשוט חתכו את האוזניים).

מה שנעשה זה כוון חדש לחלוטין של הגיין החל מהטוויטר ראשון כדי להגיע לגבול השמיעה הטובה שלו ומשם הועלה המיד באס עד לנקודה שבה הוא לא משתלט על העניינים יותר מידי.

התוצאה היא:

ירידה קטנה בווליום אבל עליה גדולה באיכות הצליל , הפירוט וכמובן העלמות הצרימה לחלוטין.

כנראה אתמול נשרף לי הפיוז על הצרימה הזאת וקצת התחממתי יתר על המידה.

כווני הגינים בסלסטרה FA מאוד רגישים לקראת האמצע שלהם ובאמת כל מילימטר משנה עולמות.

הזמנתי לי גם את ה SECOND SKIN SPEAKER TWIKER KIT שלפי כמה אנשים אמור לשפר טיפה את הפרוט במיד באס בתדרי המיד כי משום מה בתדר מסויים אני שומע רזוננס מתוך הדלת, השבוע יגיעו ואני יתקין ואספר על התוצאות.

להזכירכם אני בעל איביזה 09 בעלת דלתות ה"SQ האולטימטיביות", יש בידוד כמה שאפשר היה לשים (על הדיפון ועל המתכת המעטה שיש בדלת)

המיד באס יושב על טבעת הגבהה מ MDF מצופה בעור סינטטי על הצד החיצוני של הדיפון (הרמקול הוצא החוצה).

אגב למי שרוצה יש מוצר שמצאתי באיביי מאוד דומה למה שעשיתי לבד, אבל תצטרכו להפרד מ50 יורו.

http://cgi.ebay.com/Seat-IBIZA-6J-Lautsprecher-KIT-16cm-Schneller-Einbau_W0QQitemZ170541634913QQcategoryZ57290QQcmdZViewItemQQ_trksidZp5197.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5785129830350900736

מהסאב אדי, נפרדתי לשלום, הוא ישרת בחור שיש לו תא מטען פנוי לגודל המסיבי של התיבה.

אגב מאוד נהנתי ממנו כשהיה מותקן אצלי, במיוחד אחרי ששודך למנו ZX750.1 שידע להזיז אותו באופן מעולה.

אם למישהו יש המלצה לסאב 10 אינצ' טוב שיתאים למיד באסים הללו (RAINBOW PROFI) בתיבה לא גדולה,

אני מחפש יותר פאנצ'יות הפעם אבל בגדול סאב חם.

תודה, יבגני.

עריכה: אגב נקודות החיתוך הם 3.8 לטוויטר ב 12 DB LRו בין 3 ל 3.8 ב 12DB LR למיד באס (אני עדיין לא סגור על זה)

פורסם

יבגני

אין מה לעשות - סט שני חלקים זו "שמיכה קצרה"

או שקר לך ברגליים או שקר לך בכתפיים או שהכל בסדר אבל השמיכה דקה מידי...

אני אסביר - נניח שהמידבאסים זה הרגליים והטוויטרים זה הראש

או שאתה מגיע למצב שהמידבאסים מנגנים פרפקט אבל הטוויטרים צורחים - קר בכתפיים.

או שאתה מגיע למצב שהטוויטרים נעימים אבל המידבאסים אנמיים - קר ברגליים.

או שאתה מגיע למצב שאתה שומע טוב את כל הספקטרום אבל אתה לא יכול להרים את הסט יותר מידי - שמיכה דקה מידי...

בהגברה אקטיבית הסיכוי לאזן סט שני חלקים הוא הרבה יותר טוב - כשאתה מוסיף למשחק הזה אקולייזר בכלל הרבה יותר קל אבל עדיין אתה נשאר עם בעיית השמיכה הדקה כי בסט שני חלקים לרוב אחד האלמנטים במערכת יגיע לרוויה מוקדם מידי בין אם זה מגבר שנחנק מלהרים את המידבאס לבין מידבאס או טוויטר שמגיעים לקצה גבול היכולת שלהם.

ככה קל הרבה יותר להבין מה היתרונות האמיתיים של סט שלושה חלקים - הסיכוי להגיע לרוויה בשלב מוקדם מידי הרבה יותר קטן והכוונים לדעתי קשים באותה מידה כי להאיבק על איזון של סט שני חלקים זה קשה לא פחות כמו ללכת לאיבוד בממלכה של שישה רמקולים מקדימה פלוס סאב.

לגבי סאב - אני חושב על JL W3 או אפילו W6 אבל עם נטיה לW3

לא זכור לי אם יש כאוס או ארסנל של AA ב10 אינטש אבל אם יש - המלצה חמה מאוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...