Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברי הפורום....

ביצעתי היום בדיקה לפני קנייה (קומפיוטסט ראשל"צ) של פיג'ו 106 1400 (1995) ק"מ- 182 אלף. מחירון - 6400. הבנאדם רצה עליה (לפני הבדיקה) 5600.

מן הסתם זה רכב ישן ולא ציפיתי לתקינות מושלמת וגם לא לכמעט מושלמת. והרי התוצאות.

(חוץ ממחוונים כל מה שאני רושם סומן כלא תקין)

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה - בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת תיזמון ושסתומים, נזילות שמן, מנוע שורף שמן, נשם מנוע מנותק, תושבות מנוע פגומות, להחליף רצועת תיזמון לפי הוראות יצרן, נזילות מים ממצנן, ניקוי ותיקון מערכת הקירור/מע חימום פנימית, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, נזילות, מים, צינורות מים פגומים

מערכת פליטה - דוד עמעם מרכזי פגום, ממיר קטליטי לא תקין

סרן קדמי ומערכת היגוי - חופש ונקישה בתיבת הגה, חופש נקישות במתלה, חריקות במתלה, גלגל הגה פגום

קפיצים - בולמי זעזועים קדמיים פגומים

שילדה ומרכב - משמעות גבוהה - תיקונים בגג

משמעות נמוכה - פגיעות בפח, תיקונים במרכב/סביב, תיקוני פח וצבע, צבע כללי מחודש, עצר ביטחון לדלת פגום, מנעול לדלת פגום, פגושים פגומים

משמעות שולית - מראות פגומות

מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים) - לפרק גלגלים לבדיקה

צמיגים - צמיגים קדמיים יבשים

מערכת תאורה (כולל מצבר) - מזגן אוויר אינו פועל

העברת כוח - מצמד מחליק, מצמד קשה, חופש ונקישות בציריות, נזילות שמן מתיבת הילוכים, חופשים במנגנוני הילוכים, שילוב הילוכים לקוי/קשה, תושבת תיבת הילוכים פגומה, רעש וחופש ממערכת הנעה

את האמת, כשראיתי את זה קיבלתי חום. ידעתי שהקלאץ' לא תקין כי הוא קשה. וזהו. אפילו המזגן חשבתי שהוא עובד כי הוא באמת עבד. הצמיגים נראו חדשים... בקיצור, השאלות הן -

מה באמת קריטי וחשוב ומה, כמו שאומרים, כסת"ח?

כמה יכולים לעלות התיקונים?

שווה להיכנס לזה ולתקן את הדברים או שעדיף להמשיך הלאה? המוכר בחור סבבה לגמרי ומוכן להשתתף איתי בתיקונים.

פורסם

עוד לפני שנכנסתי לשרשור כבר הבנתי שהבדיקה הזאת לא תצא טוב. לא בגלל שה-106 הוא רכב גרוע (נהפוך הוא!) אלא בגלל שאין בארץ מכון בדיקה שיעביר רכב כזה בדיקה ולא ימלא את הדו"ח בתקלות.

קשה לדעת מה חמור ומה לא מטופס בדיקה כזה. לדעתי תעשה בשכל אם תיגש עם הרכב ועם המוכר למוסך מקצועי שמתמחה בפיג'ו ותבקש מהם חוות דעת על תקינותו של הרכב.

צריך גם לבדוק מה המשמעות של התיקונים בגג. אם מדובר בצביעה מחדש של הגג זה לא נורא, אם מדובר בגג שלם שהוחלף לא כדאי להתעסק עם הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

+1

תוצאות הבדיקה כבודן במקומן מונח, אבל מדובר בסה"כ ברכב ב 5000 ש"ח, כמה "תקין" הוא כבר יכול להיות?. קח אותו למוסך ופחח טובים, תבין אם לאוטו יש בעיות בטיחותיות או איזשהן תקלות גדולות שהם מאתרים, אם הכל סביר תנסה להוריד את המוכר לסביב ה 4500-5000, וסע לשלום.

פורסם

חוץ' מהקלאץ' הקשה, אני יודע גם שהוא היה מוסיף מי ברז ולא מים ירוקים או ורודים או כחולים או איזה צבע שיש....

פורסם

עוד משהו מוזר - לפני הבדיקה (כבר בטלפון) הבחור אמר לי שהמצבר חלש... התקלה הראשונה שידעתי עליה לא עלתה בבדיקה. ממש מוזרר..

פורסם

לא מוזר בכלל.מזמן מכוני הבדיקה האלו הפכו להיות חירטוט אחד גדול.לפי דעתי יש פה "סטארט אפ" למי שיקים מכון בדיקה שמראה תוצאות אמיתיות ונורמליות ולא שטויות.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
לא מוזר בכלל.מזמן מכוני הבדיקה האלו הפכו להיות חירטוט אחד גדול.לפי דעתי יש פה "סטארט אפ" למי שיקים מכון בדיקה שמראה תוצאות אמיתיות ונורמליות ולא שטויות.

אין בעיה להקים מכון שייתן תוצאות אמיתיות ולעניין. בגלל שאנחנו חיים בישראל תוך משהו כמו שנה המכון הזה יהיה כמו כולם.

פורסם

בקיצור החלטתי בצעד נועז שאת הרכב הבא שאני בודק אני לוקח לפחח ולמוסך ולא למכון. זה יוצא יותר זול נראה לי ויותר מציאותי.

פורסם

יש אחד כזה, אבל בבאר שבע הרחוקה..

deano, עשית טעות שביזבזת 400 ש"ח על בדיקה. רכב בסדר גודל כזה לוקחים למוסך אמין ומומלץ שיתן חוות דעת+הצעת מחיר לתיקונים ולפחח שיעיף מבט, ואז שוחטים את המוכר וקונים(או שלא קונים).

הצעד ה"נועז" הוא הצעד ההגיוני היחיד.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...