Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוודאי התכוונת ל"אל תטעה" - וגם אתה אל תטעה, הבעיה לא קיימת במרימי שסתומים הידראוליים, אלא רק במרימי שסתומים שטוחים.

מידע שיכול להועיל לבחירת סוג השמן הנכון יש כאן:

http://www.fullgaz.co.il/tech/engine_oil.html

אצלי קאמשפט של compcams שמוגדר כ - FLAT TAPPET לפי החברה למרות שהמרימים הידראוליים. המלצת החברה בהתקנת הקאמשפט הזה היא כן להוסיף את התוסף ZDDP או להשתמש בשמן מהדירוג הישן שקיים בו התוסף.

למיטב הבנתי הבעייה קיימת גם במרימים הידראוליים, בשנים האחרונות ישנם הרבה תלונות על קאמשפטים של COMPCAMS ושל CRANE לדוגמא שנשחקים מהר ואחרי בדיקות של העניין הגיעו למסקנה שהמחסור של התוסף הזה בשמנים החדשים הוא הגורם ל - CAMSHAFT FAILURE

קרא את המאמר הזה שמסביר את העניין

http://www.hotrod.com/techarticles/engine/flat_tappet_cam_tech/index.html

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסתבר שיש בארץ חברה המפיצה שמן האמור להתאים:

http://valvoline.co.il/VR1%20Racing%2020W-50

כסת"ח: לא ניסיתי בעצמי, איני יודע כמה עולה, ואין לי שום קשר מסחרי או אחר עם הנ"ל.

ואגב, ערכתי חיפוש בקישור שהפנית אליו על המילה "הידראולים".

כלום. אפס. אין שום התיחסות.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
חברים,

אני לא יודע בקשר למנועים אחרים, אך לפני שנכנסים לפאניקה לגבי מנוע KENT של פורד, כדאי לזכור את הדבר הבא: מנוע KENT הורכב במכוניות עד שנת 2002. אומנם עם הרבה שינויים, אך ככל הידוע לי ללא שינוי בחומרים מהם יוצר גל זיזים ומרימי שסתומים. המנוע הותאם להצתה אלקטרונית ולהזרקת דלק, אך נשאר בליבו עם אותה תצורה של גל זיזים תחתון ומרימים כמו שהמציאו אותו . האם זה אומר שגם במכוניות משנת 2002 יש בעיה? נראה לי מוזר.

ועוד משהו: למדתי, שמנוע פורד יהיה מרוצה גם אם ישימו לו שמן סויה. הדבר הבאמת חשוב לו הוא להחליף את השמן ואת הפילטר בזמן. ומה זה אומר בזמן? כל 10K ק"מ או כל חצי שנה. אז את החצי שנה הרבה שוכחים וחבל. כמוכן כדאי תמיד לזכור שמשאבת שמן דורשת החלפה כל כמה שנים, גם אם היא נראת תקינה. אז לפני שרצים לקנות תוספים ושמנים יקרים, בודקים שהמערכת הקיימת תקינה.

נ.ב. אגב, בעיה באמת ידועה עם גלי זיזים של KENT היא בכך שהרבה פעמים לאחר פירוק ושיפוץ המנוע, בשלב ההרכבה לא מחזירים את המרימים הישנים למקומות שלהם בדיוק. זה מאוד חשוב - הראשון צריך לחזור למקום ראשון, השני לשני וכך הלאה, בדיוק כמו שעושים עם טלטלים ובדיוק מאותה סיבה. השחיקה של המרימים שונה ובמהלך השנים הם "מתרגלים" למקום שלהם.

לגבי החלפת מ . שמן ,כל כמה שנים להחליף ? ומדוע במנועי KENT ישנים לא היה צורך בהחלפתה ?

פורסם
לגבי החלפת מ . שמן ,כל כמה שנים להחליף ? ומדוע במנועי KENT ישנים לא היה צורך בהחלפתה ?

כל 10 שנים או 200000 ק"מ, אם אני זוכר נכון לפי הספר. בגדול כל אובראול, כשמוצאים מנוע מהרכב יש להחליף אותה. אם יש חשד לפעולה לא תקינה לפניכן - להחליף לפני.

תמיד היה צורך להחליף, גם במנועים ישנים. לרוב לא עשו את זה, כי במכוניות האלה טיפלו בשיטת "סע עד שיתקלקל". בעיקרון לכל חלק מכאני ברכב יש תקופות שימוש מוגדרות.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם
מסתבר שיש בארץ חברה המפיצה שמן האמור להתאים:

http://valvoline.co.il/VR1%20Racing%2020W-50

כסת"ח: לא ניסיתי בעצמי, איני יודע כמה עולה, ואין לי שום קשר מסחרי או אחר עם הנ"ל.

ואגב, ערכתי חיפוש בקישור שהפנית אליו על המילה "הידראולים".

כלום. אפס. אין שום התיחסות.

גם אני ערכתי חיפוש, אבל זה שלא מופיע זה לא אומר שהם חפים מהנזק, זה בדיוק מה שאמרתי מהתחלה שלא דיברו כאן על המרימים עצמם אלא על סוג הקאמשפט וב - FLAT TAPPED CAMSHAFT נכלל גם קאמשאפט עם מרימים הידראוליים.

אני יודע שאצלי זה סוג הקאמשפט שקיים והוא כן עם מרימים הידראוליים ולכן אני משתמש בשמן שיש בו את התוסף, VALVOLINE VR1

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

פורסם

הנה הסבר על סוגי 2 קאמשפטים FLAT TAPPET ו - ROLLER

http://www.myrideisme.com/Blog/camshaft-tech-flat-tappet-vs-roller/

ויזואלית ההבדל ביניהם הוא של - ROLLER יש לובות קאמשפט עגולות ול - FLAT TAPPET יש לובות שפיציות.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

פורסם

תודה,מאיר עיניים.

מה שמטריד יותר,שלא רק רכבי אספנות אלא רוב המכוניות ,גם שמיוצרות היום,הקמשפט

שייך לדגם בלי הרולר כך שגם הן יסבלו מחוסר הגנה לשחיקה,רוצה לאמר שחברות השמנים

מגינות על הממיר מבלי לפתור את בעיית הבלאי בגל הזיזים.

אולי הן מוסיפות חומר מונע שחיקה מסוג אחר?

הרי לא שמענו על ריקולים של איזושהיא חברה,בגלל בעיה בגלי זיזים וגם במוסך

כמעט ולא נמצא גל זיזים פגום בזמן שיפוצי ראשים שרובם ככולם מהסוג האמור להפגע.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אל תשכח שבהרבה רכבים הרעשים ששומעים מבפנים הם הרבה פחות מאשר אצלנו. לנו יש יותר מודעות (בתור חובבי רכב ומכאניקה) לכל רעש שיש לנו מהאוטו. כמו כן, בעל המוסך שטיפל לי באוטו אמר שנתקל בהרבה קוראניות חדשות שהלך להם הקאמשאפט באופן מפתיע. אני מתחל לחשוב שצריך לשים לב טוב, טוב, לסוג השמן שאנחנו שמים באוטו.

פורסם
תודה,מאיר עיניים.

מה שמטריד יותר,שלא רק רכבי אספנות אלא רוב המכוניות ,גם שמיוצרות היום,הקמשפט

שייך לדגם בלי הרולר כך שגם הן יסבלו מחוסר הגנה לשחיקה,רוצה לאמר שחברות השמנים

מגינות על הממיר מבלי לפתור את בעיית הבלאי בגל הזיזים.

אולי הן מוסיפות חומר מונע שחיקה מסוג אחר?

הרי לא שמענו על ריקולים של איזושהיא חברה,בגלל בעיה בגלי זיזים וגם במוסך

כמעט ולא נמצא גל זיזים פגום בזמן שיפוצי ראשים שרובם ככולם מהסוג האמור להפגע.

הטענה היא שבמכוניות מודרניות התרחשו שני תהליכים:

1. סוגי פלדות שונים (גרגרים יותר קטנים במבנה המטלורגי) ושיטות חיסום והקשאה שונות לגל הזיזים;

2. מעבר מסיבי לגלי זיזים עיליים (לא בבלוק) בהם הזיזים מפעילים ישירות את דוחפי השסתומים ולכן סוג השחיקה הנידון בכלל לא מתקיים.

פרט לכך הולכת ומתפשטת הפעלת שסתומים חשמלית, ממוחשבת, בה כלל אין גל זיזים והקשור בו.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

כן רק שהיום הקאמשאפטים יושבים מעל הראש ישירות על השסתומים ולכן אין חופש ביניהם והלחץ על הלובות של הקאמשפט והשחיקה יותר קטנים.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

פורסם
כן רק שהיום הקאמשאפטים יושבים מעל הראש ישירות על השסתומים ולכן אין חופש ביניהם והלחץ על הלובות של הקאמשפט והשחיקה יותר קטנים.

גלי זיזים יושבים מעל הראש למעלה מ30 שנה .

פורסם
בשיטוטי ברחבי האינטרנט במטרה לחקור את הכשל שגורם כנראה לרעש במנוע שלי נתקלתי בדבר הבא:

If you are driving an older classic muscle car or hot rod that has an engine with a flat tappet camshaft, you should be aware of the fact that today`s "SM" rated motor oils contain much lower levels of anti-scuff additive called "ZDDP" (Zinc Dialkyl Dithio Phosphate). The level of ZDDP in current motor oils has been reduced to no more than 0.08% phosphorus to extend the life of the catalytic converter. Phosphorus can contaminate the catalyst over time if the engine uses oil, causing an increase in tailpipe emissions. The lower ZDDP content is not harmful to late model engines with roller lifters or followers because the loads are much lower on the camshaft lobes. But on pushrod engines with flat tappet cams, the level of ZDDP may be inadequate to prevent cam lobe and lifter wear. In some cases, cam failures have occurred in as little as a few thousand miles of driving! This is even more of a risk in engines if stiffer valve springs and/or higher lift rocker arms are used.

To avoid such problems, you should add a ZDDP additive to the crankcase, or use an oil that meets the previous "SL" service rating, or use diesel motor oil or racing oil that contains adequate levels of ZDDP to protect the camshaft and lifters.

If you are installing a new camshaft in the engine, be sure to use the cam manufacturers assembly lube and follow the recommended break-in procedure. But you will still need to add ZDDP to the crankcase or use an oil that contains adequate levels of ZDDP for continued protection.

הקישור:

http://www.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.aa1car.com/library/camshaft_worn_lobes.jpg&imgrefurl=htt

אז אם מישהו מוצא את העניין שימושי ועוזר, או שיש למישהו מבעלי המקצוע שגולשים פה מה להוסיף אשמח לשמוע וללמוד.[/

quote]

הפוסט שלך מאוד מרתק , אותי בכל אופן , הקישורים שגיליתי בדרך לקחו אותי למחוזות נשכחים שמעסיקים אותי ברציפות כבר כמה ימים.

מסוג החומר שמוסיף המון לכרוניקה (הלפעמים משעממת) של פורום .

אני אישית ממש מודה לך .

פורסם
גלי זיזים יושבים מעל הראש למעלה מ30 שנה .

זה שהרעיון יושם כבר לפני למעלה מ - 30 שנה, לא אומר שבתקופה של אז היה נפוץ, הרבה מאוד יצרנים עדיין נשארו עם הקונספט הישן, יש כאלו שאפילו עד לפני שנים בודדות.

כמו שכבר אמרו לפני השחיקה יותר קטנה בקאמשפט שיושב מעל הראש ישירות על השסתומים.

בכל מקרה מי שמכיר את המנוע של הרכב שלו ויודע בדיוק מה יש בו, שיעשה את השיקול שלו בהתאם למידע.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

פורסם
זה שהרעיון יושם כבר לפני למעלה מ - 30 שנה, לא אומר שבתקופה של אז היה נפוץ, הרבה מאוד יצרנים עדיין נשארו עם הקונספט הישן, יש כאלו שאפילו עד לפני שנים בודדות.

כמו שכבר אמרו לפני השחיקה יותר קטנה בקאמשפט שיושב מעל הראש ישירות על השסתומים.

בכל מקרה מי שמכיר את המנוע של הרכב שלו ויודע בדיוק מה יש בו, שיעשה את השיקול שלו בהתאם למידע.

וזה ידידי, הרעיון.:idea:

• תוכן חדש...