Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(סליחה מראש על החפירה, מוכרח לשתף אתכם בסיפור הזה)

בשבוע שעבר לקחתי את המיצי לטסט בקומפיוטסט ראשל"צ מזרח, והיה טסט מהחלומות - היא נפלה רק על כיווני פנסים שתיקנו לי במקום, נזילת שמן ששטיפת מנוע טישטשה ו... זיהום אוויר. אני בדר"כ לפני הטסט נכנס למכון הקרבורטורים הסמוך שבודק לי (בחינם) את הזיהום ומכוון את הקרבורטור בהתאם, רק שלרוע מזלי באותו יום הוא היה סגור. ואיזה רוע מזל זה היה...

מסתבר שאין באיזור מכון קרבורטורים אחר מלבדו. נסעתי למוסך הקבוע שלי אבל אין לו שם מכונה למדידת הזיהום וגם את המברג המיוחד(?) לסיבוב הקרבורטור לא היה לו. הוא הפנה אותי למוסך מורשה של מיצובישי שנמצא בסמוך. גם שם לא היתה להם מכונה, אז הבחור כיוון לי "עם הרגש". חזרתי לקומפיוטסט ושוב נפלתי בזיהום אוויר :x

הבנתי שאני צריך לנסוע לאזה"ת חולון, או לראשל"צ מערב למקומות שמתעסקים עם קרבורטורים, ורצה הגורל והגעתי ל"מוסך עבאדי" במערב ראשל"צ, ליד הקומפיוטסט. המכונאי שטיפל בי, איציק, היה בעבר "איציק קרבורטורים" שזה לכאורה איזשהו שם מוכר, וכיום הוא מטפל גם בבעיות מכניות.

היתה לו שם מכונה למדידת זיהום אוויר, והוא התחיל להתעסק עם הקרבורטור. מהרגע הראשון הוא התחיל להגיד לי שהמנוע לא נראה טוב, על הנזילת שמן ואיך אפשר לסדר את זה ושכל מוסך שמוציא אותי בצורה כזו הוא לא מקצועי. אחרי כמה התעסקויות עם הקרבורטור הוא אמר שסיבוב הבורג לא עוזר - כי הוא פתח אותו עד הסוף ועדיין הזיהום גבוה. הוא הציע לי לנקות את ה"נשם" ועוד כמה דברים - במחיר 120 ש"ח. הסכמתי. זה לא עזר... הוא אמר שיש בעיה בקרבורטור ושאני צריך לעשות ניקוי, אבל יש עוד משהו שהוא יכול לנסות - איזושהי החלפת גומיה בתוספת 50 שקל. הסכמתי, והוא המשיך להתעסק שם. בשלב מסויים הוא ביקש ממני להניע - הרכב לא הניע. ראיתי על פניו שהוא לא מבין מה הבעיה. הוא אמר שיש ניצוץ ויש דלק, והוא לא מבין למה היא לא מניעה. הוא המשיך להתעסק עם הרכב וביקש ממני להניע לפרקים - הרכב לא מניע!!! ניסינו שוב ושוב, לא משנה מה הוא עשה שם - אין התנעה.

בשלב הזה כבר היתה שעת צהריים, והוא אמר לי שאין ברירה אלא להשאיר את הרכב ללילה אצלו.

סיכום העובדות עד כה: הגעתי אליו עם רכב מניע ובעיית זיהום אוויר - יצאתי עם רכב לא מניע, ובעיית זיהום אוויר שלא נפתרה. לא אכחיש שכבר בשלב זה הרגשתי שעשיתי טעות איומה שהגעתי למוסך הזה. דבר לא הכין אותי ליום המחרת.

למחרת הבחור מתקשר אלי, אומר לי שהלך ה"כוהל" ברכב (אולי לא רשמתי נכון) ושזה יעלה לי 400 שקל לתקן. כאן כבר התעצבנתי - אמרתי לו "סליחה, אני הגעתי אליך עם רכב תקין ובעיית זיהום אוויר. אני לא יודע מה עשית שם, אבל עכשיו האוטו לא מניע. מצידי תחזיר לי את הרכב במצב שקיבלת אותו, מבלי לפתור את בעיית זיהום האוויר". בתגובה לזה אמר לי הבחור: "אתה יודע מה? אני לא מוכן לטפל בך. אתה מדבר כמו טיפש! תבוא לפה ותיקח את הרכב שלך" וטרק לי את הטלפון בפנים. נשארתי המום עם הפלאפון ביד. מה אני עושה עכשיו?

דיברתי עם המוסך הקבוע שלי והוא אמר לי להגיע אליו, אבל כזכור - האוטו לא מניע. התקשרתי להזמין גרירה, ומסתבר שגרירה ממוסך לא מכוסה ע"י כתב השירות ותעלה לי 400 ש"ח. בלית ברירה הזמנתי גרר פרטי בחצי מחיר, ויצאתי למוסך באוטובוס כדי לקחת את הרכב. כשהגעתי לשם הוא עוד ניגש אלי וניסה להסביר לי בלי סוף מה הוא עשה - זה לא עניין אותי לשמוע יותר. הוא המשיך לנסות להסביר שהלך לי ה"כוהל", אבל אני רק רציתי ללכת משם.

לבקשתו ניסיתי להניע - והפלא ופלא, הרכב הניע! גם לו לא היה הסבר לכך. הוא אמר שעכשיו יש ניצוץ חזק, אבל כשהוא בדק לא היה - ושזה יקרה לי שוב ויתפוס אותי באמצע נסיעה. כמובן שהייתי צריך לשלם לו 170 שקל על ה"עבודה" שהוא עשה על הרכב - לטענתו הרכב יכול לעבור טסט והוא הראה לי שבדיקת הזיהום תקינה, אז שילמתי כבר - העיקר לצאת משם.

התקשרתי מהר לבטל את הגרר שהיה בדרכו למוסך, אבל זה היה מאוחר מדיי - הוא כבר היה בחצי הדרך. נאלצתי לשלם גם לו, למזלי הסכים להוריד לי במחיר ולקח רק 140 שקל.

לפני שחזרתי לטסט עצרתי במכון הקרבורטורים הקבוע שלי, שהיה פתוח, ובמכונה אצלו הזיהום אוויר היה גבוה. מזל שלא הלכתי לטסט - הייתי שוב נופל. הוא סיבב בורג, לא לקח תשלום והרכב עבר טסט כמו גדול.

לסיכום - שילמתי 170 ש"ח בגין תיקון שלא תיקן שום דבר.

ו-140 ש"ח בגין גרירה שלא גררה שום דבר.

פשוט מזל רע...

אני ממליץ להתרחק מ"מוסך עבאדי" בראשל"צ.

פורסם

שלום רב !

אם לא הייתי מבחין בשם המשתמש שלך הייתי כותב שאני בשוק, מהסאגה שהיית שחקן די ראשי שלה.

אך מכיוון שספורים דומים אני שומע כל יום, ונתקל לצערי גם רבות בפורום זה, אני לא יכול לצאת פטור מכך ולהזהיר שלא להתפתות ולגשת לבעלי מקצוע, שהשם הטוב לא הולך מאחוריהם, ולחפש המלצות בפורום אוף טופיק, בקטגורייה:" המלצות חמות על בעלי מקצוע", ובכך להמנע בעתיד מעוגמת נפש תסכול אכזבה, ולהשתחרר מכסף מיותר מכיסך ללא כל תועלת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה (אם אתה זוכר אני הייתי אצלך לפני שנתיים וחצי עם הרכב, כך שאני בהחלט משתדל להגיע לבעלי המקצוע הטובים ביותר).

לקחתי יום חופש מהעבודה כדי להעביר את הרכב טסט, והיה לי חשוב לגמור הכל באותו יום. כשאתה לחוץ אין כ"כ זמן להתחיל לבדוק מי מומלץ, במיוחד במקרים שכולה צריך לסובב בורג בקרבורטור... אבל אפשר לומר שלמדתי את הלקח שלי יפה מאוד עכשיו.

בכל מקרה אני מקווה שזה היה הטסט האחרון שלי איתה, שנה הבאה היא בת 20 ואני כנראה אגרוט אותה.

פורסם

אסור למהר בדברים האלה, אין תחליף לבעלי מקצוע ולא יעזור שום דבר, זה מתחיל בדברים הקטנים ולא משנה עד כמה אתה לחוץ.

היה לי צינור נוזל קירור דולף, אמרתי כמוך: "מה הביג דיל? זה כולה להחליף צינור" הלכתי למוסך חאפר והוא לקח לי 150 שקל על 3 באנדים ממתכת ורבע שעה עבודה, אחרי יום שמתי לב שהנזילה בעודה קיימת.

הלכתי למוסך מורשה באיזורי, עלה לי אותו סכום, אותו זמן עבודה ותיקנו לי את הנזילה ועוד קיבלתי קבלה, עץ ריח מתנה וחיוך מהפקידה החמודה (שזה הכי חשוב :) ).

יותר לא הולך לחאפרים.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תוכן חדש...