Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלשום רכשתי מונובלוק

crunch ground pounder 1500w

המונו נותן 750rms ב2 אום,

הסאב שלי הוא hifonics brutus של 600rms ב-2 אום,

העברתי את הסאב ל2 אום וכבר התקנתי את המונובלוק באוטו, אך

אני לא מרגיש שום שיפור בבאסים, לפני כן הוא היה מחובר למגבר

4 יציאות (בגישור) של לייטנינג אודיו שנותן 400rms

מה יכולה להיות הבעיה ?

לצורך העניין - האוטו הוא סיוויק 2004 והרדיו דיסק - clarion cz209a

פורסם

אין שום בעיה.

לא מדובר בסאב שיתנהג שונה עם הגברה איכותית יותר.

ההבדל בין 400 RMS ל 750 RMS הוא שזה ישמע לך בערך 8% יותר חזק באותו ווליום וזהו.

אם לא נתייחס לשטויות כמו DAMPING FACTOR אז זה כל ההבדל שקיבלת.

אנשים צריכים להתעורר למציאות ולא לשדך מונו לכל סאב.

עריכה : ז"א שלרוב אנשים חושבים שמונו ויותר כוח יגרמו לסאב "להתנהג" מדוייק יותר וטוב יותר וזה לא עובד ככה , כשמדובר בסאבים שהם בלשון המעטה "לא משהו" הם לא ירוויחו כלום.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

תראה זה ברור שלא יהיה לך הרבה אבדל המגבר הזה מוצהר 750 הוא מוציא 400 RMS בפועל.

זה ידוע שהמגברים של קראנץ מוציאים 35 אחוז פחות מההצהרות שלהם.

ואני חושב שהסאב שלך אמור להיות שני שלילים של 2 אום תחבר אותו ל-1 אום יהיה לך שיפור גדול.

פורסם

טל

הסיבות העיקריות להמלצה על מונובלוק הן בכלל לא בשיפור של העבודה של הסאב אלא הרבה יותר מהסיבות האלו -

1. הקלה על מערכת החשמל עקב מעבר לשיטת עבודה של קלאס D במקום קלאס AB.

2. הפרדה של המגבר שמרים את הסאב שהוא גם הצרכן הגדול ביותר במערכת לספק כוח נפרד.

מעבר לכך מונובלוק גם לרוב נותן אופציות נוספות כמו ירידה להתנגדויות כמו 2 אוהם ו1 אוהם שנדרשות לעיתים רבות בכדי להגיע לתצורת עבודה של שני סאבים ומעלה אם כי כשאני עבדתי דואל סאב בכלל עליתי ל8 אוהם בכדי להרוויח קצת יותר נצילות ודיוק לעומת הספק שגם ככה הספיק לי...

3. הסיבות שציינת לגבי דאמפינג פקטור, הספקים, וכו' - אין טעם וזה די בזבוז להרים סאב על ערוץ הגברה איכותי כמו במגבר שעובד בקלאס AB היות ותחום התדר שהסאב מנגן גם ככה לא רגיש לאחוזי עיוות כמו הרמקולים האחרים במערכת.

זה בגדול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי אני יודע את הסיבות האמיתיות לגבי מונובלוק.

פשוט רוב האנשים חושבים מה שאמרתי וזה לא נכון.

חוץ מזה לא לכל סאב מוצדק שידוך מונובלוק כי הוא לא ישמע טוב יותר , והעומס על המערכת ? לכל אוטו מודרני אין בעיה להסתדר עם מגבר 4 ערוצים משודך לסאב ...

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אתה יוצא מתוך הנחה שמי שמוסיף מונובלוק קונה מגבר d ולא a/b.

ואני מסכים עם האמירות של diforce כי ככה רוב האנשים באמת חושבים.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם
אדי אני יודע את הסיבות האמיתיות לגבי מונובלוק.

פשוט רוב האנשים חושבים מה שאמרתי וזה לא נכון.

חוץ מזה לא לכל סאב מוצדק שידוך מונובלוק כי הוא לא ישמע טוב יותר , והעומס על המערכת ? לכל אוטו מודרני אין בעיה להסתדר עם מגבר 4 ערוצים משודך לסאב ...

טל

זה לא הרכב שיש לו בעיה להסתדר עם הסאב

זה הסט הקדמי על אותו המגבר 4 ערוצים שיש לו בעיה להסתדר עם הסאב... כשאתה מרכיב צרכן גדול כמו סאב על מגבר 4 ערוצים אתה גם מעלה את אחוז העיוות הכללי כתוצאה מהעמסה על המגבר - זה יכול להשפיע באופן ישיר על התוצאה הקדמית של הסט הקדמי, בכלל לא מדובר על הסאב...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני שומע את זה פעם ראשונה , אתה אומר שאם אני משדך סאב למגבר 4 ערוצים הרמקולים האחרים שמחוברים אליו נפגעים ? אני לא רואה איך זה תורם לעיוותים , אולי בפיקים חדים המגבר לא יצליח לתת לרמקולים ( או לסאב ) את מה שהם צריכים אם הם מחוברים בו זמנית אבל .. לא יודע :) איפה קראת את זה ?

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

יש דברים שאפשר להבין טל רק מהגיון פשוט

סאב = צרכן גדול

צרכן גדול = שאיבת זרם גדולה

שאיבת זרם גדולה = עליה בהספק

עליה בהספק = התקרבות לרוויה של ספק הכוח

רוויה של ספק הכוח = גדילה באחוז העיוות

גדילה באחוז העיוות = פגיעה באיכות השמע

והרמקולים הרגישים יותר הם מן הסתם הקטנים יותר משמע שמשם תגיע הרעה.

ואם אתה תשמע עיוותים כבר בסאב - אז הסט הקדמי כבר מזמן אמור להשמע כמו בית שימוש.

סאב + סט קומפוננט + מגבר - זו תת מערכת בפני עצמה - יש שם יחסי גומלין וחשוב להבין אותם.

Pioneer TS-X150

פורסם

ההיגיון מובן לי בהחלט , אבל ... מה אם במגבר יש 2 ספקים ? 2 סלילים ? כמו שיש ברוב מגברי 4 ערוצים.

ההיגיון מובן לי , אבל אני לא חושב שזה שמיע מי יודע מה ... אני לא חושב ששידוך סאב למגבר 4 ערוצים יגרמו לקומפוננט להישמע כמו בית שימוש , ואתה מגיע לרוויה רק בווליום גבוה מאוד .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טל

מגבר שיש בו שני ספקי כוח והוא 4 ערוצים הוא דואל סטריאו... כמה מגברים כאלה אתה מכיר? מה העלות של מגברים כאלה?

נכון... הבנת את הכוון

וכן - זה שמיע במידה ובוחרים רכיבים לא נכונים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...