Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס 190 abs

ezl280
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תגידו לי לנתק...אני אוהב את כל מה שמקורי עובד.

הבעיה היא כזו: כל פעם בהתחלת נסיעה יש דקה ומשהו שבכל נגיעה בברקס ה איי בי אס מופעל, וזה קורה בכל נגיעה גם במהירות 5 קמ"ש. אחרי הדקה ומשהו הזו הוא מכלה את כוחו ויוצא מפעולה לגמרי.

קודם כל אני כאמור רוצה את זה עובד, וחוץ מזה זו גם סכנה כי אם אני שוכח את הבעיה ויוצא לכביש, האוטו פשוט מסרב לעצור בצורה נורמאלית כי האיי בי אס משגע את הדוושה עד שהוא מפסיק לעבוד.

בקיצור, אני לא מבין כלום במודרניזציה הזו למרות שהיא בת 22 שנה. למי שמבין, האם זו נשמעת כמו בעייה במשאבה עצמה או בחיישנים? האם יש חיישן לכל גלגל?

תודה לעונים8)

איתן

פורסם

שלום.

לדעתי יש נתק בחיבור לאחד הישנים בגלגלים ואז המערכת נכנסת לפעולה כי מבחינתה "גלגל אחד מסתובב לאט"

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ממה שאני מבין מבני, זה אומר שיש חישן לכל גלגל.

לגבי ה"הרבה סיבות": אני לא ממש יודע איך המערכת הזו עובדת כי למיטב ידיעתי לרכב הזה אין מחשב מרכזי, יש מחשב ניהול מנוע ומחשב גיר. הרכב הוא שנת 88

ועכשיו כשאני חושב על זה, אם יש חיישנים בטח יש מחשב...אוווף. תנו לי מכאניקה פשוטה ואני מסתדר איתה, מאיפה צמחו לי מחשבים ברכב חצי אספנות משנת 88???? בקיצור, איך העסק הזה עובד? אפשר לסרוק שם את האיי בי אס?

פורסם

מערכת ABS היא מערכת לחץ שמן סגורה כמו בכל מערכת בלמים הידראולית, אלא שכאן יש סולנואיד בכל פינה (בכל גלגל) שדרכו עובר השמן אל הקליפר שנושך את הצלחת. עד כאן הכל רגיל. אבל, בכל פינה יש כתר שיניים המורכב על הדיסק (בלם הדיסק), מולו יושב חיישן שקורא את העליה והירידה שגורמים פני השטח המשונן בכתר ומתרגם זאת לזרם חשמלי המגיע אל מוח המערכת. זה האחרון יודע את מהירות הרכב בכל רגע נתון ע"י המידע שהחיישנים מעבירים אליו. הוא יודע בעצם את מהירות הסיבסוב של כל פינה.

כאשר אחד החיישנים מקבל לחץ שמן (פקודה מהנהג שלוחץ על דוושת הבלימה) ובאותו רגע החיישן גם מעביר למוח מידע שהגלגל על סף נעילה, האחרון שולח פקודה לסולנואיד להיפתח ולשחרר את לחץ השמן עד לשחרור מלא. אל תשכח שבינתיים הנהג ממשיך ללחוץ ולכן לאחר שחרור מלא שוב מתבצעת נשיכה של הדיסק. כל התהליך הזה אורך שברירי שניה.

תקלות יכולות להיות בהרבה מקומות: ליכלוך ע"ג הכתרים שגורם לקריאה לא נכונה, חיישן שיושב לא מספיק קרוב/רחוק מהכתר, תושבת חיישן שחוקה שגורמת לו לרקוד, מיסב נאבה שגורמ לגלגל לרקוד (ביחד עם הכתר) מול החיישן - מכל אלה החיישן משתגע. חיישן פגום, כבל חיישן פגום, מרכזיית שמן ראשית פגומה ועד מוח מערכת שהתפגר (סיפור כואב).

ברכב יש נקודת התחברות לשם תקשורת עם המוח, בדרך כלל ליד המוח, מן הסתם.

במקומך, אם אתה מתכוון להשאיר את הרכב אצלך, הייתי נירשם לפורום איכותי בחו"ל של רכבים אלו (אני בטוח שיש). אתה תתפלא כמה עזרה תקבל וכמה מידע מסתובב שם, חופשי.

פורסם

נתק באחד מחיישני מהירות בגלגלים היה מדליק נורת תקלה.

בדרך כלל, תופעה כזאת מקורה בשבבי מתכת (קטנים מאוד) על אחד מחיישני המירות בגלגלים מה שגורם למחשב ה ABS לקבל נתוני מהירות שונים בין החיישנים ו"להסיק" שיש נעילת גלגל ולכן להפעיל את מע' ה ABS ללא צורך אמיתי.

צריך לפרק את חיישני המהירות ממקומם ולנקותם היטב.

בברכה - רפי לין

פורסם

עוד רעיון, אם כי פחות סביר: המערכת תלויה במתח עבודה קבוע וגבוה יחסית, כלומר אם יש קצר/נתק /תקלה במערכת החשמל יתכנו שיבושים בעבודת הABS

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

זה לא סיפור כואב כי חלקים משושמים יש בחול בלי סוף, ומאחר ואני באנגליה ביום ראשון אני מתכוון להביא איתי ערימה...

מנורת תקלה לא נדלקת

וכן, אני מתכוון להשאיר את הרכב הרבההההה זמן...הוא פשוט נפלא, אחד הקניות הטובות שעשיתי אי פעם. אמינות של סובארו, התנהגות כביש פנטסטית, ונוחות מדהימה של מרצדס של פעם. אם אני לא נוהג בו יומיים אני מתחיל להתגעגע. הרבה זמן לא נהניתי ככה!

פורסם

בעיה דומה קיימת אצלי בסיטרואן BX שלי, כאשר הגלגל הימני מקבל מכה מבור או משהו דומה, מיד נידלקת מנורת ABS ונשארת דלוקה עד שאני מכבה את הרכב, כמובן שבזמן זה ה ABS לא עובד.

בכל מצב אחר המערכת עובדת מצויין כך שאני לא מעוניין לבטל אותה.

מעניין אותי לשמוע על פתרון הבעיה אצלך כדי לדעת ממה להתחיל אצלי.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אחד הקניות הטובות שעשיתי אי פעם. אמינות של סובארו

בוקר טוב,

אתה לא חושב שנסחפת קצת, אמינות של סובארו?, נו באמת, אני לא מכיר סובארו שנת 88 שמערכת ה-ABS נדפקה אצלה...:-)

ארז רונן

פורסם

לא נדלקת אף אחת מהמנורות

בסובארו אין אי בי אס, זו סיבה טובה למה אין תקלה, מה שאין לא מתקלקל. אני יכול (אבל לא רוצה) לבטל את האי בי אס ואז זה יהיה יותר סובארו. הרכב בן 22 שנה ונוסע על פני כל הארץ בלי שזה מזיז לו במילימטר. האיי בי אס זה חלק מיישור הקו אחרי הקניה, לא כל אחד לוקח רכב ישן וזול כזה ומטפל בו כמו שצריך. גם סובארו כל סובארו שתגיע לידיים שלי תעבור כמה שיפצורים...

פורסם

נורת התקלה תידלק רק אם החיישן מהירות בגלגל יהיה מנותק לחלוטין או מקוצר.

שבבי מתכת גורמים לקריאת מהירות שגויה של הגלגל ולכן מחשב המע' אינו "רואה" זאת כתקלה אלא כנתון מהירות שיש להתחשב בו ובמקרה כזה להפעיל את מע' ה ABS.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...