Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המנוע מקבל את מלוא המומנט שלו בסל"ד מאוד נמוך מה שמאוד תורם למיאוץ מ-0 ל-100 וגם כמובן, גיר ה-DSG שמשחק תפקיד חשוב גם הוא.

מומנט בסל"ד נמוך הוא כמעט חסר חשיבות במיאוץ מ-0 ל-100. זה ההספק שמדבר, והיכולת של המנוע להישאר באזור השיא שלו. היתרון כאן הוא לא במומנט של הטורבו, אלא בגיר ה-DSG שגם מספר יחסי העברה קצרים (לשמור את המנוע בסל"ד גבוה) וגם מתפקד כמו גיר ידני (העברות הילוכים מהירות, פחות איבודי כוח).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
3. VAG מוסיפים קריפטונייט לראשי מנוע.

מה זה?

ננסה לתקוף את העניין מזוית אחרת, VAG מוסיפים Dailithium crystales למנועים שלהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מומנט בסל"ד נמוך הוא כמעט חסר חשיבות במיאוץ מ-0 ל-100. זה ההספק שמדבר, והיכולת של המנוע להישאר באזור השיא שלו. היתרון כאן הוא לא במומנט של הטורבו, אלא בגיר ה-DSG שגם מספר יחסי העברה קצרים (לשמור את המנוע בסל"ד גבוה) וגם מתפקד כמו גיר ידני (העברות הילוכים מהירות, פחות איבודי כוח).

רוני

ה-DSG שומר על המנוע בסל"ד גבוה רק כשהוא במצב S (ספורט). במצב הרגיל הוא שומר עליו בסל"ד יחסית צנוע, לפחות מהניסיון שלי עם DSG בשילוב מנוע TSI.

זה כמובן לא משהו רע, כי ל-TSI יש סופרצ'רג'ר שנותן לו חתיכת כוח כבר בסל"ד מאוד נמוך.

מעולם עדיין לא בדקתי את זה באופן מדוייק, אבל ההרגשה האישית שלי היא שהתאוצה מ-0 ל-100 דווקא מהירה יותר במצב הרגיל ולא במצב הספורט. אבל כמובן ייתכן שאני סתם מדמיין וזה פסיכולוגי.

פורסם

אני לא מבין יותר מידי, אני לוחץ והוא נוסע, אני משתדל לשמור על הכיוון.

לראייתי האלמנטים המשפיעים הם: רצועת כוח אפקטיבית רחבה וזמינה כבר מסל"ד נמוך יחסית, מומנט גבוהה בתוך הרצועה , יחסי העברה שמותאמים לרצועת הכח, משקל הרכב, הפסד כח מינימלי עד לגלגל, קצב העברת הילוכים מהיר וכמובן היכולת להוריד את הכח לכביש, אלה המשפיעים המרכזיים מעמידה ל- 100 קמ"ש.

בהצלחה עם מה שהכי לא מעניין ומשמעותי בכלי רכב :lol:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

בעברית זה טורבו בערבית דורבו אבל התוצאה זה כח בסל"ד נמוך והרבה כיף!

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כפי שכבר נאמר, לא רק הטורבו אלא ההבדל התהומי בין תיבת הילוכים אוטומטית לידנית (ועוד לא סתם ידנית אלא ידנית DSG).

פורסם

זאת מהירות חרישה/זריעה (או כל פעולה אחרת שעושים עם טרקטור חקלאי)?

פורסם
מה זה?

מינרל מיוחד אשר פולט קרינה המחלישה את המנועים האטמוספריים של רכבי מאזדה 3 שנמצאים בקרבת מקום.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
ה-DSG שומר על המנוע בסל"ד גבוה רק כשהוא במצב S (ספורט). במצב הרגיל הוא שומר עליו בסל"ד יחסית צנוע, לפחות מהניסיון שלי עם DSG בשילוב מנוע TSI.

זה כמובן לא משהו רע, כי ל-TSI יש סופרצ'רג'ר שנותן לו חתיכת כוח כבר בסל"ד מאוד נמוך.

מעולם עדיין לא בדקתי את זה באופן מדוייק, אבל ההרגשה האישית שלי היא שהתאוצה מ-0 ל-100 דווקא מהירה יותר במצב הרגיל ולא במצב הספורט. אבל כמובן ייתכן שאני סתם מדמיין וזה פסיכולוגי.

ה-DSG שומר על המנוע בסל"ד גבוה במצב ספורט ובמצב "לחיצה עד הסוף על הדוושה", ולזו כוונתי. אין סיבה אמיתית שהתאוצה ל-100 מהירה יותר במצב הרגיל, בשני המקרים לוחצים עד הסוף על הדוושה. אם כבר, אז יש סיכוי שב-S הסל"ד המרבי עולה קצת, ואז התאוצה תהיה מעט יותר מהירה (אולי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי התיאוריה הזאת, אין הבדל בין מצב S למצב D כאשר לוחצים על הדוושה עד הסוף (במצב רגיל ולא קיק דאון).

לפי הניסיון המועט שלי, זה לא ממש נכון. או לפחות לא מרגיש ככה.

פורסם

מנסיון, האצה מ0 ל100 בהילוכי S או D- לא שונה.

ההיתרון של S הוא בנהיגה ספורטיבית, בכך שהוא שומר על סל"ד גבוה ולא ממהר לקפוץ להילוך גבוה.

ההספק המירבי בTSI מגיע ב5K סלד, כך שאין טעם למשוך יותר מזה.

פורסם

לפולקסוואגן יש את גיר ה DSG, הכי מהיר בעולם, ועם שילוב הטכנולוגיה החדשה TSI, זה בכלל עף.

ככה שהם משתמשים בנפחים קטנים, אשר חוסכים בדלק, ואם הרבה כוח בשילוב עם גיר מהיר.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תוכן חדש...