Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחר חיפושים רבים אחרי רכב חדש התבייתנו על יונדאי i30cw שנראית הכי מתאימה למשפחתנו המונה 4 איש. האבא והבנים די גבוהים כך שהאוטו הזה מתאים לנו כי יש מרווח בין הראש לגג ויש גם מרווח מאחור לרגליים ובכלל גם הבאגז' מאוד מרווח.

הבעיה היא שהדגם של ה-1600 בא באבזור הפשוט ביותר ואילו בדגם ה-2000 האיבזור יותר מפואר (יש בקרת אקלים, ריפוד יפה יותר, משענת ליד ועוד ועוד). בעלי יותר נוטה לכיוון ה-1600 כי המחיר שלה סביר והוא משער שהיא בוודאי הרבה יותר חסכונית בדלק ואילו אני רוצה את הדגם המפואר יותר.

השאלה שלי האם כדאי להוסיף את ההפרש בסך 15 אלף שקלים כדי לקנות את הדגם המפואר יותר? האם מישהו יכול לומר לי אם מבחינת דלק האוטו עם מנוע ה-2 ליטר צורך הרבה יותר (באולם התצוגה הוא אמר לנו שהיא צורכת 1:9 משולב).

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותנו ולעזור לנו בנושא. האם למישהו יש רעיון לאוטו מרווח אחר שיתאים לאנשים גבוהים בתקציב של עד 135K.

טויוטה קורולה לא מתאימה לנו. מאחור הראש נוגע בגג. טויוטה אוריס בסדר, פחות או יותר, אבל הבגאז' קטן. שברולט קרוז LT 1800 צפופה מאחור והראש נוגע בגג. מיצובישי לנסר 1800 מרווחת מאוד אבל אני קוראת שהמנוע שלה מרעיש ושכן אמר לנו שקשה למכור אותה.

המון תודות

אור

פורסם

לא חושב שיש הבדל ענק בדלק בין 2.0 ליטר ל1.6 אבל יש הבדל גדול באבזור וחוץ מזה אבא שלי נסע על ה1.6 ואמר שהאוטו לא סוחב ויש "אזורים מתים" בהם לא מרגישים את המנוע כלל. ניסיתם את המאזדה 3 והקיה פורטה?

Lamborghini Murcielago LP 670-4 SV

פורסם
שלום לכולם.

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותנו ולעזור לנו בנושא. האם למישהו יש רעיון לאוטו מרווח אחר שיתאים לאנשים גבוהים בתקציב של עד 135K.

המון תודות

אור

אמנם בכיוון אחר לגמרי אבל נכנס בתקציב שלכם - סקודה יטי.

גם פוזה, גם חסכוני (מנוע קטן), די גבוה בפנים בגלל המבנה שלו ובכלל אוטו שונה.

פורסם

מדיניות התמחור של יונדאי עם ה-CW לא ברורה. הגרסה הרגילה עולה 117 לפשוטה, 122 למאובזרת - 5000 שקלים הבדל. ה-2.0 ל' עולה 124, שזה הבדל מאוד קטן, כי המנוע הזה מיושן ולא מרשים כפי שהנתונים מרמזים. ב-CW, משום מה, יש רק את גרסת הבסיס ב-1.6 שעולה 119, וה-2.0 עולה 135, שזה הפרש בערך כפול מבגרסה שאיננה סטיישן.

ה-1.6 זריזה מספיק לרוב האנשים, וה-2.0 לא משמעותית חזקה יותר בניגוד למה שהנתונים מרמזים. כך שאם מדובר על i30 - הייתי מעדיף את ה-1.6 המאובזרת.

נסו כאמור את האוקטביה או את הקיה סיד סטיישן שהיא אחותה של ה-i30.

מיצובישי לנסר לא רעה, אם כי שילוב המנוע-גיר ב-1.8 עשוי מעט לעצבן (וה-1.5 חלש למדי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למרות התמחור המוזר ה-I30 קרוס וואגון היא אחת המשפחתיות היותר מרווחת. תכנון שונה למושב האחורי לעומת דגם ההאצ'בק גורם לו להיות הרבה יותר מרווח ומתאים לנוסעים מבוגרים. הקיה לעומת זאת מבוססת על בסיס גלגלים זהה לסיד שהיא בעצם תאומה של ה-I30 לעומת בסיס גלגלים גדול יותר ב-I30 קרוס וואגון. היתרון של בסיס הגלגלים הגדול הוא המושב האחורימ המרווח יותר שבר כמובן על חשבון תא המטען שהוא עדיין מאוד מרווח.

לדעתי דווקא את החבילה המשתלמת יותר מציע הדגם הפשוט שעדיין דיי מאובזר ביחס למתחרות ולמעשה הפריטים הבולטים שחסרים עם משענת יד, חישוקי מגנזיום, בקרת אקלים וגימורים שונים בתא הנוסעים. החיסרון של הרכב הוא גיר 4 הילוכים מעט מיושן שדורש לעיתים תפעול ידני.

בסך הכל מדובר בחבילה טובה מאוד. אם יש לכם את הכסף להוסיף את ההפרש ואתם מעוניינים באיבזור הנוסף אז לכו על זה. אני חושב שהמנוע החזק יורגש בעיקר בעומס מלא על הרכב שמעט מכביד עם ה-1.6 ודורש יותר שימוש ידני בגיר.

בהצלחה.

פורסם

ממליץ על I30 בגירסת ה-1.6 אם כבר רכב ב-135K ש"ח , הייתי רוכש את הסקודה יטי.מרווחת מאוד, יחידת כח מתקדמת. חסכונית מאוד

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

בתקציב זה אפשר לקנות את ההונדה סיוויק (לאחר הנחה) שהיא גם מרווחת אבל עם תא מטען בינוני. לדעתי הסיוויק זה אוטו הרבה יותר טוב ומבוקש (כלומר סחיר)

פורסם

הונדה סיוויק אומנם רכב שהיה מאוד מתקדם בזמן השקתו (2005) ונשאר מתקדם עד עצם היום הזה, אך במחיר של 130 K ש"ח (וזאת לאחר מיקוח קדחתני) מקבלים גירסה ערומה כמעט ללא כלום.

יטי לא כ"כ חיסחוני ונושא האמינות והשירות יכול לערער ספקות ותהיות.

אם מוכנים לשים 135 K על יונדאי 2 ליטר, דואגים למקום מאחור ופאר, למה שלא תבדקו את האופציה של מאליבו ב-138 K ש"ח (הנחה של כמעט 30 K ש"ח) דרך power groups.

http://www.powerg.co.il

מאליבו 2.4 ליטר לא תהיה בזבזנית בהרבה לאומת יונדאי 2 ליטר. במחיר המוצע אתם מוגנים מנפילת הערך הסטרטוספרית. סביר להניח כי גם לאחר מספר שנים מאליבו לא תהיה זולה יותר מיונדאי (תלוי במצב הרכב כמובן). אזי בעלויות די דומות מקבלים רכב הרבה יותר גדול מליגה גבוה יותר.

• תוכן חדש...