Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה, ותודה שנכנסתם.

לקחתי היום רכב לבדיקה, מדובר בפורד פוקוס 2007 ליסינג היושבת במגרש,

טרם הבדיקה הבחור במגרש הסביר לי שישנם תיקוני צבע ברכב עקב שריטות חנייה וציין גם היכן בדיוק.

הבחור התחייב לי ב100% לאוטו נקי מפגיעות שלדה כמו כן התחייב לי לגיר ומנוע ולעובדה שהרכב לא היה מעורב באף תאונה רצינית אשר גרמה נזק לאחד ממרכבי הרכב.

מעבר לכך הוא התחייב שכל הליקויים שימצאו בבדיקה יתוקנו על ידיו באופן מלא ושאני אקבל אחריות 3 חודשים על הרכב כמו כן התחייבות מצידו לטרייד אין עתידי בעוד שנתיים ע"פ מחיר מחירון + הפחתת ערך ליסינג (כפי שקניתי ממנו).

על תוצאות הבדיקה לא בדיוק סמכתי כי עשה רושם כללי שהבודק והמוכר מכירים אחד את השני אז לאחר הבדיקה לקחתי את הרכב למוסך שאני סומך עליו בעיניים עצומות וביקשתי מהבחור שלי שם שיבצע לרכב בדיקה נוספת, הבחור שלי אישר את תוצאות הבדיקה המקורית פרט לבולם זעזועים נוסף שאינו תקין שהושמט בבדיקה וזה לאחר שהוא "פירק" את הרכב בחיפוש של הלחמות או כל סימן לפגיעה ממשית ברכב במשך קרוב ל40 דקות.

הליקויים שנמצאו:

סרן קדמי ומערכת היגוי: לתקן זוית היגוי + שחיקת צמיגים.

קפיצים: בולם זעזועים קדמי חלש + נוזל בולם ימני.

שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות נמוכה:

תיקון כנף שמאל קדמי המחוברת עם ברגים, תיקון דלתות קדמיות ימין ושמאל, תיקון דלת אחורית ימין ושמאל, תיקון כנף אחורית ימנית ושמאל

(גם הבוחן במכון הבדיקה וגם הבחור שלי שאינו קשור או מכיר כלל את הסוחר טענו שמדובר בתיקונים שטחיים ביותר ולרוב מדובר על תיקון צבע בלבד או עיקום פח מינורי ביותר)

שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות שולית:

חופש צירים בדלתות, כיפוף בפגוש.

צמיגים:

צמיגים פגומים יש להחליף.

אלו למעשה הליקויים שנמצאו בבדיקה.

אציין בשנית כי הבדיקה בוצעה בשני מקומות שאינם קשורים זה לזה ואינם מקושרים זה לזה

כמו כן, במקום הראשון קיבלתי הרושם שהמוכר מכיר את המכון, במקום השני אני יודע בוודאות שהמוכר אינו מכיר את המקום ואין למקום שום אינטרס לשקר לי עקב היסטורית אמינות וחברות טובה של שנים.

המוכר התחייב לתקן את כל הליקויים ברכב במוסך מורשה בעת שאני נוכח בזמן התיקון אם ארצה בכך בחלפים מקוריים בלבד.

אודה על כל תגובה,

אם יש כאן בוחני רכב, שמאים או אנשי מקצוע אודה גם כן לתגובתכם הכנה.

בתודה מראש.

פורסם

1.האם מדובר במגרש רישמי של חברת הליסינג או שמדובר בסתם סוחר רכבים? אם מדובר במקרה השני הייתי מתרחק, הבטחות של סוחרי רכב מנסיון חברי הפורום לא מתקיימות.

2. כשמדובר במוסך מורשה, האם מדובר על מוסך מורשה של החברה (פורד) או מדובר על מוסך מורשה משרד התחבורה שאינו משוייך לפורד? (יש הבדל עצום)

3. קשה קצת להבין מההודעה שלך האם מדובר בתיקונים אחרי תאונה או בתיקונים שבוצעו אחרי מכות חנייה וכד' , על פניו ניתן להבין שהוחלפו כנפיים ברכב ולכן מדובר בתאונה קצת יותר קשה מתאונת חנייה קלה, מה גם שההחלפה בוצעה ברשלנות? ותוקנה באמצעות ברגים?

4. השוק, הן הפרטי והן הליסינג, מוצף בפוקוסים ודומיו, אין שום סיבה להתפשר על רכב שלא יוצא 100 אחוז בבדיקה, לפחות בדברים עקרוניים כמו מנוע, שילדה ומרכב במצב טוב.

בהצלחה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

דבר ראשון תודה על התגובה.

לשאלותיך:

1. מדובר בסוחר.

2. מדובר במוסך מורשה יבואן פורד.

3. לפי מה שהבוחן אמר לי במכון הרישוי וגם החבר שבדק את הרכב, לא "הוחלפו" כנפיים ולא "הוחלף" שום חלק ברכב - בוצעו תיקוני צבע ברוב החלקים המדוברים ובחלק אחד גם תיקוני פחחות מינוריים, לא הוחלף אף חלק ברכב.

בפוקוס לפי הבנתי ישנם 2 סוגי מרכבים, הפנימי אשר על מנת לתקנו יש צורך בהלחמה לגוף הרכב והחיצוני שמולבש על הרכב באמצעות ברגים וכך זה גם ממפעל היצרן, הפירוט פה בסך הכל מפרט באיזה סוג "כנף" בוצע תיקון - מדובר בכנף מורכבת ברגים \ כנף מולחמת.

בפועל לא הוחלף ברכב לפי 2 חוות דעת מקצועיות (שלאחת אני מאמין הרבה יותר מלשנייה) שום חלק ושום כנף ושניהם טוענים כי מדובר בתיקוני פח מינוריים ותיקוני צבע (מדובר גם ברכב כהה כך שפגמים בצבע קל מאוד ליצור עליו).

פורסם

כמו כן אוסיף ואציין כי בסיכום ביני לבין הסוחר הוא אינו מקבל תשלום פרט למקדמה של 1000 שקל והתחייבות מצידי לרכוש את הרכב עד שהוא לא מתקן את כל הליקויים לשביעות רצוני + תוספות מסויימות שסיכמנו עליהם במידה ואקח את הרכב (חיישני רוורס וניקלים)

עד שהדברים לא מבוצעים אני לא לוקח ממנו את הרכב ובטח ובטח לא משלם לו אגורה מעבר למקדמה שהיא אך ורק "הוכחת רצינות".

הדבר ברור לאותו סוחר לחלוטין ואין אי הבנות בעניין זה.

פורסם

מאיזה חברת ליסינג מגיע הרכב? בקש את היסטוריית הרכב מחברת הליסינג או מהסוחר, כך תדע מה עבר על הרכב איזה טיפולים נעשו בו ואיזה תיקונים.

לא רשמת כמה ק"מ עבר הרכב.

על פניו הכל נראה טוב (מידי?) מכיוון שבדרך כלל חברות הליסינג מוכרות את הרכבים הטובים שלהם בעצמם ולא מעבירים את הרכבים לסוחרי רכב, רכבים שמגיעים לסוחרי הרכב הם רכבים שלא מצליחים להמכר בקלות ממגוון סיבות וחברת הליסינג מעדיפה למכור אותו לסוחר רכב ולשכוח מהרכב.

לכן אם מדובר בחברות הגדולות קשה לי להבין מדוע הם "נפטרו" מרכב שעל פניו נראה מצויין.

בכל מקרה אם החלטת לרכוש את הרכב עשה לעצמך טובה וגבה הכל בחוזה חתום ומסודר.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

חברת הליסינג אינה חברה גדולה ומוכרת לעניות דעתי.

ברישיון הרכב כתוב "דומיקאר בע"מ"

הרכב היה בליסינג בחברת comverse לטענת הסוחר הוא אומר שהוא הוריד בעצמו את הסטיקר אבל שוב, לכו תדעו אם זה אמת.

לרכב קילמוטרז' קצת גבוה לשנתון שלו, מדובר על 130 אלף לרכב שעלה לכביש בסוף 2006 על פי הרישיון רכב.

אבל שני הבודקים שניהם אמרו שהמנוע במצב מעולה והרכב במצב מכני טוב מאוד.

הסוחר הסביר לי שבעוד יום יומיים כל המסמכים המלאים יועברו לו מחברת הליסינג (הרכב חדש אצלו לטענתו) והוא יכול לספק לי ספר טיפולים מלא הכולל טיפולים ותיקונים מתחילת חייו ועד לרגע הנוכחי.

פורסם

דומיקאר זו חברת באדג'ט שעוסקת בהשכרת רכבים ולא בלסינג כך שכנראה הרכב הגיע מהשכרה ולא ליסינג....

כמה הוא מבקש על הרכב?

פורסם

הוא מבקש על הרכב על פי מחירון לוי יצחק לאחר שכלול ליסינג + קילומטרז' פחות 3 אלף.

רחוק מהמחירון המקורי הפרטי של הרכב בכמעט 20 אלף שקל.

פורסם

באופן כללי לא כדאי להתעסק עם סוחרי מדרכה, גם לא תמורת ניקלים וחיישנים.

המשוואה פשוטה:

1. רכבי ליסינג טובים נמכרים למקורבים בחברות ולא מוצעים למכירה.

2. רכבי ליסינג עם ק"מ גבוה נמכרים ישירות מחברת הליסינג בהנחות גבוהות (ע"ע מבצעי אלדן / אופרייט ליס)

3. רכבים שחוטים עוברים לסוחרים שמשחקים בספידומטר או מתקנים תאונות שילדה בשטחים במחיר 0 ואז אליך.

לא מזמן הייתה כתבה על הסוחרים האלה, זה כמו בסופר, 3 ב 100, קנה 3 מכוניות שחוטות שלם 100K ש"ח.

כל התעשיה יודעת את זה ועוצמת עיניים מסיבה לא ברורה, (לפחות לי לא ברור), ומי שאוכל אותה זה אלו שעדיין מתעקשים להכנס למגרשים האלה.

אם אי פעם אקנה רכב ליסינג זה יהיה ישירות מחברת הליסינג, אחרי שאראה בעיניים שלי היסטוריית טיפולים ואקח למכון בדיקה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...