Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה,

מצאתי סובארו איפרזה גראנד לאונה שנת 97 יד 2 (אני אהיה היד ה3)

אשר נמצאת אצל המשפחה כבר הרבה שנים ושמשה את האמא לנסיעות בתוך העיר בעיקר לעבודה וחזור ועכשיו משמשת את בנם החייל בסופ''שים וזאת גם הסיבה למכירה, שהאוטו לא מצדיק את ההחזקה בו.

קילומטראז' : 80,000

מזגן עובד, חלונות חשמליים עובדים, גיר ידני במצב טוב, הגה כח רך ונחמד, רדיו והכל...

נסעתי על הרכב והמנוע שלו נשמע טוב (לאזן שלי שהיא לא מנוסה מידי)

אבל הפעימות נשמעו סדירות ולא היו רעשים חריגים.

נסעתי קצת "פרוע" כדי לבחון את הרכב (תאוצה, בלימה, אחיזה)

בקיצור האוטו מרגיש במצב חדש להפליא.

השאלה שלי היא איך אני אבדוק\אאבחן תקלות עתידיות.

המחיר המדובר הוא 10 אלף ש''ח.

והמוכר אומר שלאוטו לא היו תקלות.

האוטו הקודם שלי, סובארו טנדר (אגדי) שנת 91, בילה הרבה מידי במוסכים ואני לא רוצה לחזור לכזה מצב.

אני לא מבין גדול במנועים והייתי רוצה קצת הדרכה.

מה לחפש?

מה לבדוק?

מה לשאול?

ובכללי האם אתם ממליצים על הרכב? והאם אתם מכירים רכבים בתקציב של 30 אלף שלא יעשו לי בעיות בכלל.

פורסם
השאלה שלי היא איך אני אבדוק\אאבחן תקלות עתידיות.

המחיר המדובר הוא 10 אלף ש''ח.

והמוכר אומר שלאוטו לא היו תקלות.

כדי לאבחן תקלות עתידיות צריך להיות נביא. המחיר טוב, קח את הרכב לבדיקה ואם הכל בסדר, זה הרכב שאתה מחפש - תתחדש. הקילומטרז' נדיר אם הוא אמיתי. מקווה שיש דרך לאמת אותו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא תוכל לדעת על תקלות עתידיות. גם אם הרכב שמור להפליא - ברכב כזה בן 13-14 שנה, יכולות להיות תקלות.

מה שכן תוכל לעשות - לבקש את היסטוריית הטיפולים של הרכב (וכך תוכל לראות אם הרכב טופל באופן סדיר, וגם לראות שהק"מ שעבר הרכב מתאים למונה).

alfa 156 2.5.

פורסם

אם תטפל ברכבך כראוי לא יגיע המצב שיבלה "הרבה מידי" במוסכים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

הקטע שהסובארו הקודמת הייתה במוסכים כי הבעלים הקודמים לא התנהגו איתה בהתאם.. זה רכב שיש נטייה להרוס.

בקיצור עשיתי לה שיקום במוסך וזה עלה לי לא מעט כסף ולקח לי לא מעט זמן ומכרתי אותה מהפחד להתקע איתה כי השנתון שלה כבר ישן...

בקיצור מוסכניק אומר לי ששווה אז ללכת עליה??

והסטוריית טיפולים אני יודע שהכל נעשה בזמן, לא היו טעונות והרכב שמור. אפילו אין עליו סריטות.

והכוונה שלי בניבוי תקלות הייתה ניבוי המוסך שרכב יראה אם כבר יש לו תקלות קטנות/גדולות ואיזו הערכה האם שווה או לא...

פורסם

אין דרך לנבא אלא למזער נזקים

קח אותו למכון בדיקה מסודר שיבדקו את הרכב, כן זה שווה את ה-500 ש"ח של הבדיקה כי אם יש דברים אקוטיים וליקויים משמעותיים תוכל לדעת מראש לקראת מה אתה הולך

בהצלחה :-P

פורסם

ברשותי רכב דומה ידני עם 78000 ק"מ-0 תקלות, אמין בצורה בלתי רגילה, חסכוני, שום דבר לא מתקלקל,ממליץ בחום.

המחיר המבוקש נמוך עד חשוד, רכב כזה צריך להמכר ביותר מכפול.

לאחר הקנייה יש לבצע יישור קו מכאני במוסך.

פורסם
ברשותי רכב דומה ידני עם 78000 ק"מ-0 תקלות, אמין בצורה בלתי רגילה, חסכוני, שום דבר לא מתקלקל,ממליץ בחום.

המחיר המבוקש נמוך עד חשוד, רכב כזה צריך להמכר ביותר מכפול.

לאחר הקנייה יש לבצע יישור קו מכאני במוסך.

אני חושב שהוא לא יודע את המחירון.. כי כששאלתי אותו מה המחירון הוא אמר 11 וחצי ואז פשוט התמקחנו ל9.

ויש לי חבר מוסכניק שמטפל בדיוק ברכבים האלה אז גם 500 שקל לא תעלה לי הבדיקה אלא 0 :]

בכל מקרה תודה לכולם על העזרה, אני מקווה לקנות את הרכב הזה ושהכל ילך חלק.

• תוכן חדש...