Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

לפני 3 שנים, עזבתי ישוב נידח בצפון לטובת לימודי הנדסה בבאר שבע.

3 שנים אחרי, החיים הטובים מגיעים לסיומם והגיע הזמן להתחיל בהכנות למעבר חזרה צפונה

אומנם לא צפונה כמו בעבר - אבל צפונית לתל אביב.

הבעיה מתחילה שאני לא מכיר את המרכז - ובשלב זה אני מבקש את עזרתכם.

ישנם מספר אילוצים לפי מספר תרחישים, אשמח אם תוכלו לכוון אותי לאזור מגורים מתאים[ברמת העיר\שכונה\רחוב]:

1) מעיר המגורים הנ"ל צריך להיות נוח להגיע לקרייה על בסיס יומיומי[רכבת יתרון].

2) הדירה מיועדת לזוג צעיר, ועלות ההשכרה מינימאלית ככל הניתן[סביב ה 2000 שקל כמובן שגמיש כלפי מעלה]

3) דירת 2 חדרים גם יכולה להתאים.

4) אין רכב בשלב זה, ולא מתוכנן לתקופה הקרובה[תחבורה ציבורית טובה]

5) אין צורך באלפי פאבים וחיי לילה תוססים, כך שגם ישוב שקט ו"בוגר" יכול להתאים - בעיקר כי זה לא מקום שהולכים להשתקע בו אלא תקופת מעבר עד לקניית דירה.

6) אומנם זו השנה הרביעית בה אני חי בשכונת מצוקה בבאר שבע, הפעם בא לי דירה באזור טוב[למרות שנראה לי שסעיף 2 מגביל אותי]

ועכשיו תרחישים:

א) מעיר המגורים צריך להיות אפשרי ונוח להגיע לתל השומר ברמה יומיומית

ב) מעיר המגורים צריך להיות אפשרי ונוח להגיע לרמת דוד[בסיס חיל האוויר] ברמה יומיומית[כולל הסעות שידוע לכם שיש משם]

ג) מעיר המגורים צריך להיות אפשרי ונוח להגיע לבסיסי חיל האוויר באזור המרכז ברמה יומימית[צריפין,פלמחים ועוד]

אשמח לכל המלצה בנושא

נ.ב: תאריך היעד למעבר 1.9.11, אבל את ההכנות והלוגיסטיקה צריך להתחיל לתכנן מעכשיו. והכי חשוב חיפושי הדירה.

נ.ב2: קראתי את ההודעה, ואני רואה שהדרישות מאוד בעתיות בימי בועת הנדל"ן - אבל זה מה יש, וכרגע אני מחפש פתרון בתנאים הנ"ל.

פורסם

אזור דרום נתניה עונה על רוב הדרישות, למרות שאת התקציב תצטרך כנראה למתוח לכיוןן ה-3K.

מבחינת שכונות, נאות גולדה וקריית נורדאו יכולות להתאים, הן הקרובות ביותר לכביש החוף ולתח"צ.

אלה לא שכונות יוקרה, אבל גם לא בדיוק שכונות עוני. בתור משהו זמני לכמה שנים יכול להיות מצוין.

משהו שלא ציינת וקיים שם זה עלויות מחיה נמוכות למדי, הודות למסים סבירים ומספר מתחמי קניות

שמתחרים על כל לקוח.

פורסם

המרחק בין הדרישות שלך לבין התקציב שלך הוא גדול כמרחק בין כדור הארץ לירח.

דירה כפי שאתה דורש אולי (ודגש על האולי) תמצא באיזור רחובות/יבנה.

גם אם תמצא דירה בדרום נתניה כמו שרשם הבחור למעלה, רוב הסיכויים שהיא תהיה במצב קטסטרופה בתקציב של 2K ש"ח.

אופציה נוספת (שהיא לא אופציה לרוב האנשים שהם לא סטודנטים) זה שותפים. היתרון הוא שתוכל לשכור דירה בלב העיניינים (ת"א, ר"ג, פ"ת, קרית אונו, גבעת שמואל וכו') אבל תתפשר על איכות החיים (חיים משותפים עם אדם זר).

דווקא באיזור שלך (ב"ש) יש סיכוי למצוא דירה נורמלית בתקציב הנתון, החסרון הוא המרחק מהמרכז אבל מצד שני בתקציב הזה לא תוכל גם להתקרב משמעותית למרכז (במקום שעה ברכבת יקח לך חצי שעה ולפי דעתי אני הייתי מוכן להקריב שעה כל יום בנסיעה בתח"צ בשביל לגור בדירה טובה יותר).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תשמע, הדרישות שלך באמת בעייתיות כי תחבורה ציבורית, דיור זול ומדינת תל-אביב לא הולכים ביחד.

כמה אופציות מעניינות לדעתי:

1. חולון-בת ים: לקראת אמצע-סוף 2011 אמורה להיפתח מסילת רכבת חדשה שתעבור לאורך נתיבי איילון, דרך חולון ובת-ים. במילים פשוטות, זה אומר שתיהיה לך אחלה נגישות (ללא פקקים) לאזור הקרייה בת"א וצפונה על קו החוף. נכון להיום יש התעוררות של נדל"ן באזור אבל עדיין אמורים להיות מספיק אזורים זולים יחסית.

2. יבנה: ע"ע מסילת הרכבת מהסעיף הקודם, שעתידה להגיע בסוף 2011 גם ליבנה. באזור תחנת הרכבת יש איזו שכונה חדשה יחסית שנראית נחמד. אבל עדיין, מדובר ביבנה.

3. קריית-גת: כמו ב"ש, אבל קצת יותר צפונית :lol:

סתם, יש שם אחלה הזדמנויות, והיא מקצצת לך איזה 20-30 דקות נסיעה מב"ש. אומרים שיום אחד יסיימו את ההכפלה של קו ב"ש-ת"א ואז זה יקח אפילו פחות זמן.

4. מושבים ושות': יחידת דיור או קארוון באחד המושבים שבאזור יבנה-רשל"צ, נתניה והשרון או רמלה-לוד. נגישות של תחבורה ציבורית אין שם, אבל לפחות תקבל יופי של איכות חיים תמורת מעט מאוד כסף.

נ.ב - אין על שכונה ד' :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מעניין אותי : איזה תואר הנדסה באוני' בן גוריון לוקח רק 3 שנים?

(לדעתי התרחיש אפשרי רק במצב בו :זו אוניברסיטה ולא הנדסה, או לחילופין מדובר במכללה ... )

דרום נתניה זה לא מקום כזה טוב לגור בו. אוכלוסיה לא משהו (בלי להעליב אף אחד) , איזור יחסית מוזנח וישן עם פשיעה וכו'.

נ.ב. הדרישות שלך בלתי אפשריות. להגיע לבסיסים האלה בצורה נוחה עם תחבורת ציבורית איכותית וכל זאת בדירה בשכר דירה של 2000 ש"ח ?

אל תשכח שאתה לא גר יותר בבאר שבע , וגם בבאר שבע שכר הדירה כבר מטפס מעבר לכך...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

(*)תואר בהנדסה באוניברסיטה - 3 שנים מאחורי, ועכשיו זו הרביעית.

(*)אכן הדרישות והתקציב מגבילות וסותרות האחת את השניה.

(*) קרית גת ובאר שבע לא באות בחשבון, כי המטרה היא לתקרב צפונה, להורים ולמשפחה.

(*)שותפים - לא בא בחשבון, אני לא עובר לבד אלא עם בת זוג.

(*) התקציב הדל נובע בעיקר מהסיבה ששנינו חוזרים לשירות[עתודה אקדמאית] ובמשך שלוש שנים השכר הינו שכר אפסי-עזרה מהצבא\הורים כרגע לא עומדת על הפרק.

אשמח לשמוע עוד המלצות.

את אלו שהוצגו פה, אני אבדוק בימים הקרובים.תודה.

פורסם

יש את באר יעקב שנוחה בגלל תחנת הרכבת וחדרה שזולה ויש בה רכבת למרכז ולצפון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תבקשו לשרת בבסיס סגור :D

יש חיה כזו בצה"ל?

לקבל דירה\חדר בבסיס סגור לזוג נשוי?[גם אם הם בחילות שונים?]

פורסם

אתה עתודאי?

אתה יודע שאתה לא צריך להגיע מהבית לבסיסי חה"א שציינת, אלא להסתמך על הליסינגים ביחידה, נכון?

אם בסיס האם הוא הקריה, אז באמת כל מקום עם רכבת (חדרה, באר יעקוב, עתלית, יבנה, אנאערף) זה טוב. ואגב אם אתם נשואים, אז יש עזרה אוטומטית מהצבא. אך גם סתם אפשר לקבל עזרה. אל תפסול על הסף.

משכנתא זה קל

פורסם

אני מציע לחפש יחידת דיור בשיכון המזרח בראשון.

* צמוד לבסיס צריפין.

* קרוב לפלמחים.

* תחנת רכבת (תחנת ראשונים) במרחק 15 דקות הליכה.

* קו 164 לתל השומר עובר בשכונה.

דירה לא תצליח למצוא בתקציב המדובר. רוב הסיכויים שתצליח למצוא יחידת דיור של 2 חדרים. תצטרך למתוח עוד קצת את התקציב. אפשר למצוא ב 2500 +- יחידה של 35-40 מטר 2 חדרים (וזה כולל מיסים, חשמל, מים וכו'). אפשר גם למצוא בקצת פחות אבל בשביל זה צריך קצת קשרים ואנשים שמכירים אנשים :wink:

בהצלחה,

אסף

נ.ב.

תמיד טוב שיש כיוון אבל הרבה מאוד דברים יכולים להשתנות תוך שנה. ממליץ לך לחכות ל 3 חודשים לפני המעבר ורק אז להתחיל לחפש את הדירה/יחידה.

פורסם

והכי חשוב, תחזור אלינו עם הממצאים והמסקנות כדי שאולי תלמד את כולנו פה משהו חדש שאנחנו לא יודעים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עד תאריך המעבר שלך בספטמבר 2011 המחירים משתנים, קח את זה בחשבון בסקרי שוק שלך.

בנתניה יש לך גם את האיזור סביב המכללה, בניינים חדשים, המון סטודנטים, יש רכבת באזור הקרוב.

פורסם

מצטרף להמלצה על מזרח ראשון - קרוב לצריפין, נגיש לתה"ש והרכבת היא במרחק של אוטובוס אחד קצר.

מבחינת החזר מהצבא - אם הבסיס הוא במרחק של 100 ק"מ (קו אווירי) מהבית, תהיו זכאים (כ"א) לכ-700 ש"ח תמורת דיור.

אם אתם נשואים, אתם זכאים לתשמ"ש שאני לא יודע מה גובהו, אבל שווה לנסות לברר באמצעות חברים שכבר חזרו לשירות, בשביל לדעת בפני מה אתם עומדים.

ולמרות זאת - לא הייתי "סוגר" מעכשיו על דירה. אתם לא יודעים איפה כ"א מכם הולך לשרת, מה גם שיש לשניכם תקופה של כחצי שנה בה "תבלו" בבה"ד 1 ובהשלמה - חבל על הכסף של שכה"ד בתקופה הזו, בה תחזרו הביתה בכל שבת שנייה. אם אתם כבר יודעים שתשרתו בחה"א - קחו את מה שאמרתי בעירבון מוגבל, כי שם ההקצאות לבה"ד 1 מעטות עבור עתודאים, ובד"כ יוצאים לבה"ד כמה חודשים עד שנה אחרי החזרה לשירות, אם לא יותר (עושים היפוך מסלול - השלמה, ואז שיבוץ ומתישהו שולחים אתכם לבה"ד).

• תוכן חדש...