Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחפש להתחיל לבנות את המערכת שלי מסט קומפוננט טוב מקדימה.

הייתי חצי נעול על המורל טמפו (עם פזילה קטנה אל עבר הדוטק) והלכתי היום למתקין שלא התנגד למכור לי את המורל למרות שהוא אמר שהוא לא מחזיק אצלו במלאי את הזולים של מורל, כלומר יש לו רק מדוטק ומעלה אך אין לו בעיה להזמין לי את הטמפו ולהתקין אותם. בכל זאת, כאשר שאלתי לעצתו בנוגע להמלצה על קומפוננט שהוא הכי ממליץ, המליץ לי על Lightning Audio שאמר שבמחירים האלה הוא אישית הכי אוהב אותם. (למרות שהוא הזכיר גם את רוקפורד ואת סרווין וגה).

לא הכרתי מספיק את השם ורציתי עוד חוות דעת. כמובן שהם לא במחיר של הטמפו, הם מגיעים ל800 ש"ח כולל התקנה, אך בכל זאת, זה לא הרבה מעל ואני נוהג לקבל עצות ממביני עניין, כפי שאני מקווה שהוא, וכפי שאני יודע שהחבר'ה פה בפורום.

אז אתם? מה אתם חושבים? זה באמת הקומפוננט "הכי טוב" בסכום הזה? אני יודע שזה נתון לטעם אישי. אשמח גם אם תוכלו לכוון אותי למקום בו אוכל לשמוע מבחר של סטים כדי לדעת למה אני יותר מתחבר.

פווו.. זה היה ארוך! תודה.

פורסם

הוא לא מתקין את הדגמים ה"זולים" של מורל, אבל הוא ממליץ על לייטינג אודיו.

סלח לי איש יקר, אם תשאל אותי, מדובר בבורות לשמה.

ב800+ אם תמתח קצת בכמה שקלים תוכל להשיג את הדוטק, שהוא בבירור עדיף על הטמפו ובהחלט על הלייטינג אודיו.

לי אישית יש מחלת פוקל, מאז שהייתי ילד ושמעתי אני פשוט מאוהב ברמקולים האלה, למרות שכבר

שנים לא שמעתי ציוד שלהם, אבל במקום שמכבד את עצמו יש מתקנים לשמוע את כל סוגי הרמקולים כך שהכל באוזן.

חכה להצעות של המקצוענים והמנוסים ממני בהמשך לדגמים ספציפים.

רק עצה, אל תיגש שוב לבחור הזה.

בהצלחה.

רותם.

פורסם

לי היה קומפוננט בעבר של לייטנינג אודיו ובתור התחלה הוא היה עושה את העבודה,בזמנו עשיתי השוואה למורל פולס ודווקא אהבתי יותר את הליטנינג אודיו מולו,כך שאין לי מושג איזה דגם הוא הציע לך של הלייטנינג אודיו(לי הייתה את הגירסה הצהובה) וגם אני לא יכול להגיד שתשמע יותר גרוע או להפך ממורל טמפו,לגבי הדוטק יש סיכוי יותר גבוהה שתשמע יותר איכותי ממנו אך המחיר יהיה בהתאם +הרכבה יגיע קרוב ל 1000 ש"ח.

תנסה ללכת לבחור הזה שוב להגיד לו שאתה רוצה לשמוע את הלייטנינג אודיו אולי הוא יתן לך את האפשרות הזאת.

ולאן כל הקומפוננט יהיה מחובר? מגבר ? HU?

Scan Speak

פורסם

תודה על התגובות.. העניין שהבחור דווקא עשה עלי רושם טוב, ברמת השיחה, לא יותר. המקום נראה גם סבבה והרגשתי שהוא לא מנסה לסבן.

לגבי הדגם, אני לא סגור בדיוק על הדגם. הוא שיווק את עניין ה"קרוס נוריות" כהבדל המהותי. לא הכרתי אפילו את המושג והוא הראה לי אותו בעניים ואמר שזה מוציא סאונד הרבה יותר נקי. זה נכון? מה העניין עם הנוריות האלו?

לגבי ה-HU, אני מודה ומתבייש שכרגע יש לי משהו פשוט מאוד, לא זוכר את שם החברה אפילו, מהיצע קוראי הMP3 הזולים, עלה משהו כמו 300 שקל, קיבלתי מחבר שהיה לו זרוק בצד.

בקיצור, מכיוון שאני רוצה רדיו דיסק עם בלוטות' (לא בהכרח מובנה, אבל משהו שיתן לי פיתרון של דיבורית דרך הסטריאו) אז זה יצא עניין די יקר. רציתי לקנות את כל המערכת - HU, קומפוננט קידמי, מגבר וסאב, אך זנחתי את הרעיון כי הרגשתי שאני מתקמצן בחלקים ולכן אני מעדיף לחלק את ההוצאה ולהתקין חלק חלק פעם בכמה זמן וכך להרכיב חלקים טובים יותר.

לאיזה סאונד אני צריך לצפות מקומפוננט לבד (ללא מגבר וסאב, אני מתכוון)?

פורסם

היה לי נסיון אם ליטינג אאודיו , ולדעתי הדוטק הרבה יותר איכותי ...

דרך אגב היום אפשר למצוא דוק במחיר של 800 שח אם קצת להתאמץ...

רק לא לשכח שהדוטקים דורשים הגברה בריאה סהכ הם 140 RMS .

יש אופציה גם ל FOCAL 165A הבסיסי שנשמעים לא רע למחיר שלהם

HU-kdc 6047 kenwood , Morel 3way , AMP-Kicker zx650.4 ,MONO-AUDISON LRX 1.1K Sub- ROCKFORD-P3122D

פורסם
רק לא לשכח שהדוטקים דורשים הגברה בריאה סהכ הם 140 RMS .

איזה מגבר יענה על הדרישה הזו? נגיד ברמה של ה-JBLים למיניהם...

פורסם

יש כאן בפורום הצעה לחברי הפורום של מורל דוטק ב-699 ש"ח.

במחיר הזה לא הייתי קונה אף רמקול אחר.

(ביננו גם לא ב-999 אבל זה כבר משהו אחר)

יש המון מגברים שיתנו לדוטק את מה שהם צריכים.

פורסם

עם הכל הכבוד לליטנינג איאודיו ואין כבוד,המוצר הכי מוצלח שנגעתי בו הוא המונו שלהם שהגביר לא רע איזה סאב כפול סלילים,וגם בצורה לא מושלמת.

בתקציב כזה,מורל זאת אחלה התחלה.שלא תעז לגעת בסט הזה,ואני אומר מניסיון.התמחור שלהם סתם גבוה יותר כי זה מוצר מיובא.אז זה נראה כאילו ושני המוצרים באותו מדרג.

ג'ובני

פורסם

ממממ מזל שפניתי אליכם! תודה!

עכשיו רק נשאר לבחור בין הטמפו לדוטק.

אני ממש רוצה את הדוטק וההבדל מחירים לא כזה גדול.

שתי שאלות:

1. כפי שאמרתי אני הולך להיות תקופה בלי מגבר. כלומר רק רדיו דיסק. איזה סאונד אני אקבל מהדוטק במצב כזה?

2. איזה מגבר הייתם ממליצים עד 1000 ש"ח? נגיד אחפש אחד כזה מיד שניה.

פורסם

1. כמו כל רמקול, זה לא שישמעו גרוע, פשוט מגבר ינצל אותם טוב יותר, גם מבחינת הגברה וגם מבחינת חיתוכים.

2. JBL 75.4, סאנדאון 50.4 \ 100.4

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

1. אם אתה רוצה לקבל תוצאה טובה, תוודא שאתה מתקין את הקומפוננט כמו שצריך, לא משנה איזה תבחר, אופן ההתקנה משפיע על הסאונד.

2. מורל נותנים תמורה מדהימה לכסף. הסיבה שיש מי שלייטנינג אודיו יישמע לו יותר טוב זה כי הוא בעל אופי סאונד שונה לחלוטין, הרבה יותר חד מהטמפו, יש מי שזה צורם לו ויש מי שאוהב את זה, על אחד והעדפותיו (למרות שלדעתי אם תשווה את שני הסטים תגלה שהמורל טוב ממנו בכל פרמטר, אבל אני נזהר מלצאת בהצהרות).

3. עם מגבר או בלי מגבר- הכל תלוי למה אתה מכוון. מוגברים כראוי ומותקנים כראוי- הדוטק יהיו טובים יותר, אז אם לטווח הקצר הם יישמעו קצת פחות טוב (ואני לא אומר שכן, אני סתם לוקח דוגמא למצב) אז אתה תעדיף את הטמפו ? אני לא.

4. איזה מגבר אתה מחפש? 2 ערוצים לקומפוננט בלבד? 4 ערוצים שיוכל להפעיל גם סאב בעתיד?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
4. איזה מגבר אתה מחפש? 2 ערוצים לקומפוננט בלבד? 4 ערוצים שיוכל להפעיל גם סאב בעתיד?

כן. שומר מקום גם לסאב.

• תוכן חדש...