Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

ברשותי מגבר R300-4 של ROCKFORD.

הוא הולך להגביר לי קומפוננטים וסאב ביתי.

מהסאב שלי יוצאים זוג חוטים אחד של + - .

אז כיצד אני אוכל לחבר את הסאב למגבר?

פשוט בקשר לחיבורים אין לי שום מושג.

אלו הקבלים היחידים שצריכים להיות? או שצריכים להיות עוד זוג?

פורסם

כבל + ו - שמתחבר ליציאת + ו - של המגבר. אם רוצים לגשר מחברים בין ה+ של יציאה 3 ל- של יציאה 4.

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

לא הייתי מחבר סאב ביתי למערכת ברכב מהסיבה הפשוטה שהוא ישרף די מהר ובנוסף יכול לעשות נזק למגבר.

ההתנגדויות של רמקולים ביתיים לא כמו ההתנגדויות ברכב.

פורסם
לא הייתי מחבר סאב ביתי למערכת ברכב מהסיבה הפשוטה שהוא ישרף די מהר ובנוסף יכול לעשות נזק למגבר.

ההתנגדויות של רמקולים ביתיים לא כמו ההתנגדויות ברכב.

תקן אותי אם אני טועה (ואני לא חושב שאני טועה) אבל נומר שמדובר בסאב עם התנגדות של 8אום,והמגבר נותן בגישור של4אום 300RMS לדוגמא,הסאב יקבל בסביבות ה150RMS וההפך המגבר יתאמץ פחות ויהיה לו יותר שליטה על הסאב.

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם
תקן אותי אם אני טועה (ואני לא חושב שאני טועה) אבל נומר שמדובר בסאב עם התנגדות של 8אום,והמגבר נותן בגישור של4אום 300RMS לדוגמא,הסאב יקבל בסביבות ה150RMS וההפך המגבר יתאמץ פחות ויהיה לו יותר שליטה על הסאב.

ג'ינו.

לגבי טוויטרים שעובדים בהתנגדות הזאת זה עוד אפשרי הם לא לוקחים הרבה חשמל מהמגבר כמו הסאב שמנגן תדרים נמוכים.

אם המגבר שלו יכול לעבוד ב-8 אום אתה צודק אבל לא. 4 אום זה ההתנגדות הגבוהה ביותר שמגבר יכול לסבול.

ומה שקורה שהמגבר עדין ממשיך לעבוד ב-4 אום והסאב הוא 8 אום אין התאמה בהתנגדות ויש צריכה גבוה של מטח אחד מהרכיבים ישרף בסופו של דבר (לא מידיית כן אבל בטוח בזמן קצר מאוד) אם זה המגבר או הסאב.

אני לא סתם מגיב זה גם דבר שהתנסתי בו מספר פעמים אם סאבים בייתים שנראים בנפח, בגודל, בגודל המגנת וכו' כמו סאב של רכב ונשרף לאחד מספר ימים.

נכון שזה היה נשמע מצויין אבל לא מיועד לרכב.

פורסם

כנ"ל גם הפוך,מזמן חיברתי טוויטרים בעלי 4אום למגבר ביתי שהוא מוציא 6/8 אום ואחרי זמן מה הם פשוט נשרפו לבד,בלי לשמוע בכלל בווליום גבוהה..(רק אחד מהם נשרף השני עדיין עובד) :roll:

Scan Speak

פורסם

. 4 אום זה ההתנגדות הגבוהה ביותר שמגבר יכול לסבול.

את זזה בהחלט צריך לבדוק.הרי אם הוא מקבל 4 שההתנגדות שלו נמוכה יותר, קל וחומר שהוא יקבל 8 שההתנגדות גבוהה יותר

פורסם
את זזה בהחלט צריך לבדוק.הרי אם הוא מקבל 4 שההתנגדות שלו נמוכה יותר, קל וחומר שהוא יקבל 8 שההתנגדות גבוהה יותר

אכן המגבר מתאמץ יותר שמעלים לו התנגדות, ולכן יכול לגרום לנזק שמחברים התנגדות שהמגבר לא מוגדר לו ולהפך.

פורסם

יוני אני מסכים איתך בהחלט,אך על פי החשיבה ההגיונית שעלתה לי במגבר כזה,אם הוא בנוי לעבוד ב4 וב2,לא אמורה להיות לא בעיה לעבוד ב8אום זה דורש ממנו פחות עבודה פחות עוצמה,למעה לפני כמעט שנה היה לי מחובר סאב CVR שתי סלילים של 4אום על גישור של 4אוהם 320RMS והוא עבד על 8אום בעצם,וחצי שנה לא קרה לסאב כלום.והוא קיבל בסביבות ה160RMS אשמח אם תוכל להאיר את עיניי ואשמח ללמוד משהו חדש מפיך,מערך

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם
ומה שקורה שהמגבר עדין ממשיך לעבוד ב-4 אום והסאב הוא 8 אום אין התאמה בהתנגדות ויש צריכה גבוה של מטח אחד מהרכיבים ישרף בסופו של דבר (לא מידיית כן אבל בטוח בזמן קצר מאוד) אם זה המגבר או הסאב.

אני לא סתם מגיב זה גם דבר שהתנסתי בו מספר פעמים אם סאבים בייתים שנראים בנפח, בגודל, בגודל המגנת וכו' כמו סאב של רכב ונשרף לאחד מספר ימים.

נכון שזה היה נשמע מצויין אבל לא מיועד לרכב.

איך בדיוק המגבר ממשיך "לעבוד ב-4 אוהם" כאשר אתה מחבר לו עומס של 8 אוהם?

אתה לא מגיב אולי סתם, אבל זה לא בהכרח אומר שתגובותיך נכונות. תוכל להסביר למשל

את המשפט הזה שכתבת כדי שנבין איפה הבעיה?

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם
למגבר יותר קל לעבוד עם 8 אום מאשר עם 4 אום .

יוני אתה התכוונת הפוך?

יוני לזה ממש התכוונתי שאם מגבר בנוי לעבוד בעומס של 4אום ומטה,למה שתיהיה לו בעיה לעבוד ב8אום הרי הוא יתאמץ פחות.

• תוכן חדש...