Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו מרפסת בבית, השכנה התלוננה שיש לה רטיבות.

הבאנו בעל מקצוע שערך בדיקות ואמר שהבעיה היא במרפסת, שאין איטום ולכן המי גשמים יורדים אליה דרך המרפסת שלנו.

הוא הביא מספר הצעות לתיקון:

1. פינוי המרפסת, שבירת בלטות+הוצאת חול, ניקוי הבטון ואז איטום בעזרת יריעות מתאימות.

2. לשים יריעות על הבלטות שיש כרגע, ואז לשים חול וריצוף חדש(כלומר תהייה מדרגה במרפסת).

3. לשפוך על הריצפה חומר איטום ולהתפלל שזה יעזור, הוא פחות מאמין בחומרים האלו.

אני רוצה לפתוח בעצמי כמה בלטות, לתת למקום להתייבש(וכך גם האדם שעבדתי אצלו בשיפוצים אמר שכדאי לעשות), ולאחר מכן להחזירם למקומם ולשפוך חומר איטום, אם זה לא יעבוד נעבור לדרכים קשות יותר.

רציתי לדעת איך אני יכול להוציא את הבלטות בלי לשבור אותם?

אחת אני חייב לשבור, את השאר אני יוכל להרים אבל לדעתי כדאי יהיה לבצע חירוץ בין הבלטות ואז יהיה קל לשלוף אותם.

יש לי מסור עגול, תוצרת גרמניה שמספק:

1300W, 5000 סל"ד, קוטר 1/2 7 .

האם אפשר להלביש עליו דיסק לבטון ולבצע את החיתוך של הבלטות בריצפה?

איך אני יוכל לחתוך את הבלטות על מנת להרים אותם בלי נזק?

אתם מכירים דרך אחרת להרמה של הבלטות בצורה שלמה?

תודה!

קובי

פורסם

שום חירוץ. קח פומפה ופטיש גומי. כשאתה מושך עם הפומפה תן דפיקות מסביב על הבלטה עם פטיש הגומי. כשהיא תתחיל להתנדנד היא כבר תצא.

אתה יכול לנסות למצוא בלטה שכבר מתנדנדת ולהתחיל ממנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מכיר את השיטה, אבל כמו שאמרת זה לבלטה שכבר התחילה להתנדנד, כל הבלטות שלמות וחזקות.

מדובר בביניין בן 18 שנה, לפי הבלטות אחרות שהבאתי העובי שלהם הוא כ3.5 ס"מ, המרובעות של ה30X30.

הצורה של הפומפה/ יצירת וואקום(יש לי מרים כזה מיוחד) והרמה לא עובדת במקרה הנ"ל.

אין שום בלטה שמתנדנדת, לכן אני בטוח שאני אצטרך לשבור אחת, השאלה איך אני אמשיך משם?

קובי

פורסם

הבנת הנקרא, אחרי שתמשוך עם הפומפה תוך כדי מכות עם פטיש הגומי, הבלטה תתחיל להתנדנד. אתה יכול להתחיל גם עם בלטה יציבה. רק לא להשתולל עם הפטיש, ברגש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
2. לשים יריעות על הבלטות שיש כרגע, ואז לשים חול וריצוף חדש(כלומר תהייה מדרגה במרפסת).

ממש לא מומלץ

רצפת המרפסת חייבת להיות יותר נמוכה מהרצפה של הבית!

(אפילו אם זה בס''מ בודד)

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

היית לי בעיה דומה בבית.

אני מייעץ לך לא להרוס\להפוך שום דבר

פשוט תעשה גגון שקוף מעל המרפסת+מרזב בסוף הגגון.

העלות הכוללת של הגגון היא אפסית לעומת המחירים של "השיפוץ" המתוכנן

כבר 10 שנים עברו והשכן מרוצה וגם אני...

פורסם

גבי, גם אני נגד השיטה הזאת של הגבהת המרפסת ולכן שללתי אותה על הסף.

אני רוצה לפתוח בינתיים את הבלטות שהחול יתחיל להתייבש בחום הזה, יש למישהו רעיון איך להוציא אותם?

קובי

פורסם

אתה בסוף מנסה להרים בלטות עם הפטיש גומי ופומפה?

אני מוכן להשאיל לך פטיש אם אתה מבטיח לצלם.

כי אני לא מאמין שתצליח להוציא בלי לגרום נזק לכמה מרצפות ואני מקווה שיש לך ספייר.

אני מת"א תאם בפרטי.

פורסם

פטיש מה?? גומי??

מה? רק אני בא, חותך בין המרצפות את ה"רובא", ומרים בעזרת שני "עמודי" ברזל דקים וקצרים, שמעוקמים בקצוות שלהם?

למה לשבור אחת בכלל? למה להזיע בלי צורך?

השאלה העיקרית היא, מאיפה הרטיבות באה?

גם אם תרים את כל הבלטות, זה מה שיתן לך תשובה?

חוקי האינסטלציה הם פשוטים:

מתחילים תמיד מלמעלה, ולאט לאט יורד מטה, עד שנתקלים בנזילה או הבעייה.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

אלקמינו- לא אני לא ניסיתי להרים עם פטיש גומי ופומפה מהסיבה הפשוטה, זה לא יצא, אין לי מה לנסות.

השיטה הזאת אכן עובדת כמו שאמרתי בהתחלה- רק במקום שבו הבלטה כבר משוחררת.

ג'מני- יש לי דיסק יהלום, וגם חשבתי להרים בצורה שאתה אמרת, אבל- הסכנה בחיתוך של דיסק היא שהדיסק יפגה בבלטות ליד משמע- 4 בלטות פצועות, הקרבתי בלטה אחת שנמצאת מתחת לארון ככה שלא רואים אותה, שברתי אותה וריקנתי את כל החול, אחר כך התחלתי לחפור בעזרת מברז ארוך מתחת לבלטה הצמודה, עברתי עם סכים יפנית על הרובה, ואז לקחתי לום, הנחתי מתחת לבטלה ככרדע "צפה" מעל החול, והרמתי ככה כל הבלטות יצאו.

לגבי הרמת הבלטוות- אני הרמתי אותם על מנת שהמקום ינשום ויתיבש, כי כל החול שהיה שם אכן היה רטוב, הוצאתי את החול ויש מתחת לזה שכבת איטום של זפת, אני יתן לזה להתייבש, ואז אני אטום שוב ויבצע חגורת בטון בסף של המרפסת והדירה, איטום נוסף ואז לסגור בחזרה.

כמובן שאחרי זה אני ישפוך סיליקון נוזלי על המרצפות ויעבור איתו על כל הרווחים כדאי שהוא יאטום את הכל.

שכחתי לציין זאת, אבל כבר אתמול כשפירסמתי את ההודעה הבלטות היו בחוץ כבר.

אני צריך פטיש גומי להחזרת המרצפות לאחר הטיפול.

משום מה חשבתי שפטיש גומי יעלה לי הרבה, אם זה בסביבות ה30 ש"ח אני פשוט אקנה/ אשאיל ממישהו בכפר סבא.

קובי

פורסם

שלום קובי !!

להוריי דירת גג.

כידוע, הגג זה מרצפות רגילות.

לאורך השנים היו לנו בעיות נזילה קשות יותר או פחות.

עד שאבא שלי לפני כ15 שנה או יותר, גיה את הסילרים ששופכים על הכל ומעבירים עם מגב

ואוטמים את הבעיה.

רק מה, זה מאד מחליק, וצריך להיזהר מ-א-ד !

כבר לפחות 15 שנה שאין לנו שום בעיה של נזילות.

אבא שלי עשה את האיטום הזה אחת לשנתיים או שלוש אם אני זוכר נכון.

אני גם מתכוון ללטש את המוזאיקה שכבר קיבלה בלאי סביר לאורך השנים, ואז לשים סילר ולהינות ממוזאיקה חדשה

לכמה שנים טובות. אשתמש לשם כך בדיסק עם ניירות לטש סקוץ'.

עשיתי ניסיון אצלי בדירה במרפסת ויצא חלק, לבן, ומדהים.

פורסם

אם הבנתי את בעייתך נכון, המרפסת פתוחה , וכשיורד גשם חלק יורד במרזב\ניקוז , וחלק נכנס בין הבלטות,

בדוק את המרזב בכל מקרה שהוא לא סתום חלקית,

הצעתי : מניסיוןבעבודות שיפוצים, ובמיוחד בכל מיני עבודות מנחוסות כמו שבמצב שלך, אם תצליח לפרק את הבלטות הרוקדות, תפרק תדביק אותן עם דבק קרמיקה, תחרוץ את הרובה הישנה שבין הבלטות בכל המרפסת,אם יש בלטות שסדוקות או שבורות תמרח רובע גם בשברים \חריצים

ותקנה רובע מסוג טוב, אתה יכול לבחור את הצבע שלה גם,

כי אם תצליח להרים את הבלטה בלי לשבור, (דבר שממש ממש קשה, עד בלתי אפשרי) יהיה לך בעיה להחזיר אותה, תמיד האחרונה לא תיכנס טוב...:?.

אל תיכנס לעבודה של הדבקת קרמיקה כי גם יהיו לך הבדלי גובה, וגם צריך לעשות את זה בצורה מקצועית מאוד, כי אתה צריך לסמן עים חוט את השיפועים ולעבוד בצמוד לזה, כי אם לא , אז גרמת לבעיה חדשה ,המים פשוט יצופו במרפסת .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תודה לכולם על העצות.

כמו שאמרתי בלטה אחת כבר הלכה לעולמה, הוצאתי שורה(הבלטות שלמות) לאורך הקיר והסף של המפרסת והדירה.

ניתן לזה כמה ימים להתייבש.

לאחר מכן אני יקח חומר איטום ויאטום את הסף+ חגורת בטון אשר תמנע מהמים להיכנס לתוך הבית.

אחריי זה החזרת הבלטות, ואז אני יבדוק את הרובה במרפסת, אם היא טובה אז אני לא אגע בה במקומות שצריך אני אתקין ואשלים.

לאחר מכן שכבה של סיליקון נוזלי.

אם זה לא יעזור אז אני אשים היפר דסמו שזה חומר איטום שעושים על המרצפות, והוא חלקלק מאוד לכן אצטרך לקנות גם אבקה מיוחדת המונעת החלקה שאני אצטרך לפזר אותה שבוע לאחר שההיפר דסמו התייבש.

קובי

• תוכן חדש...