Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר אני מתקשר ומברר לגבי סיאט איביזה טורבו 02!

אפשר את ההבדלים ביניה לבין ה-1600?וגם היתרונות וחסרונות שלה ופשוט מה שאפשר, בנתיים אני מחפש בגוגל אבל כמה שיותר מידע יותר טוב:)

אני זוכר שתמיד שהיה לי את ה-1600 היה לי תמיד טיפה יותר כוח!חוץ מזה הכול היה מושלם, עד היום אני מתגעגע עליה!

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה תמיד מי שהכי מחרטט בנושא הקליאו ספורט הם אלו שבחיים לא החזיקו אחת?

קבל קצת קונטרה לגיבובי השטויות שנכתבו פה.

כמו שכבר נאמר, פנים הרכב בקליאו MK2 יפה ומודרני יותר מבדור הראשון.

אין קרקושים יתר על המידה ושום דבר גם לא מתפרק וצונח ממקומו.

תנוחת הישיבה לא מהמוצלחות בעולם, בידוד הרעשים חלש וההגה מתכונן רק למטה ולמעלה.

נכון, הרכב שותה 98 אבל גם עושה 12 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

להלן חישוב פשוט שגם ילד בכיתה א יבין:

האלפא (לא איביזה כדי שלא יהיה שירוש איביזה VS קליאו :) ) עושה 9 ק"מ לליטר.

נסעת 400 ק"מ, כלומר 400/9= 44.4 ליטר כפול 6.3 ש"ח (מחיר הדלק) = 279.7 ש"ח ל400 ק"מ

הקליאו עושה 12 ק"מ לליטרץ

שוב נסעת 400 ק"מ, 12/400 = 33.3 ליטר כפול 7.4 (המחיר שבו אני מתדלק) = 246.6 ש"ח ל400 ק"מ.

במילים אחרות, הקליאו חסכונית יותר למרות ה98!

הטיפולים בקליאו זולים, גם התקופתיים לא כאלה נוראיים.

קיט טיימינג עולה 1250 ש"ח, פולי הרבה פחות, אתם מוזמנים לבדוק בקרסו.

עבודה בשאפט על טיימינג וכל הירקות מסביב עולה 800-600 ש"ח, עוברים את זה פעם ב5 שנים.

אם מזמינים מחו"ל היא זולה יותר לאחזקה ממזדה 121.

אבל אם אתה גר בצפון הרחוק או בדרום דע לך שתצטרך להגיע למרכז אם אתה רוצה טיפול נאות באוטו, יש רק 2 - 3 מוסכים שמתמחים בדגם מא' עד ת'.

אתה חייב להחליט אם חשוב לך הכוח או שאת הפאן שלך אתה מקבל בכבישים מפותלים.

האיביזה ואולי גם הGTI ישאירו את הקליאו מאחור בקו ישר וירגישו יותר חזקות בסל"ד נמוך.

הקליאו תעלה חיוך על פניך בכבישים הנכונים ותשפר משמעותית את מיומנות הנהיגה שלך.

האלפא תפנק אותך אך לא בפן הספורטיבי.

כמובן גם המראה החיצוני קובע, פה טעמך האישי משחק תפקיד חשוב.

נ.ב

אתה מודע לכך שיש הרבה יותר איביזות למכירה מקליאו כי יש בקושי 70 קליאו שנשארו על הכביש (דור1+דור2).

האיביזה נמכרה יותר ויש יותר אקזמפלרים על הכביש, זה שיש הרבה למכירה לא אומר שמשהו דפוק בהן.

נכון, אמנם לא החזקתי אחת אבל לשני חברים טובים מאוד שלי הייתה קליאו ספורט במשך כמה שנים טובות לכל אחד ואפילו במקביל למשך שנתיים.

כמו כן אני מאוד אוהב את הרכב ואפילו שקלתי ברצינות לקנות אחת ספציפית.

זה שלא היה לי את הרכב לא אומר שאני "מחרטט עליו" ולא מכיר אותו, לצערך אני מכיר את הרכב כמו את הכף יד שלי וצברתי עליו כמה עשרות אלפי ק"מ בנסיעה בשלוש שנים האחרונות.

על המחירים של הנטיפולים אני לא אתווכח, גם לא על צריכת הדלק.

מה שחורא לי זה עיוות המציאות והערצת הקליאו על "עיוור" בלי לציין אפילו מגרעה אחת מתוך רבות ומשמעותיות שיש לרכב הנ"ל!!!

זה בדיוק כמו שאני ארשום עכשיו: "האיביזה שלי צורכת דלק כ 16.8 ק"מ לליטר בניסיעה רגועה".

זה נכון מאוד אבל זה רק במהירות של 90 קמ"ש בכביש מהיר ללא עליות :roll:

זה ניקרא עיוות המציאות!

אגב, הצריכה האמיתית של האיביזה שלי היא 9.7 ק"מ לליטר במשולב ולי יש רגל כבדה מאוד על הגז...

אגב, עוד הוכחה להערצה העיוורת שלך לקליאו ולחוסר אובייקטיביות זה שלא רק שלא רשמת שום חיסרון לקליאו עד שלא צעקתי "המלך הוא עירום" אלא שכל חיסרון מהותי שהעלתי אתה או פסלת (מה שלא נכון, ואם לרכב הספיציפי שלך אין את אותו חיסרון לא אומר שהחיסרון נפוץ מאוד בדגם הנ"ל) או שהקטנת מחומרתו עד שהקורא התמים יחשוב שמדובר בבעיה לא אקוטית בעליל ולא צריך לתת עליו את הדעת לפני הקנייה.

פורסם

תגידו לא נמאס לכם לריב על הקליאו ספורט? במיוחד אלו ששמעו או יודעים מחברים וכו'

בגדול, בתור אחד שהחזיק קליאו ספורט דור ראשון למשך כמעט 3 שנים, אני יכול לצודד את ExoduS שמחזיק אחת כזאת גם בימים אלו.

ברור שלקליאו ספורט יש מגרעות אבל מישהו מכיר רכב שאין לו?!

בנוסף לכך, הדבר תלוי מאוד באקזמפלר, יש רכבים שמורים ויש רכבים גמורים, במיוחד ברכבים ספורטיביים.

שכל אחד יבחר מהן הפשרות שמתאימות לו ולא משנה אילו פשרות כי כל רכב שקונים הוא סוג של פשרה.

פורסם

פיש, אל תקח אישית, לא רק אתה מחרטט, התכוונתי לעוד אנשים. :)

הנה לך גילוי מדהים, אני אוהב את האיביזה טורבו בדיוק כמו שאני אוהב את הקליאו ספורט.

נכון, אני מתחבר יותר לקליאו אבל יש אנשים שיתחברו יותר לאיביזה, אין פה שום מקרה של הערצה עיוורת.

אם תשים לב בהודעתי אף חיזקתי חסרונות שציינת והעלתי חסרונות נוספים, לא יודע למה הכוונה ב "לא רשמת שום חיסרון לקליאו עד שלא צעקתי "המלך הוא עירום", זו הודעתי הראשונה בשירוש ואם תשים לב היא מלאה בחסרונת של הקליאו.

"תנוחת הישיבה לא מהמוצלחות בעולם, בידוד הרעשים חלש וההגה מתכונן רק למטה ולמעלה"

"האיביזה ואולי גם הGTI ישאירו את הקליאו מאחור בקו ישר וירגישו יותר חזקות בסל"ד נמוך" ועוד...

מה לעשות שדלק 98 ומחירי טיפולים וחלפים (אם אתה בא למרכז) כבר לא יכולים להיות חיסרון, זאת יודע רק מי שמחזיק קליאו בימינו ולא שמע מחבר שהחזיק בעבר.

הבחור שלנו עוד לא סגור על עצמו, מצד אחד הוא גילה שהוא אוהב פניות, מצד שני הוא גילה זאת עם איביזה 1600 סמ"ק.

לכן חשוב שיעשה נסיעת מבחן (אני נוטה יותר לכיוון האיביזה) ויחליט לאיזה רכב הוא מתחבר יותר.

נ.ב

אולי במקום להיות עסוק בלהתווכח איתי תענה לבחור על השאלה שלו? :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בתור בעל איביזה,אני ממליץ לך בחום שתעשה סיבוב רציני בקליאו ספורט,ואז באיביזה,ואז תראה את היתרון של הקליאו,היא ברמה אחרת של התנהגות.

וזה לא אומר שלא תהנה עם האיביזה גם בסיבובים,אני למשל בשבת ואמצע שבוע מצטרף קבוע לחברים שתוקפים פניות בכיף.

היא פשוט עושה את זה בסגנון שונה מהקליאו.

פורסם

לפותח השרשור, אני את ההתלבטויות שלך עברתי מזמן - מהסיבה הפשוטה שהיו לי את שלושתן, גם את הקליאו ספורט וגם את האיביזה טורבו 01 וגם את הGT 99.

בתור איש מכירות לאחר קריאת ההודעה שלך אפשר להבין את הצרכים שלך בצורה פשוטה מאוד אתה מחפש עלויות אחזקה נמוכות, אמינות טוטאלית, ורכב מודרני וחדיש שלא יראה וירגיש ישן אבל יש בעיה אחת, שגם עם הקליאו ספורט וגם עם האיביזה טורבו זה לא יקרה!!

באיביזה טורבו אתה כן תחשוב על הדלק, ואתה לא תעשה 1:9 בעיר כי אתה כן תלחץ כי אתה הרי לא קונה את הרכב הזה בשביל לנסוע בחוץ עם חלון פתוח ומוזיקה בסבבה, ובקליאו ספורט אתה לא תהנה מהקרקושים שלה בפנים ואתה לא תהנה מכל פנים הרכב כי הוא פשוט מרגיש זול וישן.

הקליאו ספורט זה אוטו שהוא פשוט תענוג בדלק, הרכב באמת חסכוני לא משנה באיזה דלק אתה מתדלק, דבר נוסף הוא הכיף בסיבובים זה משהו שהאיביזה לא משתווה אליו אלא אם כן אתה משפר אותה התנהגותית ואני מניח ובטוח שלא תעשה את זה.

גם האיביזה טורבו וגם האימפרזה טורבו וגם הקליאו ספורט הן מכוניות ספורט שצריכות אחזקה איכותית. תקן אותי אם אני טועה אבל אתה מחפש איפה לחסוך גם בדלק וגם באחזקה( הרי אתה רוצה אוטו אמין שלא יתקלקלו דברים לא צפויים בשביל פחות הוצאות לא צפויות) וזה בסדר גמור!!! רק תבין שבשנים האלה של המכוניות האלה זה כבר לא יקרה, כי כולן כבר חרשו עליהם וכולם כבר עברו עליהן ותקלות תמיד יהיו שם, אצלי למשל גם הקליאו ספורט וגם האיביזה טורבו הראו אמינות סבירה למדי יחד עם זאת היו פעמים שדברים קרסו או התקלקלו וצינורות שעפו או נקרעו וכל דבר כזה נעמד בכמה מאות שקלים ולפעמים הגיע גם 4 ספרות, בתור אחד שרצה פשוט שקט נפשי החלטתי לרכוש איביזה טורבו רק בשנת 2008 ורכשתי FR, עם אותו מנוע אמין ומוכח כבר שנים ופנים שכבר פחות מקרקש והידיות כבר לא נשברות עם אחריות של יבואן אתה יודע ששקט נפשי יהיה, יחד עם פנים הרכב שהוא די חדש אבל אני יכול להגיד לך שאם הקליאו ספורט החדשה הייתה בתקציב שלי אני לא יודע מה היה עומד כרגע בחניה, מהסיבה שפשוט מגדש טורבו זה משהו שקשה מאוד לוותר עליו למרות שהקליאו ספורט חזקה גם היא אבל האיביזה מרגישה חזקה יותר ובתמורה לכסף בשיפורים תרחיק אותך בהרבה מהקליאו ספורט בקו ישר, אתה צריך לעשות רשימה של מה חשוב לך יותר ברכב וככה תוכל להגיע למסקנה הנכונה.

בשורה התחתונה, דגם שמור של הקליאו יניב אמינות סבירה למדי בידיוק כמו האיביזה טורבו, אבל לחסוך כסף אתה לא תחסוך במידה ותרצה לתחזק את הרכב כמו שצריך לתחזק רכבים כאלה, לרכבים האלה הגיל עשה כבר את שלו ודברים תמיד יצוצו,אתה רוצה לחסוך? אמינות? מוזיקה בסבבה בשעות הקטנות של הלילה? קנה מאזדה 3 ספירט ספורט ( שאגב יש לה את הכוח שרצית שזה מעל 130 כ"ס )ותסגור את העניין, כי ברכבים שאתה רוצה תמיד יהיה על מה להוציא כסף.

פורסם

איך המאזדה נכנסת?היא גם לא נכנסת בתקציב, גם אוטומטית, וגם אוטו שיגרתי מידי שיש לעוד מיליון איש במדינה.

אני רוצה רכב כמו שאמרתי אם מראה ספורטיבי ויחסית חזק.

לגבי הסיאט איביזה האם היא צורכת דלק 98?או שמספיק לה 95?

וכמה קילומטר לליטר היא עושה בנסיעה רגועה עירונית ובנסיעה אם רגל כבדה יחסית על הגז בעיר?

אני חושב שהאיביזה טורבו מתאימה לי כמו כפפה ליד.

פורסם

אלכס כתב יפה.

איביזה טורבו לא תתאים לך אם אתה מחפש רכב חסכוני יחסית.

קח את זה בחשבון.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בקשר למאזדה זה היה בצחוק, אני חושב שאתה יותר מנסה לשכנע את עצמך ודי שכנעת את עצמך שאתה כבר רוצה לרכוש את האיביזה טורבו 01 02 ואתה רק מחפש פה חיזוקים, עזוב אם אתה נעול לא משנה מה אנשים יגידו זה לא ישנה את דעתך, מה שאני יכול להגיד זה, שאם היום עם הGT אתה עושה 300 קילומטר למיכל מלא אז עם האיביזה תעשה 350 370 בנסיעה ממוצעת...זה מה שיעשה לך את ההבדל בחודש? בשביל זה להחליף רכב? אז אתה תגיד אווו יופי אני מרגיש את ההבדל באחזקה אני סוף סוף נושם כלכלית? עזוב...הרי אתה שוב תעמיד אותו למכירה וזה סתם יעלה את מצב הידיים בשוק ואחרי זה אנשים שבפורום לא מבינים למה האיביזות מחליפות ידיים, בידיוק מהסיבה שהקליאו מחליפות ידיים והGT מחליפות ידיים.

עצם השאלות שאתה שואל האם לתדלק 95 או 98 מראה איפה אתה מחפש לחסוך, כשתגיע לטיפול הרי תכנס למוסך חצר שקר כלשהו ולא למוסך מורשה ואז תשאל איפה אתה יכול לחסוך בגומיות וחלקים, אני אומר לך הכי אמיתי והכי מהלב, אתה סתם תתבאס לחפש שוב רכב, כשקונים רכבים כמו איביזה טורבו או קליאו ספורט או GT לצורך העניין, עניין הדלק לא אמור להוות שיקול כי זה הדבר שהכי פחות תופס נפח בעוגת ההוצאות.

לפי דעתי הרכב שיתאים לך זה פיאט פונטו HGT כי למרות האמינות הלא הכי טובה שקיימת בעולם הרכב הוא עדיין יחסוך לך כ50 אחוז מעלות האחזקה של רכבי הספורט שדנו פה עליהם.

פורסם

למה אתה חושב שאני הישראלי שמחפש איפה לחסוך?

את האיביזה שלי טיפלתי רק במוסך רון וכל דבר שהייתי צריך לעשות ברכב עשיתי.

מה באמת לגבי הפיאט פונטו HGT לא כ''כ נראלי.

יש עוד אופציות/המלצות בשוק?

פורסם

בשורה התחתונה מה שעושה לך את זה ברכב זה החיסכון, קח טויוטה יאריס TS שנת 2003, נכנס בתקציב יופי, צריכת דלק יותר טובה מכל הספורטיביות, מיוחד על הכביש, די חזק, אמין.

תתחדש ויאללה אני חושב שקיבלת די הרבה אינפרומציה על כל הרכבים כאן, אין יותר מה לחדש, יש עוד פרטים גם במנוע החיפוש.

פורסם

אמרתי מראה ספורטיבי, למרות שהאוטו הזה מתאים לי כמו כפפה ליד, היא לא האחת בשבילי.

כנ'ל לגבי פיאט פונטו HGT אני לא מגיש מחובר לאוטו, אוטו כעיקרון בוחרים לפי דרישות, אבל אני לא מתחבר אליהם.

אני ביום ראשון נוסע לראות סיאט איביזה טורבו בירושלים יד 6 אם 150 אלף קילומטראץ.

http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=8&CarID=482644&Pic=1

פורסם

בהצלחה בבדיקה של איביזה. היום יותר קל לזכות בלוטו מאשר למצוא אחת שמורה נקיה ולא משופרת (שלא היתה משופרת) ושלא עברה הרבה ידיים .

לדעתי עדיף לך פונטו (רכב ממש נחמד) HGT.

אגב כבר מכרת את האימפרזה שאתה כבר נוסע לראות רכב אחר? לדעתי עדיף קודם להתפתר מרכב ישן לפני שמתחילים עם ישור קו ברכב משומש חדש יותר (במיוחד ספורטיבי).

פורסם

1+ לבחור מעליי, אם אתה מחפש רכב בעל אופי ומראה ספורטיבי שיודע גם לפנות טוב מאוד ובפעם האחרונה שבדקתי גם פונה הרבה יותר יפה מאיביזה ששואפת להיות מכוילת וגם מחפש חיסכון ולצאת עם עודף בכיס אז תכניס למשוואה hgt :-D

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...