Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו נוסעים בשנה כשלושים עד ארבעים אלף קילומטרים. מדובר על רכב משפחתי עם הדרישות הבאות:

מתאים לשלושה מושבי בטיחות, בטיחותי, זול, זול לאחזקה, צורך מעט דלק ואם אפשר - אפילו שיהיה מהנה.

אני יודע שתיארתי את הרכב האידיאלי, אבל. בהנתן כמות הנסועה השנתית שלנו, הרי שצריכת הדלק היא הפקטור המרכזי בעלות האחזקה. כל שיפור של קילומטר לליטר מתרגם ל1500 עד 2000 ש"ח בשנה.

אני די מתלבט אם לקנות רומסטר מליסינג - הבעיה שאין הרבה במצב סביר. השיקול בעד הוא מחיר קניה נמוך ותיאורטית צריכת דלק טובה (בזכות גיר שישה הילוכים). חלופות יתקבלו בברכה (מגאן זולה ברכישה, מרווחת, אך לא חסכונית בדלק).

לחילופין האם לקנות רומסטר חדשה עם מנוע TSI (אמור להיות סופר חסכוני בדלק). העניין הוא שה-TSI משתלם רק אם צריכת הדלק שלו תהיה כחמישה קילומטר לליטר טובה יותר מהרומסטר הרגילה (כדי להצדיק עוד חמישים אלף שקל בקניה)

בקיצור, איזה רכב צורך הכי פחות דלק בשוק וגם סובל מחוסר הערכה של הישראלי המצוי (כלומר מחירון נמוך). מאחר ואני מעריך שהרכב יחזיק אצלנו למשך כ200 אלף קילומטר בערך, מחיר המכירה שלי לא מעניין (הוא יהיה נמוך בכל מקרה).

לשאלת הדיזל - דיזלים הולכים בעיקר במסחריות ומוניות. בשני המקרים הקולות מסביב אומרים לא להתקרב (למרות שקנגו דיזל עונה לכל הקריטריונים).

הבחירה בחיפוש רכב מליסינג לעומת חדש היא פונקציה של הזמן שאני מסוגל להשקיע בלסוע ברחבי הארץ בחיפוש אחר מכונית (זמן עבודה שווה כסף).

תודה על כל סיוע באיתור נתוני צריכת דלק אמיתיים.

פורסם

לא רשמת את התקציב.

האם גיר ידני בא בחשבון?

האם 3 כיסאות בטיחות הם "כיסאות" או חלקם בוסטרים?

עם כמות הנסיעות כזאת תחשבו ברצינות על רכב דיזל , במיוחד ידני - הוא יהיה יותר חיסכוני אפילו ממנועי TSI.

למשל, רנו מגאן DCI - אחד הרכבים החיסכוניים והבטיחותיים שקיימים, מחיר של משומשת ברצפה כבר אחרי 3 שנים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא רואה שום בעיה ברכישת רכב דיזל/טורבו דיזל, לרכבים אלו יש יתרון משמעותי על רכבי בנזין ככל שהנסועה השנתית גבוהה יותר. היתרונות הם עמידות גבוהה יותר של המנועים וצריכת דלק נמוכה משמעותית ממנועי בנזין.

רכבי דיזל מומלצים שעונים לדרישותיך:

1)רנו מגאן 06+ ט"ד ידני.

2) סקודה אוקטביה ,TDI אוטו'/ידני...

3) קיה מאגנטיס 2000 סמ"ק דיזל אוטו'/ ידני.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

תודה על התגובות - מספר תשובות לשאלות.

ידני בא בחשבון, זה שוק המשומשות שלא מספק מספיק הזדמנוית.

מושבי בטיחות - גם וגם וגם. נאמר שצריך שלושה מושבים רחבים (שיצטמצמו עם השנים).

הדיזלים היחידים שמצאתי בפרטיות היו עם קילומטראז' עצום (מוניות, מורי נהיגה וכדומה).

פורסם

בחיפושים אחרי רכב דיזל עם נתונים טובים צריך להתעזר בסבלנות.

דוגמא

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...