Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כרגע יש לי 2 מגברים

mac audio zx4200

lighting audio s4.500.1

וסאב

mtx 400 rms

הכבל פלוס שיוצא מהמצבר הוא 16 מ"מר שלפי חישוב זה 5 גאיג והוא מחובר למפצל שמפצל ל 2 כבלים של 8 גאגיג לכל מגבר

עד אתמול הכל היה בסדר ופתאום הפסיק לנגן לאחר בדיקה קצרה גיליתי שהבית פיוז ליד המצבר נמס טיפה והפיוז נשרף

היום רכשתי בית פיוז של rockford שמצוין אליו 60 אמפר ואיתו קיבלתי פיוז בניפרד פיוז של 40 אמפר

לאחר שחיברתי אותו מחדש ובדקתי שקבל הפלוס לא חשוף במגברים ובבית פיוז מחובר כראוי ושכל החיווט של הרמקולים בסדר הפעלתי את המוזיקה על ווליום גבוהה וכעבור 3-4 דקות שוב המוזיקה הפסיקה לנגן הפעם הבית פיוז לא נמס אבל הפיוז נשרף

יש למישהוא מושג מה יכול להיות בעיה ? ועם זה קצר איך אני יכול לבדוק מה בדיוק מקצר

פורסם

ניסוי וטעייה.

ההימור שלי הוא שהבעייה מגיעה מהמונובלוק. נסה לראות מה קורה כשאתה מנתק אותו. אם הפיוז נשאר שלם הבעייה ממנו.

מכאן יש לבדוק איך חיברת את הסאב והאם המגבר תומך בהתנגדות הזו. אני לא ממליץ לעבוד עם פחות מ 2 אוהם גם אם המגבר מוצהר שהוא מיועד לכך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היום לאחר בדיקה חוזרת מצאתי שהפלוס היה טיפה חשוף ויכול להיות נגע במתכת וקיצר לאחר שתיקנתי את הבעיה הזו וקניתי כמה פיוזים חדשים הפעלתי את המערכת ללא חיבור הסאב למשך 20 דקות על עוצמה חזקה ולא היה שום בעיה לאחר חיבור הסאב מחדש שמתי לב שהעוצמה שלא ירדה בצורה עצומה הוא התחיל לנגן כמו רמקול ובקושי שומעים ממנו באסים שמתי לב גם שכאשר הוא מנגן המנורה של המונובלוק מהבהבת בקצב הבאס ולאחר שמיעה של 2-3 דקות הפיוז שוב נשרף כאן כבר הבנתי שהבעיה היא או במגבר או בסאב קפצתי לחבר חיברתי את הסאב שלו למגבר והוא ניגן בלי שום בעיה והמנורה של המגבר לא היבהבה כאשר חיברתי את הסאב שלי אליו הוא עדין ניגן זוועה כמו רמקול ובלי שום באסים ולא שמתי לב עם המנורה של המגבר שלו מהבהבת אז כניראה שהבעיה היא בסאב לפי מה שאני מבין

הסאב והמונובלוק ניקנו לפני חודש וחצי והם חדשים עכשיו השאלה למה בדיוק זה קרה? העם זה אומר שהסאב נשרף? יכול להיות שזה בגלל שהפלוס היה חשוף וזה גרם לזה?

יכול להיות שהמונובלוק פשוט חזק מידי בשביל הסאב?

הסאב הוא mtx 400 rms מחובר ב 2 אום למגבר lighting audio s4.500.1

שמוציא ב 2 אום 500 rms

הגאין של המגבר לא עד הסוף

תודה

פורסם

2 אום בוודאות

שכחתי לצין שבמונובלוק שלי לא חיברתי אותו בגישור יש שם 2 יציאום שחיברתי את הסאב פשוט לאחת היציאות לפי מה שאמרו לי בחנות זה לא משנה אך אני יחבר ליציאה אחת ליציאה שניה או בגישור הוא לבד יספק לסאב בהתנגדות שהוא צורך כמו גן היה לי שם אפשרות של Crossover Filter Switch שעמד על flat

54438442.jpg

E. Level Control: The input level control is preset to match the output of most source units.

This can be adjusted to match output levels from a variety of source units.

F. Crossover Filter Switch: High for High Pass - Mid-Tweeter.

Flat for All Pass - Full Range.

Low for Low Pass - Subs.

G. Adjustable Crossover Frequency Control: 50-500Hz @ 12dB/octave. 50-250Hz Low Pass

only on Model S4.1000.1D

פורסם

זה לא נראה שהסאב שרוף .

תבדוק את הסאב תחבר לו רבמודד תראה מה ההתנגדות שלו תלחץ במרכז של הסאב ותראה שהתנגדות משתנה .

איזה דגם הסאב ?

לי אישית נראה שהשתמשת בסט חוטים פשוט מאוד .ואין קשר לעובי כרגע .ישנם הרבה סטים שמבאים לארץ שהם CCDולא מנחושת הם זולים מאוד אבל רק נראים יפה .הסכנה שהרכב יכול להישרף כמו שקורה לבית פיוז שלך .

פורסם

אני לא רוצה להישמע מתנשא, אבל WTF?!? הבנאדם אומר שהוא שם פיוז של 40A, הלווו שני מגברים? 40A?

לא פלא שהוא נשרף לך, המגברים שלך דורשים הרבה יותר מזה, וכשאתה מגביר הבעיה מחריפה.

אתה רוצה לדעת למה הנורית מהבהבת? כי המגבר לא מקבל מספיק חשמל! זה למה.

בקיצור תזרוק את כל הפיוזים שקנית ולך תקנה פיוזים איכותיים בערך כפול ממה שהיה לך לא פחות מ80A.

ומציע לך להחליף בית פיוז, למשהו רציני יותר ממה שיש לך.

תחזור לעדכן אחרי זה.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

היום יצאתי לבדוק וניתקתי פשוט את הפלוס של המגבר השני מהמפצל כדי מגבר המונו יעבוד רק הוא על הפיוז של 40 בדקתי רק מספר דקות הפיוז לא נשרף אבל המנורה המשיכה להבהב במגבר ואפילו מידי פעם לא היתה דולקת הסאב עצמו בקושי מנגן זה יותר נישמע לי כמו רעשים מאשר באסים ניראה לי זו בעיה בסאב כי לפני כמה ימים חיברתי למונו סאב חלש יותר והוא עבד בלי שום בעיה והפיוז לא נשרף

השאלה מה גרם לסאב להיכנס למצב כזה?

המערכת שלי PIONER 5050UB המספקת max paur output 4 v

המגבר הוא ניתן לכיוון בגאין בין 100mV - 5V ואצלי הוא כימעט היה עד הסוף כמו כן החתך שביצעתי היה על

full range משהוא בין 50-100

ובמערכת עצמה הגברתי את ה LOUDNES -LOW STRV-2

יכול להיות שהעמסתי אליו יותר מידי?

הסאב הוא MTX THUNDER 6000

RMS Power : 400W Max Power : 1200W Frequency response : 31Hz - 200Hz Sensitivity : 88,6 dB/2,83v/1m Fs : 31,2Hz Re : 3,47Ohm Z : 2Ohm + 2Ohm Qms : 4,66 Qes : 0,63 Qts : 0,55 Vas : 31,6Liter Mms : 227,4gr Cms : 0,097mm/N BL : 18,8N/A Sd : 531cm2 Vd : 0,85Liter Xmax : 16,0mm Diameter : 30cm (12’’)

פורסם

מה תצורת חיבור הסלילים?

אני מציע לחבר אותו בתצורת 4 אוהם (חיבור טורי) ע"מ לשמור על המגבר. מבחינת עוצמות זה זניח ביותר (בניגוד למקובל לחשוב ש 1 אוהם נשמע הרבה יותר חזק).

כמו כן כדאי שתרחם קצת על העסק, גיין כמעט פתוח לחלוטין זה מיותר, כמו גם לאודנס.

בקשר למה שרשמת על ה FULL - אל תתפלא שהסאב נשמע רע, הוא מנסה לעלות גבוה וזה לא טוב. יש לחתוך אותו מהמגבר או מה HU אם ניתן.

אני מציע לך בחום להגיע לאחד ממפגשי הפורום על מנת שיסבירו לך מה לעשות וכדי שלא תגרום לנזק נוסף.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לגביי הכיוונים אני ניסיתי היום גם לשים על

LPF שלפי החוברת של המגבר זה מותאם לסאבים

gain הורדתי ל 3/4

והשארתי את החתך בין 50-100 הגברתי לחצי מהעוצמה ועדין זה קורה הסאב פשוט מנגן כמו רמקול בלי שום באסים יכול להיות שבגלל שהפלוס היה טיפה חשוף זה גרם לקצר שפגע בסאב?

פורסם

איתמר, גורו הפורום. :-P

אם אתה מהמרכז, תגיע מחר למפגש, יעזרו לך שם בכיף.

מה לגבי תיבה? לא דיברת על זה.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

התיבה היא תיבה מקורית של mtx בסיביבות 50 ליטר בעיקרון היא נועדה לדגם חלש יותר של 250 רמס אבל המוכר אמר שלא אמורה להיות שום בעיה גם עם סאב חזק יותר

• תוכן חדש...