Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לקחתי רכב סקודה אוקטביה לבדיקה.

המוכר התחייב לי שהרכב תקין, אבל בבדיקה מצאו פגם במרכב - הוחלפו 2 הכנפים קידמיות (ימנית ושמאלית), חלקי מרכב וקורת רוחב. כמו כן מצויין שהמגן התחתי פגום.

הפגם תוקן, אבל במכון הבדיקה אמרו שערך הרכב יורד ב- 9% עקב הפגם.

לאחר קבלת תוצאות הבדיקה, המוכר התחייב בפני שהנזק המקורי לרכב לא היה רציני, נגרם עקב תאונת חניה קלה ושלא היתה ירידת ערך לרכב. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת לגבי המשמעות של הנזק למרכב ואם נזק כזה משמעותו ירידת ערך גם לאחר תיקונו.

אני מצרף צילום של הדפים הרלוונטים של הבדיקה (מחקתי כל סימן מזהה של מספר הרכב ובעליו)

תודה מראש לתגובתכם

גיא

car1 [1600x1200] copy.jpg

car7 [1600x1200] copy.jpg

car8 [1600x1200] copy.jpg

Value [1600x1200] copy.jpg

פורסם

תבקש מבעל הרכב את הדו"ח התאונה של השמאי, בדו"ח מצויין אחוז ירידת הערך כתוצאה מהתאונה והתיקונים הנדרשים.

נ.ב:לפי דעתי זאת לא הייתה תאונה קטנה כטענת המוכר.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

בתאונת חנייה קלה לא נהרסים חלקי מרכב כנפיים ומגן חזית, עם כל הכבוד זאת נשמעת תאונה קצת יותר קשה.

בדוק היטב את מצב כריות האוויר ברכב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מומלץ להתייעץ עם שמאי. מכיוון שמדובר בהחלפת קורת רוחב אז ככל הנראה הנזק לא רציני, אבל כדאי לבדוק את החיבורים לקורות האורך ולראות שאין שום עיקום. היו צריכים להראות לך את זה בבדיקה. בכל מקרה יש ירידת ערך - גם אם לא מהותית, בוודאי מסחרית.

אגב, אני מתרשם מהשיפור שבטפסי הבדיקה - תמונות, מבט-על על השלדה - נראה שמכוני הבדיקה מבינים סוף סוף שהלקוחות דורשים יותר, ומתחילים להתאמץ...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

"אגב, אני מתרשם מהשיפור שבטפסי הבדיקה - תמונות, מבט-על על השלדה - נראה שמכוני הבדיקה מבינים סוף סוף שהלקוחות דורשים יותר, ומתחילים להתאמץ..."

לא ידידי זה רק בקומפיוטסט

הכול יהיה בסדר

פורסם

תודה רבה חברים על התגובות המהירות והרציניות,

אחרי התיעצות עם שמאי רכב ושני מוסכניקים ותיקים וכמובן הפידבקים שלכם, החלטתי לוותר על הרכב ולהמשיך לחפש רכב נקי מתאונות.

פורסם

דווקא הקורת רוחב מתברגת, לכן לא סביר שתהיה ירידת ערך מבחינת הביטוח.

יתר הרכב נראה במצב טוב, ואפילו טוב בצורה מחשידה.

משכנתא זה קל

פורסם

למרות שתגובתי מתייתרת בשל החלטת פותח השרשור, בכל זאת אומר את דברי.

ההתרשמות שלי היא שהמדובר ברכב אבדן להלכה עם תאונת חזית

לא הייתי נוגע עם מקל באורך של מטר

פורסם
אגב, אני מתרשם מהשיפור שבטפסי הבדיקה - תמונות, מבט-על על השלדה - נראה שמכוני הבדיקה מבינים סוף סוף שהלקוחות דורשים יותר, ומתחילים להתאמץ...

+1

ככה צריכה להראות בדיקת רכב!

אם זה רק בקומפיוטסט, צר לי שהשוק הזה של מכוני בדיקה כ"כ מפגר עד כדי שהמכונים האחרים לא עושים את אותו דבר.

נתעלם לרגע מהשלדה- תוצאות הבדיקה הכלליות עבור הרכב נראות טוב.

כיוון פרונט והחלפת צמיגים+טיפול תקופתי תשדרג את מצב הרכב העכשוי לניקוד גבוה יותר.

(העלות אמורה להיות סבירה ליישור קו)

בעניין השלדה:

דני, תוכל לפרט את התרשמותך?

הערת אגב- שימו לב שע"פ הבדיקה הממצאים בשלדה מסווגים תחת "משמעות נמוכה"!

הערת אגב 2 לפותח השרשור- אתה מחפש רק אוקטוביות? עד כמה קשה למצוא אוקטביות פרטיות שמורות? (או שזה רק מיתוס)

פורסם
למרות שתגובתי מתייתרת בשל החלטת פותח השרשור, בכל זאת אומר את דברי.

לא הייתי נוגע עם מקל באורך של מטר

תגובתך באמת מתייתרת ומיותרת לחלוטין :shock: :shock: :shock:

הכיצד הגעת למסקנתך?!

רכב שעברה פגיעת חזית, ללא פגיעה בקורות אורך, הוחלפו חלקי מרכב מתברגים(כנפיים וקורה רוחבית, אשר יתכן והיא בכלל קורת מגן פנימי בדיוק כמו במזדה 3).

הזה רכב שיוגדר "אובדן להלכה"(שגם הוא מושג תלוש בררר :x )?!

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
מומלץ להתייעץ עם שמאי. מכיוון שמדובר בהחלפת קורת רוחב אז ככל הנראה הנזק לא רציני, אבל כדאי לבדוק את החיבורים לקורות האורך ולראות שאין שום עיקום. היו צריכים להראות לך את זה בבדיקה. בכל מקרה יש ירידת ערך - גם אם לא מהותית, בוודאי מסחרית.

לא זה ממש לא המצב, רק בקומפיוטסט הם נוהגים ככה.

כל המכונים האחרים עדיין מגישים לך טפסים כאילו הם ביטוח לאומי

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

תשובה ל BMW - בהתחלה חיפשתי רק אוקטביות,אבל אכן מאוד קשה למצוא רכבים כאלו עם קילומטרז נמוך ופרטי. אני מחפש בערך חודש ויש בערך 3-2 אוקטביות שנמכרות בכל הארץ בכל שבוע - שזה ממש מעט.

פורסם

בדיקה טובה

ההחלפה של קורת רוחב בעלת ערך מסחרי בלבד. כפי שציינו קודמיי ההחלפה באוקטביה היא באמצעות ברגים.

כמובן שיש מקום להפחתה במחיר.

טוב שמכון הבדיקה ציין זאת תחת משמעות נמוכה ו"מרכב", ולא כפי שעושים מכונים מסויימים, על-מנת ליצור לעצמם שם של "קפדנים" (מכון אחד ברעננה למשל) ורושמים זאת תחת שלדה ו"משמעות גבוהה" וכך מטעים את הקונים ואת המוכרים.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...