Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כביש 6 ותרבות נהיגה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לנסוע בחג דיי הרבה(ארבע פעמים) על כביש 6 - המסלול 4316 (עד סופו לכיוון דרום)

ממש התפעלתי מהמחזה, נתיב ימני נוסע במהירות טובה של 100-110 בשיירה מסודרת ונתיב שמאלי פנוי.

נהגים שיוצאים לעקיפה דואגים גם לחזור לימני וסה"כ נשמר הסדר הטוב.

אפשר לראות שהנהגים מבינים שהם נוהגים בכביש מהיר ונותנים תוקף מיוחד אשר משום מה לא מגיע לכבישים מהירים אחרים בארץ כגון 431 (הצמוד לו) או אפילו נתיבי איילון.

ב431 כולם נוסעים באמצעי או בשמאלי כאשר הימני פנוי ואין מדיניות של חזרה לימני כי "מי כבר יעקוף אותי כשאני נוסע 130? אף אחד, ואם חס וחלילה יהיה מישהו אז זה לא חוקי, אני אחנך אותו"

ב431 אני עושה "תרגיל" לפעמים, בירידה מאיילון דרום ישנה השתלבות של 2 נתיבים ל3 של 431, אני לוקח את הימני כאשר אני עם עוד רכבים מאחוריי ומשתלב לימני ביותר בקצב טוב והפלא ופלא כולם ממשיכים אחריי בימני ביותר!

כאשר אני לא עושה זאת, אני רואה תמיד שהנהגים בימני משתלבים לאמצעי משום מה.

תנסו ותראו.

בחזרה לכביש 6,

מצד שני, כנראה שיש עוד מה ללמוד, כמה תצפיות:

• השתמשתי מדי פעם בנתיב השמאלי בשביל להתקדם מהר יותר מהימני, שמתי לב שהרבה נהגים לא יודעים לעמוד את המהירות של הרכב בנתיב השמאלי, חותכים ורק אז מתחילים להאיץ. (באחת הפעמים בחורה אחת שרצתה לעבור פשוט התחילה לעבור ואותתה באותו הזמן, קלטה אותי ושברה חזק חזרה לנתיב שלה, מיותר ומסוכן)
  • ראיתי כמה רכבים שהחליטו לעצור בשוליים כי בא להם להשתין, סכנת נפשות, באחת הפעמים ראיתי ילד קטן יוצא מהדלת השמאלית (של יגואר) כמעט לתוך הנתיב הימני, מזל שאלה שנסעו בימני תפסו מרחק בטחון מאותו רכב בשוליים.
  • רכבים מזגזגים בתוך הנתיב שלהם, תופעה אשר לא ברורה לי, מה הבעיה לשמור על מרכז הנתיב? למה הזליגות האלה? באחת הפעמים כשהכביש היה ריק, נהג מונית שהייתי מצפה שיהיה בעל ניסיון מסוים בנהיגה פשוט נסע על כל עבר בימני, באמצע, שמאלי, נראה כאילו ילד בן 12 נוהג, בהתחלה פחדתי שנרדם או שקרה משהו אבל כשהתקרבתי גיליתי לצערי שזאת פשוט הנהיגה שלו והוא עירני לגמרי לנעשה.
    (מזכיר לי נהג מונית שהייתי אחריו ביחד עם עוד תור של אנשים שרוצים לבצע פרסה [צריפין - שער ראשון], ביצע פרסה ונעצר מיד אחריה בצמוד למדרכה בצורה שחוסמת את ביצוע הפרסה במכה אחת. ביצעתי את הפרסה בפעמיים, נעצרתי לידו ואמרתי לו, "בתור נהג מונית אתה צריך לדעת יותר טוב, אתה חוסם את הפרסה."
    הוא ענה: "מצטער, אני חדש." :))

עם כל הדברים הנ"ל עדיין החוויה הייתה מאוד חיובית ומרעננת, עוד יש לנו תקווה! :)

פורסם

לא חידשת הרבה. בסה"כ תופעות מוכרות. ב-431 נהגים חשים בנוח בגלל הכביש הרחב ומספר הנתיבים הגדול, ולעיתים שוכחים שצריך לחזור לימין. אתה תהיה שם בשביל להזכיר להם את זה.

Xbox12341

פורסם

ואו, אתה בחור אופטימי.

כן, בכביש 6 לרוב הנהגים טיפה יותר ערים למי שמאחוריהם ואפילו חוזרים לימני - בעיקר כשהכביש פנוי יחסית. כשהוא עמוס אתה תגלה משאיות על 105 בשמאלי ונהגים שנרדמו על השמאלי ב-115 כשאתה צמוד להם לתחת.

בשאר כבישי הנהיגה אתה תגלה שנהגים עדיין לא יודעים להכנס ולצאת מכיכרות דו נתיביות, מזגזגים בין נתיבים בלי לאותת לאורך עיקולים בכביש ומתחילים בעקיפה בלי לאותת (במקרה הגרוע) או עם לאותת באותה שנייה שהוא מתחילים לסטות שמאלה (במקרה הטוב) - ורק אז מביטים במראה. הם גם ימשיכו לעצור בשוליים (מאיפה אתה חושב מגיעות כל התאונות המוזרות בקטעים ישרים לחלוטין של כביש 6?) וכמובן שיתפזרו לכל רוחב הנתיב תוך כדי זליגה לנתיב סמוך מבלי בכלל לשים לב.

בישראל אנו חיים, אחרי הכל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

משום מה שאני תמיד נוסע בכביש של 3 נתיבים ויותר, אני מגלה שלפעמים הנתיב הכי מהיר הוא הימני.

נהגים יוצאים לעקיפות ולא חוזרים למסלול שלהם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

גם אני שם לב לזה, ואפילו בכבישים של 2 נתיבים (כמו חלקים גדולים של כביש 1 למשל)

אנשים נאחזים בנתיב השמאלי כאילו חייהם תלויים בזה ובטוחים שאם הם רק ישארו שם מספיק זמן הם יתקדמו יותר מהר מכולם. :roll:

V5

פורסם

רוני, לא כל כך אופטימי, עד לאחרונה חשבתי שרוב הנהגים שתקועים בשמאלי הם נבלות ששמים פס על נהגים אחרים,

היום אני מבין שהם סתם נבלות. :)

כביש 6 הוכיח לי שלנהג הישראלי ישנה בגדול היכולת לנהוג בצורה עירנית לסביבתו.

מעניין אותי שיעשו מחקר למה זה כך רק בכביש 6 ולא גם בכבישים מהירים אחרים או בכלל בכל כביש.

בקשר לאופטימיות שלי:

בחג הייתי גם בצד של חברתי, יצא לי קצת לדבר עם גיסה, הוא סיפר לי שבגן חובה של הילד שלו יש "שיעורי נהיגה" ובזכות זה, בזמן הנסיעה הוא ביקש ממנו לאחוז בהגה בשני הידיים, זה שימח אותי לשמוע ואמרתי לעצמי בלב "נוו, אולי בעוד 10 שנים כשהדור הזה יעלה על הכביש דברים ייראו אחרת.".

פורסם

הכי אני שונא בכביש הישראלי זה חוסר אדיבות משווע ואגואיסטיות מוחלטת בסגנון : "הוא רוצה לצאת מהחניה? הוא מאותת? עושה הכל נכון? אני במהירות נמוכה? זובי שאני אתן לו, יאללה גז ולסוע!" לא זכור לי המקרה לפרטים אבל נהג מבוגר ממני (אני נהג חדש בן 18, כביכול מהצעירים ביותר על הכביש) נהג באגואיסטיות מוחלטת ולא נתן לי להכנס לנתיב מסוים (מהמצבים האלו שאתה חצי בפנים ואז נכנס לך זה מהנתיב שאתה מנסה להשתלב בו כדי להבהיר לך שתאלץ לחכות להכנס אחריו) ואשכרה הייתי צריך להעיר לו, ילד כמוני צעיר על הכביש צריך להעיר לכזה מבוגר טיפש.

אותו דבר עם אישה שנסעה ממש מתחת למהירות סבירה בכביש ועוד זגזגה וגנבה את 2 הנתיבים (כביש עירוני פשוט בעל 2 נתיבים לכל כיוון), ברגע שהיא עברה לנתיב הימני נסעתי לצידה והערתי לה והיא עוד כמעט איבדה שליטה על האוטו וריכוז בכביש וכמעט נכנסה בי O_O.

ועוד מקרה של בחור בכביש שדרות משה דיין בראשון, כביש בעל מסלולים רבים שבין רמזור לרמזור החליט נהג שלצידי שאנחנו עושים תחרות וכמובן מי שמוביל באותו רגע זוכה לגנוב גם את הנתיב של חברו.. חבר שישב לידי לא נתן לי להעיר לו ברמזור O_ם

מקווה שלא תיתקלו באחד מ3 הנהגים האלו או בנהגים נוספים שעושים שטויות ושילד בשנתו הראשונה על הכביש צריך להעיר להם כמו מורה לנהיגה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
הכי אני שונא בכביש הישראלי זה חוסר אדיבות משווע ואגואיסטיות מוחלטת בסגנון : "הוא רוצה לצאת מהחניה? הוא מאותת? עושה הכל נכון? אני במהירות נמוכה? זובי שאני אתן לו, יאללה גז ולסוע!" לא זכור לי המקרה לפרטים אבל נהג מבוגר ממני (אני נהג חדש בן 18, כביכול מהצעירים ביותר על הכביש) נהג באגואיסטיות מוחלטת ולא נתן לי להכנס לנתיב מסוים (מהמצבים האלו שאתה חצי בפנים ואז נכנס לך זה מהנתיב שאתה מנסה להשתלב בו כדי להבהיר לך שתאלץ לחכות להכנס אחריו) ואשכרה הייתי צריך להעיר לו, ילד כמוני צעיר על הכביש צריך להעיר לכזה מבוגר טיפש.

אותו דבר עם אישה שנסעה ממש מתחת למהירות סבירה בכביש ועוד זגזגה וגנבה את 2 הנתיבים (כביש עירוני פשוט בעל 2 נתיבים לכל כיוון), ברגע שהיא עברה לנתיב הימני נסעתי לצידה והערתי לה והיא עוד כמעט איבדה שליטה על האוטו וריכוז בכביש וכמעט נכנסה בי O_O.

ועוד מקרה של בחור בכביש שדרות משה דיין בראשון, כביש בעל מסלולים רבים שבין רמזור לרמזור החליט נהג שלצידי שאנחנו עושים תחרות וכמובן מי שמוביל באותו רגע זוכה לגנוב גם את הנתיב של חברו.. חבר שישב לידי לא נתן לי להעיר לו ברמזור O_ם

מקווה שלא תיתקלו באחד מ3 הנהגים האלו או בנהגים נוספים שעושים שטויות ושילד בשנתו הראשונה על הכביש צריך להעיר להם כמו מורה לנהיגה

נוו, ועוד אני אופטימי. :)

הנה סיפור בשבילך:

הייתי עם אחותי בארה"ב לתקופה של חודש ויצא לנו לעמוד בתורים פה ושם, האמריקאים שומרים מרחק בקנאות על מנת לשמור על המרחב האישי שלך ולא יעזו לזרז אותך, כשחזרנו לארץ שוב יצא לי לעמוד בתור עם אחותי והיו שם הצמדויות בנוסח "יאללה בוא נקדם את התור הזה", כשהסתובבתי אחורה ואמרתי לעארס מאחוריי "סליחה, מה קורה פה? יש פה תור." הוא נרגע אבל אחותי נלחצה ואמרה לי: "אתה חושב שאתה באמריקה? הוא יכול היה להוציא סכין!.".

אז על אותו משקל אני יכול לומר לך: השגעת?! אתה חושב שאתה באירופה?" :)

פורסם

אני אקח את תשובתי למחוזות אחרים

לכו לספריה העירונית לחדרי הקריאה. שקט בד"כ , אין צעקות של הישראלי המצוי.

לכו לקונצרט או להצגה , שקט בד"כ .אפילו 98% סוגרים את הנייד. כמובן שתמיד ישנו האחד שלא סגר, והנייד שלו מצלצל.

לך למשחק כדורגל ותגלה את הישראלי הצועק.

מכאן התובנה שלי שהמיקום משנה את ההתנהגות. אותו הערס שצועק במגרש מתנהג בתרבותיות כאשר הוא במקום תרבותי.

וכן בישראל בד"כ המסלול המהיר הוא הימני. בדוק!! אבל אל תגלו זאת לאף אחד, כדי שאוכל להמשיך להינות מיתרונותיו.

ובקשר לחינוך

לפני עשרות שנים החלו בחינוך הילדים שאסור לקטוף פרחי בר מוגנים. היום לא תראה מישהו קוטף פרחי בר מוגנים.

רק לפוליטקאים של היום בוער התחת רוצים להראות הישגים מהיום להיום תרבות האינסטנט לכן השקעה בחינוך שתתן פרי בעוד דור, חבל על הכסף, ישוח לך הפוליטיקקי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני אקח את תשובתי למחוזות אחרים

לכו לספריה העירונית לחדרי הקריאה. שקט בד"כ , אין צעקות של הישראלי המצוי.

לכו לקונצרט או להצגה , שקט בד"כ .אפילו 98% סוגרים את הנייד. כמובן שתמיד ישנו האחד שלא סגר, והנייד שלו מצלצל.

לך למשחק כדורגל ותגלה את הישראלי הצועק.

מכאן התובנה שלי שהמיקום משנה את ההתנהגות. אותו הערס שצועק במגרש מתנהג בתרבותיות כאשר הוא במקום תרבותי.

וכן בישראל בד"כ המסלול המהיר הוא הימני. בדוק!! אבל אל תגלו זאת לאף אחד, כדי שאוכל להמשיך להינות מיתרונותיו.

ובקשר לחינוך

לפני עשרות שנים החלו בחינוך הילדים שאסור לקטוף פרחי בר מוגנים. היום לא תראה מישהו קוטף פרחי בר מוגנים.

רק לפוליטקאים של היום בוער התחת רוצים להראות הישגים מהיום להיום תרבות האינסטנט לכן השקעה בחינוך שתתן פרי בעוד דור, חבל על הכסף, ישוח לך הפוליטיקקי

הערס שצועק במגרש לא יימצא בכלל במקום תרבותי כהיכל תרבות (קונצרט או הצגה) ובספריות, כך ורק כך נשמר השקט.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

זה הכל עניין של יחס מכוניות לכביש. מה שאתם אומרים מעיד כמה המצב עגום. המסלול השמאלי אמור לשמש לצורכי עקיפה בלבד. כשהמסלול הימני מפוצץ במכוניות, אין ברירה, גם המסלול השמאלי הופך למסלול נסיעה רגילה ולא למסלול עקיפה.עד כדי כך נפוצה התופעה, שיש כאלה שנוסעים קבוע בשמאלי ולא מבינים מה אתה רוצה מהם.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

לכו לספריה העירונית לחדרי הקריאה.

לכו לקונצרט או להצגה , שקט בד"כ .

לך למשחק כדורגל

התובנה שלי היא, שאלו אוכלוסיות שונות לגמרי...

אבל כמו שכתבת, העניין הוא ללמד את הנהג (לאו דווקא הישראלי, אלא כל נהג.), לנהוג. ולא רק לעבור טסט.

פורסם
הערס שצועק במגרש לא יימצא בכלל במקום תרבותי כהיכל תרבות (קונצרט או הצגה) ובספריות, כך ורק כך נשמר השקט.

טעות בידך

אני הוא הערס במגרש , והתרבותי במקום התרבות

כל מי שאומר אחרת סתם גזען

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני נוסע ב-6 כמה פעמים בחודש ולדעתי לא מפנים מספיק את הנתיב השמאלי.

פעמים רבות מישהו בוחר את הנתיב שמאלי וזהו. סימנים, איתותים, צפירות - כלום לא עוזר.

וגם משאיות ואוטובוסים שמחליטים לבצע עקיפה כאשר אין להם מספיק מהירות. פעם אחת 2 משאיות תקעו את כל התנוע למשך של כמעט 10 דקות !!!!

מצד שני אני מסכים עם רוני שאכן יש יותר ערנות מצד נהגים רבים וטוב שכך.

הכי טוב לדעתי שכביש הזה ספג אליו כל כך הרבה משאיות, אוטובוסים ורכבים צבאיים שכביש 2 ו-4 הפכו לפנויים הרבה יותר מכל העומסים שרכבים אלו מייצרים.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...