Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי נתן לי משאבה מוזרה. בצד אחד יש הברגה לפלאג עם שעון קומפרסיה ומצב שני (אחרי איזה 5 מטרים צינור) יש חיבור לוונטיל של הגלגל.

לפי מה שאבא שלי אומר, זה מתקופת ששת הימים, מן משאבת מילוי אוויר שפועלת ע"י פמפום של אחד הפלגים.

נשמע לי הזוי.

מישהו מכיר דבר כזה ?

זה נראה ככה...

מה ההיגיון ? כמה אוויר כבר פולט המנוע מפלאג אחד ? ייקח שנתיים למלא צמיג בקצב הזה

tire.JPG

פורסם

תשמע , זה בטח לא יעיל כמו קומפרסור , אבל כשאתה תקוע בשטח זה דווקא אחלה רעיון.

אם אתה לא מוצא עיניין בפטנט הזה אני אשמח לצרף אותו לארגז הכלים שלי לטיולי שטח .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
...

זה נראה ככה...

מה ההיגיון ? כמה אוויר כבר פולט המנוע מפלאג אחד ? ייקח שנתיים למלא צמיג בקצב הזה

כמובן שזה תלוי בנפח המנוע , ובסל"ד אבל כמו שיש כריות אוויר שמשמשות כגק והניפוח שלהן דרך האגזוז מהיר

אז כאשר לוקחים צלינדר אחד זה פי 4 עד פי 8 מהזמן אבל עדיין זמן הגיוני ומהיר.....

(אם תחשב את נפח המנוע לחלק למספר הצלינדרים להכפיל בסל"ד תקבל בסמ"ק

אל תשכח שכאשר צריך לחץ בגלגל צריך יותר מהנפח של הצמיג )

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

היה אביזר חילוץ ידוע בשנות ה 60 70 ,מוציאים פלג אחד מחברים במקום הפלג,צד שני לגלגל,מניעים ומנפחים.

על החיבור לפלג אמור להיות שסתום חד כיווני שכשהצלינדר ביניקה ,רוב האויר נכנס דרך השסתום הזה וכמעט לא מגיע דלק

לגלגל.

לא אידאלי והרי היום ניתן לקנות קומפרסור 12 וולט בזול,אבל אז חילץ כמו גדול .

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

מה המשמעות של דבר כזה כאשר קיימות משאבות מכניות שמופעלות ע"י יד או רגל?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שוב,

פעם לא היו כלי עבודה כמו שכיום יש.

על כן כל מכונאי או כל אחד שהיה אכפת לו ,ייצר בעצמו כלי עבודה חיוניים.

אני מכיר את זה מסיפוריו של אבי שהיה מכין לעצמו מספר רב של כלי עבודה שאז לא היו כלל בנמצא,

כיום יש כבר קומפרסורים אשר מתחברים לשקע המצית,

לפני זה היה משאבת רגל

.

ירון מאיר

פורסם

גם לי יש כזה ועים שסטום אלומיניום שמיתחבר לפלג.כשניתקעתי בזמנו עים ההרלי בכביש הערבה עים פנצ'ר בגלגל אחורי בלילה ,זה הציל אותי.פרקתי גלגל ,תיקנתי את הפנצר ,הרכבתי וניפחתי.350קילו,ועשיתי הכול לבד.

פורסם

המכשיר הזה היה נפוץ כבר מתחילת המאה העשרים.

הצורך בלחץ אויר בצמיג במצע שום מקום הוא מולידו.

אם אני לא טועה יש לי איזה ספר משנות השלושים של "פפוליר סיינס" שבין יתר הדברים מסביר איך לבנות מכשיר כזה לבד בבית כאשר הבסיס הוא פלג ישן צינור ובנד עשוי מחוט ברזל.

שלמה דן גדרון

פורסם

לכלי רכב צבאיים רוסיים ישנים היה מחודל כזה built in לניפוח הצמיגים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...