Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב שלי מתחמם לאחר 10 דקות נסיעה מחוץ לעיר. (לא מגיע לאדום) אבל המחוג עולה.

הוצאתי את הטרמוסטט (88 מעלות מתאים?) ובדקתי אותו בתוך מים רותחים והעברתי מכוס לכוס ושפכתי מים רותחים שוב ברצף כמה פעמים. הטרמוסטט לא נפתח. חשבתי שהטרמוסטט אשם הוצאתי אותו עד שאקנה חדש. אבל הבעיה לא נפתרה.

המנוע מתחמם באותו קצב. אז לדעתי או שיש סתימה איפה שהוא או שמשאבת המים לא עובדת. השאלה היא איך מאבחנים את התקלה?

איפה משאבת המים של הרכב?

מי מטפל בבעיות כאלו מוסך או מכון רדיאטורים?

תודה

נ.ב. בשירשור הקודם כתבתי שהרכב מתחמם בגלל המזגן. אז מתברר שלא בהכרח.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=334139

כמו כן תודה לצביקה על ההמלצה להחליף מסנן דלק. הוא היה ג'יפה. הוחלף בקלות יחסית ולא כמו שהפחידו פה.

פורסם

הייתה לי בעיה דומה, החלפתי טרמוסטט, שיפר קצת את המצב אבל ביום חם הבעייה חזרה. במכון לרדיאטורים איבחנו רדיאטור רקוב. במו עיני ראיתי שכשאני מעביר אצבע על צלעות הקירור החיצוניות הם פשוט מתפוררות. הצלעות שפונות לתוך הרכב למאורר היו בסדר, וזו הסיבה שהרכב שלי התחמם בנסיעה כשהמנוע התאמץ והצלעות הרקובות לא הצליחו לקרר, אבל התקרר בעמידה כשהמנוע לא התאמץ והמאוורר הצליח לקרר אותו.

פורסם
הייתה לי בעיה דומה, החלפתי טרמוסטט, שיפר קצת את המצב אבל ביום חם הבעייה חזרה. במכון לרדיאטורים איבחנו רדיאטור רקוב. במו עיני ראיתי שכשאני מעביר אצבע על צלעות הקירור החיצוניות הם פשוט מתפוררות. הצלעות שפונות לתוך הרכב למאורר היו בסדר, וזו הסיבה שהרכב שלי התחמם בנסיעה כשהמנוע התאמץ והצלעות הרקובות לא הצליחו לקרר, אבל התקרר בעמידה כשהמנוע לא התאמץ והמאוורר הצליח לקרר אותו.

כנ"ל ואז הלכה לי משאבת מיים.. לא נעים כל העניין.

תבדוק אל מכון רדיאטורים או שאם יש לך קריזה כמוני פשוט תפרק את הרדיאטור בבית ותנקה אותו.

אני ניקיתי אותו פעמיים ואז קיבלתי עצבים וקניתי חדש, ניראה לי שהוא עלה לי 500 שקל אז, אבל זה משתלם.

יש לי 205 סיבות לאהוב אותה :silly:

פורסם

אפשרי לבדוק את הרדיאטור בהיתרשמות ראשונית ע"י הנעת הרכב, לתת לו לעבוד ותוך כדי לעבור אם היד על כל האזורים הנגישים ברדיאטור, הוא אמור להיתחמם בכל המקומות אוות הדבר, אם יש איזורים קרים יותר זה עלול להעיד על סתימה. האם הוונטה בכלל עובדת?

:)
פורסם
שלום

הרכב שלי מתחמם לאחר 10 דקות נסיעה מחוץ לעיר. (לא מגיע לאדום) אבל המחוג עולה.

הוצאתי את הטרמוסטט (88 מעלות מתאים?) ובדקתי אותו בתוך מים רותחים והעברתי מכוס לכוס ושפכתי מים רותחים שוב ברצף כמה פעמים. הטרמוסטט לא נפתח. חשבתי שהטרמוסטט אשם הוצאתי אותו עד שאקנה חדש. אבל הבעיה לא נפתרה.

המנוע מתחמם באותו קצב. אז לדעתי או שיש סתימה איפה שהוא או שמשאבת המים לא עובדת. השאלה היא איך מאבחנים את התקלה?

איפה משאבת המים של הרכב?

מי מטפל בבעיות כאלו מוסך או מכון רדיאטורים?

תודה

נ.ב. בשירשור הקודם כתבתי שהרכב מתחמם בגלל המזגן. אז מתברר שלא בהכרח.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=334139

כמו כן תודה לצביקה על ההמלצה להחליף מסנן דלק. הוא היה ג'יפה. הוחלף בקלות יחסית ולא כמו שהפחידו פה.

שלום רב !

כתבת בפרוש שתרמוסטט שפרקת לא נפתח כלל, במים רותחים, מכאן ניתן להבין, שהתרמוסטט תפוס, ויש להחליפו !

כן כתבת שאין שנוי כלל לאחר פירוק התרמוסטט, מכאן אני מניח שרדיאטור סתום.

נקה או החלף רדיאטור, והרכב את התרמוסטט החדש, והחלף ורענן בהזדמנות זאת את מי הקירור לאיכותיים, וחזור לדווח.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בהמשך לדבריו של צביקה אני ממליץ לך על נוזל קירור פרסטון באריזה הצהובה עולה סביב ה40 שקל ל3.78 ליטר .

יכול להיות שהרדיאטור סתום אני הייתי מנסה לנקות אותו עם צינור מים בזרם חזק ואחר כך אם לא עוזר הולך למכון .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מסקנות (לא סופיות- לא הספקתי להוציא את האטו לכביש מהיר):

החלפתי רדיאטור (אכן 500 ש"ח לרדיאטור אבל אחרי מלחמה. הוא רצה 650 בהתחלה, כנל לגבי הנוזל קירור של פרסטון 40 ש"ח אחרי הנחה וכו'). החלפת הרדיאטור היתה חלקה בלי בעיות. הרדיאטור הישן הוא הרדיאטור המקורי של הרכב. והוא באמת היה סתום. בדקתי.

החלפתי טרמוסטט (82 מעלות) (היה לי סיבוך "קטן" עם הבית של הטרמוסטט - פלנש מים תחתון)

בגלל הסיבוך שהיה לי נשפכו לי חלק מהמים של פרסטון. אז השלמתי עם מים ירוקים של אמריקן איגל שקיבלתי עם האוטו כשקניתי אותו.

אני סקרן מאיפה אתם קונים את החלקים. אני צריך להלחם כדי לקבל את המחירים שלכם.

עידו

פורסם

דרך אגב..

שמעתי שיש סיליקון אדום ושחור.

בחנות נתנו לי בכלל סיליקון כחול. הוא עמיד עד 260 מעלות.

מישהו מכיר את הסיליקון הזה? מה ההבדל בין השחור לאדום?

פורסם

אחרי נסיעה מחוץ לעיר במהירות של כ 100 קמ"ש. האוטו לא התחמם והמחוג לא זז מילימטר.

בדקתי אם יש דליפות מים. ואין. לפחות לא ראיתי (בכל זאת חשוך).

בכל מקרה רק בעיה אחת אחרונה מציקה לי באוטו. שהטורים לא עולים בעת לחיצה על הגז בתחילת נסיעה. אחרי עצירה ברמזור.

ואז האוטו כאילו נחנק ואז מסתדר. התופעה היתה נעלמה ועכשיו מתחילה לחזור שוב.

מסנן דלק חדש

כבלי הצתה חדשים.

יוניט אוויר בכונס אוויר נוקה עם ספרי קרבורטורים.

שמן +פילטר שמן ואוויר הוחלפו.

פלאגים חדשים.

• תוכן חדש...