Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. קודם כל אני מקווה שזה אכן הפורום המתאים לשאול בו שאלה שכזו.

אז ככה, במסגרת ניסיון חישוב הוצאות רכב לקילומטר, שלא כולל הוצאות ביטוח\טסט וכו' (זאת אומרת חישוב שמורכב רק מעלויות דלק וירידת ערך הרכב) אני מעוניין לדעת כיצד לחשב את ירידת ערך הרכב. מישהו יכול לעזור לי בעניין זה?

פורסם

לכל רכב יש ירידת ערך שונה.

זה תלוי בדגם הרכב (סחירות),

גיל הרכב - ככל שהרכב יותר ישן, ירידת ערך יותר קטנה.

אם מדובר ברכב חדש, בדרך כלל, ככל שהרכב יותר יקר במעמד הקניה, ירידת הערך שלו תהיה גדולה יותר (בעיקר בשנים הראשונות).

לא סיפקת שום נתונים על סוג הרכב, תקציב הקניה וגיל הרכב. גם כמות הקילומטרים בשנה לא רשמת (החישוב שלך לפי הקילומטר :lol: ) .

לכן אין אפשרות לענות משהו ספציפי.

נ.ב. - משום מה רשמת את השאלה בפורום הטכני (אני לא מבין איך זה קשור...)

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גיל שלום.

ירידת הערך של הרכב,כפי שאני מבין אותה,זה ההפרש בין מחיר קנית הרכב ובין מחירו (הצפוי) כאשר תמכור אותו.אין דרך לחזות את העתיד באופן ודאי אבל יש שלוש אפשרויות להעריך את מחירו בעתיד:

1. לבדוק במחירון (יד 2 או לוי יצחק) מה ירידת המחיר לדגם שלך(בהנחה שהוא לא חדש לגמרי) לאורך השנים - נניח ממוצע של 10% לשנה ולהכפיל את את מס' השנים כפול האחוז,לדוגמא:מחיר הקניה =50,000,ירידת ערך שנתית ממוצעת 10%,לשנה הראשונה 50,000*10%= בשנה הראשונה 5000 ש"ח,בשנה שניה 45,000*10%=4,500 ש"ח וכך הלאה ולסכום את הערכים.

2. לבדוק כל שנה את מחיר קנית הרכב שלך ולהחסיר מהמחיר של שנה שעברה,לדוגמא:ביום קנית הרכב מחירו היה 50,000 ש"ח ובסוף השנה הראשונה מחירו 45,000 ש"ח אז "איבדת" 5,000 ש"ח בשנה הראשונה.שנה אחר כך מחירו 37,000 ש"ח ולפני שנה יכולת למכור אותו ב-45,000 ש"ח אז ירידת הערך שלו היתה 8,000 ש"ח בשנה השניה וכך הלאה.

3. לחפש במאגרי מידע של גופים כלכליים מה ירידת הערך המשוערת לרכב שברשותך ולהשתמש בנתון הזה.

מקווה שעזרתי,

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תוכן חדש...