Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
א. אצלי באוטו יש דוד עגול (אגב, נבנה לפי מידות שלקחנו מהרכב ולא השארנו ס"מ מקום )

ב. הרכב שלי , אאודי A4 טורבו

אם אתה רוצה לבנות מערכת פליטה שלמה מנירוסטה, ממליץ לך בחום לפנות לאסף מסדנת ART PROFORMANCE

הוא בנה לי את מערכת הפליטה באוטו , הוא יידע לעשות לך הכי טוב לפי הדרישות שלך זאת בדיוק הכוונה רק שאני בונה אצלי בסדנא

ובלי קשר, שני דודים באותו גודל נראה לי מייותר, ממה שיצא לי לראות בחיים , דוד אמצעי (מכונה בד"כ "נקניק") הוא הרבה יותר ארוך ובעלי קוטר יותר קטן (מאמין בגלל חוסר מקום ) כן זה בדרך כלל המצב. אצלי הבעיה נפתרת על ידי הערה למעלה שלי במידת הצורך ניתן להתאים את הרכב לדוד ולא את הדוד לרכב:wink:

נ.ב

המשתיק הכי טוב שאפשר לשים רכב אטמוספרי זה ללא ספק טורבו ! :lol:

כן גם זה נכון, ברגע שיש טורבו חשיבות

הזרימה החופשית נעלמת.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

דורון שלום

אני לא יודע כמה אני אוכל לעזור לך אבל אנסה,

יש לי גם אצלי ברכב מנוע אטמוספרי חזק , וגם אצלי הוא עולה סלד ברמות יותר גבוהות מאשר הפינטו שלך,

יש לי צנרת ישירה 2.05 צול, מהסעפת פליטה עד הסוף, עד לפני חודשיים היה לי דוד רמוס, שבהתחלה היה רעש מעניין ואהבתי, אך לאחר זמן מה, נמעס.

מה שעשיתי זה פניתי לART כמו שהציעו לך, ושאלתי אותו מה לעשות, הוא נתן לי את הרעיון שכמה נתנו לך פה, לשים דוד מרכב אחר אשר הזרימה שלו היא גדולה יותר ותספיק לך, למשל מה שהציעו לך בנוגע לדיזל הייתי לוקח לצומת ליבי, כי התאוריה שלך לא נכונה, אומנם המנוע שלך עולה יותר סל"ד מאשר מנוע דיזל אך הזרימת אוויר בסלד הגבוהה שלך זהה לסל"ד נמוך של מנוע דיזל, ואפילו יותר.

אך לגבי הצליל, אני לא יודע איך זה ישמע,

מה שאני עשיתי, זה אחרי הרבה עבודה, (ודפיקות בבית גלגל ספייר:). ) התאמתי דוד אחורי של אימפרזה GT או WRX לא ממש ידוע לי.

וזה פשוט השתיק לגמרי את האוטו. כמובן עד שאני לוחץ גז, זאת אומרת בנסיעה מנהלתית וכביש מהיר, האוטו שקט לחלוטין, וכשאני מאיץ, מתחילה צרידה מאוד נחמדה .

במנועי טורבו הכמות זרימת אוויר גדולה בהרבה מאשר מנועים כמו שלנו, ולכן אני הייתי מתחיל בחיפושים של מנוע יותר גדול משלך ומוגדש. אצלי קיים מנוע 1600. הלכתי לכיוון 2 ליטר טורבו, אצלך זה 2 ליטר , אז הייתי הולך אולי לכיוון מנוע גדול נפח כמו וולבו T5 או 6 אם אחד מהם יכנס,

בעיקרון זה ניסוי וטעיה אם חשוב לך להתאים בלי דפיקות. :p

A.R.T Performance

פורסם
דורון שלום

אני לא יודע כמה אני אוכל לעזור לך אבל אנסה,

יש לי גם אצלי ברכב מנוע אטמוספרי חזק , וגם אצלי הוא עולה סלד ברמות יותר גבוהות מאשר הפינטו שלך,שלי קנט ועולה עד 7500

יש לי צנרת ישירה 2.05 צול, מהסעפת פליטה עד הסוף, עד לפני חודשיים היה לי דוד רמוס, שבהתחלה היה רעש מעניין ואהבתי, אך לאחר זמן מה, נמעס.

מה שעשיתי זה פניתי לART כמו שהציעו לך, ושאלתי אותו מה לעשות, הוא נתן לי את הרעיון שכמה נתנו לך פה, לשים דוד מרכב אחר אשר הזרימה שלו היא גדולה יותר ותספיק לך, למשל מה שהציעו לך בנוגע לדיזל הייתי לוקח לצומת ליבי, כי התאוריה שלך לא נכונה, אומנם המנוע שלך עולה יותר סל"ד מאשר מנוע דיזל אך הזרימת אוויר בסלד הגבוהה שלך זהה לסל"ד נמוך של מנוע דיזל, ואפילו יותר. למה ? בו ניקח דוגמא של מנוע בנפח זהה 2000 סמ"ק דיזל ובנזין מנוע,הבנזין ב6000 של"ד והשני ב4000 סל"ד איזה מנוע פולט כמות גדולה יותר של גזים?

אך לגבי הצליל, אני לא יודע איך זה ישמע,

מה שאני עשיתי, זה אחרי הרבה עבודה, (ודפיקות בבית גלגל ספייר:). ) התאמתי דוד אחורי של אימפרזה GT או WRX לא ממש ידוע לי.

וזה פשוט השתיק לגמרי את האוטו. כמובן עד שאני לוחץ גז, זאת אומרת בנסיעה מנהלתית וכביש מהיר, האוטו שקט לחלוטין, וכשאני מאיץ, מתחילה צרידה מאוד נחמדה .

במנועי טורבו הכמות זרימת אוויר גדולה בהרבה מאשר מנועים כמו שלנו, ולכן אני הייתי מתחיל בחיפושים של מנוע יותר גדול משלך ומוגדש. אצלי קיים מנוע 1600. הלכתי לכיוון 2 ליטר טורבו, אצלך זה 2 ליטר , אז הייתי הולך אולי לכיוון מנוע גדול נפח כמו וולבו T5 או 6 אם אחד מהם יכנס,

בעיקרון זה ניסוי וטעיה אם חשוב לך להתאים בלי דפיקות. :p

בכל מקרה מחר אני הולך להרכיב שני דודים זרימה חופשית (יש לי אותם ביד) ,כמו שנאמר כבר חייבים לנסות , לאחר מיכן נחליט.

איזה רכב יש לך?

דורון

פורסם

דורון,

האסקורט היא יומיומית?

אתה יוצא איתה לבלות?

יש לה צליל יפה, תעזוב אותה בשקט, או בעצם ברעש :lol:.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

דורון, הפתרון הכי טוב בשבילך זה פשוט להרכיב טורבו,הרעש ישתתק בחצי, באחריות!:lol:

אלי,תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם.

אומץ לשנות את הדברים אשר ביכולתי.

ואת התבונה להבדיל בין השניים.

פורסם

בועז תעזוב את הבן אדם בשקט, מנוע אטמוספרי ישלוט לעולמים :)

חח

ודורון, דיאטסו שרמנט.

דיברתי איתך כמה פעמים בפנים, בספק אם אתה זוכר אותי

ובנוגע למנוע שלך, סלח לי על הטעות, אכן המנוע שלך הוא דומה מאוד לשלי. איזה נפח הוא? 2 ליטר?

ולפי הבנתי המעוטה . המנוע סולר יספק יותר פליטת גזים.

A.R.T Performance

פורסם
בועז תעזוב את הבן אדם בשקט, מנוע אטמוספרי ישלוט לעולמים :)

חח

ודורון, דיאטסו שרמנט.

דיברתי איתך כמה פעמים בפנים, בספק אם אתה זוכר אותי

ובנוגע למנוע שלך, סלח לי על הטעות, אכן המנוע שלך הוא דומה מאוד לשלי. איזה נפח הוא? 2 ליטר?

ולפי הבנתי המעוטה . המנוע סולר יספק יותר פליטת גזים.

המנוע שלי לא 2 ליטר הוא מקורי של פורד......:shock:

אז ככה ביום שישי פורק כל האגזוז מהסעפת עד הדוד האחרון.

הצנרת הולחפה לנירוסטה והוסף דוד נוסף זרימה חופשית, כן כרגע יש שני דודים בטור ואיזה פלא התחלתי לשמוע גם את המנוע:-)

בנסיעה מנהלתית אפשר אפילו לשמוע רדיו.

תודה רבה לכולם על התגובות בשלב זה אני נשאר ככה ,דרך אגב לא מורגש שינוי בבצועים לפני ואחרי

יום קריר לכולם.

דורון

פורסם
המנוע שלי לא 2 ליטר הוא מקורי של פורד......:shock:

אז ככה ביום שישי פורק כל האגזוז מהסעפת עד הדוד האחרון.

הצנרת הולחפה לנירוסטה והוסף דוד נוסף זרימה חופשית, כן כרגע יש שני דודים בטור ואיזה פלא התחלתי לשמוע גם את המנוע:-)

בנסיעה מנהלתית אפשר אפילו לשמוע רדיו.

תודה רבה לכולם על התגובות בשלב זה אני נשאר ככה ,דרך אגב לא מורגש שינוי בבצועים לפני ואחרי

יום קריר לכולם.

היה שינוי כלשהו בצנרת ?

גודל, זוויות?

A.R.T Performance

פורסם
היה שינוי כלשהו בצנרת ?לא ממש נשאר קוטר 2.25 אינצ

גודל, זוויות?

מהלך הצנרת נשאר זהה.

הוא מראש היה לא כפי שהרכב יצא מהמפעל.

דורון

פורסם

מצטער אבל... אתה לא נורמלי.

מנוע אטמוספרי כמו שלנו צריך במקסימום 2 צול. יותר מזה ואתה תאבד הרבה מאוד מהמונט בסלד נמוך.

לא זכור לי שראיתי מנוע אטמוספרי עם קרבורטורים שבנוי עם צנרת כזאת עבה,

אבל כנראה שזה מתאזן עם השני הדודים

בגלל זה לא הרגשת משהו שונה מלפני ואחרי. לצורך העניין, אם היית מרגיש משהו. אז זה היה לטובה.

בכל מקרה טוב לשמוע שהיסתדרת.

A.R.T Performance

פורסם
מצטער אבל... אתה לא נורמלי.

מנוע אטמוספרי כמו שלנו צריך במקסימום 2 צול. יותר מזה ואתה תאבד הרבה מאוד מהמונט בסלד נמוך.

לא זכור לי שראיתי מנוע אטמוספרי עם קרבורטורים שבנוי עם צנרת כזאת עבה,

אבל כנראה שזה מתאזן עם השני הדודים

בגלל זה לא הרגשת משהו שונה מלפני ואחרי. לצורך העניין, אם היית מרגיש משהו. אז זה היה לטובה.

בכל מקרה טוב לשמוע שהיסתדרת.

תראה אני תמיד מוכן ללמוד משהו, (דרך אגב הקוטר הוא 2 אני טעיתי קודם)

אתה חושב שלדוגמא עם הקוטר היה 1.5 המומנט היה גבוה יותר ?

במהלך השיפוץ של הרכב התקנתי סעפת 4 ל1 שנקנתה באנגליה אני המשכתי עד הסוף בקוטר היציאה מהסעפת שהוא 2 צול.

אתה אמרת שהתקנת דוד של אימפרזה קוטר הכניסה לא היה גדול יותר מ 2 צול.

דורון

פורסם

דורון,

זה נשמע יותר טוב. אכן קוטר 2 הוא נשמע מעולה,

גם אני נוסע עם קוטר 2 צול. וכמו שאתה מבין מזה שאנגלים יש להם הבנה גדולה במנועים של פורד, אם הקוטר יציאה של הסעפת הוא אכן 2 צול, אז הם יודעים יותר ממני זה בבטחה.

בנוגע ל1.5 צול, בהחלט המומנט יגדל, כלומר הרכב ימשוך הרבה יותר בסלד נמוך, אך לאחר מכן בסלד גבוה. זה פשוט יגביל אותו מאוד, ולכן 2 הוא הכי טוב מבחינת שני הכיוונים.

את זה למדתי מנסיון שקרה אצלי באוטו. בהתחלה אני נסעתי כמו שאמרתי עם דוד פתוח של רמוס, שהיה רועש וכמובן לא היה מגביל אותו בכלל. לאחר שהתחקנתי את הדוד של האימפרזה, הנסיעה ביום יום ובכביש מהיר נסיעה מנהלתית, הרכב היה מגיב ונוסע יותר טוב. ובסלד הגבוה לא הרגשתי הבדל כלל.

ואכן הקוטר כניסה של הדוד הוא גדול יותר, לכיוון 2.5, ולכן היינו צריכים להקטין אותו בהתקנה, כדי שיתאים ל2 צול שהיה לאורך כל האוטו.

A.R.T Performance

פורסם
דורון,

זה נשמע יותר טוב. אכן קוטר 2 הוא נשמע מעולה,

גם אני נוסע עם קוטר 2 צול. וכמו שאתה מבין מזה שאנגלים יש להם הבנה גדולה במנועים של פורד, אם הקוטר יציאה של הסעפת הוא אכן 2 צול, אז הם יודעים יותר ממני זה בבטחה.

בנוגע ל1.5 צול, בהחלט המומנט יגדל, כלומר הרכב ימשוך הרבה יותר בסלד נמוך, אך לאחר מכן בסלד גבוה. זה פשוט יגביל אותו מאוד, ולכן 2 הוא הכי טוב מבחינת שני הכיוונים.

את זה למדתי מנסיון שקרה אצלי באוטו. בהתחלה אני נסעתי כמו שאמרתי עם דוד פתוח של רמוס, שהיה רועש וכמובן לא היה מגביל אותו בכלל. לאחר שהתחקנתי את הדוד של האימפרזה, הנסיעה ביום יום ובכביש מהיר נסיעה מנהלתית, הרכב היה מגיב ונוסע יותר טוב. ובסלד הגבוה לא הרגשתי הבדל כלל.

ואכן הקוטר כניסה של הדוד הוא גדול יותר, לכיוון 2.5, ולכן היינו צריכים להקטין אותו בהתקנה, כדי שיתאים ל2 צול שהיה לאורך כל האוטו.

יואן (מקווה שלא טעיתי בשם)

תגיד מה זה

A.R.T Performance

תודה.

דורון

• תוכן חדש...