Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העדפתי לפתוח שרשור חדש בנושא, כי לא מדובר בשאלה "האם R1R הוא צמיג טוב?". את התשובה אני יודע.

יש לי התלבטות אם לשדרג את הקליאו לצמיגים הנ"ל.

מצד אחד - היתרונות ברורים.

מצד שני - יותר מדי אחיזה זה פחות טוב - צריך להתסכן הרבה יותר בשביל להחליק כמו שאני אוהב. אני מקווה בשנה הקרובה להשתדרג ל-STI ואני בטוח ששם תהיה לי מספיק אחיזה - ואני אפילו אתגעגע לשובבות של הקליאו. לאחד החברים הייתה ראלי, ואז הוא שידרג ל-WRX - ולא הפסיק להתגעגע לראלי. אז אולי לא להחליף צמיגים ולהנות מהשובבות של הרכב?

מצד שלישי - אני משתתף לא מעט בימי מסלול - ביום מסלול האחרון שידרוג צמיגים ל-R1R (זה היה על אוקטביה VRS) שידרג את התוצאה דרסטית. אז יש לזה יתרון. השאלה היא מה יותר כיף - להנות מהנהיגה עצמה (יותר החלקות - שזה חלק מהכיף במסלול סטרילי) או להתברג כמה מקומות במעלה הטבלה?

מצד רביעי - החלפת צמיגים תשדרג משמעותית את יכולת הבלימה של הרכב. יש לי פטיש לרכבים ששותלים אותך כשאתה בולם - ומערכת הבלימה בקליאו פשוט מעולה.

מצד חמישי- אולי בכלל לא לעבור ל-STI, לשדרג צמיגים עכשיו ולהשאר עם הקליאו עוד שנה וחצי קדימה (התכנון היה לקנות STI עוד חצי שנה בערך)? אני צריך להתאמץ כלכלית בשביל STI. אולי זה פשוט לא שווה את המאמץ. נראה לי שאני הולך לשלם הרבה יותר ממה שאני הולך להנות.

מה הייתם עושים במקומי?

1. מחליפים צמיגים.

2. לא מחליפים צמיגים.

3. מפסיקים לכתוב שטויות בפורום.

:)

פורסם

מהתרשמותי R1R הוא צמיג On/off' אוחז בטירוף או לא אוחז כלל.

נשמע לי כמו אחלא צמיג לימי מסלול אבל קצת מפחיד בכביש ציבורי במצבי אחיזה גבוליים ומפתיעים (שמן, שלולית באמצע הקיץ).

בקיצור, סט R1R רק לימי מסלול וסט נוסף לכל היתר נראה הדבר הטוב ביותר מה גם שרוב הסכויים שיצא לך יותר זול בטווח הארוך עקב חייו הקצרים של הטויו.

פורסם

אי אפשר לדעת מה מתאים לך כך שכנראה שהתשובה הכי טובה - תנסה ותראה. אולי אתה אוהב החלקות אבל תאהב יותר לתקוף כבישים מפותלים יותר מהר. אני העדפתי לקנות סט נוסף של R1R, אבל אם קונטיספורט3\פיילוט היוה עולים אותו מחיר לק"מ ייתכן והייתי מגוון ולוקח אותם למרות (ובגלל) שהם פחות אוחזים וגם בגלל שהם יותר קומוניקטיביים.

עוד דבר - אני אתפלא אם R1R יחזיק אצלך שנה וחצי.

עוד דבר 2 - אם כבר R1R ואתה רוצה למצות את הרכב לפני המכירה... R888. :evil:

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
מהתרשמותי R1R הוא צמיג On/off' אוחז בטירוף או לא אוחז כלל.

חוץ מתת היגוי קטלני שעלול לקרות אם אתה דוחף אותו ברטוב, הוא נשלט בקלות לדעתי. אמנם עובר ממצב של אחיזה גבוהה לחוסר אחיזה יחסית מהר אבל באותה מידה גם חוזר אליה.

בקשר לעלות אתה צודק, וזה תלוי במידה רבה גם באופן השימוש בצמיג.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
אי אפשר לדעת מה מתאים לך כך שכנראה שהתשובה הכי טובה - תנסה ותראה. אולי אתה אוהב החלקות אבל תאהב יותר לתקוף כבישים מפותלים יותר מהר. אני העדפתי לקנות סט נוסף של R1R, אבל אם קונטיספורט3\פיילוט היוה עולים אותו מחיר לק"מ ייתכן והייתי מגוון ולוקח אותם למרות (ובגלל) שהם פחות אוחזים וגם בגלל שהם יותר קומוניקטיביים.

עוד דבר - אני אתפלא אם R1R יחזיק אצלך שנה וחצי.

עוד דבר 2 - אם כבר R1R ואתה רוצה למצות את הרכב לפני המכירה... R888. :evil:

מחזק את עופר.

דעתי היא דומה, יש למצות מהלכים לפני החלפת הרכב ואם כבר למצות אז אי אפשר להתעלם מהR888, מי יודע? אולי תתאהב ברכב מחדש וכבר לא תרצה להחליף במיידי.

פורסם

אני לא חושב שהרצון לעלות במעלה הטבלה באירוע כזה או אחר צריך להיות שיקול כלשהו ברכישת צמיגים.

צריך להתאים את הצמיג לשימושים וגם לקחת בחשבון שהצמיג הזה נגמר הרבה יותר מהר מT1R למשל.

אם הרכב משמש אותך בעיקר בימי מסלול, אז לך על ה R1R.

אם אתה כמו רוב האנשים כאן, כלומר רוב הנסיעה היא מנהלתית (עד כמה שנסיעה מנהלתית של חובבי הגה יכולה להיות מנהלתית) אני לא הייתי שם צמיג קיצוני במיוחד. גם אני התלבטתי כשרכשתי את הרכב איזו רביעייה לשים. בסוף ירדתי מהR1R בגלל שימושיות ושרידות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני כמעט ולא משתמש ברכב ביום-יום, הק"מ שאני עושה בנסיעות מנהלתיות כל כך מזערי (בשנתיים האחרונות עשיתי 10K ק"מ כולל נסיעות פאן) - כך שאם לא אשתתף בימי מסלול בכלל גם R888 יחזיקו שנתיים. ואני לא מגזים.

אבל גם להחליק זה כיף, ולכן הגעתי למסקנה שאני נשאר עם ה-SP9000. (הם במצב במעולה, אגב)

אחיזה בשפע תהיה לי ברכבים הבאים.

• תוכן חדש...