Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם החלקת ידיות הדלת חוקי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב ושבת שלום.

אני מעוניין להחליק את ידיות הדלתות של רכבי כחלק ממסע שיפוצים ושיפורים.

האם זה חוקי או שיכולים להוריד אותי מהכביש?

האם יעבור טסט?

האם יש חוק נגד זה?

תודה לעונים.

פורסם

באיביזה שלי לשעבר החלקתי את הידיות בדלת האחורית. הייתי עובר טסט חלק אבל פעם אחת קיבלתי הורדה מהכביש על זה. חוקי זה לא אבל חוץ מהמקרה ההוא עצרו אותי לא מעט ולא אמרו כלום.

77160726.jpg

פורסם

איך הדלת באיביזה נפתחה לאחר ההחלקה?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אין ספק שהחלקה של ידיות יפה, אך לדעתי מבחינה בטיחותית אם חלילה מתרחשת תאונה (וסייעתי בהרבה תאונות) הדבר הראשון שאדם שמגיע לזירה מחפש לפתוח את הדלת, ברגע שהוא לא ימצא אותן זה יהווה מעט בעיה.

לא כך?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הרבה שאלות....למה זה טוב? תסתקל בכל תערוכה בחו"ל ותיראה שחצי מהמכוניות עם דלתות מוחלקות.

ברוב התאונות הקשות הדלת גם ככה תקועה וכבאים קורעים אותה מהמקום עם מכשיר ותאונה קלה אפשר לפתוח מבפנים או עם שלט. איך ביטלתי את ההורדה?...קניתי בפירוקיה שתי דלתות לבנות מאיביזה זהה, הרכבתי אותן, החזרתי את האוטו לכביש והרכבתי את הדלתות שלי בחזרה.

בקשר לטסט...יש הרבה רכבים שהידית שלהם לא ניראית לעין (בחלק מהאלפות מאחורה, פונטיאקים קופה למינהם מקדימה ועוד כמה שאני לא זוכר כרגע) אז בטסט או שלא שמו לב בכלל או שלא עיניין אותם כי בצפון פה יש כמות די גדולה של רכבים עם ידיות מוחלקות.

נהגת שודים, ראיתי שאת פעילה במועדון ה5, ניסית להסביר לבני בייקר שתאונה הרכב שלו לא בטיחותי כי עשו לו החלקת ידיות בחו"ל?:wink:

76086680.jpg

פורסם

bmw ricer התאוריה הזו לא תמיד נכונה.

לעיתים בתאונות בהם אדם נפגע בצורה בינונית (לדוגמא כאשר אינו חגור ועף עם הראש לשמשה הקדמית) הדלתות כן יפתחו, ואם חלילה רכב עולה באש?

לא כל האנשים מתמודדים עם מצבי לחץ ווהפתרון הפשוט של פתיחת דלת לדעתי צריך להיות נגיש ונראה לעין של כל אדם.

ל'

פורסם

אז איך מאשרים בדיוק רכב עם 3 דלתות?

וגם באלפא 156 ודומותיה, רוב האנשים שאני שואל, בטוחים שאין דלתות מאחור (למרות שהדגם עבר תקינה בארץ)

פעם נסעתי בקסארה שעברה צביעה והחלקה, נאלצנו להמתין (ליד שער של בסיס צבאי) באו שוטרים, הסתכלו הביטו ושוב הסתכלו.

ביקשו רשיונות, וראו 5 דלתות ברשיון. הנהגת פתחה את הדלת האחורית, מה שהשאיר אותם עם לסת שמוטה.

פורסם
הרבה שאלות....למה זה טוב? תסתקל בכל תערוכה בחו"ל ותיראה שחצי מהמכוניות עם דלתות מוחלקות.

אכן, האיביזה שלך נראית כאילו הרגע אותה מתערוכה בחו"ל. :roll:

פורסם

וגם באלפא 156 ודומותיה, רוב האנשים שאני שואל, בטוחים שאין דלתות מאחור (למרות שהדגם עבר תקינה בארץ)

במכוניות האלו יש ידית לדלתות אחוריות, לכן אין עם זה בעייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא ברור לי האנשים שמוותרים על הנוחות בשביל היופי

וזה גם לא ממש יפה לדעתי

ואם זה לא חוקי אז בכלל..

פורסם
ואם חלילה רכב עולה באש?

לא כל האנשים מתמודדים עם מצבי לחץ ווהפתרון הפשוט של פתיחת דלת לדעתי צריך להיות נגיש ונראה לעין של כל אדם.

ל'

במכוניות האלו יש ידית לדלתות אחוריות, לכן אין עם זה בעייה.

הבעיה היא שב-156 הידית אינה נגישה ונראית לעין של כל אדם, רק למקצתם.

ולא הבנתי גם למה השינוי אינו חוקי אם מאשרים רכב עם שלוש דלתות.

לא ברור לי האנשים שמוותרים על הנוחות בשביל היופי

וזה גם לא ממש יפה לדעתי

ואם זה לא חוקי אז בכלל..

אני לא יודע על עניין החוקיות, בכל מקרה לא מוותרים על הדלת, רק על הידית. זו פגיעה חלקית בלבד בפרקטיות.

• תוכן חדש...