Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הרכב: פיג'ו 106, שנת 96, גימור XN

ביומיים-שלושה האחרונים אני מזהה טפטוף איטי מאד של חומר שמנוני בתוך הרכב, על השטיח הקדמי בצד הנוסע.

ניסיתי לזהות את מקור הטפטוף, אך ללא הצלחה...

אולם מגע בגב הפלסטיקה של הדש-בורד מגלה שכבה שמנונית משהו.

נראה שהאזור השמנוני ביותר הוא מאחורי המאפרה, במרכז דש-בורד, אולם הטפטוף נוטה יותר לצד ימין, כך שזה ניכר בצד הנוסע.

טיפולים שבוצעו בחודש האחרון ברכב (הקשורים בצורה כלשהי לשמן):

1. החלפת שמן + פילטר שמן

2. ניקוי מערכת מזגן בוואקום ומילוי + שמן (מילאו לי 650 גר' גז)

3. החלפת אטם מכסה שסתומים

חשוב לציין שאני לא מזהה נזילת שמן כלשהי בתא המנוע, ומתחת לרכב. וכן אין סימנים ל"אכילת" שמן ע"י המנוע (כלומר, לא חסר שמן בכלל, ואין שינוי במפלס השמן)

יכול להיות שמילאו לי יותר מידי גז במזגן? והמערכת "מזיעה" שמן? (מזגן לא מקורי)

תודה, ושבת שלום.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

מזל טוב! רדיאטור חימום פנימי מפוצץ ונוזל, החומר השמנוני זה מים ירוקים מהרדיאטור.

יש לך שתי אופציות - החלפה של רדיאטור חימום פנימי (כולל פירוק והרכבה של הדש בורד), או ביצוע מעקף לרדיאטור חימום פנימי וניתוקו (אבל ויתור על החימום בחורף).

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

אים הנוזל הוא נוזל קרור(מים ירוקים). צריך להחליף את הרדיאטור הפנימי ,מצריך פירוק דשבורד והחלפת המצנן. עלות בין 1200 ל2000 שקלים.ויש אפשרות זולה לבטל את כניסת המים לתוך הרכב אבל אז מוותרים על חימום בחורף.

פורסם

קודם כל, תודה על הברכות ;-)

האמת שחשבתי על הכיוון של רדיאטור חימום... אז הבדיקה השטחית שעשיתי היא הפעלת החימום ברכב.

למיטב זכרוני, הפעלת החימום ברכב אמורה להגביר את הסירקולציה של הנוזלים ברדיאטור החימום, וכתוצאה מכך להגביר את הנזילה...

אולם הניסוי הקצרצר מראה כי אין השפעה להפעלת החימום על עוצמת הנזילה, ולמעשה, מדובר בטיפה או שתיים כל 10 דקות.

בכל מקרה, אמשיך לעקוב אחרי מפלס נוזל הקירור.

תודה,

עודד

פורסם

רדיאטור חימום - הזמנה מ-eBay...

אם הרדיאטורים עצמם, יחסית זולים, למה עלות העבודה גבוהה כל כך?

http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=106+heater+radiator&_sacat=0&_odkw=106+heating+radiator&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

(אגב, האם יש הבדל ברדיאטור בין רכבים עם הגה ימני להגה שמאלי?)

http://shop.ebay.fr/i.html?_nkw=RADIATEUR+CHAUFFAGE+106&_sacat=0&defsort=12&_dmpt=JG_FR_Auto_Pi%C3%83%C2%A8ces&LH_SellerType=2&_odkw=106+radiateur&_osacat=0&bkBtn=&LH_ClassifyToggle=0&_trksid=p3286.m270.l1313

האמת שאני חושש להגיע למצב של פירוק והרכבה של דש בורד צרפתי... שכל העסק הפלסטי העתיק הזה לא יתפורר בידיים של המכונאי ;-)

פורסם

הפעלת חימום באוטו לא מגבירה את הסירקולציה ברדיאטור חימום, הסירקולציה דרכו ב 106 היא קבועה וחלק ממחזור המים באוטו.

כשאתה מפעיל חימום באוטו אתה פשוט נותן למאוורר לינוק אוויר דרך הרדיאטור.

עלות של רדיאטור חליפי סיני זה 300 ש"ח ומקורי בסביבות ה 500 ש"ח.

עלות החלפת רדיאטור במוסך ייקרה בגלל שמשך העבודה הוא ארוך, הרדיאטור נמצא עמוק בתוך הדשבורד ויש להוציא את הדשבורד לגמריי החוצה בשביל להגיע אליו, וצריך ידיים זהירות בעבודה הזו כי זו פלסטיקה צרפתית.

הצעה שלי היא שתחליט מה אתה עושה עם זה ,כי אם תשאיר את המצב ככה ויהיה טפטוף זה יתחיל להסריח לך ולעלות עובש.

אני אישית עקפתי אותו לבינתיים.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

אכן דובר ברדיאטור החימום שנותק לאחר כבוד כמה ימים לאחר זיהוי התקלה.

לכבוד החורף הממשמש ובא (או שלא) החלטתי להחליף את הרדיאטור בחדש על מנת להינות מחימום בימים הקרים הבאים עלינו לטובה (או שלא)

מסתבר שזו הייתה טעות מרה מצידי.

פלסטיקה צרפתית ממש לא אוהבת שמפרקים אותה לאחר 15 שנה... והלוח שעונים ממש התפורר בידיים של החשמלאי.

כעת אמנם יש לי חימום, אבל לוח השעונים נותק מהסיבה הפשוטה שהוא התחיל לעשות בעיות (מקצר) והדבר היחיד שחסר לי עכשיו זה שריפה מול הפנים...

אז השאלה הבאה בסאגה - איפה אני יכול לקנות לוח שעונים (בעדיפות ל-"כמו חדש" ולא "מפירוק")?

האם ז'אן הוא האופציה היחידה, או שיש עוד מישהו עם מלאי? (מוסכי יבואן למשל)

או שעדיף לוותר על התענוג המפוקפק, ולהרים טלפונים לפירוקיות השונות (אבל אז אף אחד לא מבטיח לי שהמצב של השעון שאקבל טוב יותר מהשעון הנוכחי)

תזכורת קלה: מדובר בפיג'ו 106, שנת 96 (דור 1) עם לוח שעונים ללא מד סל"ד...

האם לוח שעונים של 106 דור 2 או סקסו יתאימו?

האם לוח שעונים עם מד סל"ד יתאים לי (מבחינתי שמד הסל"ד לא יעבוד, אבל ששאר הפונקציות כן)?

תודה, ושבוע טוב.

פורסם

טוב... ז'אן לא מחזיק את החלק.

נותר לפנות לפירוקיות...

האם מישהו מכיר פירוקיות שמחזיקות מלאי של צרפתיות?

טלפונים יתקבלו בברכה.

• תוכן חדש...