Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאמרתי בכותרת הרכיבים של המערכת הם דיי טובים, אבל אני שומע ממש גרוע אשמח אם תכוונו אותי לבעייה !

הרכיבים הם :

1. קלריון 485VD

2. sundown sax 100.4

3. קומפוננט קידמי איכותי מאוד (מיד 6.5'' וטוויטר 1'' , של חברה לא מוכרת ) .

4. בידוד מסיבי בדלתות .

5. חיווט לרמקולים של חברה טובה (שכחתי את השם)

6. שאר החיווט (RCA,כבל מתח,מפצלים וכו' ) הוא פשוט .

מבחינת ההתקנה אני ביצעתי את הכול על סמך מידע שקראתי כאן בפורום (חוץ מהתקנת טבעות עץ בדלתות , שבשביל זה הלכתי למתקין)

את המערכת חיברתי כך :

1. התקנתי את המגבר (כבל + , כבל - , רימוט) .

2. חיברתי את הקומפוננט ישירות למגבר כך שכול אלמנט מקבל ערוץ משלו .

3. ב HU יש אם אני לא טועה יש 3 או 4 יציאות ל RCA אני חיברתי רק אחד מהם לRCA ובצד השני חיברתי 2 מפצלי Y וחיברתי למגבר באופן אקראי .

4.כרגע אין לי סאב (עדיין לא מצאתי משהו קטן קומפקטי ,ובכל זאת נותן עבודה טובה...).

התכנון שלי הוא לעבוד אקטיבית . האם אני עושה זאת נכון ? אם לא , אז מה לא בסדר ? אולי הרכיבים לא טובים לעבודה אקטיבית ? אם לא אז מה צריך להחליף/להוסיף ? האם את המערכת אני מכוון מהרדיודיסק או מהמגבר ?

אם מהמגבר אז מה בדיוק ? יש שם דיי הרבה לחצנים ואני מסתבך איתם ?!

אם מהרדיודיסק אז מאיפה בדיוק ? יש לי שם 3 אופציות : באחת מהן אני יכול לבחור 60 או 80 HZ (אולי יש עוד אני לא זוכר)

באחרת 12.5 או 15 HZ ויש עוד אופציה של סאב שם אני יכול לבחור 1 או 1.5 או 2 ....

מה כל זה אומר ?

אני יודע ששאלתי המון שאלות אבל אני כבר דיי על סף ייאוש , פשוט השקעתי דיי הרבה כסף ומאמץ ואני אפילו לא קרוב ל להיות מרוצה מהתוצאות .

מקווה שתוכלו לעזור לי ,

עמנואל .

פורסם

לדעתי הבעיה שלך היא בסעיף הבא

3. ב HU יש אם אני לא טועה יש 3 או 4 יציאות ל RCA אני חיברתי רק אחד מהם לRCA ובצד השני חיברתי 2 מפצלי Y וחיברתי למגבר באופן אקראי .

יש לך 3 זוגות RCA שיוצאים מהר"ד חבר רק את הFR וה FL למגבר שלך שהוא שני ערוצים שאר הRCA שישארו מיועדים למגבר/ים אחרים של הרמקולים האחוריים במידה ותרכיב ולסאב(או תשים עוד מגבר לטויטרים לעבודה אקטיבית).

ולגביי הקומפוננט מה לא רשום שם של חברה עליהם אז איך אתה יודע שהם איכותיים?

בהצלחה.:-P

פורסם

מה הכוונה חיברת אקראי?

לקחת RCA אחד ופיצלת אותו ל2? אם הבנתי נכון מזה אז אתה בעצם שומע מונו.

לפי דעתי עשית סלט שלם בהתקנה, העצה שלי היא שתגיע לאחד המפגשים, הקרוב הוא ליד קרית גת

ואני בטוח שיעזרו לך. אם תגיע למפגש הקרוב בקריית גת אשמח לסייע לך.

אלי

פורסם

היום פירקתי את ה HU וראיתי שיש 3 יציאות RCA :

1. מיועד לסאב

2. מיועד לרמקולים אחוריים

3. מיועד לרמקולים קידמיים

אז מה שעשיתי זה שחיברתי עוד RCA (כלומר עכשיו יש 2) וחיברתי למגבר בצורה כזאת שהיציאה שאמורה ללכת לרמקולים הקידמיים מחוברת ל מידוופר והיציאה שאמורה ללכת לאחוריים בעצם מחוברת לטוויטרים . אז לאחר כל זה ולאחר ניסיונות כיוון דרך ה HU עצמו עדיין לא הרגשתי שום שינויי !

האם הבעייה היא במגבר שלא מכוון ? אני יודע שניתן לחתוך אלמנטים (את הטוויטרים מלמטה ואת המידים מלמעלה) כך שלא ינגנו את כל טווח התדרים , השאלה איך אני עושה זאת ? דרך ה HU או דרך המגבר ?

פורסם

אני הרבה זמן טוען שהתקנה טובה גורמת לרכיבים חרא להשמע טוב והתקנה גרועה גורמת לרכיבים טובים להשמע גרוע.

כמו כן אני לא מבין איזה סט קדמי יש לך.

לדעתי תלך למישהו שמבין (כמו במפגש) שיסדר לך את ההתקנה

פורסם

למה שלא תשתמש בקרוס של הקומפוננט?

אקטיבי טוב למי שמבין מה הוא עושה עם החיתוכים של כל אלמנט, הוא יכול לנצל את זה כדי לשפר את התוצאה.

אבל במקרה שלך זה רק הורס לך, וגם אם תכוון את החיתוכים טוב זה בטח יהיה כמו מה שכבר יש בקרוס המקורי...

ועוד משהו, אם תשתמש בקרוס יתפנו לך 2 ערוצים שתוכל לגשר, מה שיספיק לסאב קטן וחמוד שלא מפריע יותר מדיי :-P ודרך אגב בלי סאב בכלל זה לא משהו, אל תזלזל בזה, אבל סאב קטן וחלש מספיק בהחלט, אין צורך להתפרע.

זה בעצם יהיה התקנה "קלאסית" (כמו אצלי)

2 RCA

אחד לקומפוננט שאותו אתה חותך ב60-80 דרך הHU, והקרוס הפסיבי כבר דואג לעשות את החלוקה בין הוופר לטוויטר.

והשני לסאב שאותו אתה חותך ב100-80 דרך הHU (זה כמובן מספרים כללים, תבדוק מה נשמע לך טוב)

הכי פשוט והכי טוב

שתלמד יותר על כל העניינים האלה תוכל לקנות עוד מגבר בשביל הסאב ולהשתמש במגבר הנוכחי רק לקומפוננט להגברה אקטיבית, אם בכלל תרגיש שיש לך צורך בזה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...