Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר באודי אי3 מנוע 1800 רגיל(לא טורבו) אוטומט, צבע כסף

כמה דברים שמצאתי:

בגג יש חלק די קטן שהתקלף ונהיה חלודה השאלה כמה עולה לצבוע חלק מזערי מהגג(צביעה אמיתית לא בסיסית)

ריפוד הגג נפל-כמה עלה לתקן אצל מישהו איכותי ולא איזה חאפר?

צריך להחליף צמיגים

וברגע שאני מתניע מדי פעם הרכב נכבה

מה דעתכם? המחירון 42 כמה הוא צריך להוריד לי?

ובכלל אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לאודי אי3 שנת 2001 מנוע 1800 האם הרכב אמין? נוח לנסיעה?(מהדקות שנהגתי בו היה סבבה)

הבחור מחכה לתשובה ממני אז בבקשה עזרתכםםםםםם

תודה רבה

פורסם

לא רשמת כמה עשה הרכב? ואיזה יד?

הייתי מעדיף גיר רגיל

בקשר לגג זה אמור לעלות 500 שקל אם יש סאן רוף אז 700

צמיגים איכותיים אמורים לעלות 1800-2000 שקל

הרכב מתכבה זה כנראה בעיית מצערת

והגג דורש צביעה של כול הגג = 1000 שקל +-

על הנייר לא נשמע מציאה..

נשמע רכב לא מטופל , הבעלים "לא אוהב אותו" אחרת היה מטפל בתקרת גג וכיבוי המנוע

SEAT IBIZA FR '05 150BHP

Designed in Germany Built in Spain Perfected in Israel

פורסם

ממליץ לבדוק היסטוריית טיפולים, לעשות עם הרכב סבב מוסכים ולקבל הצעות מחיר על תיקוני ליקויים - זה הסכום שתבקשר ממוכר להוריד.

לפני זה, מומלץ לקחת לבדיקה.

מעבר לזה, כניראה מדובר באותו אוטומט מסוג JATCO 01M - בדוק בקפידה את מצבו!

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מניסיוני:

-ריפוד חדש לגג אמור לעלות כ 1000 ש"ח אם יש סאן רוף. שים לב שהגוונים והמרקם של הריפוד החדש עלולים להיות שונים מהמקוריים.

-תיקון וצביעה של הגג כ 1000 ש"ח. שים לב:

1. במקרה שנקודת החלודה היא רחוקה מהסאן רוף. אם נקודת החלודה אכלה (או קרובה לאכול את המתכת) יש לבצע הסרה וריתוך של המקודה בעלות של עוד 1000 ש"ח.

2. במקרה שנקודת החלודה היא קרובה לסאן רוף. הוסף פירוק והרכבה של סאן רוף בעלות של עוד 2000 ש"ח.

פורסם

שלום חברים ותודה על התגובות,

אני מתנצל על הבורות אבל מה זה מצערת?

הרכב יד 3 עשה 154000 ק"מ(האם בכלל כדאי לגעת ברכב עם הנתונים הללו?) .

הרכב נראה שמור מאוד מבפנים וגם מבחוץ חוץ מ2 הפרמטרים שציינתי עם הריפוד לגג ועם החלודה.

החלודה ממש לא קרובה לגג היא ממש יותר קרובה לדלת האחורית(אין דלת אחורית זה 3 דלתות) .

האם אתם הייתם מתקרבים לרכב? או שלא הייתם לוקחים את הסיכון..?

פורסם

יד 3 ו-154K לשנת 2001 זה מצויין. אם בעל הרכב מוכן לרדת קצת במחיר לתיקון ליקויים, זאת יכולה להיות עיסקה טובה (בהנחה שבדיקה עם תוצאות טובות).

תשובות בקשר לאמינות מנוע אפשר לקבל ע"י חיפוש. מישהו סיפר על A4 שלו עם מנוע כזה וציין אמינות טובה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כבר בדקתי את הרכב אצל מישהו שאני מכיר .

אמנם הוא לא מכון בדיקה אבל אני סומך עליו.

אשמח לדעת, מהי המצערת המדוברת?

הוא הציע לי ב39K והוא יתקן את ריפוד הגג..

אך מה לגבי הגג? ולגבי הענין ההוא שמדליקים את הרכב את יש מן כיבוי כזה(אגב לא תמיד)

האם אני צריך לבקש ממנו לבדוק את עניין הכיבוי?

פורסם
כבר בדקתי את הרכב אצל מישהו שאני מכיר .

אמנם הוא לא מכון בדיקה אבל אני סומך עליו. לא חראם? אתה עומד להשקיע 40K ברכב, לא תשקיע 400 ש"ח בבדיקה?

אשמח לדעת, מהי המצערת המדוברת? מצערת=דוושת גז, כאן כנראה מדובר (מהזול ליקר לתיקון) במנוע צעדים או משהו הרבה יותר רציני.

הוא הציע לי ב39K והוא יתקן את ריפוד הגג.. שכח מזה, אתה מתקן את הגג והוא משלם על התיקון.

אך מה לגבי הגג? לך לפחח ובקש הצעת מחיר ובדיקה אם החלודה לא חדרה את המתכת ולגבי הענין ההוא שמדליקים את הרכב את יש מן כיבוי כזה(אגב לא תמיד)

האם אני צריך לבקש ממנו לבדוק את עניין הכיבוי? אתה משקיע 400 ש"ח בבדיקה והוא משלם על התיקון הליקוים. ד"א, כנראה מדובר בבעית אימובילייזר/אזעקה

קרא את הסטיקי "כיצד לבדוק לבד רכב לפני קנייה" ויישם אותו. וכפי שכבר כתבו לך, בדוק היסטוריית טיפולים, קח לבדיקה, לך למוסך טוב לקבל הצעות מחיר על תיקונים ומשם תמשיך.

הבחור מחכה לתשובה ממני אז בבקשה עזרתכםםםםםם
טוב שהוא בלחץ ולא אתה.

תחשוב, אם הוא ירד כבר ב 10% מהמחירון זה אומר שהוא לחוץ למכור או שישנן בעיות אחרות והוא מנסה להעיף אותו לפריאר הראשון שיקח את הרכב בלי בדיקה.

פורסם

למרות שמישהו שאני מכיר (ויודע לבדוק רכבים) בדק לי את הרכב אני צריך לקחת לבדיקה? הוא אמר שהרכב נוסע טוב חוץ מהדבר המדליקים את הרכב..

מה דעתכם שפשוט אקח את הרכב למוסך לבדוק מהי הרעידה הזאת בהתנעה(כמובן עם בעל הרכב)?

הגיר נמצא תקין וגם השילדה.

האם יש צורך שהוא יתקן לי את הגג והבד של הפנים בגג וגם יוריד לי כסף?

או שלאחר שהוא מתקן הכל אני צריך לשלם לו מחירון?

איפה בתל אביב יש פחח טוב יסדר לי את הצבע והחלודה ומישהו שיסדר את הריפוד בגג?

האם בעיה למכור רכב שאני הוא היד הרביעית?

פורסם

תאמר לי, קראת את מה שנכתב בשירשור?

למרות שמישהו שאני מכיר (ויודע לבדוק רכבים) בדק לי את הרכב אני צריך לקחת לבדיקה? הוא אמר שהרכב נוסע טוב חוץ מהדבר המדליקים את הרכב..

כן, כפי שכבר נכתב. מומלץ ללכת למוסך המתמחה ברכבי VAG ולבצע שם בדיקה לפני קניה ולקבל הצעת מחיר לתיקונים. בכל מקרה, יש להתחבר למחשב הרכב כדי לבדוק תקלות ואזהרות.

מה זה "הדבר המדליקים את הרכב"?

האם יש צורך שהוא יתקן לי את הגג והבד של הפנים בגג וגם יוריד לי כסף?

או שלאחר שהוא מתקן הכל אני צריך לשלם לו מחירון?

הוא לא צריך שום דבר וגם אתה לא. לטעמי, החל מהמחירון המשוקלל של הרכב ותוריד את מחיר התיקונים. שוב, כפי שכבר נכתב אתה מבצע את התיקונים והוא משלם (מקזז מהמחיר המוסכם) את עלות התיקונים.

איפה בתל אביב יש פחח טוב יסדר לי את הצבע והחלודה ומישהו שיסדר את הריפוד בגג?

לפחח טוב, אני השתמשתי בשירותיו של "קוסטה" (קיבוץ גלויות 13 ת"א) הוא לא זול אבל מתמחי ברכבי יוקרה (מרין ובימרים).

הריפוד זה סיפור אחר, בסוף השבוע אני אמור לחדש את הריפוד גג במרצדס שלי ואז אוכל להמליץ/להזהיר על הרפד.

האם בעיה למכור רכב שאני הוא היד הרביעית?
כנראה שכן. 4 ידיים תוך 8 שנים ברכב יוקרה שאמור להיות אמין זה מחשיד לטעמי.

---לפני שאתה מכניס עוד שאלה, קרא את מה שנכתב בשירשור---

פורסם

מודה לכם על העזרה.

מהי צריכת הדלק של הרכב הזה? (מזכיר זהו אי3 שנת 2001 מנוע 1.8 לא טורבו)

תודה ויום טוב

פורסם

תיקון טעות. "לפחח טוב," "קוסטה" הוא צבע רכב, לא פחח.

מהי צריכת הדלק של הרכב הזה? (מזכיר זהו אי3 שנת 2001 מנוע 1.8 לא טורבו)

מה זה משנה? צריכת הדלק של האמיתית הרכב תלויה בעיקר בסוג הנסיעה (עירוני/בין עירוני) סגנון הנהיגה (פתיחות, לחיצות וכו') ומבנה התיב"ה (הרבה/מעט הילוכים, אופן ההעברה חסכוני/ספורטיבי).

פורסם

אני לא נוהג "ללחוץ" על הדוושה ,הנסיעות שלי הן 50\50 ומדי פעם נסיעות לצפון ולירושליים(פעם בחודשיים-3)

כמה הילוכים יש בסוג הרכב הזה?

פורסם

הפורום שלנו הוא נהדר אך כדאי להציץ באתר נידח בשם "גוגל" כדי למצוא פרמטרים טריוויאלים.

http://consumerguideauto.howstuffworks.com/2001-audi-a4-4dr-sdn-1.8t-auto-techspecs.htm

קיצר, התיב"ה בעלת 5 הילוכים. (Transmission 5 -speed Automatic w/OD) וצריכת הדלק היא 20MPG עירוני ו 29MPG בין עירוני או בישראלית 8.5-12.3 ק"מ/ליטר.

במחשבה שנייה, קצת מוזר. אני עושה כ- 13 ק"מ/ליטר בין עירוני עם מנוע 2.4 לא מוגדש (גם כן עם תיב"ה אוטומטית של 5 הילוכים ו 170 כ"ס) ורכב שיחגוג בשנה הקרובה בר מיצווה.

פורסם

סתם נקודה שלא קשורה להחלטה שלך אבל כדאי שתדע:

גם לי הייתה פעם בעיה כזאת שאחרי שאני מניע את הרכב הוא היה נכבה מיד. המוסכניק באמת חשב שזאת מצערת וניקה לי אותה אבל הבעיה נמשכה. אז כשחזרתי אליו הוא אמר לי שכנראה זאת קודנית. נסעתי לאוטו דיפו לתקן את הקודנית שאז עוד הייתה באחריות והם החליפו לי את אחד הרכיבים שלה ומאז הבעיה נעלמה (עברו כבר ארבע שנים מאז).

סתם שתדע שיכולות להיות עוד סיבות חוץ מהמצערת. הרכב הוא אגב מיצובישי לנסר (לא שזה משנה).

נ.ב. מצטער שכתבתי משפטים קצת עילגים אבל בהתחשב בשעה ין לי כח לתקן אותם. אני מניח שתבין מה רציתי להגיד :-)

• תוכן חדש...