Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רוצה לקלקל את השמחה,

אבל הרכב שנקנה כרגע הוא מפרטי? לא מסוחר?

מאזדה 6 שבעברה היתה מליסינג כמעט 7 שנים על הכביש ועשתה רק 100,000 ק"מ? לא רומז חלילה לכלום, רק אומר שהרכב ממש נסע מעט בשנים האלו, ושוב, בטח ובטח אם היה בעברו ליסינג.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

בזה אתה צודק. 7 שנים זה המון המון זמן יחסית ל100K אפילו אם הרכב היה רק בידיים פרטיות ובמיוחד אם הרכב היה ליסינג.

בכל מקרה, כמו שחבריי אומרים כאן השמן השחור לא מעיד על בשורות טובות[אם השמן הוחלף] אם לא, יכול להיות שהשמן כבר נשרף ובלוי..

הכלה שלי :

Citroen C5 HDi 110 HP

פורסם

אין אפשרות להתמודד עם קביעות ללא סימוכין .

אני יודע מניסיוני האישי , בשלושה רכבי מאזדה , מבצעים החלפה חלקית כל 3 שנים , בטיפול התקופתי .

ואין כל בעיה .

חברים שלי בעלי מוסכים כלליים מבצעים זאת , ברכבי מאזדה , ללא בעיה .

אם הייתה בעיה בממסרה לפני כן , או לא ביצעו החלפות בזמן ונשרפו הדיסקיות , או ליכלוך סתם את המעברים,

או מילאו נוזל ממסרה מינראלי לא תיקני אחר - ברור כי ההחלפה לא תעזור ואפילו יגרם נזק .

לא ידוע לי על רכב אחד בישראל , אשר ביצע החלפת נוזל ממסרה לפי תקן היצרן , ברכבי מאזדה בשנים האחרונות , והממסרה התקלקלה .

לדעתי - אני הייתי מחליף , ובפועל , אני מחליף ואין לי בעיות .

יש להשתמש בנוזל המתאים לדרישת היצרן M3 - M5 לפי סוג הממסרה , ולבצע החלפה חלקית בלבד ובזמן .

( כל 3 שנים או 45-60,000 ק"מ )

פתיחת בורג הריקון באגן הממסרה , ריקון כ מחצית נוזל הממסרה הישן כ 4 ליטר , סגירה ומילוי נוזל חדש מתאים .

והיה ויש כותב בפורום , אשר נתקל בבעיה של ממסרה תקינה של מאזדה , אשר כשלה לאחר החלפה חלקית , ושימוש בנוזל תקני ונכון , אני אשמח לשמוע על כך וללמוד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מדוע הבאת דוגמה של 105 מעלות? מה היא רלוונטית?

שככל שהטמפרטורה יותר גבוהה, השמן מתחמצן מהר יותר והיכולת שלו להוות חומר סיכה פוחת..

הבחור שאל על טמפרטורת שמן מנוע, לא שמן ממסרה.

שמן ממסרה אינני יודע באיזה טמפרטורה עובד בדרך כלל.

פורסם

אני התקשרתי לאחד ממוסכי הרשת של מאזדה כדי לברר מה כולל טיפול 180 אלף קילומטרים ל-626 בעיקר כדי לברר את העלות של החלפת חגורת התזמון, נאמר לי שהטיפול כולל גם החלפת שמן גיר, האם כדאי לבקש החלפה מלאה או חלקית?

180 אלף קילומטרים ו-11 שנים זה לא הולך ברגל.

פורסם

להחליף - רק החלפה חלקית , אם לא הוחלף הרבה זמן , מעל 5 שנים , ואחרי ההחלפה הנוזל עדיין עכור ולא נקי

לבצע שוב החלפה חלקית בעוד כ שבוע ,או חודש .( התייעץ עם המוסך )

אם הרכב טופל תמיד במוסך מורשה חברה , כל הסיכויים כי אחת ל 3-5 שנים , בוצעה החלפה חלקית כחלק מהטיפול השוטף .

נסה להכנס להיסטוריית הטיפולים בעבר של הרכב , וראה מתי בוצעה החלפה אחרונה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שוב תודה רבה לגל העונים - אין כמוכם!

אני פניתי למוסך מורשה מאזדה ואמר לי מנהל המוסך כי במאזדה 6 לא מחליפים שמן גיר אלא רק מוסיפים אם חסר

שאלתי: ״ אם כך איך אני יכול לדעת האם הגיר בסוף דרכו?״

ומנהל המוסך אמר שצריך לבצע בדיקה במוסך עם דיאגנוסטיקה מלאה דרך מחשב ייעודי למאזדה

אגב אני מכיר מאזדה 6 2007 שהכף לה הגיר אחרי 80k קילומטר ורק במזל זה היה באחריות

פורסם

עידכונים מהשטח:

הלכנו היום לרכב דוד ביד אליהו (אגב יחס חם ומקצוענות מהמדרגה הראשונה)

מנהל העבודה בדקנאת צבע השמן גיר ואמר שהוא בסדר גמור וככלל שבשביל רכב שנת 2004 האוטו ברבוריירה

מה שכן, צריך להחליף מוטות כל שהם שקשורים להיגוי וזה בעלותשל 2000 ש״ח

רכב שנת 2004 עשה 101000 קילומטר

יד ראשונה ליסינג

יד שנייה (נוכחית) פרטית

טסט עוד 3 חודשים

טיפול 1050000 עוד 4000 קילומטר או בנובמבר (עלות טיפול כ 2000 ש״ח)

יש תיקוני פחחות שאני כנראה לא אתקן

סגרנו על 55k ש״ח.

מה דעתכם על המחיר ?

פורסם
שוב תודה רבה לגל העונים - אין כמוכם!

אני פניתי למוסך מורשה מאזדה ואמר לי מנהל המוסך כי במאזדה 6 לא מחליפים שמן גיר אלא רק מוסיפים אם חסר

שאלתי: ״ אם כך איך אני יכול לדעת האם הגיר בסוף דרכו?״

ומנהל המוסך אמר שצריך לבצע בדיקה במוסך עם דיאגנוסטיקה מלאה דרך מחשב ייעודי למאזדה

שטויות. לא עושים בדיקה במחשב לשמן גיר, ובטח שלא מוסיפים אם חסר.

אם חסר סימן שיש נזילה או שהוא שורף את השמן.

מה זה

ברבוריירה
אם מותר לשאול?
פורסם

ברבוריירה זה ממערכון של הגשש הידוע כמגרש השדים שבו פולי בא נקנות רכב במגרש

ועובדים עליו שם בעיינים ומוכרים לו איזה רכב ישן עם מנוע גמור בכפל כסף

המוכרים קוראים לרכב ״הבונבוניירה״ ובאחד הפעמים גם ברבוריירה

קיצורו של דבר זה גששים למתקדמים

שתהייה שבת שלום !

פורסם

מנהל העבודה בדקנאת צבע השמן גיר ואמר שהוא בסדר גמור וככלל שבשביל רכב שנת 2004 האוטו ברבוריירה

מה שכן, צריך להחליף מוטות כל שהם שקשורים להיגוי וזה בעלותשל 2000 ש״ח

עכשיו אתה רואה, שהיה כדאי לגשת למוסך?

למרות שהמכון לא עלה על הליקוים אשר נמצאו במוסך, הבדיקה שלו הראתה, שהרכב במצב כללי טוב .

תתחדש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
להחליף - רק החלפה חלקית , אם לא הוחלף הרבה זמן , מעל 5 שנים , ואחרי ההחלפה הנוזל עדיין עכור ולא נקי

לבצע שוב החלפה חלקית בעוד כ שבוע ,או חודש .( התייעץ עם המוסך )

אם הרכב טופל תמיד במוסך מורשה חברה , כל הסיכויים כי אחת ל 3-5 שנים , בוצעה החלפה חלקית כחלק מהטיפול השוטף .

נסה להכנס להיסטוריית הטיפולים בעבר של הרכב , וראה מתי בוצעה החלפה אחרונה .

אייל .

הרכב אצלנו מכשהיה חדש ומטופל רק במוסכי הרשת של דלק מוטורס, כנראה שהוחלף כבר השמן בעבר.

תודה על העזרה ושבת שלום.

פורסם
לא רוצה לקלקל את השמחה,

אבל הרכב שנקנה כרגע הוא מפרטי? לא מסוחר?

מאזדה 6 שבעברה היתה מליסינג כמעט 7 שנים על הכביש ועשתה רק 100,000 ק"מ? לא רומז חלילה לכלום, רק אומר שהרכב ממש נסע מעט בשנים האלו, ושוב, בטח ובטח אם היה בעברו ליסינג.

רכב ליסינג הקודם שלי סיים תקופת חכירה של 40 חודשים עם 56K, נקנה על ידי מכר ומד שלו עומד על 85K כיום. מדובר ברכב שעלה לכביש בנובמבר 2004. אני מכיר גם מלא מכוניות שנקנו מליסינג אחרי שכל מיני מכרים נסעו בהם ולא קראו להם את הצורה.

החוכמה היא לדעת ממי לקנות.

• תוכן חדש...