Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר מדברים על סוסיתות ממליץ בחום לקפוץ למוזיאון חיל האויר [שבימים אלה פתוח בחינם לציבור לכבוד חג פסח], בין השאר תוכלו לראות מטוסים ישנים ומטוסים/מסוקים פעילים בשירות המדינה. בנוסף אפשר לראות את אוסף המכוניות הקטן של מר. טרנר שכוללות סוסיתות רבות לפחות 3 במצבי צבירה גרועים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
אהלן און,

גם אני עוקב בהנאה מרובה אחרי יומן השיפוץ המאד לא שגרתי הזה.

אני חבר שקט (מאד) בפורום כבר זמן רב (הכל יחסית), אבל הפעם פשוט הייתי חייב להגיב.

בתור חובב מוטוריקה/נהיגה/ספורט מוטורי/ענתיקות-קלאסיות וכו' (בוא נקרא לילד בשמו - כל דבר שיש לו גלגלים ומנוע..)- אני מאד נהנה לקרוא על המסע המדהים שאתה עובר.

אני יודע שיבוא יום שבו אגשים את החלום, קרי שיפוץ של רכב ישן ואהוב. סוג הדברים שאני פשוט חייב לעשות לפחות פעם בחיים וכשאני קורא את השרשור הנ"ל, זה רק מדרבן אותי להתחיל כמה שיותר מהר!

בכל אופן, כל הכבוד ובהצלחה והמון תודה על השיתוף.

חג שמח,

מירון

הי מירון וחג שמח.

תודה על התגובה. גם אני עקבתי בשעתו בקנאה אחר שרשורים של שיפוצים מעין אלו והם אלה שנתנו לי את הדרייב להתחיל שיפוץ כזה משלי.

מאחל לך מכל הלב שתגשים את חלומך. זה כיף שאין לתאר.

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

תזכורת - אחרי הכל, עברו מספר ימים, בהם הקומה של ליל הסדר...

אין ספק שקיר האש המפריד בין תא המנוע לתא הנוסעים מחורר (כך במקור) כמו גבינה שוויצרית.

לקראת חגיגות סיום תקופת ההפרדה בין השלדה לבודי וממש לפני החיבור ביניהם, התפנתי לסגור פינות. הראשונה - חורים מיותרים בקיר האש. אז בשלב הראשון מנקים את הנקודות אותם רוצים לסתום, משני הצדדים. בשלב הבא, בכדי להוסיף חוזק, הדבקתי יריעות פיבר מהצד הפנימי של קיר האש - כשלב מקדים למילוי החורים בדייסת פיבר.

מאחר שבניגוד לדייסה, ליריעות לוקח זמן להתייבש - אז בזה מסיימים לעת עתה.

אז עכשיו אפשר להמשיך.

אחרי שיריעות הפיבר שהודבקו בצדו הפנימי של קיר האש התייבשו, הגיע זמן דייסת הפיבר למלא את החסר. מאחר שזמן הייבוש מהיר יותר, לא צריך לחכות הרבה עד שאפשר לנקות וליישר את האזור בעזרת המלטשת.

מאחר שכבר נבחר הצבע, השלב הבא הוא להעביר את המכונית בחזרה למחלקת הצבע.

המשך יבוא - בינתיים - תמונות.

1. קיר האש מצדו הפנימי. ניתן לראות את יריעות הפיבר שסותמות את החורים ואת המשחה מהצד השני.

2. מילוי הדייסה בחורים המיותרים.

3. גם כאן.

4. שיוף החומר העודף, אחרי הייבוש.

5. גם כאן.

17042011709.jpg

13042011704.jpg

13042011705.jpg

17042011707.jpg

17042011708.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

עד שיגיע "התור" לצבעי, התחלתי לעבוד על השלב הבא: להכין את קיר האש בתא המנוע ליריעות בידוד. המטרה: להפחית טמפרטורה ורעש בתא הנוסעים. בתכנון העתידי עוד הוספת בידוד גם בתא הנוסעים, כך שלנוכח המקור - לא היה בידוד כלל, פלוס שפע חורים לא אטומים בקיר האש - השיפור צריך להיות משמעותי.

אז עד שיקראו לי לצבע, צריך להכין את השבלונות לצורך חיתוך יריעות איטום.

לא עבודה מסובכת מדי, כמו גם חיתוך היריעות עצמן - סתם לוקח זמן. יותר מדי זמן, כי ראסם בא לקרוא לי להעביר את הבודי לרשותו, אז הפסקתי באמצע עבודת ההכנה והוצאתי את הבודי לטיול קטן בדרך השטח, לכיוון מחלקת הצבע.

תמונות:

1. הכנת השבלונות לכיסוי קיר האש ביריעות מבודדות.

2. כל חלק מוספר, כך שאדע להיכן הוא אמור להגיע.

3. על סמך השבלונות, סימנתי וחתכתי את היריעות בגודל המתאים.

4. חומר הבידוד.

5. התקנה טרומית של היריעות. עבודת ההתאמה טרם הסתיימה.

6. מסיעים את הבודי בחזרה למחלקת הצבע.

7. הצבע הכחול הבהיר בדרך לשינוי. יהיה קצת יותר כהה, בדומה לפורד F350 שעומד מאחורי הבודי.

17042011731.jpg

17042011732.jpg

18042011733.jpg

18042011734.jpg

18042011735.jpg

18042011736.jpg

18042011737.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
ולא שהיה לי חלק בזה... יש דברים שצריך לתת למקצוענים.

אחרי שהתושבות הותקנו במקומן, הביא איציק, מנהל מחסן החלקים של דרך השטח, רצועה מתאימה ורתכת ובסיוע ניר ו"השגחה" שלי, כיוונו את מיקום המדחס וקיבעו אותו למקומו באמצעות פיקים של ריתוך. אחרי שהכל "ישב" במקום, שמנו את שתי החגורות ו... על פניו - נראה נהדר. יש גישה לצינורות המים שעוברים בסמוך ומתחת למדחס וזה עצמו לא חורג מקו ההיקף המנוע והכל נראה כמו מקורי.

עדיין צריך לרתך את התושבת כמו שצריך ואת זה יעשה דורון - מומחה הריתוך - שאמור לבוא ביום שישי למוסך. כמובן שהריתוך הזה יעשה על השולחן ולא על המנוע. מה שיפה בתכנון של ניר הוא שהתושבת המורכבת הזו (מתחברת על המנוע בארבע נקודות שונות - כי אין מקום ייעודי על בלוק המנוע להתקנת אביזרים נוספים, כמו מזגן) שהיא גם מתפרקת בקלות ולא בנויה בפאזל שאחרי שהוא מושלם לא ניתן לפרק אותו. אחרי הריתוך יצבעו החלקים ובזה תסתיים העבודה על המדחס סביב המנוע. כמובן שעוד יש לסדר צנרת, חשמל ומעבה, אבל דברים אלו יעשו רק אחרי השידוך המחודש בין הבודי לשלדה.

אז הנה התמונות הראשונות, לפני ריתוכים סופיים וצביעה.

ראשית,פרוייקט מדהים ומושקע

הייתי שוקל לשנות את המיקום של המותחן ומוסיף עוד גלגלת סטטית,כמו שזה נראה עכשיו הפולי שמניע את הרצועה נוגע רק בכשליש מהיקפו,מצב זה עלול ליצור עומס והתחממות של הרצועה וכמובן לבלאי מוגבר.(במצב כזה המתיחה חייבת להיות חזקה)

מכיוון שיש את הפולי של משאבת המים שבולט יש לשים גלגלת סטטית בין הפולי מנוע למש' המים שיצור מגע של לפחות חצי מההיקף ומעליו את גלגלת המותחן.

אם יהיה לך רצון לשנות אשלח לך שרטוט מדוייק.

בהצלחה בהמשך

ערן

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים

אני עדיין כאן,אז בטח הצלחתי לא רע...:roll:

היום כבר בגרתי..אני מייבא כנפיים מאיביי :wink:

פורסם

ראשית, תודה לכל המגיבים. הרבה שעות עבודה קשה ועזרה מצד אנשי דרך השטח הביאו את הבודי למצבו כעת ואכן - הוא נראה מצוין!

וערן, לגבי המותחן של המזגן - תודה על ההערה, יש בדברייך, אולם זו לא פעם ראשונה שאני נתקל במתיחה של רצועה על שליש פולי. בכל מקרה, אתייעץ עם המומחים.

אז חוזרים לבודי: אחרי שהעברתי אותו למחלקת הצבע, ראסם הצבעי לא ביזבז זמן, והחל לשייף ולהכין את תא המנוע לצביעה. שיוף, ניקוי וצביעה בכמה שכבות.

אין מה להכביר מילים - ניתן לתמונות לדבר בעד עצמן:

1. ראסם משייף ומכין את המשטחים לצבע.

2. אחרי השיוף ולפני הניקוי.

3-6. הצבע החדש, עדיין מתייבש בתא הצביעה. כאמור, בצל הגוון הכחול כהה יותר מאשר תחת קרני השמש.

18042011738.jpg

18042011739.jpg

18042011740.jpg

18042011741.jpg

18042011742.jpg

18042011743.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

כבר רואים את האור בקצה המנהרה!

את הבוקר הקדשתי לנסיעה לת"א. המטרה: לקנות דבק מיוחד עבור יריעות הבידוד, (פירוט בהמשך) ולמצוא בחנויות הגומי תחליף לספוגים המקוריים ששמשו כמתווכים בין הגוף לבודי.

את הדבק מצאתי בחנות בשם "דבק און" (לי אין קשר אליהם...) ברחוב בוגרשוב 12, ואת הספוגים המשודרגים בחנות גומי ברחוב השרון 4, בשם "באביגום 7 מפעלי גומי בע"מ". בחנות זו, בחור בשם נתן עזר לי מאוד וייעץ לי להשתמש בספוג עם דבק חד-צדדי. המטרה של הדבק היא רק לקבע את הספוגים למקומם על השלדה, עד השידוך עם הבודי. אחרי זה משקל הבודי שומר אותם במקומם. במקור חשבתי להשתמש בחומר קשיח יותר מאשר הספוג המקורי, במטרה לצמצם חופשים או תנועות מיותרות של הבודי, אלא שלנוכח העובדה שרצפת הבודי אינה שטוחה לחלוטין, חומר קשיח יותר לא יהיה בעל מגע מלא בבודי. גם כך, במקור, הייתה נקודה בה השתמשו בספוג כפול, בגלל הקימור ברצפת הבודי. אז נשארים עם הספוג הגמיש.

בחזרה ל"דרך השטח", לסיים להכין את יריעות הבידוד ולהתחיל להדביק על קיר האש. לא עבודה פשוטה או נקייה במיוחד, וגם לא הכי יפה בעולם. אין ספק שקיר אש מבריק מצבע חדש עדיף ממראה חומר הבידוד - לפחות לעת עתה זה נראה כך - אולם צריך לעשות עוד פינישים בנקודות החיבור של היריעות ולראות את התמונה במלואה, שכל המכלולים מורכים. וחוץ מזה, הרי רוב הזמן תא המנוע סגור ואינו נראה לעין ואילו בידוד כפול מרעש וחום על קיר האש יעשה פלאים בכל עת, אז התשלום שווה את המראה ואת המאמץ.

לצערי, זה מה שהספקתי היום, אז מחר נותר לי לפתוח מחדש את החורים דרכם אמורים לעבור כל מיני חוטים וצינורות, פינישים בנקודות החיבור של הבידודים, לנקות מצבע את הברגות של תושבות מכסה המנוע (טעות שלי שלא כיסיתי אותם מבעוד מועד) ולהתחיל להדביק את הספוגים במקומם על השלדה.

המטרה: מחר בסוף היום, או בפעם הבאה שאהיה בדרך השטח, להניח את הבודי על השלדה ולהתחיל לחזקם למקומם.

בינתיים, כרגיל, תמונות ומחר אעלה תמונות של המוצר המוגמר, אחרי פינישים, פתיחת חורים וסגירת פינות.

20042011746.jpg

20042011747.jpg

20042011748.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אימצתי!!!!!

יש לנו על מה לדבר,רעיון יפה ומקורי ,אהבתי +אני מעתיק, כל הכבוד על ההשקעה ועל המידע הרב שאתה מזרים לנו !

העבודה מדהימה ואני בטוח שזה לא היה קל לעשות אותה כמו להעלות את התמונות לפורום.

פורסם

זהו, הגיע הרגע, כך חשבתי הבוקר. עד סוף היום, אני מרכיב את הבודי על השלדה. לכאורה, אין סיבה מדוע לא. הבידוד על קיר האש מורכב והספוגים מחכים להרכבה. אלא שגדולים וטובים ממני כבר אמרו לפני שכל תוכנית היא בסיס טוב לשינויים...

אז משנים את ההחלטות ולא משדכים בין הבודי לשלדה! וזאת על שום למה ומדוע? כי הרבה יותר נוח להתחיל לחווט את צמת החשמל ולחבר מספר מכלולים אחרים בתא המנוע, עכשיו, כשהוא ריק, מאשר אחרי התקנת השלדה. היום עדיין אפשר לעמוד פיזית בתא המנוע ולא להתכופף על דופן מכסה המנוע ולשבור את הגב בניסיונות החיזוק של אומים, ברגים וצמות.

אלא שעוד לפני שאפשר יהיה להתקין את צמת החשמל, צריכים לכסות בחומר בידוד המתאים את קיר האש בצדו של תא הנוסעים ולהרכיב על הצמה - טרם הרכבתה - את הטבעות הגומי המורכבות על הבודי.

עד כאן טוב ויפה - התיאוריה עובדת. רק שחול המועד משבש קצת את הלו"ז. חומר בידוד עדיין אין לי ובגלל החג יהיה רק ביום שלישי; גומיות חדשות לצמת החוטים אקנה מחר, רק שלא אוכל להרכיב את צמת החוטים - כמו גם את המכלולים האחרים - עד שארכיב את חומר הבידוד... בקיצור, קצת מתעכבים.

לא נורא, יש דברים אחרים לעשות. היום פתחתי החורים הרצויים בבידוד בקיר האש. גם זה לא פשוט וחומר הבידוד עקשן ושוחק סכינים יפניות לרוב (פלוס חתיכה מהאגודל שלי, אבל זו אשמתי...). צריך לעשות פינישים קטנים בנקודות החיבור של היריעות ובזה מסיימים.

מאחר שהתפנה זמן, החלטתי שזו ההזדמנות להביא ממקום האיכסון את הטנדר השני, זאת שבבוא העת אוכל באמצעותו לוודא הרכבה נכונה של הצמה בתא המנוע ובכלל שישמש כדוגמא. מאז שהחנתי אותו שם - לפני שמונה חודשים - גדל שדה סביבו ומסביבו נערמו עוד כמה גרוטאות. למזלי, הוציאו איזו עגלה שחנתה ממש לפני הטנדר, כך שהייתה לי גישה, אז הוצאתו הייתה קלה, כמו גם העלאתו על הנגרר.

את הדרך בחזרה לדרך השטח עשיתי בזהירות ועד שיגיע תורו לתרום שוב, הוא אוכסן אחר כבוד במגרש החנייה, שם נערך איחוד מרגש בינו לבין הדלתות שלו שנלקחו ממנו בשעתו.

תמונות לקינוח:

1. קיר האש, אחרי פתיחת החורים הנחוצים בבידוד.

2-3 תורמת החלקים, נהנית מהפריחה בשדה.

4. באמצעות רצועה והג'י.אמ.סי היא חולצה מהשדה.

5. עלתה על העגלה.

6-7. ועברה למשכנה החדש בדרך השטח

21042011749.jpg

21042011750.jpg

21042011751.jpg

21042011752.jpg

21042011753.jpg

21042011754.jpg

21042011755.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
בקליות ושאר הירקות מצאת כבר?

יש לי בקליות במצב סביר מינוס (אחת סביר, אחת מינוס) בשביל ההתחלה. בארץ לעת עתה לא מצאתי אחרות, אבל ניתן להשיג אותן באי.ביי ובאתרים נוספים, כך שאיני מודאג בהקשר זה. פנסים קדמיים יש לי ואפילו במצב טוב, אבל הם די פשוטים, כך שבמקרה הצורך ניתן להתאים אחרים. איתותי הצד הקדמיים הם במקור של פיאט 500 ומצאתי בארץ חליפיים. טרם זיהיתי את המקור של הבקליות של האיתותים היושבים בטמבון ולכן עדיין אין לי חלופות, אבל אם אני לא טועה (כבר לא זוכר...) יש לי שתיים סבירות.

במילים אחרות, כשנגיע לבקליות, נעבור גם אותם.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...